Skola, skola, skola....

Känns som om jag nyss kom hem - och klockan är redan halv 7?
Idag slutade skolan halv 4, men våran buss kommer väldigt sent på tisdagar så jag var inte hemma förens strax före halv 5. Med bil tar det 10 minuter en kvart... Dagen räddades av att två timmar försvann eftersom vi skulle kolla på en teater/dansuppvisning. Helt ärligt tyckte jag att den var skum, men bättre än lektioner!

Kvällen kommer bestå av en massa SO-plugg, jag har ekonomiprov imorgon. Måste verkligen plugga ordentligt nu - förr räckte det med ett VG, för att det fanns mycket tid att fixa ett MVG i slutbetyg. Nu är det sista terminen i 9:an, nu finns det ingen "nästa gång" att luta sig tillbaka mot. 
Jag får helt enkelt se hur mycket jag hinner med bloggen, för skolan går absolut före! 
Jag vill ha sommar!
 

Ryttarens utrustning

  DÅ - 2007                                                             NU - 2012

Utrustningen på ryttare utvecklas. Även min utrustning har förändrats rejält - åt det bättre hållet. Även om jag inte har det absolut senaste, det absolut dyraste och snyggaste är det ändå en väldigt stor skillnad!


Ridlektion - Dressyr

Idag så red vi dressyr och jag fick idag rida på Lina.
Lina är en storhäst på 11 år som hunnit vara på ridskolan ganska så länge nu. Tidigare har jag endast ridit henne 2-3 gånger och tror nog aldrig att jag har ridit henne på lektion.
Hon är en lite speciell häst, känslig men man måste ändå rida på henne rätt mycket.

Vi red alltså dressyr och det blev också ett rejält träningspass för oss ryttare. Vi fick rida utan stigbyglar, vilket är väldigt nyttigt och jag verkligen borde göra oftare. Vi red mycket volter för att få hästarna mjuka och för att få dom med oss. Jag tycker att det gick helt okej, även om jag inte fick igenom Lina ordentligt så blev det ändå bättre och bättre ju längre lektionen led.
Jag hittade inte "knapparna" på henne ordentligt, behöver nog rida henne mer än 4 gånger för att göra det.
Hon är iallafall jättetrevlig att rida och hon skötte sig väldgt bra idag!


Min dag, 30/1

Dagen i skolan flög iväg, tack vare underbara vänner!
Även fast vi hade i princip alla jobbiga ämnen såsom, matte, NO och SO kändes det som om det var en lektion kvar när jag gick ner till bussen. Riktigt skumt!

Nu ska jag äta, fixa iordning något blogginlägg och sedan byta om, efter det bär det av till stallet. Jag har ju min ridlektion ikväll och jag hoppas att jag får rida Casper, vad vi ska göra har jag faktiskt ingen aning om.
Eftersom vi rider så pass tidigt nu hinner jag berätta om ridlektionen ikväll.
Söt-Rasmus igår.


Hästar i hage - från igår

Så sant!Här i Hälsingland har vi snö!Bilder, Uffe-träning med mera

Gav mig på utmaningen att fota i ridhuset idag, och här ser ni resultatet!
Vårat ridhus är näst intill omöjligt att få bra foton i, jag lekte med lite inställningar idag bara men så mycket resultat kan jag inte säga att det gav. Men detta är nog ändå dom bästa bilder jag har fått till....
Hehe, det är lättast att fota skimmlar iallafall. (a)
Massa nya bilder

Har ca 200 bilder från idag som ska rensas och fixas. Lägger självklart upp några här sen.
Hästar i hagen, Uffe-träning med mera...

Hoppträning med Myggan

Idag var jag alltså med på hoppträning med Myggan för Ulf Johansson.
Allt flöt på helt okej och Myggan skötte sig super och hoppade allt. Det blev någon nit men då enbart för att jag inte red ordentligt. Jag är lite besviken över min insats eftersom jag hade väldigt svårt att följa med i sprången.
Man kan säga att Myggan hoppade mig ordentligt ur sadeln några gånger. Att hon sedan är lite liten och kan lägga in ett mini-språng framför hindrerna någongång då och då gör det inte lättare.
Men detta var också första gången som vi hoppade bana och jag har enbart hoppat henne någon enstaka gång innan så helt missnöjd är jag ändå inte.

Träningen och övningen var iallafall väldigt rolig. Efter att vi hade hoppat fram fick vi hoppa en lite längre bana med 9 hinder (10 egentligen, en kombination) med lite brytsvängar och böjda spår.
Sedan fick vi hoppa lite mer "omhoppning", korta svängar och hindrerna kom snabbt efter varandra - för att se så att vi verkligen fick hästarna med oss.
Myggan skötte sig alltså super, hon tog tag ordentligt i dom flesta hinder - hon är så rolig att rida.


Vart kommer mitt hästintresse ifrån?

Att jag skulle börja rida, att jag skulle bli hästtjej, det fanns det inte en tanke på.
Ingen i min familj, ingen i nästan hela min släkt har eller håller på med hästar, att jag då skulle göra det var inget som var så att säga "planerat". Ofta ser man ju sånt, barn som har föräldrar som rider börjar själva rida i tidig ålder. Så var alltså inte fallet för mig.

Detta med hästar var alltså något som jag själv tog upp, genom att se en söt shettis i en hage... Mina föräldrar, speciellt mamma har därför fått lära sig om något som tidigare varit helt obekant.
Hon har ställt upp och följt med på ridlektioner, haft stalltjänst och våra och mormors bilar har fått gått oberäkniga gånger fram och tillbaka till stallet. Viktigast av allt är att dom betalat alla ridlektioner under åren.
Jag måste säga att jag har sätt detta som något posetivt, att mina föräldrar är helt okunniga. Jag är rädd att jag hade blivit för pressad med hästkunniga föräldrar. Jag skulle nog tröttna väldigt fort på att ha mamma som till exempel min ridlärare. Det skulle aldrig funka, vi skulle bli ovänner med detsamma.

Självklart kan det även vara positvit att ha en hästkunnig förälder/föräldrar. Man kan få hjälp med väldigt mycket saker på hemmaplan och kanske har man även vuxit upp med egen häst.
Även om detta också hade varit roligt är jag väldigt nöjd med hur jag har haft det.

Jag har en historia att berätta för att bevisa min mammas okunnighet.
Det var när jag precis hade börjat rida på ridskola efter att ha ridit Dawida under några år. Jag skulle rida Evita och mamma skulle hjälpa mig att sadla medans jag sprang iväg på toaletten.
När jag kom tillbaka, vad tror ni att mamma hade gjort? Jo, hon hade satt sadeln bak och fram! Som tur var hade hon inte börjat spänna sadelgjoden, Evita hade nog inte varit så glad på att ha den så långt bak....
Evita har även fått varit med om att blivit frisläppt i stallet av mamma. Som tur är så är Evita en väldigt snäll ponny och vände sig bara om i sin spilta, men det gjorde att mamma fick ett väldigt stort problem med att vända tillbaka henne.
Jag tycker att mamma har gjort det väldigt bra och faktiskt lärt sig lite om hästar, för min skull!
söt-evita!Lördagkväll

Lördagsunderhållning är att se Mamma, pappa och deras kompisar framför Just Dance!

Eftermiddag på stallet

Kom för ett tag sedan hem efter en iskall eftermiddag på läktaren.
Det spelar ingen roll hur mycket kläder jag klär på mig, idag hade jag även två av ridskolans fleecetäcken på mig - men jag frös lika mycket ändå. Sitta still på läktaren och kolla på ger verkligen ingen värme alls.
Rider man däremot, då blir det väldigt varmt i det där ridhuset... det skulle inte kunna jämna ut sig lite?

Överlag tycker jag att det gick väldigt bra för alla som tränade ikväll, många hästar hade lite överskottsenergi eller "en raket i baken". Några avfallningar blev det men som tur var klarade sig alla relativt oskadda.
Övningen verkade även den väldigt nyttig. Lite sådär lagomt klurig, att man måste tänka och förbereda hela tiden vilket är väldigt bra att träna på. Massa markarbets/lydnads övningar tycker jag att man ska passa på att använda sig av nu när tävlingssäsongen ännu inte har startat.
Det ska bli väldigt spännande att se vad vi ska göra för någonting imorgon. Klockan 9 ska jag vara hos Madde för att förbereda hästarna och klockan 10 börjar träningen.
Random-bilder från Uffe-träningar höstas.Myggan 28/1

Idag har jag alltså varit iväg och ridit Myggan i snövädret. Vi gjorde ingenting speciellt, red igenom henne lite inför imorgon bara. Hon tjaffsade emot lite när jag skulle flytta undan henne, men efter att bara visat lite mer bestämt nästa gång gjorde hon det bra. Resten av ridpasset skötte hon sig ypperligt.
Mamma klickade några bilder innan hon gick in till Madde, inte helt hundra - men branog mycket bättre än förra gången!


Bilderna blir riktigt stiliga när man har 5 tröjor och en säkerhetsväst under jackan... ni får helt enkelt stå ut.

Alla har vi börjat någonstans

Hamnade på mamma och pappas inloggning igår kväll och hittade då lite gamla bilder.
Hittade dessa småsöta bilder på mig och My Little Star, Stjärna, från ett ridläger 2007(?).


HAHA! Hittade även dessa, ska man skratta eller gråta?
Maskeradhoppning med Rasmus, också 2007(?).


Betéendet på tävling

Alla märker det, alla ser det, alla upplever det någon gång - iallafall som ryttare.
Någongång ser man en ponny eller en häst som blir både orättvist och illa behandlad. Detta betéende ser man oftast på tävling. Det som är bland det sorgligaste är att den hästen kanske har det ännu värre hemma, när ingen ser? Men det absolut sorgligaste tycker jag är att det oftast inte är någon som vågar säga till. Där känner även jag mig väldigt träffad, egentligen borde man säga till, visa sin ilska mot den som gjort det, tråkigt nog så vågar inte jag det - inte många andra heller.

Självklart förstår jag att man kanske behöver "säga till" hästen, det gör även jag. Men för några räcker det inte med en gång, utan det blir flera, flera gånger efter det. Stannar hästen, eller nä, inte hästen utan - stannar NI ut er på första hindret så kanske ni inte var redo för att tävla överhuvutaget. Kanske mår hästen inte bra, kanske har den ont någonstans. Eller så var det kanske så att det var du som inte red ordentligt - och nu menar jag inte att det saknades sparkar med sporrar och slag med spöt, utan du kanske inte visade hästen hindret ordentligt.
Jag vet inte anledningen till varför det inte har gått bra, men jag vet att ingen häst kliver ut ur transporten och tänker "Hehe... idag ska jag stanna på första hindret bara för att vara dum". Tycker du att det låter rimligt, tror du att hästen kan tänka så?

Jag tycker det är hemskt att se hur hästar blir bestraffade för att dom till exempel stannar en gång. Tänk på hur mycket hästarna ställer upp för oss, dom är inte skapta för att överhuvutaget bli ridna på från början. Ändå accepterar dom det, dom ställer upp på allt knasigt som vi hittar på, dom gör det för att vi ber dom. Vissa häster får ingen belöning för detta utan blir enbart bestraffade, sorgligt!

