Dressyrtävling, Utrustning

Skillnaden mellan en hopptävling och en dressyrtävling är stor.
Det är mycket mer "stiligt" och diskret på en dressyrtävling. Ofta ser alla någorlunda likadana ut medans på en hopptävling är det tvärtom. På en dressyrtävling är det mycket svart och vitt, även om det har börjat komma in några få färgdetaljer även där. Inom hoppningen är det nästan en "tävling" om vem som är mest färgglad.

Jag tycker att hoppningens utrustning är roligare eftersom den är mer varierande, men jag tycker också att dressyroutfitsen är stiliga. Det är helt enkelt två helt olika saker.VI är inte riktigt som alla andra...

Härlig lördagkväll! Lekande i lekpark och matlagning, Gisela fick också lära sig att använda en elvisp. Gulligt!Bilder - Framridning, LC:1

När Tove red fram till första klassen var vädret väldigt grått och tråkigt, jag fixade även lite med inställningarna då så bilderna blev lite blandade om man ser till kvalitén.


Sovmorgon

Grymt skönt med sovmorgon, igår vaknade jag tidigt pågrund av att min säng brakade ihop. Normalt?
Idag ska jag inte göra något speciellt under dagen, men det är ju sista april så kvällen kommer att spenderas med några kompisar. Jag håller igång bloggen under dagen men på kvällen kommer det nog inte upp några inlägg. Jag antar att det ändå inte är så många som sitter inne och läser bloggar ikväll...


Färgklick

Även på dressyrtävlingar finns det färgklickar... Denna söta rosett i svansen såg jag igår, urgulligt!

Hm...

Dagen blev inte som planerat, internet pajade någon timme efter jag vaknat och kom tillbaka först nu. Nu väntar duschen och Mästarnas mästare, sedan ska jag ta tag i bilder och plugg. Tur att vi är ledig imorgon!

Data-dag

Idag blir det en dag framför datorn. Jag ska fixa bilder, skicka bilder, plugga... och självklart hinna med bloggen också. "Tyvärr" är det väldigt fint väder så jag måste nog hinna ut lite också. ;)
En liten provsmak på bilderna från igår... kommer mer senare!


Mys

Dipp, chips, godis och disneyfilmer - mysig lördagkväll, bloggar imorgon!

Disney-kväll

Direkt när jag kommer hem från tävlingen följer en kompis med hem till mig. Eller ja, följer med och följer med, hennes föräldrar skjutsar oss eftersom min familj är i fjällen.
Vi ska då ha en mysig filmkväll, det är uppladdat med disneyfilmer som ligger nere i köket. Finns det några gulligare filmer? Jag älskar Disney! Uppdatering från min sida kommer då bli lidande under kvällen, men något inlägg ska jag nog kunna fixa. Gisela får stå ut med att jag spenderar några minuter framför datan.

Hoppas ni har överséende med detta, det har ju ändå ploppat upp några tidsinställda under förmiddagen.
Härliga kompisar har jag iallafall!


Utrustning vid tävling

Något som jag tycker är roligt att kolla på när man är ute på tävlingar är utrustningen.
Den varierar väldigt stort från ekipage till ekipage, färgglatt eller inte, utstickande eller inte - skillnaderna kan vara många. När jag började följa med på tävlingar för ett x-antal år sedan var det annorlunda, många av ryttarna hade då vitt schabrak (vid hoppning då) medans det nu är väldigt få som använder det.

Allt varierar, alltifrån kavaj till handskar och schabrak till ridstövlar. Som sagt, roligt att lägga märke till dom många olika saker det finns att välja på. Tänk om jag hade varit rik...

Detta är kanske jag kan göra med bilder från dressyrtävlingen idag och sedan jämföra med dessa bilder. Jag tror att det skulle bli en väldigt stor skillnad.

Bilder från Uffe-träning, BLANDAT

Snabbredigerade några bilder jag ännu inte skickat för att kunna fixa tidsinställda igårkväll, bilderna kommer så fort jag bara får tid! Vissa av bilderna har jag skickat men inte visat här innan och andra ska inte skickas, det är krångligt det här med bilder. ;)Dressyrtävling

Kameran ska sättas på laddning och sedan ska jag sova, taggar för dressyrtävling imorgon.
Det är absolut första gången som jag ska fota på en dressyrtävling med min kamera (bevis på att det är roligare att fota hoppning...), jag har haft kameran i snart ett år men alltså, ännu ingen dressyrtävling. Lite knasigt.