Med detta vill jag inte dra alla under ett strå eller peka ut någon, jag vill enbart berätta hur jag känner. Vissa, faktiskt majoriteten av dom som tävlar, gör det tillsammans med sin häst på ett sunt sätt. Dom har en kärlek till hästen dom tävlar och man ser att dom arbetar ihop. Detta är roligt att se, speciellt beroende på hur det ibland kan se ut för andra.
Att inte rida snabbast, att inte vinna - men att visa respekt mot hästen genom att rida snällt (man behöver inte rida bäst!) står för mig flera meter över att vinna klassen - men att göra det genom att tvinga hästen. Man ser både och om man åker på tävling, men jag tycker att enbart en av dessa punkter borde förekomma. Det borde inte vara kul att tävla om man inte gör det tillsammans med hästen.
Inlägget är absolut inte riktat mot dessa ryttare, men bilderna passar.
Jag vill enbart ge stort cred till dessa, och många andra. En klapp borde alla hästar få efter avslutad bana.
Rida Myggan

Imorgon ska jag åka till Madde och Hilma någon gång på förmiddagen och rida Myggan.
Blir enbart ett lite lugnare pass på deras ridbana för att hon ska få gå innan Uffe-träningen på söndag. Jag har sett en massa hoppträningar för Uffe, men det är första gången jag är med. Så det ska bli spännande!

Efter att jag har ridit så åker jag nog direkt ner till stallet, jag får se hur det blir. Det är Uffe-träning där även imorgon så jag hade tänkt kolla. Får se hur det blir eftersom jag fortfarande är rätt förkyld, jag får helt enkelt se om jag orkar.
Batteriet till kameran ska på laddning nu, kameran är med hela dagen imorgon - vilket betyder att det kommer upp bilder här. Alltid bra att ha nya bilder, ett inlägg (om inte fler) fixat för dagen!
Söt-Myggan och fölis. Fotograf: Mamma - min mammas fotokunskaper är.... begränsade.


Fredagsmys

Jag och Dogge kör på fredagsmys framför Spy Kids 4. Mysig fredag, iallafall om man är förkyld.


"Flygande Jacob"

Sitter hos mormor&morfar och har just ätit "Flygande Jacob". Gott var det men någon riktig "Flygande Jacob" blev det nog inte riktigt, man kan nog snarare kalla det för "Jacob". Mormor lyckades bränna Bacon-bitarna i micron, hon hade dom inne dubbelt så länge....
Fel chilisås lyckades vi också ta när hon var och hämtade den hos oss i morse, men som sagt hennes version var också väldigt god. Varför ska man göra som alla andra?

Bildminne - Fältävlansläger 2011

Undebarare ställe att fota på finns nog inte, jag vill ha sommar!
I somras fick jag kameran under denna vecka, så jag hade absolut inte hunnit fota in mig på den. Hoppas på en massa bättre terrängbilder i år.


Stationär, Bärbar eller Telefon?

Vad är det som är bäst att använda när man ska uppdatera sin blogg, en fast/stationär dator, en bärbar dator eller kanske en Iphone? Jag använder mig just nu av enbart en stationär som är placerad i  mitt rum. Vi har även en bärbar, men den är helt paj och funkar nu som en stationär.
Själva skärmen har lossnat och sitter inte ihop med resten av datorn och får därför stå alldeles stilla i mamma och pappas rum.
Detta gör att det inte är så himla lätt för mig att blogga. Jag måste alltså vara hemma, jag måste sitta i mitt rum - vilket betyder att jag inte kan till exempel titta på tv samtidigt som jag fixar med bloggen.
Jag har en telefon som jag skulle kunna blogga på, men jag har inget internet på den - om jag inte är hemma, så den hjälper inte heller så mycket. Därför blir stora delar av mina inlägg tidsinställda, jag fixar inläggen precis innan jag ska gå och lägga mig.
bloggplatsen!

Drömmen är att ha en vanlig bärbar, en mini-bärbar och en telefon med gratis internet....
Då hade jag kunnat blogga exakt överallt och uppdatering hade varit toppen, nu måste jag hela tiden ta mig tid till att blogga. Till exempel måste jag först kolla på det där bra tv-programmet, sen kan jag sätta mig och blogga.
Hade jag haft en bärbar data hade jag kunna gjort båda sakerna samtidigt.
Men till hösten börjar jag gymnasiet, samhälle (förhoppningsvis) och då får man en egen bärbar dator. Det kommer bli superbra och uppdateringen här på bloggen kommer öka markant!
Tills dess får jag stå ut med att sitta här i mitt tråkiga rum medans jag bloggar, jag får hålla ut och fortsätta att fixa tidsinställda inlägg varje kväll.

En sak har jag iallafall bestämt mig för, jag ska hålla ut och inte lägga ner bloggen hur motigt det än känns. Detta är något som kommer bli lättare och hålla om bloggen ökar lite i storlek...

Hemma

Hemma och hostar och nyser även idag. Mår bättre, men inte helt hundra och då är det lika bra att vara hemma och bli riktigt frisk eftersom det ändå är fredag. Har faktiskt ingen aning om vad jag ska göra idag, blir nog filmtittande och självklart lite bloggande.
slumpad bild!


Idé för att komma ihåg idéer...

Vissa kvällar när jag sitter och ska skriva tidsinställda så kommer jag på tusentals, kvällen efter har jag ingen idé alls. Hur löser man detta, hur gör man för att komma ihåg alla bloggidéer man får?
Igår kom jag på ett lite sådär lagomt smart sätt. Ta fram ett papper, skriv ner dom idéer du har i huvudet just då och lägg sedan lappen under tangentbordet. (Funkar eoförsig inte om man har en laptop, då får man komma på något annat smart ställe....) Nästa kväll när du sitter där helt utan inspiration hittar du lappen, och vips så kommer du ihåg allting igen!
Detta funkade väldigt bra för mig, efter att jag igår kväll enbart la lappen under tangentbordet fick jag 6 punkter jättefort, magi ;)


Om mig själv - används till bildlänken i menyn

Jag, som driver denna blogg heter alltså Victoria Mickelsson. Mitt fullständiga namn är Erika Viola Victoria Mickelsson, därav bloggnamnet. Jag är 15 år och går i 9:an, börjar på gymnasiet till hösten och har då sökt samhälle som första val.
Som person är jag oftast glad och snäll (standard när man ska beskriva sig själv!). Med personer jag inte känner kan jag vara blygare än blygast, lär man sedan känna mig så försvinner det med en gång - då pratar jag som aldrig förr.
Jag tycker att det är jätte svårt att berätta om mig själv som person, men eftersom detta är en blogg inriktad mot hästar så berättar jag om mig själv som hästmänniska istället.

Hästar och ridning har jag hållit på med i ca 7-8 år. Min ridkarriär började på en liten shettis vid namn Dawida. Jag såg henne i en hagen och blev i princip störtförälskad.
Mamma pratade då lite med dom som ägde henne och jag fick börja rida henne någongång i veckan, överlycklig tjej!
Efter kanske 2 år kunde jag tyvärr inte rida henne längre, Dawida var en liten shettis och jag växte tråkigt nog ur henne. Jag var helt fast och ville självklart inte sluta rida så istället började jag rida på ridskola, Delsbo kör- & ridsällskap. Där är jag fortfarande kvar och trivs hur bra som helst.
En favorithäst har jag haft där, självklart har jag tyckt om flera men det finns verkligen en speciell, Petra. Mer om henne finns om man letar lite här på bloggen. Petra blir/är 22 år iår och förra året gick hon välförtjänt i pansion från ridskolan så hon står tyvärr inte kvar på stallet längre.  Efter att ha varit skötare på henne i 5 år fick vi en bra kontakt och jag lärde mig att rida henne efter några år, i början var jag endast rädd för henne men bestämde mig för att det var henne "jag ville ha". Envis redan som 9-10åring!
Nu rider jag alltså fortfarande på ridskola 1 gång i veckan, hästen jag rider mest nu heter Casper. En svart storhäst som är jätte rolig att rida och även riktigt trevlig när man hittar knapparna.
Jag rider även en liten C-ponny, Myggan, ungefär 2 gånger i veckan - det varierar lite. Henne har jag ännu inte ridit så många gånger, men även hon är trevlig att rida. Väldigt snäll och ställer upp på det mesta!
Dessa är  dom hästar som mest kommer att synas på bloggen, självklart dyker även många av dom andra ridskolehästarna upp. 
Petra, hon har alltid en speciell plats i mitt hjärta!♥ Foto: Olivia  
Casper♥

Mitt andra stora intresse är att fotografera. I somras fick jag en Nikon D3100 som jag verkligen är super nöjd med.
En perfekt kamera för mig som ännu inte har fotat så mycket. Till den har jag kitobjektivet, Nikon AF-S DX 18-55 mm + ett Nikon AF-S DX 55-200 mm, det sist nämnda är det som jag allt som oftast använder.
Jag fotograferar det mesta, men självklart så blir det mest hästar. Jag fotar enbart på hobbynivå och skulle någon vilja ha bilder på sig själv som jag har fotat, säg bara till. Jag tycker enbart att det är kul!
Det som jag tycker är absolut roligast att fota är hoppning, helst hopptävlingar. Terrängbanan som finns i Delsbo är också helt underbar att fota på, det blir så härliga bilder!Någorlunda klart

"Renoveringen" går emot sitt slut, nu är det enbart småfix kvar.
Måste säga att jag fakiskt är nöjd, inte alls något speciellt men helt okej + att headern är stilren. Man får vara nöjd med det man får till när man inte är duktig och inte har så mycket "verktyg" att tillgå.

Jag har även en massa bloggidéer nu, det positiva med att vara hemma från skolan är att man får en massa tid över till att bara tänka....

Jag vill ha sommar och sol!

Dagar som denna, när man måste kliva upp 6 på morgonen, gå ut i den iskalla kylan och sätta sig på bussen till skolan. Dagar då snön är meterdjup och man vet att man ska åka skidor under dagen.... Då längtar iallafall jag till sommaren!
Nu blev det ju inte så att jag behövde göra detta idag, men visar bilderna ändå.
Värme, sommarlov, sovmornar, sol och bad, rena drömvärlden just nu.Hästkunskaps-spel

http://www.ridsport.se/spel/
Här finns en massa lärorika spel som jag har spelat under en massa år. Nu var det längesen, men när jag skulle kolla lite när det var tävlingar igår så fastnade jag där igen.
Man är aldrig fullärd så det är verkligen jättenyttigt att spendera några minuter där. Antingen kan du det och enbart repeterar eller så lär du dig någonting nytt!

BILDKÄLLA

Tillfälligt!

"RENOVERING" PÅGÅR!

Hemma och är förkyld

Idag blev det så att jag är hemma från skolan. Har en rinnande näsa, ont i halsen och en röst som jag inte känner igen. Har också fått en rejäl hosta.
Nyss nyste jag 7 gånger i rad, hur normalt är det på en skala?
Det bestämdes redan igår att jag och Sandra inte ska rida idag eftersom Sandra har fått ett nytt schema och nu slutar sent på torsdagar. Vi får helt enkelt ta det en annan dag.

Vi får se vad jag hittar på idag, helst skulle jag vilja ge bloggen en rejäl makeover. Ändra om i princip allt, jag får helt enkelt se hur mycket jag orkar med.

Fotografering på tävling

Detta år så vill jag fota mycket, allra helst på hopptävlingar.
Jag och kameran ska bli bästa kompisar - bilderna ska bli bättre och bättre.
Tävlingarna hemma och i Hudik är ett måste eftersom Hudik är så pass nära. Men jag skulle väldigt gärna även åka längre bort, vi får se hur det blir med det.
Säkerligen kommer jag iallafall att följa med något ekipage från ridskolan när dom ska tävla.
Jag ser fram emot tävlingsåret 2012, även om jag själv inte tävlar!