Det ska iallafall bli roligt och jag håller tummarna för att det kommer få bra för Tove och Mystik, men det tror jag absolut. Jag åker ner till stallet vid kvart i 7, vi skulle inte åka föränn halv 8 men Mystik var lite krånglig att lasta förra gången så jag åker ner tidigare och hjälper till med det.
Fina Mystik


Go for Gold

Jag tycker att Hööks har lyckats bra med sin nya kollektion "Go for Gold", sakerna får mer än gärna flytta in i min garderob! 
hooks.se


:D

Idag är jag happy, stor skillnad om man jämför med igår!
Ett till nationella prov är avklarat, muntliga i engelska och matten kvar nu bara. Det försvinner ett efter ett och uppsatsen idag gick lätt att skriva. Det blev 5-6 sidor om hästar, så skönt när ämnet går koppla till det.

Nu väntar en långhelg. Ledig fram tills på onsdag, vi går bara onsdag och fredag eftersom vi har studiedag på torsdag. U N D E R B A R T ! Imorgon åker jag till Hudik, ska följa med Tove när hon tävlar = kliva upp tidigt, men hjälp vad jag ska sova länge dom andra dagarna.
Tove och Mystik på tävling i Söderhamn.


Jag längtar till....

SOMMAREN. Sommarlov, sova länge, sol&bad, ridläger, mysiga sommarkvällar, vara med kompisar.... listan kan göras lång - vem längtar egentligen inte efter sommaren?


...S BETYGEN ÄR SATTA. Att slippa den press som är i skolan just nu, betyg hit och betyg dit. Det är helt sjukt vilken lättnad det kommer vara den dag som betygen sätts, då är det liksom klart

GYMNASIET. Säger här emot första punkten lite, även om sommarlovet står högst upp så längtar jag även tills jag börjar gymnasiet i höst. Det ska bli väldigt spännande med något nytt och större!


Godnatt!

Tröttare än tröttast och skulle betala någon för att ta över min mage just nu, äckelsak...
Nationella - engelskauppsats imorgon, eventuellt ett musikprov också är inte helt säker. Allt känns väldigt jobbigt och jag skulle helst av allt "råka" glömma ställa klockan imorgon och ta en rejäl sovmorgon, önsketänkande.

Ska sluta klaga och går i stället och lägger mig och taggar för den underbara dagen imorgon, det är ju iallafall fredag.
Talande bild för hur jag känner mig just nu... (oredigerad)


Kvällen är räddad!Sjukt gullig film!Imponerad av "storbloggare"

Nästan alla som startar en blogg har drömmen om att den någon gång ska bli en riktigt stor, med en massa läsare och kommentarer. Vissa kanske bara vill ha en liten "dagbok", men min blogg får väldigt gärna växa och bli bara större och större.

Det kan vara väldigt lätt att tro att alla stora hästbloggares liv är en dans på rosor, men självklart får vi inte läsa om allt i deras liv utan dom har självklart även ett liv utanför bloggen. Om min blogg skulle bli stor skulle jag nog försöka hålla den personlig, men jag skulle långt ifrån berätta allt. Vi missar mycket i deras liv vilket gör att mycket kan missförstås och misstolkas, man kan tolka det som står på en massa olika sätt bakom en dataskärm.
Men jag vill säga (skriva...) att jag är väldigt imponerad av dom som driver dom stora bloggarna, det spelar ingen roll inom vilket tema - häst som mode. Tänk vad dom blir utsatta för, elaka kommentarer och påhopp, folk som anonym skyddad bakom sin skärm vågar skriva både det ena och det andra. Men dessa bloggare har lärt sig att ignorera dessa kommentarer och bara försöka skaka av sig dom, jag är som sagt imponerad!

En annan sak, tänk vilket tvång dom ändå har på sig att blogga. Skippar jag att blogga under 2 dagar får jag inga kommentarer om det och statestiken håller i sig på den låga nivå den ligger. Är det däremot en av dom "stora" som inte bloggar under några dagar blir det ett väldigt liv. Många av dessa bloggare har också bloggat under flera år och har fortfarande saker att skriva och ha åsikter om, imponerande det med... och jag snackar om att jag har dåligt med idéer. ;)

Med denna text vill jag också säga att man verkligen ska tänka på vad man skriver i kommentarerna man postar, varför såra någon som man inte ens känner, vad får man egentligen ut av det?