Skoldag - Onsdag 25/1

Skolan idag var helt okej, den gick iallafall fort.
Matten var den enda lektionen vi jobbade på, diskuterade eller hade genomgång på övriga lektioner. Vi hade även idrott. Dans, foxtrot - lång, lång, kort, kort..... inte det lättaste att dansa helt utantaktkänsla, men då och då gick det faktiskt bra.
Imorgon ska vi däremot åka skidor, och helt ärligt finns det nog ingenting som jag är sämre på. Uppförsbackar och planmark funkar... men nerförsbackar är bara äckligt. Usch, jag tycker verkligen att det är super läskigt.
Slumpad bild!


Hur kommer man på saker att blogga om?

Hur gör man egentligen för att dag efter dag, månad efter månad, år efter år skriva ett x-antal intressanta inlägg... varje dag?
Detta är något som vi bloggare, spelar ingen roll om bloggen är stor eller liten, måste försöka lista ut svaret på. Jag har inte funnit svaret än, men jag försöker att komma på det. Jag måste säga att jag är väldigt imponerad av dom som drivit sina bloggar i flera år och har haft en bra uppdatering hela tiden.
Jag har bloggat i ungefär ett halvår och jag tycker vissa dagar att det är hur svårt som helst att komma på idéer. Kanske är det ändå lättare att driva en blogg om man har några tusen läsare? Har man inget att blogga om - svara på fråger från dina bloggläsare, ställ en fråga till dom, eller dra helt enkelt igång en frågestund.
Fast eoförsig måste man säkerligen uppdatera flera,flera gånger om dagen för att behålla dom där tusen läsarna så det kanske inte blir så mycket lättare ändå?

Dom som driver dessa stora bloggar har ju även dom någon gång börjat noll och arbetat sig uppåt. Detta är något som vi "små-bloggare" borde se som en stor inspirationskälla för att fortsätta kämpa - inte trycka ner dom som jobbat hårt, enbart pågrund av avundsjuka. Alla dom elaka kommentarer som skrivs till dom större bloggarna tror jag beror på just det, avundsjuka.


Ovisade bilder från en dag i höstas


Har en massa sommar och höst - naturbilder, men jag har ännu inte några riktigt vinterbilder, jag får se till att gå ut och fota lite någon dag!

Wild Child

Denna film har jag spenderat min kväll framför, en helt okej film som absolut gick att kolla på.


Valack - Sto

"En hingst ber man, en valack säger man till och ett sto lägger man in en ansökan i tre exemplar" Stämmer detta påstående, är det skillnad mellan sto/valack/hingst?

Självklart förstår jag att en hingst är "annorlunda", men mellan en valack och ett sto alltså. Jag tror inte att "könet" är det enda som gör skillnad - även om det säkert kan bidra en liten del. Jag tror det beror mycket på hur hästen är som individ, hur den blivit behandlad och vilken erfarenhet dom har av människor.
Mina favorithästar har enbart varit ston, fram till att jag nu har börjat rida Casper mycket. Jag har ingen aning om varför, men jag tror att jag hade fastnat för dom även om dom hade varit valacker.
Dessa hästar tycker jag inte har varit speciellt envisa, även om det självklart har dykt upp då och då. Men det kan väl även valacker vara, inte sant? Alla har varit lätta att hantera i stallet och oftast okomplicerade i det mesta, alla hästar har sin egen vilja och kan hitta på något då och då.
Alltså tror jag att skillnaden inte beror på om det är en valack eller sto utan personligheten i sig. Men jag kan nog hålla med om att det oftast är ston som är mer envisa.


Jobbig dag

Kom hem efter en väldigt lång och jobbig dag strax efter 4.
Hann äta mat och sätta mig framför datorn ett litet tag innan det var dags för en "panikstädning" eftersom vi fick reda på att det kommer någon och kollar på huset ikväll.
Nu är jag lagomt trött och jag skulle nästan kunna gå och lägga mig på direkten. Som tur var är detta en väldigt lugn vecka i skolan, helt utan läxor och prov.
Jag plockade eoförsig enbart ihop på mitt rum, men ändå....

När jag kom hem igår hade jag ingen ork att fixa tidsinställda därför har bloggen legat nere idag. Ska däremot försöka göra iordning några tills imorgon!

Ridlektion på Casper

Precis som jag trodde fick jag rida Casper ikväll - och vi hade markarbete.
4 stycken korta studsserier som vi efter att vi hade hoppat fram satte ihop till en bana.
Alldeles i början när vi galopperade skulle vi bara rulla på över 2 stycken bommar som låg på långsidan. Både Casper och speciellt jag var okoncentrerade då, antingen ett travsteg innan andra bommen eller så drog han på som attan. Som tur var "kom vi igen" och resten av lektionen flöt på riktigt bra.
Han tog tag i studsarna väldigt bra och jag fick med honom i dom korta svängerna som blir i vårat ridhus. Super rolig och nyttig övning, jag är nöjd!
långöra himself♥

En "hästig" vecka


Detta kommer bli den "hästigaste" veckan på länge, faktikst ordentligt med ridning och hästar inplanerat. Verkligen super kul och skönt att ha lite att se fram emot under alla långa skoldagar.

Måndag - Ridlektion
Idag har jag alltså ridlektion. Om jag gissar rätt så har vi nog markarbete/hoppning och jag tror och hoppas att jag får rida Casper. Bättre start på veckan är svår att få!

Torsdag(?) - Rida med Sandra
Är inte helt hundra på dag eftersom Sandra skulle få ett nytt schema. Men någon gång under veckan, förmodligen på torsdag åker vi och rider Myggan och Aileen.

Söndag - Hoppträning
På söndag hade det blivit en plats ledig på hoppträningarna för Ulf Johansson i en ponnygrupp. Jag fick förfrågan om jag ville vara med på Myggan och det vill jag mer än gärna.
Ska bli spännande att själv träna för Uffe eftersom jag har sätt en massa träningar med honom. Så det ser jag fram emot, ett bra avslut på veckan!

Jag skulle tro att jag även åker ner på lördagen och kollar på Uffe-träningen.

Ridsporten i media


Ridsporten har faktiskt fått betydligt mer plats i media efter Rolf-Göran Bengtsson's vinst av jerringpriset. Små artiklar i tidningen och på aftonbladets hemsida finns det numera fler och fler artiklar om ridsport - och då mestadels om Roffe såklart.
Även om inte allt som skrivits har varit posetivt är det verkligen bättre än inget, att ridsporten får synas i media är hur posetivt som helst!
Hoppas att det håller i sig!


Porträtt-bilder från igår

"Porträttbilderna" lyckades mamma väldigt mycket bättre med iallafall.
Och ja, det är klart. Lite lättare är det väl ändå att fota när hästen står still?
Förresten, jag nämnde det inte igår men Myggan skötte sig super - som vanligt! Myggan är verkligen än super härlig ponny och hon är verkligen jätterolig att rida!
Hilma och Dessi


Jag och Myggan


Madde och Aileen


Katastrof-fotografering A´la Mamma

Haha, ja vad ska man säga?


Jag var absolut inte heller duktig på att fota dom första gånger jag använde en systemkamera, men jag hoppas att jag var bättre än såhär. Annars var det väldigt synd om dom jag fota "åt" och då ber jag om ursäkt ;)
Vet att mamma bjuder på detta!

Ponnyakuten

Har nu nyss kollat på andra avsnitten av Ponnyakuten, säsong 3.
Tror faktiskt att detta kan bli en bra säsong, kanske till och med den bästa av dom 3?
Ponnyakuten är kanske mer ett barnprogram, det visas ju ändå på barnkanalen. Men jag tycker faktiskt att det är roligt att kolla på och jag har inte missat ett enda avsnitt av dom säsonger som varit. Tidigare såg jag alla avsnitt på SVT-play.
Men dom förra åren har man ju legat ett avsnitt före om man kollat på internet, nu gör man inte det längre utan avsnitten kommer upp efter att dom har visats.
Detta gör att jag lika gärna kan kolla på tv:n - skönare att sitta i soffan och kolla och även en bra nog mycket större skärm.

Jag hoppas att dom gör även en fjärde, femte och så vidare, säsong. Ponnyakuten är nog ett av få program som jag aldrig kommer att växa ifrån!

bild - google.se

Världscupen hoppning

SVTPLAY 14.30

bildkälla


Snö-oväder utanför fönstretBilder - Myggan, Dessie och Aileenjättedumma stolpe....


tur att ponnyn är söt när fotografen och ryttaren inte verkar veta vad dom håller på med...
 

Misslyckade bilder....

Jag är hemma och har ridit innan klockan halv 11, härligt!
Mamma lyckades knäppa cirka 300 bilder så jag hade en liten förhoppning att faktiskt ett antal av dom skulle vara bra... men tyvärr blev det inte så.
Egentligen kan man nog kalla bilderna katastrof och jag drar slutsatsen att mamma är långt ifrån att bli en fotograf. Tror jag måste ha en "fotokurs" med henne om hon ska med och fota en annan gång. Ska duscha nu och sedan ska jag sätta mig och försöka rädda några bilder.


Rida Myggan

Efter slapp-dagen idag väntar än mindre slapp dag imorgon.
Ska kliva upp redan vid 8 därför att jag ska vara hos Madde och Hilma klockan 9. Om jag har förstått det rätt så ska jag hoppa Myggan några språng. Mamma följer med och kameran också, så förhoppningsvis lyckas hon få till några någorlunda bra bilder.
Foto: Sandra


Gladiatorerna


Gladiatorerna-kik med Mamma och Douglas! Bloggar mer senare.

Fördomar/kommentarer om ridporten

Det finns tusentals fördomar mot ridsporten och alla vi hästmänniskor har väl någon gång fått höra en syrlig kommentar om våran sport?
Den absolut vanligaste fördomen tror jag är att detta är en "tjejsport". Det håller jag absolut inte med om, kolla bara på världseliten. Majoriten av världsstjärnorna är ju faktiskt killar.
Självklart är det så att runt om i Sverige på ridskolorna är det till en väldigt stor del tjejer som huserar. Men hur kommer det sig då att det är lika många om inte fler killar i topp?
En jätte svår fråga som inte jag kan besvara. Men något är det som gör att den absolut mycket större tjejer på ridskolenivå sedan jämnar ut sig och blir likvärdigt.
Jag tycker verkligen att fler killar borde våga hålla på med hästar och ridning.
Stor, stor cred till dom killar som gör det! Lite kul borde det väl ändå va att få vara en av få killar bland massa tjejer? ;)

Att det ska vara en tjejsport tycker jag inte grundas i något vettigt - visst, det är fler tjejer som rider. Men något annat tycker jag verligen inte att detta uttryck ska syfta på.
Ridning är en väldigt tuff och krävande sport. Vi jobbar tillsammans med ett cirka 500 kg tungt flyktdjur - och vi får hästen att vilja arbeta med oss i dom allra flesta fall.
Alltså, tungt och krävande, så egentligen borde det väl inte vara en tjejsport. Eller?

Sedan finns det ju även dom som säger att ridning inte är någon sport överhuvutaget, att alla kan rida. Absolut, det kan jag hålla med om. Alla kan hoppa upp på en häst och åka.
Att sedan lära sig att rida ordentligt och att lära sig att ge hästen rätt signaler vid rätt tillfälle kräver åratal av träning.
Egentligen kan vi ryttare säga samma sak om till exempel fotboll. Alla kan sparka på en boll, exakt alla. Att däremot lära sig att finta och verkligen spela fotboll kräver träning, träning, träning.
Jag har absolut inte något alls emot fotboll utan spelade själv det under många år som liten och jag tycker fortfarande att det kan vara roligt att spela då och då.
Jag vill bara bevisa att ridsport verkligen är en sport, det skulle nog alla dom som fäller dessa kommentarer märka bara dom satte sig på en häst - men oftast är dessa personer även rädd för hästar. Det kanske är därför dom uttalar sig på detta vis, dom är egentligen rädd - men dom vill låtsas vara coola.
Ridsport är en sport, varför skulle det annars heta just ridsport?
Är detta inte en sport, ridsport är så otroligt riskfyllt. Vad som helst kan hända!

slump bild tagen från google.se
Många syrliga kommentarer fälls också alla vi ryttare har väl någon gång hört "Lek inte med maten", eller helt enkelt bara "Haha, Hamburgare!".
När jag var mindre tog jag verkligen åt mig utav dessa kommentarer och jag blev både ledsen och förbannad. Nu bryr jag mig faktiskt inte längre.
Vill dom som uttalar sig så vara, rent ut sagt, fåninga då får dom vara det.
Alltså tror jag att många som kläcker ur sig detta är osäkra, kanske vill dom också börja rida? Eller helt enkelt så är det kanske som jag skrev tidigare, att dom är rädda men inte vill visa det.

Mys-lördag

Hemma dag i min ziperall liggandes i soffan + en massa sport = grymt!

Skidskytte, Hockey och Handboll - sportnörd? Ja!

Oskodda vs. Helskodda

 
BILDKÄLLA
Jag tycker helt klart om helskodda ridbyxor bättre än ridbyxor utan skoning.
Detta har ändrats bara det senaste året, innan kunde jag absolut inte rida med helskodda ridbyxor. Jag tyckte att det blev alldeles för stelt och klumpigt och jag kom knappt upp på hästen. Nu känns det däremot konstigt att rida utan skoning/knäskodda, det blir helt enkelt mindre "stadigt".
Jag har och använder både och, men gillar alltså helskodda mest.

Myggan

Igår när jag slutade skolan kom Sandra och hämtade mig så vi kunde åka och rida.
Jag red då alltså Myggan och Sandra red Aileen. Vi red på täckten även denna gång och eftersom det hade snöat natten innan var snön lite djupare så hästarna fick jobba lite mer.
Jag red inte något ordentligt dressyrpass utan bara grunder. Start, stopp och svänga ungefär, i alla gångarter. Myggan skötte sig iallafall super! Det blev några småbockningar i galoppen - men det är bara kul att känna att hon tycker att det är skoj.
Sandra hade även med sin kamera, tyvärr blev det nästan bara bilder från när jag travade fram. Mörkret kom mycket fortare än vad vi tänkt oss, detta gjorde att bilderna jag tog på Sandra inte alls blev bra.
Inte lätt att fota med en "ny" kamera som tycker att det är alldeles för mörkt...
Sandra tycker jag ändå lyckades bra, så tack så mycket för bilderna! 
Stiligt med väst under jackan. ;)Jag tycker verkligen inte om att rida i vinterridstövlar, det finns absolut ingen stadga i dom. Mina skänklar fladdrar lite fram och tillbaka om jag inte verkligen koncentrerar mig på dom hela tiden. Men jag är hellre något varmare än fryser sönder tårna i mina vanliga.

"Bildminne"

Nu i höstas kom det 3 stycken nya hästar till ridskolan, privat hästar som skulle stå på lösdriften. Jag säger bara en sak, kaxigare shettis får man leta länge efter. Medans hans två kompisar höll sig alldeles för sig själv skulle han in mitt i gänget och "fajtas" med Atlas.
Till saken hör att Raket är mini-liten medans Atlas är en gigantisk ardenner.
Jag skyndade mig och sprang dit med kameran och några roliga/härliga bilder blev det allt, så lägger upp dom igen. Några fler läsare har jag allt sen dom knäpptes.

Skrutt-ponnyn var inte enbart arg utan också väldigt söt då och då!Ridkläder

Den sorts tröja jag tycker allra bäst om att rida i är V-ringade tröjor.
Det är även dessa tröjor jag oftast använder. Nu på vintern är det helt perfekt, då använder jag en polotröja under blir det varken för varmt eller för kallt - perfekt!
På sommaren är det lite mer problematiskt, men ändå mina favorit "ridtröjor".
Några av dom v-ringade tröjor jag äger.

Perfekt tröja från hööks, skulle vilja ha en massa av dessa i olika färger!-

"En häst utan ryttare är fortfarande en häst, men en ryttare utan häst är bara en människa."


Artonde Januari Tvåtusentolv

Ordentligt trött - och det är två dagar kvar innan det äntligen blir helg...
Vet inte riktigt hur jag ska orka, väldigt tur att man har vänner som liver upp skoldagarna ordentligt! Skolan är verkligen hur seg som helst nu. Vi har inte hunnit starta igång ordentligt med någonting utan allt ligger i "startgroparna" vilket gör att det hela blir ännu jobbigare.
Har även någon inlämningsuppgift som ska vara klar på fredag så imorgon får jag helt enkelt ta tag i den.

När jag kom hem idag lagade jag och Douglas först mat, våfflor. Medans dom gräddades hjälpte jag även Dogge lite med hans matte och jag kan bara säga att jag vill gå i 1-2:an igen.
Hur enkelt var inte allt då? Inte konstigt att jag älskade matte när jag var liten!
Inte enbart matten var enklare när man var liten utan jag tycker att i princip allting var det...
Random bild men passade bra, vill vara liten igen.


Hur finner man tid till att blogga?

Ja, hur gör man egentligen det. Hur får man tid till att driva en blogg?
En väldigt viktig fråga som borde tas upp, för utan tid kommer man ju aldrig ha chansen att driva en blogg oavsett storlek. Vad jag har märkt så verkar det som om vissa "stor-bloggare" sitter uppe långt in på nätterna och fixar iordning tidsinställda inlägg.
Så långt har jag bestämt att jag aldrig kommer gå för att hålla i gång bloggen.
Visst är det roligt att ha en blogg med bra uppdatering och det gör jag mycket för att få men sömn, skola vänner&hästar ska den inte gå ut över. Bloggen är för mig en rolig grej som nu har blivit som en vana och håller i sig - skulle nog inte kunna sluta.

Men om bloggen inte ska gå ut över "vardagliga" saker, hur ska man göra?
Först och främst så gäller det nog ändå att ta sig tiden. Istället för att se ett program på tv:n som man egentligen inte gillar kan man sätta sig och skriva ett inlägg. Oftast skriver jag mina inlägg på kvällen, oftast lite senare - vid 21-22 någongång. Att sitta uppe sent är alltså helt förbjudet utan där har jag någon timme på mig.
Tidsinställda inlägg utnyttjar jag väldigt mycket. Har du mycket tid och även mycket idéer någon dag så passa på! Sätt dig och skriv MÅNGA inlägg, placera ut dom på olika dagar under den närmaste veckan.
Stressen ökar då ordentligt, man vet att även om jag inte orkar blogga idag kommer det komma upp något/några inlägg på bloggen.
Kommer du på någon super idé så fixa inlägget direkt, låt det inte vänta för då kan du glömma bort det och idén är som bortblåst...

bild från google.se

Om du verkligen vill blogga, ta dig tid. Men låt det inte gå ut över det som är viktigt.
För om man verkligen vill och kämpar för det kan man hinna med sin blogg och även hinna med kompisar och hästar, hinna med skolan och att sova.
Att blogga är verkligen super roligt, men låt det inte ta över ditt liv. Planera tiden och passa på när tid och idéer finns!

Rolf-Göran Bengtsson – vem fan är det...?

Rolf-Göran Bengtsson vann som ni säkert alla vet Jerringpriset igår, detta har mötts av väldigt mycket kritik och många kanske även frågar sig vem han egentligen är?
Kritiken var nog egentligen inte helt oväntad, därför att ridsport är just ridsport.
Men beviset finns, en stor del av Sveriges befolkning vet precis vem han är. Han vann priset med 44% av rösterna, rekordstatestik. Jag tycker att ingen, absolut ingen har rätt att klaga.
Siffrorna talar sitt tydliga språk, och med siffrorna talar också svenska folket. För hela svenska folket hade igår all chans att rösta, hur många gånger dom ville.
Igår var det helt enkelt så att svenska folket röstade mest på "Roffe" och han är verkligen värd detta. Tänk vilken förebild han är för både små och stora ryttare här i Sverige, till och med i hela världen.

Folk har även sagt att "Hästen borde få priset!", vilket till viss del kanske stämmer. Men jag tror verkligen att Rolf-Göran på något vis delar detta pris med först och främst Ninja.
Varken "Roffe" eller Ninja hade kunnat vinna till exempel EM ensamma, dom vann som ett team! Detta gäller alla sporter. Ingen av dom nominerade igår har presterat på egen hand, alla har ett team bakom sig.

Jag är en verklig "sportnörd" och tycker om att kolla på nästan all slags sport och jag hade inte klagat om någon annan hade vunnit priset igår. Alla dom nominerade har gjort fantastiska prestationer.
MEN, självklart var det "Roffe" jag höll tummarna stenhårt för, det var även honom jag röstade på och jag är nu en väldigt stolt ryttare och hästtjej!


Lång dag i skolan

Hemma efter en lång dag i skolan.
Vi har i princip alla sega lektioner på tisdagar, illa planerat eftersom det är våran långa dag. Tyckte ändå inte att tiden gick allt för sakta, tackar sjukt roliga kompisar för det...
Ikväll blir det en rejäl "pluggkväll", ska skriva en krönika till svenskan och har ett antal glosor som också ska pluggas in.
Myser därför snart ner mig i soffan med skolböcker och OTH. Har cirka 10 avsnitt att kolla på tills på fredag då filmerna ska tillbaka. Lika bra att sätta igång eftersom det händer lite andra saker nu på kvällarna som kommer.
Bäst! ♥

bild från google.se

Ridlektion på Casper, 16/1

Igår red jag lektion på Casper, tillräckligt med inlägg igår så det får komma upp idag istället. Vi hade iallafall dressyr/markarbete, dressyr med bommar helt enkelt.
Syftet var att hålla koll på bogarna och vara väldigt noga med våran egen vikt. Väldigt nyttig övning för mig och även för Casper eftersom hans höger bog är hemskt svår att få koll på, jag har även då och då lätt för att lägga vikten åt fel håll.
Förutom att Casper flöt iväg några gånger och i början var väldigt stark tyckte jag lektionen flöt på helt okej. Inte något helt fantastiskt insats av mig - men mitt i mellan.

Casper gick riktigt bra korta stunder då jag verkligen hittade knapparna. Har ju inte ridit Casper så värst mycket så dom korta stunderna blir nog längre och längre.
I slutet skulle vi galoppera några varv runt fyrkantsspåret och då vet jag inte riktigt vad som flög i honom. Helt från igenstans kom det en fin liten bakutspark, inget allvarligt dock.
Han tyckte nog helt enkelt att det var skönt att få "galoppera av sig" litegrann under lite (verkligen lite) friare former. Men jag är alltså på det stora hela nöjd över lektionen.
Casper i somras.
 


Grymmare än grymmast!

Bra avslut på dagen, ROLF-GÖRAN BENGTSSON VANN JERRINGPRISET!
Nu kan ingen komma och säga att ridsporten inte är en stor sport längre, det är bevisat nu eftersom det är svenska folket som bestämmer vem som vinner.
Så otroligt bra, en ryttare vinner över till exempel Marcus Hellner och Therese Alshammar.
Roffe är verkligen värd detta pris och jag är en väldigt stolt hästtjej!

Nu går jag med ett léende på läpparna och lägger mig.
Tagga NO-prov och skoldag till klockan halv 4 är en helt annan sak....

lillatoove.blogg.se

Såg nyss på Tove's blogg att hon hade "hissat" min blogg så måste verkligen säga tack så mycket! Tove rider på samma ridklubb som jag, i samma ridgrupp faktiskt så det är därifrån jag känner henne.
Har även följt med henne när hon tävlat ett antal gånger under åren!