Som sagt, drömmen finns om att bloggen någon gång ska bli stor. Det är bara att fortsätte kämpa och skriva, det kanske händer någongång i framtiden?

Bilden har ingenting med texten att göra.


Ännu lite mer tjat om bilder...

Jag ber om ursäkt till dom som ännu inte fått sina bilder sedan i helgen, orken har inte funnits idag pågrund av en äckligt jobbig mensvärk... ska försöka sova nu snart för att orka gå på skolan imorgon.
Imorgon ska jag verkligen försöka få iväg bilderna till dom som återstår, jag hoppas att ni har överséende med detta. Skickar bilderna så fort jag bara kan och orkar!

Mitt nya fritidsintresse

Vad gör jag denna eftermiddag? Svar: Fixar/skickar bilder, förvånad?

Helt random saker...

Precis såhär känner jag just nu, har iallafall ingenting som ska in NU... men borde ta tag i saker snarast!

Håret håller sig alltid platt tills man sätter första foten inuti skolan, varför?

JAG VILL HA SOMMAR NU!!!


Vad gör jag när jag startar datorn?

När man startar datorn så tror jag att dom allra flesta har en bestämd "ordning" på vad man gör. Iallafall jag har det!

Först och främst så kollar jag DKRS hemsida, den finns självklart som startsida.
dkrs.se


FACEBOOK! Kollar igenom topphändelserna lite snabbt, facebook är ett måste men egentligen är det lite uttjatat... men klara mig utan det, haha aldrig! ;)

♥ Efter facebook väntar alla bloggar under "favoriter", hur lång tid denna punkt tar beror helt på hur många som har uppdaterat och med vilka sorts inlägg. Tidskillnaden på att kolla igenom några bilder och läsa ett åsiktsinlägg är stort. Vilka bloggar som finns i favoritlistan tar vi en annan gång, väldigt många är det iallafall...

♥ Som fjärde punkt, blogg.se. Bloggar och kollar lite allt möjligt på min egna blogg.

Vad jag gör sen varierar väldigt mycket, men detta är dom fasta punkter som följs varje gång jag sätter mig vid datorn. Jag har ingen förklaring till varför det blir denna ordning, det bara blir så.


Promenad

Istället för att fixa bilder gick jag ut på en timmes lång promenad och har därefter inte kommit tillbaka till datorn förens nu, att planera är helt enkelt inte min starka sida... men det var faktiskt väldigt fint väder, skönt att komma ut och rensa tankarna till lite bra musik!

Får ge någon timme till bilderna nu istället, hoppas att jag hinner skicka till dom flesta. Hur mycket bättre vore det inte om dygnet hade några timmer till, 5-6 stycken vore bra.
Lagomt härligt att gå ut och gå ner det ser ut så här, fiiiint!


Lååång skoldag

Jag hatar tisdagar, slutar halv 4 och är inte hemma förens 10 över... skolan är seg, bussen är seg - usch och fy helt enkelt! Det kändes som om jag nyss kom hem och nu är klockan snart halv 6, hur gick det till?

Nu väntar några timmars bildredigerande, jag har fortfarande kvar några stycken som jag ska skicka till. Annars händer ingenting speciellt ikväll, väldigt skönt att bara slappa. Jag ska försöka skriva ihop några inlägg också, jag ska bara komma på någonting att skriva...


Några av dom bilder jag hunnit redigera

 
   
 

     
 
 

 
                   

Bästa Casper ♥

Att hinna blogga på måndagar är inte det lättaste, dagen går i ett - Skolan, hem, stallet... sova vore också rätt bra. Ridlektionen idag gick iallafall bra, Casper är bäst!

Vi hade markarbete/hoppning och vi red ute på ridbanan för första gången i år, skönt. Jag hinner inte förklara närmare hur vi red men vi hoppade några olika linjer där hästarna skulle lyssna både framåt och bakåt. Det tycker jag verkligen att Casper gjorde, även om det sista trycket kanske fattades så kändes han super fin!
Gott? ;)


Ridlektion

Hemma efter en seg dag i skolan för att äta och byta om, ikväll väntar ridlektion.
Jag skulle tro att jag ska rida Casper, vad vi ska göra har jag faktiskt ingen aning om.. hoppa kanske? Jag får helt enkelt se, kul med en överaskning.


Bloggar imorgon efter skolan


Bilder

Har ett x-antal bilder efter att ha fotat Uffe-träning hela dagen. Kollar på Världscupen och fixar bilder just nu.

Stallet

Jag åkte ner på stallet någon timme idag ändå, jag kollade på dom två ponnygrupperna.
Kameran fick inte följa med eftersom det var väldigt grått och tråkigt väder när jag åkte hemifrån, ett misstag skulle det visa sig, lagom till den andra gruppen kom solen fram och det blev riktigt fint väder.

Istället åker jag ner och fotar tidigt imorgon, eller tidigt och tidigt, till klockan 10. Det är verkligen superroligt att träningarn har börjat hållts ute, me and my camera like!
Jag lovade även att jag skulle skicka bilder till Emma på henne och Freud, Emma har tillsammans med Hilma bloggen http://ponnytjejjerna.devote.se/. Så det är vad jag ska roa mig med senare ikväll.
Visst är dom söta? :)


Bilder - Gustav & Twinkle

 

 

 

Fotar inte idag

När jag vaknade låg det snö på marken som nu smällt bort nästan helt. Men vädret är fortfarande inte alls bra så jag åker inte och fotar Uffe-träningen idag, kanske imorgon om vädret då är bättre.

Jag måste säga att det var väldigt skönt att få sova "länge" idag, jag vaknade av att Dogge studsade boll mot en dörr och att mamma dammsög - men jag sov ändå betydligt längre än vad jag gör när det är skola så det funkar. Vad jag ska hitta på idag har jag ingen aning om, men jag stannar nog iallafall inne, det känns inte så lockande att gå ut i det gråa och tråkiga vädret. Jag ska fixa bilderna på Gustav och Twinkle och sedan skicka dom till honom och lägga upp några här!

Uppdatering

Uppdateringen ska bli bättre imorgon, med ett internet som förhoppningsvis inte krånglar...

Datakrångel

SM-guld, SM-guld, SM-guuuuuuld - GULDET ÄR HEMMA! Där har ni anledningen till att jag inte bloggade igår kväll. När jag kom hem efter skolan idag funkade inte internet, men har nu kommit igång igen. Datakrångel gillas inte...

Ikväll är jag barnvakt, men Douglas sätter jag nog framför tv:n, här är det världscupfinal som gäller. Vi har iallafall laddat upp med godis så det blir nog en mysig fredagskväll.

Imorgon åker jag eventuellt ner till stallet och fotar hoppträning, just nu verkar det mindre troligt med tanken på vädret utanför fönstret. Vad har hänt, var inte våren på väg nyss? Vi får helt enkelt se, jag hoppas på bättre väder!
En brynäsbild är självskriven en dag som denna!


Taggar för SM-guld ikväll (?)
Tävling SORF - Övriga

Vad har hänt de dagar jag inte bloggat #2

Alla bilder är tagna med mobilen genom bussfönstret, så kvalitén är allt annat än bra.. men insåg att det var roligare att blogga om resan om jag hade bilder, och orkade inte släpa med systemkameran.

Tisdag
Klockan stod på 04.35
(..och 04.40&04.45...) och jag kom faktiskt upp efter den tredje ringningen. Fixade mig och åkte sedan ner till Friggesund skolan och klev på bussen där. Vidare mot till våran skola och hämta upp resten av folket där och sedan bar det av till Stockholm. Resan gick faktiskt betydligt snabbare än vad jag hade tänkt (fast inte tidsmässigt) tack vare roligt folk på bussen.

Direkt när vi kom fram fick vi en halvtimme fritt och då gick vi bara runt och kollade lite. Sedan åt vi lunch, efter det fritt igen. Det enda obligatoriska under dagen var besöket på riksdagen och jag måste säga att det blev långtråkigt i slutet, inte någonstans jag skulle kunna jobba iallafall. När vi var klar där var det en timme tills vi skulle åka till naturhistoriska. Vi hittade en Ben&Jerry vagn och käkade glass, mumsigt värre!

Besöket på naturhistoriska var helt okej,roligt att se alla olika sorters djur som finns. Sälögon säger jag bara, hur fina är dom inte, jag drunknade i dom ett x-antal gånger. Där fanns dom allra flesta djur jag känner till, även en massa som jag aldrig har hört talas om, spännande!

Efter detta väntade bussresan hem. Brynäs spelade då alltså sin femte SM-final, perfekt när man ska åka buss under en lång tid - fast jag hade hellre sett den på tv. Tack vare det så gick resan en om möjligt ännu fortare än den ner till Stockholm.