Även Tove har en jätte fin och bra blogg så jag tycker alla kan besöka den.
tove och mazetti

tove och mystik


Idrottsgalan

Ikväll klockan 20.00 på svt1 är det dags för idrottsgalan.
Någon som har missat att Rolf-Göran Bengtsson är med? Nä, skulle inte tro det.... men rösta,rösta,rösta för allt vad ni är värda! Hur coolt hade det inte varit med en ryttare som vinner Jerringpriset?
Roffe är verkligen värd det, men det är tuff konkurens. Dom andra har också gjort grymma prestationer så han behöver alla röster han kan få!
Ring 09920603 för att rösta.


Vad ska en bra blogg innehålla?

Som rubriken lyder, vad ska en blogg innehålla för att få en plats i gruppen bra?
Eller egentligen kanske jag inte syftar på gruppen bra, utan rent av dom fantastiska hästbloggarna. Bloggar som man verkligen måste lägga till i favoriter och fastnade för direkt när man tittade in. 
I min "fantastiska-grupp" finns inte alls många bloggar, men däremot har jag väldigt många bloggar som jag ändå läser i princip varje dag. 


Men tillbaka till ämnet -  hur tycker jag att en bra blogg ska vara? Egentligen är det en väldigt svår fråga att svara på, för det finns ju ändå inga "idealbloggar".
Det absolut viktigaste tycker jag är bra uppdatering! Jag blir alltid så besviken när man går in på bloggen flera gånger om dagen och bara väntar på ett inlägg - men det kommer inget. Tycker inte alls om när det går flera dagar utan något inlägg. Händer det vill jag ha en bra förklaring om jag ska fortsätta läsa bloggen.
Jag vet att jag nu pratar emot mig själv, för jag har haft ett antal bloggpauser. Men jag kämpar för att dom ska bli färre och färre och nu har jag ändå hållt igång ett tag.

Jag tycker heller inte att det enbart ska vara mycket uppdatering, att inläggen är läsvärda är också viktigt. Självklart är det så att kanske inte alla inlägg om dagen är SUPER intressanta, men iallafall något/helst några ska vara riktigt intressanta att läsa.
Det är enligt mig super svårt att komma på något att skriva, dag efter dag, efter dag... jag är väldigt imponerad av alla dom bloggare som hållit på i flera år och fortfarande skriver bra inlägg.

Dom inlägg jag tycker mest om att finna i en blogg är nog åsiktsinlägg.
Det är alltid spännande att få läsa en persons åsikter. En bra blogg tycker jag ska vara personlig - människan i fråga ska våga stå för sina åsikter och vara på det klara med vad hon/han tycker. Bloggar som får besökare tack vare att klanka ner på andra tycker jag absolut inte om, att vara dum på andra ger alltså inte en bra blogg. Det gör enbart att jag aldrig mer går in på den.
Ett bra språk tycker jag också är viktigt. Uppdelade inlägg så inte allt är i en enda gröt och blir väldigt jobbigt att läsa.
För att jag ska läsa en blogg är det för mig också viktigt att "tycka om" personen i fråga. Inte tycka om i den specifika betydelsen utan man ska få ett bra intryck. Det ska kännas som en väldigt seriös person. Det är ännu mer viktigt inom hästbloggarna. Människan ska vara seriöst med sina hästar och sin ridning.

Lite allmänt gillar jag oftast inte bloggar med 3 eller flera personer. Det kan säkert komma något undantag någon gång i framtiden men just nu gör jag inte det.
Jag tycker det blir rörigt och väldigt jobbigt att hålla koll på vem som skrev vad, vem som hade vilken häst, vem som gjorde vad igår... ja, ni förstår. Högst två personer tycker alltså jag.

Den sista (men inte minsta) punkten bilder!
Denna punkt tycker jag är väldigt viktig. Mobilbilder funkar absolut då och då - men för att jag ska fastna för bloggen och fortsätta läsa den så ska det vara bilder fotade med systemkamera allt som oftast.
Bilder är viktigt eftersom man då får mer intryck av både bloggaren och dens häst!

300

Detta är mitt 300:nde inlägg!
Såg detta nu och kunde självklart inte låta bli att kasta ihop ett snabbt inlägg. Inte alls taggad för skolan imorgon - sov alldeles för länge i morse och kommer inte kunna somna ikväll... det kommer ju gå som det går.

Ny design

Tröttnade helt plötsligt totalt på min förra header, så slängde ihop en ny. Antagligen bara som en tillfällig... vi får se.Ridit Myggan

Idag har jag varit och ridit Myggan tillsammans med Sandra som red Aileen.
Tanken var först att vi skulle rida ut, men Aileen hade tappat en sko så hon halkade runt lite. Istället red vi på täckten vilket var minst lika roligt!
Blev både lite "busridning", rejsade lite och sådär. Men vi red även lite mer seriöst, perfekt med en täckt där man kan göra både och. Även hästarna verkade tycka det var kul

Sandra hade kameran med så Madde fotade oss lite.

kände att jag var tvungen att göra den svart-vit, min omatchning syndes förskräckligt mycket.. lite smått solblekta stövlar och ridbyxor.


Mysponnyn!♥

Bilder på Anja från igårhunden tyckte oftast att det var väldigt tråkigt att vara med på bild...


då och då gick det turligt nog bättre!


Anja

Den enda bild jag har orkat fixat från idag, sötan!


Promenad - Naturbilder
Sjukt fint väder

Det är väldigt fint väder här hos oss idag, strålande sol och alldeles "lagom" kallt.
Ska försöka hitta på något ute, får se vad det blir. Kanske även går ut med kameran ett tag för att få till lite fina vinterbilder.
Annars vet jag inte riktigt vad som händer idag. Det är Uffe-träning på ridskolan i eftermiddag/kväll så får se om jag åker ner och kollar. Därifrån blir det ju fortfarande tyvärr inga bilder eftersom det är nästan omöjligt att få bra bilder i vårat ridhus, vilket gör att det blir väldigt tråkigt att fota.

Det är även alldeles lagom mycket snö!


Hästinriktat


Alla hästar jag har fastnat extra för har varit ston.
Listan på ston kan göras lång - men överst står självklart Petra, utöver henne har vi Dawida, Evita och Stjärna. Alla dom 3 sistnämnda betydde mycket i början av min ridkarriär och Petra är Petra helt enkelt, finns ingen bättre!
Man kan alltså helt klart säga att Casper, som jag har börjat rida lite mer nu bryter sig från mängden. Han är valack, men först och främst är han även storhäst.

Jag har ramlat av så många gånger att jag helt enkelt har tappat räkningen.
Skulle tro att det är runt 20-30 gånger nu, ett x-antal kvar till hundra... Räkningen tappade jag nog någon gång runt tionde gången. Kommer ihåg dom första gångerna man ramlade av och nästan var stolt över det - för man var ju faktiskt ett steg närmare att bli en riktig ryttare!
Jag har haft turen att aldrig skada mig ordentligt, (peppar-peppar) utan har klarat mig väldigt bra igenom alla mina avramlingar. Har nog även lyckats ramla av på alla dess konstiga sätt, vissa mer roande än andra. Någon gång har allt åskådarna fått sig ett skratt.

Vet att Gustav bjuder på bilden!

Jag har varit hopprädd ett bra tag men det börjar nu försvinna.
Men jag har ändå inte varit extremt hopprädd utan det har funkat ändå, men det har inte kännts super-roligt att hoppa. Då speciellt inte högre höjder. Jag vet egentligen inte varför, men det skulle kunna vara för att jag tidigare känt att jag har problem att följa med i sprången.
Tycker att det börjar bli bättre nu och jag kan nog säga att hopprädslan, om inte helt är på god väg bort. Det kan jag nog faktiskt tacka Casper för, han har givit mig självförtroende i hoppningen vilket är mycket betydelsefullt.
Även om vi ännu inte hoppat högre höjder känner jag mig trygg på honom!

Bild fotad av Sandra.
 

Helg!

1 vecka på sista terminen avklarad, äntligen helg!
Är väldigt trött efter att ha sovit alldeles för lite denna vecka så ikväll blir det myskväll med familjen. Film och dipp! Mamma har även hyrt en säsong av One Tree Hill åt mig så ska även kolla på det.

Det går framåt, allt förändras

Någon vecka innan jullovet hade vi en intressant inlämningsuppgift på NO:n.
Vi skulle först välja ut en "uppfinning" som vi idag tyckte var häftig, något som uppkommit under våran tid. Vi skulle efter det göra jämförelser med hur det varit innan och beskriva hur det utvecklats genom åren.
Efter att ha skrivit om vårat val skulle vi sedan fråga en förälder och även en far-morförälder och göra samma jämförelser och beskrivning utav denna uppfinning.
Detta gjorde att jag fick upp ögonen för hur stor skillnaden varit på bara någon generation. Mitt val var trådlöst internet, eftersom jag minns hur det var när man fortfarande inte kunde ringa samtidigt som man använde sig av internet. Bara på några år är skillnaden stor.
Mamma och mormor valde mobiltelefon och tv, saker som jag tycker är helt självklara.


Men, detta är en mer hästinriktad blogg så jag drar paralleller till ridsporten.
När jag för ca 7 år sedan började rida hade jag inte en blekaste om vad "märkesgrejor" var. Det fanns liksom inte i tanken, man tänkte aldrig på vad dom andra ryttarna hade på sig.
Nu är märken något riktigt stort, alla vill ha det - vissa ser även ner på dom som har billigare saker än dom själv. Detta är helt sjukt egentligen och jag skulle aldrig trycka ner någon pågrund av deras utrustning, men tyvärr finns det vissa som tänker annorlunda.
Alla hade i min ridgrupp när jag började jofa-hjälmar och "ickerutvästar". Däremot nu är det ytterst få som använder jofa och rutvästar slårt dom utan ruter med råge.
Det finns nu en massa olika hjälmar, nu kan dom kosta över 5000... hur mycket tror ni att en jofa-hjälm kostade?
Denna skillnad har alltså skett på enbart 6-7 år, hur ser det ut om 10 år till?


Inte bara ryttarens utrustning har förändras, lika stor skillnad är det bland hästarnas utrustning. Till att börja med schabraken, för några år sedan var det enbart vita schabrak som gällde - även på hopptävling. Nu finns det schabrak i alla dess färger på tävlingarna.
Det finns hundratals olika sorters benskydd, träns, luvor och täcken - i alla dess former och färger.
Back on track, Magic Brush.... listan kan göras lång!


Jag är inte säker på att detta är enbart posetivt, på vissa sätt är det säkert det - men på lika många sätt är det negativt. Det är en helt annan press på ryttare, även på ridskolenivå. Många mindre barn på ridskolor har även dom nu dyra hjälmar och västar, absolut inte alla vilket är skönt.
Det blir som en slags tävling, vem har snyggast? vem har dyrast?
Är det verkligen det vi vill att ridsporten ska gå ut på, kopplingen och samspelet mellan häst och ryttare glöms ibland bort bland allt bling-bling.

Med detta vill jag inte klanka ner på någon överhuvutaget!
Jag ser det absolut inte som något fel att rida med märkessaker (inte utan märkessaker heller för den delen, för det gör jag) utan hade jag haft råd hade jag mer än gärna också gjort det. Inte bara utséendet utvecklas utan det gör ju även funktionen.
Det jag vill få fram med detta inlägg är den enorma utveckligen som sker i världen. Med teknik, inom ridsporten - ja överallt. Inom 30 år kanske det finns flygande bilar?, tåg till månen? - ingen vet, utvecklingen flyger fram!