En snabb sammanfattning av dagen. Det jag har lärt mig är att jag aldrig skulle kunna bo i Stockholm, människor och bilar överallt ju...

Gustav & Twinkle


När vi kom hem från tävlingen i söndags skulle Gustav rida Twinkle, en B-ponny som står på ridskolan. Jag stannade kvar och fotade några bilder när dom hoppade några språng, sedan skrittade Gustav av honom ner till hamnen så då fotade jag några få bilder där också.

Några av dessa bilder kommer läggas upp på bloggen under dom närmaste dagarna, jag ska skicka dom till Gustav också. Men här kommer ett litet smakprov. Visst är han söt?

Tävling SORF - DKRS ryttare

Smakprov

Just nu sitter jag och redigerar en massa bilder ifrån tävlingen i Söderhamn. Får se om jag lägger ut några ikväll, annars kommer det som tidsinställda imorgon.
Smakprov - Fina Mystik!


Vad har hänt de dagar jag inte bloggat #1

Måndag
Första dagen efter påsklovet och våran klass var absolut inte med på att börja skolan igen. Galnare än någonsin! Men vi tyckte att vi förtjänade en lugn start efter lovet - det hållde inte lärarna med om...

Efter skolan åkte jag hem, åt och bytte om och sedan bara det av ner till stallet för ridlektion. Tove gjorde i princip min dag när hon, katträdd, skulle leka med våran stallkatt Milo. Hon höll fram lite papper som prasslade och Milo ville självklart leka, det var bara det att när han gjorde det blev Tove rädd och drog tillbaka handen fort som attan - bara det att det stod en yoghurt i vägen. Hon fick helt enkelt lite yoghurt över sig ;)

Men tillbaka till ridlektionen. Jag red Casper och vi hade markarbete som var mer emot dressyr än hoppning. Vi red först 3 serpentinbågar med en liten volt i varje båge, vid medellinjen låg det travbommar. Jag tyckte att det kändes väldigt bra när två av volterna var till vänster, då blev han väldigt mjuk och följde med lätt. Jag har inte riktigt hittat knapparna för att få honom riktigt avslappnad i höger varv ännu så när två av volterna var till höger blev det lite kämpigare, men det fuknade.

Som avslutning jobbade vi dom i galopp på volterna, fattningar och avbrott. Casper lyssnade och fattade galopp och bröt av där han skulle men trycket i honom fattades, jag fick inte igång energin riktigt. Men även om den inte riktigt fanns där under hela lektionen så tyckte jag ändå att det gick helt okej.
SötCasper


Ledig ledig ledig

Ber om ursäkt för min obefintliga uppdatering under dom två senaste dagarna. Anledningen är att jag helt enkelt inte har haft möjlighet/tid att sitta vid datorn. I måndags hade jag ridlektion och när jag kom hem var det i princip "poff" direkt till sängen eftersom jag skulle upp 04.35 nästa dag. 

Anledningen till det var som jag skrivit tidigare att jag var i Stockholm med skolans nior igår. Vi var på riksdagen, Naturhistoriska och vi hade även några timmars fritt. Resan var rolig och resan hem spenderades med headsetet i öronen, Skellefteå - Brynäs. Tyvärr förlorade dom så det väntar en ny match på torsdag. Då är det dags att ta hem guldet efter två missade chanser. Vi lyckades inte få några biljetter eftersom medlemmarna hade förtur så dom tog i princip slut igår, surt! Jag och Dogge får ha våran egen hockeyfest här hemma eftersom pappa jobbar och mamma är i Stockholm.

Söderhamn

Hemma efter en dag i Söderhamn.
Dagen var lyckad och alla ryttare från DKRS gjorde väldigt fina ritter och Hanna lyckades ta hem 2 tredjeplaceringar, grattis igen! :) Tyvärr hann jag inte se när Märta och Hanna hoppade deras andra klass men det verkar ha gått jättebra även då.

Har ett x-antal bilder som jag ska försöka hinna fixa nu innan jag ska kolla på hockey, några ska jag nog iallafall hinna med.


Pay'n'jump nionde april


Fredag den trettonde

I fredags var det fredag den trettonde och jag märkte inte av det överhuvutaget och har aldrig gjort heller. (Nu måste jag väl se upp ordentligt nästa gång det inträffar för att jag skrev detta...)