-


Jag är oftast väldigt blyg innan man lärt känna mig.
Känner man mig däremot kan jag prata som bara attan!
Mindre barn däremot har jag faktiskt lätt att börja prata med, det kan bero på att jag började som stallvärdinna på hästlekis när jag var 10 år - har helt enkelt fått träna.
Har också väldigt svårt för att prata inför folk. Men har bestämt mig för att ändra på det, träna,träna,träna och om ett tag göra det som ingenting. Får se om jag lyckas!

Innan jag somnar tänker jag som mest konstiga tankar.
Jag hittar helt enkelt på historier, om folk som jag absolut inte känner - till exempel kändisar.
Ibland blir jag helt inne i min lilla "saga" och blir alldeles för uppspelt för att kunna sova, inte alls bra egentligen alltså. Att jag tänker på något väldigt mycket innan jag somnar gör oftast att jag även drömmer om det, vilket gör att jag inte har en aning om det var på riktigt eller inte när jag somnar.
Kanske känner jag den där personen, eller var det bara en dröm?

En punkt till för att fortsätta på "sova-spåret".
Är det fullmåne tar det timmar för att mig somna. Vet egentligen inte varför, kan inte förstå anledningen till det. Det prickar verkligen in precis också, sover jag dåligt är det fullmåne... Väldigt jobbigt nu när det är skola och man ska upp 6 varenda morgon och inte kan somna förens efter några timmar kvällen innan. Tack vare fullmånen kan jag helt enkelt inte koppla av.

google

Väldigt udda punkter denna gång, men förhoppningsvis får ni lära känna mig bättre, kan göra en till "lista" om några dagar med lite mer hästiga punkter!

Sökt till gymnasium!

Gymnasieansökan är inskickad och klar, vilket känns väldigt bra!
Nu är jag väldigt taggad för att börja gymnasiet, jag vill ha höst nu - fast har gärna ett långt, skönt sommarlov innan dess. Denna vår skulle vi däremot kunna skippa.
Annars har nog denna dag varit den segaste sen vi kom tillbaka efter lovet. Det beror nog på att jag har varit väldigt trött så ska se till att sova ordentligt inatt.
Men än så länge har vi inte kommit igång ordentligt så inga läxor och prov.

Nu ikväll ska jag enbart kolla på tv, hockey!
Tittar tillsammans med lillebror, är barnvakt ikväll men just nu är han på fotbollsträning.
Heja Brynäs!Vad jag vill göra 2012

Många har nyårslöften men några sådana kan jag inte påstå att jag har.
Däremot har jag saker som jag vill göra och saker som jag vill uppnå under 2012. Dessa saker kan man nog se som nyårslöften om man nu vill det, men jag väljer att inte göra det.
För att börja med en sak som gäller bloggen, jag vill helt enkelt hålla igång den ordentligt. Jag vill inte sluta om någon månad och låtsas som om den aldrig funnits. Istället ska jag fortsätta med en bra uppdatering, med intressanta inlägg.
Har jag absolut 0 idéer struntar jag hellre i att blogga bara någon dag istället för att ladda upp totalt ointressanta och tråkiga inlägg.

Den andra, nog allra viktigaste grejen är skolan - betygen.
Punkten är så självklar! Jag vill gå ut 9:an med väldigt bra betyg. Inte ett enda G vill jag ha, har ett just nu. I syslöjd.... så där ska jag jobba på som attan! "Drömmen" är väl att gå ut med 17 MVG - men det är så orealistiskt så att det inte finns, det satsar jag inte på. Vill bara känna mig nöjd.

Med hästarna däremot har jag nog inget speciellt mål som jag vill uppnå.
Fortsätta att utvecklas, rida så mycket som det bara är möjligt och fortsätta tycka att det är precis så kul som det är. Även om skolan kommer ta mycket tid med en massa läxor och prov ska jag fortfarande se till att ha tid för stallet och hästarna.
Det gäller bara att tidsplanera ordentligt, har verkligen fått jobba med planeringen i skolan också - och det går framåt. Från att i 8:an inte ha lämnat in ett enda SO-jobb i tid var jag förra terminen klar med allt innan utsatt datum.
Ska jag ändå sätta ut något speciellt mål blir det nog att vara med på klubbtävlingar, att inte backa ur och strunta i det. Även om tävla inte är det viktigaste är det en kul grej som gör att man har något att kämpa mot.

Något mer kan jag inte komma på just nu, ska verkligen ha ett roligt 2012.
Hoppas att alla nära får vara friska och att allt helt enkelt flyter på. Vill nästa nyår att 2012 blir ett år att minnas på grund av att allt har varit så bra - det bästa året i mitt liv. Hittills.


18. En bild jag aldrig publicerat förut

Hoppar över 17, har inga speciella låtar jag lyssnar på vid speciella tillfällen.
Har nog aldrig laddat upp en bild på enbart mig, passar vid denna punkt kanske?


Filmkik en vanlig onsdagkväll

                            TV3, 21.00Min dag, 11/01/12

För det första, jag skrev rätt! 2012 är det ju faktiskt!
Ännu en dag i skolan och det känns som om det var flera veckor sen vi hade lov. Konstigt att lovet kan kännas så kort och gå så fort - medans dessa två dagar har segat sig fram.
Dagen har ändå varit helt okej, beror nog mycket på att vi ännu inte har några läxor och prov. Himla skönt med en mjukstart.
På svenskan idag gick vi igenom förra årets nationella prov, om nästan exakt en månad ska vi ha vårat första nationella prov - Svenska, Läsförståelse. Ännu är jag inte nervös, men det kommer säkerligen. Mest oroar jag mig för dom muntliga delarna, helst om vi ska prata inför klassen.... fast - något jag måste träna på!

Helt sjukt, jag har en termin kvar av grundskolan.
Om cirka ett halvår är det slut. Även om det känns skönt är det även sorgligt, denna tid kommer aldrig att komma tillbaka.
Kommer även sakna klassen väldigt mycketm, 9B, oftast klockrenare än alla andra!

Nu på eftermiddagen/kvällen har jag varit barnvakt till Douglas, Tv-spel har jag alltså roat mig med hela kvällen. Sämre kan man faktiskt ha det, om någon vecka sitter jag nog med en hel hög med läxor...
detta spelet var det som gällde ikväll! google.


"Foto-året"

Den 5 juli 2011 anlände min systemkamera, en Nikon D3100.
Efter det var kameran med på stallet i princip resten av sommaren. Super skönt att ha en egen efter att ha fotat med kompisars så fort jag fått chansen i några år.
Kameran kastades direkt in i "hetluften". Den vecka kameran kom var det fälttävlansläger nere på ridskolan, vilket måste vara det roligaste lägret att fota på. Terrängbanan.♥
Här var ännu kameran och jag inte bästa vänner, men bilder som blev helt okej.Resten av sommaren fortsatte med olika läger och jag fotade en hel del på dom också.
Lägrerna blev en perfekt inkörningsperiod, ridlektioner nästan varje dag då man kunde stå och fota,fota,fota... detta bidrog tillslut till att bilderna blev bättre och bättre.

Förutom ridlägerbilder har det också fotats en hel del olika träningsbilder...
cilla-träning.

uffe-träning.Fotade även på två stycken tävlingar, en hopptävling i Hudik och en hemma i Delsbo.

Har självklart även fotat massa annat, men detta är dom lite mer speciella händelserna. Utöver bilder från dessa tillfällen finns bilder på ekipage som ridit utan tränare, bilder på hästar i hagen - med mera, med mera...
Ser nu fram emot ett 2012 med ännu mer fototillfällen!

16. En bild som gör dig lycklig

Finns det någon finare? Detta kan nog vara favoritbilden på hjärtat! ♥
Foto: Olivia Forselius

Alla bilder på Petra gör mig lycklig och kan ju inte ladda upp alla - så väljer favoriten!

Redigering, stor skillnad?

Jag redigerar alla mina bilder mer eller mindre efter att jag har fotat.
Jag använder redigeringsprogrammet Picasa 3, men jag skulle göra vad som helst för photoshop... Men Picasa funkar helt okej och det blir skillnad på bilderna.
Oftast redigerar jag heller inte bilderna mycket men här nedan kommer lite exempel.

VS:

Här märks inte en jätte skillnad, har inte gjort alls mycket. Ökad kontrast+ljus och även lite,lite ökad färgtemperatur.


VS:

Större skilnnad, Beskärd, ökad kontrast+ljus.
(Har här valt bilder som jag inte är super nöjd med för att visa att det går fixa till någorlunda.)

Jag klistar även in mitt namn och min bloggadress - det beror på att jag skickar bilder till alla som vill ha (om dom själv är med på bilderna såklart) och känner då att jag vill ha mitt namn där.

Lång första dag i skolan

Våran termin började alltså med långdag, fram till klockan halv 4.
Dagen gick faktiskt väldigt mycket fortare än vad jag trodde att den skulle göra. Kan eoförsig bero på att vi inte gjorde i princip någonting på lektionerna.
Lite genomgånger och så, men inget jobbigt.
Precis så tycker jag att det ska vara första dagen, kanske till och med hela första veckan. Alla elever har oftast vänt på dygen åt helt fel håll, så gör man ju när det är lov.
Det innebär då att eleverna är väldigt trötta och kanske många gånger även lärarna?
En lugn första vecka ska det helt klart vara!

Ska nu försöka hitta på något att skriva om och fixa i ordning några tidsinställda tills imorgon! Inte helt lätt att hela tiden komma på en massa nya idéer...


Gymnasieval

Är gymnasievalet något som påverkar resten av ditt liv?
Det tror jag absolut inte att det gör, skulle du ångra ditt val när du blir vuxen går det att läsa till det du vill bli även då. Men många tar ändå detta med gymnasieval på blodigt allvar.
Självklart är det viktigt - men det är inte livsviktigt. Nu när vi kommer tillbaka till skolan efter lovet är det dags för oss att välja och jag är spiksäker på vad jag ska välja.
1. Samhällsvetenskapsprogrammet
2. Ekonomiprogrammet
3. Naturvetenskapsprogrammet
Detta är alltså bara högskoleförberedande program. Jag vet ännu inte vad jag vill jobba med som vuxen och därför känns det dumt att välja ett program som är yrkesförberedande. Jag är även i princip helt säker på att jag vill läsa vidare på högskola efter gymnasiet.

Tanken på hästgymasium har självklart också funnits och det hade absolut varit jätte roligt. Men det känns ändå inte som något för mig. Jag vill inte flytta hur långt som helst - och om jag skulle välja att ridgymnasium skulle jag valt till exempel Höglanda och dit är det ju hur långt som helst.
Som det ser ut så vill jag inte heller jobba med hästar på heltid när jag blir vuxen. Sommarjobb och lite extrajobb nu under gymnasietiden så vill jag absolut jobba med hästar.

Det är verkligen jätte skönt att vara så här pass säker på vad jag ska gå.
Många jag känner har ännu inte bestämt sig och det är väldigt skönt att slippa den panikkänslan! 
min blivande skola.
 
 


15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?

Svår fråga, men det är verkligen sant.
Hästar och ridning får en verkligen alltid att må bra. Som när man kommer ner till stallet efter en jobbig dag i skolan, allt verkligen släpper och man blir pigg och glad igen.
När man är med hästar så "lever man verkligen i nuet", man måste koncentrera sig på hästarna - dom väger flera hundra kilo och om dom vill, då sticker dom. Tack vare detta koncentrerar man sig enbart på hästarna och glömmer då bort allt som är jobbigt, man glömmer bort alla måsten.