En sak som jag aldrig har förstått är varför det skulle vara just fredag som är otursdagen, tretton har ju alltid setts som ett turnummer. Men varför fredag? Enligt mig är fredagen nästan den bästa dagen på hela veckan, så varför den skulle vara otursdagen förstår jag inte riktigt.
Men som sagt, jag har aldrig märkt av det och tror nog inte att jag kommer göra heller. Det känns som att det som inträffar då nog skulle ha hänt även om den var den fjortonde eller en torsdag.


Tidig kväll och tidig morgon

Kameran är på laddning och jag borde fundera på att gå och lägga mig... klockan är ställd mellan 05.40-05-45, tre gånger faktiskt. Jag hörde inte klockan i morse utan vaknade när mamma kom in och väckte mig, nu gäller det att gardera upp sig ordentligt!

Ute, ute, ute!

Tävlingen imorgon är utomhus, liksom framhoppningen, jag = överlycklig!
Detta betyder att det kommer bli betydligt fler bilder än dom jag fotade när jag var i Söderhamn senast, jag verkligen älskar utomhustävlingar. Det kan jag intyga att min kamera också gör.


Stalldag

Vakna, stallet, hem, kolla på film, stallet, hem, äta, kolla på hockey, stallet, hem och slutligen kolla på fortsättningen av matchen. Helt enkelt fullt upp hela dagen!

Men stalltjänsten flöt på väldigt bra, vi var 5 stycken. 2 vuxna (mamma med en begränsad hästvana...) och två mindre barn, men allt gick alltså väldigt fort och smidigt - skönt. Brynäs lyckades vinna också, vilket gjorde dagen till en toppendag, 4 matchbollar för att ta hem SM-guldet. Jag däremot tror att det sker redan imorgon, JAG VILL HA BILJETTEEEER, JAG VILL VARA DÄR!!!

Det blir tidigt i säng ikväll, åker med pappa till Delsbo imorgon när han börjar jobba... vi åker redan kvart över 6, ibland undrar jag varför vi ryttare utsätter oss för detta egentligen. Men saken är den att det är värt det när man väl har kommit upp ur sängen är på väg och när man sedan är där.


Slut på lovet?

Mitt lov är i princip över redan nu, eller inte ordagrant, men jag har ingen sovmorgon kvar... :(
Imorgon har jag stalltjänst, inte det absolut roligaste att ha på ett lov, men jag tycker ändå attdet är mysigt. Hästarna blir alltid så glad när man kommer, *host*, så länge man är snabb med att hämta mat. Men när dom väl fått sitt hö är det riktigt härligt att gå runt och småfixa lite och lyssna på deras tuggande.

Alltså, en heldag på stallet imorgon.
Morgon, kl 07.00
Lunch, kl 12.00
Middag, kl 16.00

Hon som vi har stalltjänst med tar kvällen eftersom vi tar lunchen, skönt att inte behöva vara där varje pass. Jag kanske ska ta med kameran så jag kan visa lite mysiga morgon-stallbilder för er när jag kommer hem? Vi får se.
På söndag åker jag till Söderhamn, jag följer med Tove som ska tävla där tillsammans med ridskolehästen Mystik. Det är så roligt att tävlingarna har dragit igång igen! Jag hoppas att tävlingen hålls ute, det är så mycket roligare att fota då - kameran följer självklart med då också.

Alltså, ingen mer sovmorgon detta lov för mig. Men det händer "hästiga" saker, så det är det värt!
Mystik och Tove på våran hemmatävling i somras.


Ingen ork, tid och lust

Jag ber om ursäkt, bilderna som är kvar blev inte skickade idag heller...
Det har varit fullt upp hela dagen och när jag kom hem blev det mest sittande framför tvn och en promenad hanns också med. Det känns bättre att ta tag i bilderna när jag är engagerad, det blir inge bra annars.

Fullt upp

Har varit igång sedan jag vaknade imorse och har därför inte hunnit med bloggen.

Resan till Gävle igår blev iallafall väldigt lyckad eftersom Brynäs tog hem segern (även om det blev lite väl nervöst där i slutet...), nu är dom enbart två segrar ifrån SM-guld. Stämmningen i Läkerolen igår var helt otrolig, den stora anledningen: Dessa papper som går vika ihop till solfjädrar och då blir handklappor, låter ordentligt kan jag lova. Självklart ska dom väcklas upp och viftas med när Brynäs gör mål. Dogge fick även träffa Tigern på nära håll och blev överlycklig.


Lockigt VS Platt

Före:

Efter:

Är det inte lite konstigt, jag som har lockigt hår skulle göra i princip vad som helst för att ha platt - utan att behöva platta det var dag. Men jag tror att om jag hade haft platt så hade jag hellre velat ha lockigt.
Varför är man aldrig nöjd med det man har, utan vill alltid ha något annat?

Syskonen Mickelsson

Vi taggar för matchen ikväll på vårat eget lilla vis och lyssnar på Brynäs-låtar.
HEJA BRYNÄS!Sista dagen som barnvakt

Idag är den sista av tre dagar som jag är barnvakt. Några större problem har det inte varit utan Douglas har faktiskt varit riktigt snäll, låtit mig sova tills jag vaknar till exempel - det hade jag inte väntat mig. Sedan har ju jag fått mitt rum städat också, så dagarna som barnvakt har varit helt okej.

Det härliga vårvädret har äntligen kommit tillbaka och solen strålar återigen. Vi måsta självklart passa på att gå ut en stund så vi spelade lite fotboll ute på gräsmattan. Härligt när man kan göra det utan jacka och med solglasögon på. Vid 3 kommer pappa hem och då åker vi direkt och hämtar mamma i stan och sedan styr vi kosan mot Gävle. Lagomt nervöst, men skönt att dom redan har 1-0 i matcher - annars hade det varit olidligt.

Medans jag är i Gävle så kommer bloggen hållas igång ändå, ska sätta mig och skriva några tidsinställda nu som kommer upp under eftermiddagen/kvällen.
Arkivbild - Fina Myggan, tänk att det i princip alldeles nyss var snö överallt och nu är den helt borta - underbart!


Bilder del 3 - en annan ponnygrupp

Dessa bilder har jag inte hunnit skicka än, det beror på att dom också ska ha bilder ifrån Pay'n'jumpen och dom har jag inte fixat ännu. Det känns lika bra att skicka alla på samma gång.


Ny design


Hehe, så jättemycket färggladare blev det nog ändå inte. Men jag tycker då allt att den blev vårig.
Lite småfix kvar att ordna men det tar jag senare. Efter att jag hade skrivit det senaste inlägget om att jag nog skulle börja på en ny design tröttnade jag "pangtjong" på den jag hade och måsta göra en ny på en gång!

Skicka bilder

Bilderna som jag har lovat att skicka kommer att komma senast under fredagen.
Imorgon åker vi till Gävle så då kommer jag endast hinna skicka till någon/några få om ens det. Det är annat som händer under lovet vilket gör att all tid inte kan gå till att fixa bilder, men jag ska fixa det så fort som möjligt. :)


Design

Det är några stycken som har ändrat om på sina bloggar under dom senaste dagarna vilket har gjort att jag också blivit väldigt sugen på det. Tror jag börjar lite smått med det nu ikväll, har ju faktiskt haft sama utséende på bloggen en väldigt lång tid nu - iallafall längre än jag brukar.
Det blir i alla fall en total makeover om jag nu ändrar något just ikväll, header, design, helt enkelt allt. Jag vet inte riktigt vilken färg/tema jag vill ha på det hela, men någonting färgglatt skulle inte sitta helt fel.

Jag har nog aldrig haft en riktigt färgglad blogg utan det har alltid blivit grått, ljusrosa eller brun, alltså väldigt dystra färger. Men nu är det vår och snart sommar så jag är absolut sugen på något med stark färg efter denna gråa och trista vinter som har varit.

Jag är absolut inte duktig på att fixa detta men jag tycker det är roligt så jag sitter mer än gärna och pysslar med det när jag har tid.
En header som jag har haft tidigare.


Städat....

Jag och Douglas har varit riktigt duktiga idag, vi har både städat och lagat mat.
Det är iallafall perfekt väder för det eftersom det har regnat i princip hela dagen, vart tog det fina vädret vägen? Den promenad som jag hade tänkt ta idag blir nog inte av, får hoppas på bättre väder imorgon så kanske jag och Dogge kan gå ut på förmiddagen innan vi åker till Gävle.


Bilder - Hästgruppen
Brynäs

Avbröts i mitt bildfixande av att Brynäs inledde SM-finalserien idag....
... och vilken inledning sen, 6-3, vinst på bortaplan. Det ska bli väldigt kul att åka till Läkerolen och kolla på dom på torsdag. Nu ska jag återgå till mitt bildfixande och bildskickande, det minskar sakta men säkert.

Äckelväder...