Hästarna väger som sagt flera hundra kilo, men vi har kontroll på dom (för det mesta...) Dom väljer att lyssna på oss, för om dom inte ville det så kan dom hur enkelt som helst välja att sticka. Kasta av oss, springa över oss, dra iväg... Egentligen kan man undra varför hästarna väljer att vara så pass snälla som dom är, många hästar blir väldigt illa behandlade - utan att klaga. Kanske är hästar alldeles för snälla?
Mår man dåligt finns hästarna helt enkelt där, dom lyssnar utan att avbryta och dom kan aldrig tala om det för någon. Dom finns helt enkelt bara där.
Hästar får en verkligen att må bra, när som helst och hur som helst.                   


Dressyrlektion med Casper

Idag red jag alltså den första ridlektionen för terminen, dressyr på Casper.
Vi red mycket för att få hästarna med oss ordentligt, för att verkligen få dom dit vi ville. Vi fick rida ordentliga hörnpasseringar, lite skänkelvikningar och sedan red vi några varv på mitt volten i båda galopperna.
Kändes som en väldigt bra första ridlektion när framför allt vi ryttare har haft en paus på några veckor, (jag har ju ridit Myggan tre gånger, men ändå) hästarna har ju gått lite aktiviteter även under lovet - men som sagt, en väldigt nyttig ridlektion!

Casper kändes faktiskt fin, så bra har han nog aldrig gått med mig i dressyren förut. Har egentligen inte ridit honom mycket alls och då lite mer hoppning än dressyr. Men efter ett tag fick jag honom med mig och då flöt i princip allt på bra.
Speciellt i galoppen kändes han fin i slutet, han låg kvar och väntade jätte bra även om jag lättade i handen. Jätte skönt för han brukar kunna småöka lite mer och mer annars.
Elin och Casper i somras. Jag måste fota nya bilder på honom!Outfit 9/1

Taggar ridlektion och väntar på skjuts. Tänkte därför att jag kunde lägga upp en Outfit bild här. Det måste vara första gången?
Enkelt och stilrent, orkar inte fixa något "extra".

Bjuder även på lite bilder på hur hjälmen sitter, jag är nöjd och trivs super med den!
Ignorera mig!Stallkompisar

Tidigare har jag skrivit om vilka mina favorithästböcker var som liten, tänkte nu berätta om mina favorithästfilmer.
Precis som med böckerna är det en hel serie, Stallkompisar. Även här blev jag helt fast och äger alla filmer. Största drömmen var att få ha det precis som dom hade det och rida precis som dom gjorde. Nu kan jag eoförsig undra hur jag tänkte.... Dom hade egna hästar, hoppade högt, galopperade på stora fält - dom var helt enkelt mina idoler.
Favorithästen var helt klart Carole´s Starlight (om jag minns rätt på namn), hur söt som helst!

En serie med 12 olika filmer som jag faktiskt tycker alla borde se.

bilder från google
Helt oroligt, på den tiden tyckte jag all deras utrustning var dösnygg, allt förändras....


14. Saker du gör vardagligen

Jag är ju inte i stallet varje dag och gör då aldrig exakt samma saker.
Anledningen till detta är ju att jag inte har en egen häst, dom dagar jag åker ner till ridskolan händer det ju i princip alltid olika saker. Ridlektion rider jag ju för det mesta bara en gång i veckan också...
Men hälsa på hästarna och mysa med någon/några av dom, och mysa med katterna, Sirie och Milo gör jag nästan varenda gång jag är där.
världens bästa. ♥

Till vardags gör jag väl det som även alla andra också gör?
Till exempel, - kliver upp, - borstar tänderna, - går och lägger mig/sover, - sitter vid datan, - kollar på tv. Det är säkert ett antal mer saker men det är dessa jag kommer på nu.
/Victoria

Sista lovdagen, 9/1

Idag är min sista lovdag, antar att många andra börjar skolan idag?
Imorgon börjar alltså skolan igen - jag måste faktiskt säga att det inte känns alltför hemskt. Det är endast en termin kvar i grundskolan och efter sommaren händer något nytt. Jag börjar gymnasiet.
Just nu är jag faktiskt taggad på att satsa på bra betyg, verkligen göra allt ordentligt nu den sista tiden. Inte sitta med uppsatsen kvällen innan den ska lämnas in, plugga på prov i tid. Ta tag i saker! Detta är något som säkert kommer försvinna när jag väl kommer till skolan, men jag ska verkligen göra mitt bästa.

Ikväll drar även ridlektionerna igång igen, självklart ska det bli jätte roligt. Våran tid är också flyttad - vi rider inte längra 20.10 utan våran lektion börjar redan 18.05. Det känns jätte skönt, istället för att komma hem runt tio kommer jag istället komma hem före åtta.
Detta innebär att jag allt som oftast kommer hinna blogga om ridlektionen redan samma kväll. Jag ska försöka hinna med det även ikväll men har lite annat att göra när jag kommer. Ska hinna färga håret och fixa lite annat.
Jag skulle tro att vi rider dressyr ikväll eftersom det har varit ett uppehåll, både för hästarna och för oss. Jag och Casper på julklappshoppningen.  

/Victoria

BILDER FRÅN TORPET
/Victoria

Cheesecake

Sätter mig och äter cheesecake och kollar på ett avsnitt av Ponnyakuten säsong 1.
Sämre söndag kan man ha!


/Victoria

Mysdag!

Sov till 12 och har sedan luggit framför tvn.
Helt underbart att ha sådana här dagar - helst efter att ha sovit liite för lite under många dagar av lovet. Kvällen kommer fortsätta på i princip samma spår, kollar nog på några One Tree Hill avsnitt även idag. Ska försöka fixa med bloggen också, men får se om jag orkar annars får den helt enkelt förbli som den är.


Ikväll är det också säsongsstart för Gladiatorerna på TV4.
Det är ett program som jag var helt tokig i när jag var liten. Missade inte ett enda program utan satt klistrad framför tvn varenda vecka. Hade även en massa "idolkort".
Vad jag minns lyckades jag till slut få ett kort på varenda en av gladiatorerna.
Min favorit var helt klart Amber - för hon såg ju lite ut som jag.... eller den enda likheten var väl att båda två var blond. Kommer också ihåg att jag började ha samma frisyr som henna, 2 stycken inbakade flätor.
Så självklart sitter jag bänkad framför tvn klockan 20.00 ikväll!

bild från google.
/Victoria

ONE TREE HILL

Att sätta igång en säsong av One Tree Hill när man har planerat att fixa en massa på bloggen - det är inte så smart... inte heller så smart när man sovit 4,5 timmar natten innan.
Nu är jag väldigt trött och sängen kallar, fixar med bloggen imorgon!
/Victoria

Fixa lite med bloggen

Ska sätta mig och fixa med bloggen. Ny design och header? Kanske - om jag blir nöjd.
en av mina första headers...

/Victoria

Träning med Myggan

Nu på morgonen var jag alltså med på träning med Myggan.
Mycket jobb med bommar och småhinder - vilket var super bra eftersom det var första gången jag red Myggan "lite mer ordentligt", har ju innan "bara" ridit ut. Övningarna var väldigt bra och nyttiga och Myggan skötte sig super bra.
Jag är tyckte även att jag red helt okej. I början tyckte jag att det var lite svårt att följa med i sprången, väldigt stor skillnad om man jämför med Casper som jag har ridit nu i slutet. Myggan har så kort hals! Men efter ett tag blev även det bättre, självklart är det ovant i början.

Myggan är verkligen jätte rolig att rida, hon var även pigg och framåt och det hade jag faktiskt inte väntat mig. Jag hade ställt in mig på att hon skulle vara lite segare att rida. Men hon var verkligen super duktig!
Väldigt trist att jag endast har en bild på Myggan... det måste ändras.

/Victoria


RUBRIK

Hockeytittande mitt i natten, JVM-final. HEJA SVERIGE!
Igår kväll var jag hos Elin tillsammans med underbart folk och hade en väldigt efterlängtad myskväll. Kollade på film, skräckis.... alltså hade jag ingen tid över till att blogga. Under dagen var jag även upp till stugan och åkte skoter tillsammans med Douglas och pappa.

Imorgon klockan 10 ska jag rida för Tina nere på stallet på Myggan. Hoppas att det kommer att gå bra, jag är iallafall väldigt taggad!
Slumpad bild, ruggigt söt ponny

/Victoria

13. Min högsta dröm

Oj, vilken svår... har absolut inte en blekaste!
Det här med drömmar är något som är väldigt svårt, det man drömmer om nu vill man absolut inte ha om några år. Tänk, när man var liten ville många tjejer bli prinsessa - hur många vill fortfarande det?
Drömmar förändras och vad jag än skulle drömma om nu så tror jag att det förändras på några år.

Någonstans finns nog ändå drömmen om att bli något stort inom ridsporten. Elithoppryttare, visst skulle det vara jättehäftigt men jag är ändå inte säker. Jag vill aldrig att hästarna ska försvinna ur mitt liv, men jag tror just nu att jag inte vill arbeta med något som har med hästar att göra. Fritiden får istället gå till hästarna!
Men som sagt är det något som förändras och om några år kanske jag vill satsa på hästarna riktigt ordentligt. Just nu vill jag inte ägna mig åt att drömma om framtiden, tiden får helt enkel utvisa vad som händer. En sak är säker - jag vill att hästarna alltid ska vara en stor del av mitt liv.


Min högsta önskan är att mina närastående ska få vara friska och att vi ska få leva ett bra liv.
/Victoria


Hästböcker

När jag var mindre läste jag en bokserie som handlade om Klara.
Jag var helt fast vid böckerna och hela serien står nu i min bokhylla eller ligger ute i förrådet. Följde serien slaviskt och köpte den nya boken så fort den kom ut. Helt underbara böcker och jag rekomenderar dom verkligen. Jag läste en av böckerna för bara ett halvår sedan och tyckte fortfarande den var bra!


Det har ju även kommit ut en film om Klara. Men jag tycker tyvärr inte att den är basserad på böckerna överhuvutaget, det saknas alldeles för mycket. Det skulle nog ha delas upp i flera olika filmer i stället eftersom det är väldigt många böcker - ungefär som med Stallkompisar.
Det första jag reagerade på var "Hallå, Star ska vara GRÅ"?, fånigt egentligen men detaljerna gör väldigt mycket. Till exempel har Klara lockigt hår och Jonte är blond i böckerna.... Filmen i säg är absolut inte dålig - men den blir tyvärr dålig i jämförelse med böckerna.
        
/Victoria

12. Min favoritgren

Med denna punkt bara antar jag att dom menar inom ridsporten. (Vilket dom med väldigt stor sannolikhet gör eftersom det är en "hätsblogglista")

Jag kan faktiskt inte säga att jag har någon speciell favoritgren. Dressyr och hoppning är iallafall högst upp på listan men har ju även testat på lite terräng nu i somras och det var även det super kul!
Jag har väldigt länge haft svårt att välja favoritgren, när jag var liten var däremot hoppning en solklar 1:a. Men så är det väl nästan för i princip alla skulle jag tro.
Hoppa högt är något som jag ett bra tag kännt mig osäker på att göra - men nu har det som tur är bara försvunnit mer och mer. Med det vill jag inte säga att jag har hoppat högt, för det har jag inte. Det är bara det att det känns skönt att kunna kolla på en 70 cm bana och tycka att det är lågt.

Ska jag däremot välja mellan hopp- och dressyrtävlingar är valet enkelt. Jag har ju under många år följt med som "hästskötare" på en massa tävlingar och dressyrtävlingar tar så lång tid!
Alla rider exakt "likadant" och oftast händer inget som sticker ut. Under en dressyrtävling är det oftast endast kul att kolla på ekipage man känner medans det i hoppningen oftast är roligt att kolla på alla.
Alltså, hoppning är roligast att kolla på.

Ska jag välja vilken gren som är roligast att fota är valet självklart också hoppning, av samma anledning - det händer mer = inte exakt likadana bilder.
Men att välja vilken gren som är roligast/bäst att själv rida kan jag inte.
Valet är alltså både hoppning och dressyr.
alla har vi varit små!
   
/Victoria


Iskall dag på Hagmyren

Hemma efter en iskall och blöt dag på Hagmyren.
Men även om det snöblandade regnet föll hela dagen måste jag ändå säga att det var mysigt - om man bortser från just det och att jag var väldigt trött, men så länge jag höll i gång funkade det bra.
På förmiddagen skulle dom små barnen rida. Dom fick rida runt lite på stallplanen på dom två russen Filur och Snålis. Jag ledde Filur och fyra av dom 8 barnen red ungefär 10-15 minuter var på honom. Han skötte sig super och det gjorde även barnen.

Efter lunchen var det dags för körning. Det är något som verkligen är helt nytt för mig men jag måste säga att det är väldigt kul. Jag åkte efter Blixten med två av barnen som fick turas om att köra.
Vi körde några varv på banan och hästarna skötte sig exemplariskt även här.
Så trots att dagen varit kall, blöt och jag har varit trött har det flytit på!
bilder från Gotland i somras


/Victoria

Skvallerbloggar

Skvallerbloggar är ett väldigt hett ämne inom bloggvärlden.
Nu syftar jag självklart på skvallerbloggarna om ryttare och hästar, finns det andra skvallerbloggar? Dessa bloggar skulle kunna vara något posetivt - om man använde dom på rätt sätt, men jag tror att många av oss hästmänniskor ser det som något negativt.
Självklart tycker många, och jag måste erkänna att även jag har gjort det, att elaka bloggar är väldigt roliga och underhållande att läsa. Men man måste tänka lite längre, tänk om det var dig dom skrev om - hur skulle det kännas? Säkerligen skulle det inte alls kännas bra för mycket som skrivs om på bloggarna är inte sant.
Jag kan självklart inte förstå hur det känns att bli uthängd på en skvallerblogg, men man måste ändå enligt mig tänka sig väldigt noga för innan man skriver något - spelar ingen roll om det är en skvallerblogg eller ej, man kan så lätt såra en människa över internet.

Men hur gör man då för att driva en skvallerblogg på rätt sätt?
Den frågan har nog egentligen inga svar och jag undrar om det verkligen går. Man ska skriva utan att såra, skriva enbart om det som är sant, och man ska inte hänga ut någon och vara taskig. Följer man dessa punkter, då tror jag faktiskt inte att det finns någon som vill läsa bloggen i fråga.

Jag läser några olika skvallerbloggar och man måste verkligen ta allt som skrivs på dom med en nypa salt. Men samtidigt är det ett bra sätt att följa dom stora bloggarna utan att klicka in på varenda en.
Läser jag en blogg som verkligen går över gränsen på ett eller annat sätt tas den bort från favoriter och jag går inte in på den något mer.
Men vart går då denna magiska "gränsen"?
Det är också en fråga som är svår att svara på. Men om någon använder sig av personangrepp och skriver något taskigt som riktas mot en enda person tycker jag man ska sätta stopp. Jag beundrar verkligen alla Sveriges hästbloggare som verkar låta allt rinna av dom så lätt. Jag antar att dom fått väldigt mycket öving tack vare våran - inte alltid så shyssta hästvärld.

Jag vet ändå inte om jag tycker att skvallerbloggar ska försvinna helt, men många av dom har börjat gå över gränsen rejält nu så det kanske vore bäst? För även om man väljer att blogga har man rätt till ett privatliv. Dom "bästa" skvallerbloggarna lyckas ju gräva fram både det ena och det andra.
Sedan är det ju absolut inte säkert att dom gräver fram det, det är så lätt att hitta på. Man kan skriva vad som helst och att förändra bilder är lätt som en plätt.
Som skvallerbloggare är man oftast anonym vilket verkar göra det lättare att vara elak. Jag skulle nog aldrig klara av det, skulle gå runt med dåligt samvete hela dagarna.

Alltså, skvallerbloggar kan vara roligt - upp till en viss nivå. Det är min åsikt.
/Victoria


HAGMYREN

Imorgon kommer alltså dagen att spenderas på Hagmyren.
Det ska bli jätte roligt att komma tillbaka dit (hade min prao-period där v.45) och träffa speciellt ponnyerna igen. Jag ska alltså hjälpa till på travlägret som är där nu under jullovet, även om jag absolut inte kan någonting om selar, ja nästan körning överhuvutaget hoppas jag kunna hjälpa till med någonting.
När jag var där och praktiserade fick jag prova på att köra, det var verkligen super roligt och det är helt otroligt hur dom där små, små ponnyerna orkar dra - dom är verkligen super små.
Känner på mig att jag kommer vara lite lagomt trött eftersom det är JVM-semifinal i ishockey ikväll, men på något sätt kommer det nog ändå funka!
Travbilder som inte är från Hagmyren utan är fotade på Gotlands travbana.
/Victoria

NY HJÄLM! + övriga inköp

Idag har jag köpt en ny ridhjälm, en Horselifehjälm.
Blev alltså ingen Lamicell, jag testade både en hjälm från Lamicell och denna från Horselife - och jag gillade Horselifehjälmen betydligt bättre. Den passade bättre på mitt huvud, med Lamicellhjälmen på blev mitt huvud väldigt avlångt.
Men tanke på att det även var en liten prisskillnad mellan hjälmarna var valet inte alls svårt, så nu äger jag alltså en Horselife. 
           
          
           ett spö
          
           en stickad tröja
          
           en "vanlig" tröja
          
           ett par jeans
          
           örhängen
          
/Victoria  
           


JAG ÄR MED OCH TÄVLAR


/Victoria

MIN DAG, 3 JANUARI 2012

Ändrade planer! Egentligen var det planerat att jag skulle vara på Hagmyren idag och hjälpt till på ett läger idag . Men eftersom mitt minne inte räcker till blev jag väldigt överaskad av ett sms från tandläkaren igår, tandläkar tid idag klockan 11.30. Där sprack mina planer alltså...
Åker dit på onsdag istället eftersom lägret sträcker sig över två dagar.
                            

Idag åker jag ändå in till Hudik efter att ha varit hos tandläkaren. Ska till Hudik Hästsport och köpa ridhjälm - har nu i princip helt bestämt mig för en Lamicell Master så nu är det bara hoppas att jag passar någorlunda i den. Eftersom jag nu köper en relativt billig ridhjälm, iallafall i jämförelser så kommer jag ha mycket pengar kvar så kollar säkerligen på lite annat smått och gott också. 
                    
/Victoria

BILDER FRÅN LOTTA BJÖRE TRÄNING
/Victoria


LOTTA BJÖRE - TRÄNING

Idag har jag varit i Bollnäs och kollat på en hoppträning för Lotta Björe.
Därför har inte tiden för att blogga funnits. Jag följde iallafall med Hilma och Madde, Hilma red Dessi och det gick jättebra för dom. Lotta verkar vara väldigt bra att rida för och hon hade bra övningar.
Jag fotade även lite, och även om det gick bättre än vad det gör i vårat ridhus var det inte helt 100. Men ska sätta mig och fixa bilderna nu så laddar jag upp några sedan.
/Victoria


2011 - HUR VAR DET EGENTLIGEN?

Jag kan inte beskriva 2011 på något speciellt sätt.
Petra blev ännu en gång såld - och flyttade denna gång ifrån ridskolan på heltid. Den förra ägaren hade henne enbart på sommaren så resten av året bodde hon på ridskolan.
Jag har ännu inte varit och hälsat på henne och jag saknar henne så mycket att det inte spelar någon roll vad jag skriver här. Jag ska ta mig till henne innan jullovet är slut!
Innan hon flyttade hann vi ändå med rätt mycket, red henne på ridlektion i princip hela våren. Myste och kliade gjorde vi en hel del också - det bästa hon vet (förutom mat...). Den ponnyn har betytt enormt mycket för mig och hon kommer föralltid vara kvar i mitt hjärta.
sista ridturen innan flytten :')


Efter det att hon flyttade har jag haft lite svårt att hitta en häst som jag verkligen tycker det är kul att rida. Självklart är det alltid kul att rida, men ingen har haft det speciella som Petra hade. Det är något som jag känner har börjat komma lite smått med Casper nu. Har ju ridit honom nu under vintern och det har funkat bra och "det där lilla extra" börjar smyga sig på.
Men ingen, absolut ingen kommer bli så speciell som Petra var och fortfarande är!
jag och Casper på julklappshoppning

På ridfronten har det alltså varit lite hackigt, men nu börjar det "komma igång igen" och nu kör vi för fullt under 2012. Jag ska bli säkrare inom hoppningen, vilket jag börjar känna med Casper nu. Förut tyckte jag 70 cm var högt, men det känns faktiskt nästan lågt nu.
Jag ska utvecklas som ryttare överhuvutaget och jag har lovat mig själv att jag ska vara med på Buscupen och KM mer än jag varit dom senaste åren.

Som sagt tycker jag inte att 2011 har inneburit något speciellt utöver Petra, året har flygit fram och jag kan inte fatta att det redan är 2012.
Skolan har flytit på bra och jag är nöjd med betygen jag fick till jul. Tycker jag har skött plugget helt okej, men hade självklart kunnat plugga på mer till något prov eller skrivit någonting extra på någon uppsats.
Men på det stora hela är jag nöjd.
Vardagen med kompisar och familj har också flytit på, några småbråk med både familj och vänner men allt har retts ut relativt snabbt.


Jag är nöjd med mitt 2011, men det finns ingen höjdpunkt. Den höjdpunkten ska infinna sig under 2012 och jag ska ha något väldigt roligt och spännande att berätta om i nästa årsberättelse.
Nästa år är det gymnasie och flytt till Hudiksvall som gäller. Jag ser verkligen fram emot att börja gymnasiet, skönt att börja om med något nytt efter 9 år i grundskolan.
På hästfronten tror jag att det kommer flyta på som normalt. Jag ser gärna några förändringar - men då bara posetivt, något roligt och spännande.
Vi får helt enkelt se vad som händer, jag ska hålla ut med bloggandet så ni kan följa mitt år här på bloggen.
/VICTORIA

BRA START PÅ 2012

Super mysig start på 2012, ridtur på Myggan tillsammans med Hilma på Dessi.
Vi red runt Mora-sjön, en mysig runda som tar ungefär 1 och en halv timme. Myggan skötte sig super och ridturen var verkligen jätte härlig. Att galoppera var extra roligt så då bjöd hon på lite gulliga bockningar, absolut inga stora och inte för att försöka få av mig utan för att det var roligt.
Jag lyckades faktiskt också med bedriften att knappt frysa någonting, enbart om mina 2 lilltår. Hur kan man frysa enbart om dom när resten av foten är varm?
Bättre start på detta nya år var nog svår att få - och jag kom upp i tid.
Jag klev upp redan klockan 10 på nyårsdagen, faktiskt väldigt skönt att inte sova bort hela dagen!
Måste verkligen fota nya bilder på Myggan, men vädret är så tråkigt just nu..

/Victoria

GOTT NYTT ÅR

Det är ett nytt år, det är 2012!
Hur sjukt är det inte att skriva det, det är 2012! Undra hur länge man kommer fortsätta att skriva/säga 2011 när man ska berätta vilket datum det är?

Jag fotade lite smått när vi var ut och kollade på raketerna, men jag orkade inte fixa med några inställningar överhuvutaget så bilderna är lite småkassa....

/Victoria

RSS 2.0