Grått och tråkigt + regn, bättre lovväder skulle det vara svårt att hitta... eller?
Fast egentligen kanske det är bra, jag har nu en anledning till att sitta inne och fixa bilder - behövligt! Nu har jag ungefär bara 10 stycken kvar att skicka till, bilder från både Uffe-träningen och pay'n'jumpen igår.


Barnvakt

Idag (+ onsdag och torsdag) kommer jag spendera dagarna tillsammans med min lillebror eftersom mamma och pappa jobbar. Tanken var idag att Douglas skulle väcka mig vid 9, han kliver upp tillsammans med mamma innan 7 - galna unge! Men, våran klocka nere i köket hade stannat så Dogge hade ingen aning om hur mycket klockan var = jag fick sova enda till klockan 11, ibland har man tur!

Sedan har vi spelat spel och jag har kollat klart på One Tree Hill, säsong 7. Nu ska vi gå ner och laga mat, känner mig riktigt duktig idag.
Vi för ett x-antal år sedan


Bilder - En av ponnygrupperna

              Ännu mer bilder....

Hemma efter en eftermiddag på stallet, allt flöt på bra och alla var duktiga. Min samling av bilder som måste fixas ökades på med ytterligare 200 stycken, dessa hamnar längst bak i kön. För att någongång bli klar med detta så spenderar jag min kväll tillsammans med bilderna...


Pay'n jump

US anordnar idag en pay'n jump nere på stallet så dit beger jag mig så snart jag har ätit.
Kameran är med och klickar bilder, den har fått gått på högvarv nu när aktiviteterna har flyttats ut.

Påsklov

Helt underbart med påsklov, att få sova tills man vaknar och då inte av mobilens irriterande alarm.
Inatt drömde jag även att lovet varade i 6 veckor och inte bara i 1, om det så väl vore... fast veckan efter lovet är väldigt lugn den också. Vi åker till Stockholm på tisdagen och är därmed lediga på onsdagen, skönt!

Idag är jag ännu inte helt hundra på vad som kommer hända. Ska hoppa in i duschen nu och sedan ska jag skicka lite bilder, ett evighetsjobb. Skickade till 3 stycken igår, enbart 9 kvar... ;)


Bilder

Att starta upp bloggen under påskhelgen var ingen bra idé, men nu försöker jag igen!
Gårdagen och dagen har spenderats nere på stallet och jag har fotat. Uffe-träningen har äntligen flyttat ut och årets första hoppbild utomhus är tagen. (Dom första 600...) Så nu har jag ett x-antal bilder att skicka så det är så jag kommer att spendera min söndagkväll.
Pågrund av det underbart fina *host* aprilvädret som växlade i princip hela tiden är bilderna av väldigt blandad kvalité, jag hoppas att ni står ut med det.

Uffe-träning

Åker ner på stallet och kollar på Uffe-träning, kameran är med så någon bild ska det säkert bli.

Bloggpaus

Det blev en oplanerad bloggpaus pågrund av att det varit mycket i skolan på sistone, bloggen har inte hunnits eller orkats med. Kör igång imorgon igen!

Skillnad!

Helt oredigerade bilder!

VS

Samma inställningar, samma ridhus och samma hinder - men otroligt stor skillnad i kvalité. Den skillnaden som inte har med kameran att göra är färgen på hästen. En skimmel lyser upp medans en brun väldigt lätt smälter in i bakgrunden. Mina fotokunskaper räcker helt enkelt inte till för att fota mörka hästar i ridhus....

"Lång"promenad

Promenaden varade endast i 5-10 minuter pågrund av det underbara (eller inte...) aprilvädret.
I princip alla sorts väderlekar har nog hunnits med idag, bara åska som saknas. Regn, snö, hagel, strålande sol och "storm"... usch! Jag vill ha sommar nu.

Anja var däremot lika glad som vanligt även om promenaden blev drastiskt avkortad, sötfian!
Gammal bild, sedan i vintras.

Ännu en härlig seger!

Brynäs tog en klar seger nere i Karlstad med 3-0 - finalplatsen kan säkras hemma på tisdag.
Jag har ett författarporträtt att skriva klart tills på onsdag, och efter att ha sett denna match så känns det betydligt lättare att sätta sig med det. Det är alltså så jag ska spendera min kväll, tråkigt med nödvändigt.

...ändrade planer, Dogge kom in och frågade om jag skulle med på en promenad. Svenskan får vänta någon timme.

Ingen bloggning...

...tiden har helt enkelt inte funnits i helgen, då får bloggen kliva åt sidan.


RSS 2.0