Omöjligt!

Haha, Tove's stil i måndags var nog den smidigaste jag har sett iallafall. ;)


Övriga "idrottskarriärer"

Fotboll

Jag är längst ner till höger.

Längdskidor

Slalom
(Har åkt en gång, slutade med att jag råkade åka in i en gubbe som blev väldigt arg...)

Simmning (Eller ja, semester... men bilden var mysig!)

Bland dessa sporter är det nog bara fotboll som jag tyckte var riktigt roligt, det gör jag fortfarande men hann inte med både hästar och ridning - då blev valet enkelt. Ett tag höll jag även på med friidrott, men det var verkligen inte min grej.

En gång hade vi någon tävling på klubben där man fick största pokalen om man var med i alla grenar. Självklart var jag det! Det jobbiga var att när vi skulle springa 800(?)meter hann våran tränare börja plocka ihop innan jag ens hade hunnit med halva loppet - japp, så långt efter var jag. Mamma fick då skynda sig att springa fram och tala om att jag faktiskt inte hade gått i mål ännu, pinsamt värre! Tur att jag var liten.
Men den största pokalen fick jag och hjälp så stolt jag var.

Men det är helt enkelt så, hästar och ridning är roligast - och kommer nog alltid vara.

Smart!


BILDKÄLLA: HÖÖKS
Detta är en väldigt smart "uppfinning" enligt mig. Ridbyxor med vanliga kardborre längst ner knölar ju ihop sig så lätt. Jag tycker det är väldigt jobbigt och otroligt obekvämt. Så sådana här ridbyxor skulle det gärna få flytta in några styckeni min garderob, bara pengarna som saknas...
Jag vill ha, jag vill ha, jag vill ha!

Tidsinställda

Idag består bloggen av tidsinställda inlägg eftersom jag direkt efter skolan åker till Gäve för att gå på hockey. Har fixat 3 stycken, så uppdateringen blir nästan bättre än den varit andra dagar den här veckan..


Blandade bilder från Framhoppningen

Kan börja med att säga att jag och ridhus inte alls går ihop, den fotokunskapen har jag inte - än.









Torsdag

Skolan var som skolan i princip alltid är, segare än segast. Tur att vännerna och klassen lättar upp stämmningen ordentligt, annars vet jag inte hur jag skulle klara det.

Jag har nu på eftermiddagen tagit en promenad på ungefär en timme. Skönt att komma ut i det härliga vårvädret... all snö har försvunnit hur fort som helst, jag hoppas verkligen att den inte kommer tillbaka!


En liten fundering....

När jag ska gå och lägga mig på kvällarna känns det inte alls så lockande. Däremot på mornarna, hjälp vad skön sängen är. Jag skulle lätt kunna ligga kvar där ett x-antal timmar till...
Tänk om det vore tvärt om, vad mycket lättare det skulle vara!

Seger

Härlig seger av Brynäs, ska bli hur roligt som helst att åka dit på fredag. Heja!
Nu säger jag godnatt, mer uppdatering imorgon. Hockeyfri kväll...


Jobbig dag...

Seg dag i skolan med i princip enbart "plugglektioner", idrotten andra timmen kom som ett ljus i mörkret. Vi buggade, jag måste faktiskt säga att det är riktigt roligt. Inget som jag skulle kunna göra flera timmar i veckan, men någon gång då och då i skolan. Riktigt roligt som sagt!
Att jag har haft världens mensvärk har inte gjort dagen mindre jobbig, usch och fy...

Nu är det iallafall hockey som gäller resten av kvällen, tänk om dom skulle kunna vinna.
Björne - arkivbild


Ridsport VS Annan sport

En gigantisk skillnad mellan ridsporten och andra sporter är - Utrustningen.
Vi ryttare är ytterst noga med att matcha och det finns ett otroligt stort utbud, för helst vill man ju inte ha lika som någon annan. Kollar man på en fotbollsträning eller en hockeyträning ser i princip alla likadana ut. Det finns inte så mycket att växla mellan. Kanske kan man ha en annorlunda färg på shortsen..

Kanske vore det mycket lättare om även vi ryttare hade det så, då skulle man slippa krånglet med att ordna en outfit varje gång som man ska rida. Vi har också en häst som ska ha utrustning, som helst även den ska matcha med oss. Fotbollen delar man på och inte kan man klä den olika från gång till gång. Men jag tycker att det är roligt att matcha, så det skulle jag inte vilja slippa. Priset däremot, för att ha många olika outfits (absolut om man har egen häst) gör det lite krångligare.

På en fotbollsmatch, där finns det 2 olika outfits - ett för varje lag. Eller ja, det finns väl egentligen fyra eftersom målvakternas dräkter oftast ser annorlunda ut. Detta gäller för dom flesta sporter.
Går man däremot till en hopptävling har varje ekipage olika outfits, allt ska matcha och det finns alla möjliga färger. Eoförsig ska man se skillnad på dom två olika lagen i exempelvis fotboll, men visst måste det vara tråkigt att se exakt lika ut som någon annnan?
En grön outfit


Orange

Jag har börjat gilla orange utrustning, skarpt! I början var jag inte alls ett stort fan av det men jag har på senare tid fastnat mer och mer för det. Jag skulle däremot fortfarande passa mig väldigt noga för vilken häst jag satte det på. Till exempel en fux skulle jag nog inte sätta på knallorange utrustning... däremot till exempel en svart häst eller en gråskimmel, mums!
Detta schabrak tycker jag är ursnyggt, från Schockemöhle Sports. BILD: Cheval Ridsport


Dålig uppdatering

Uppdateringen idag har varit riktigt dålig... men nu har jag fixat tidsinställda så imorgon ska den vara bättre!

Vill du ha bilder?

Under kvällen har jag fixat och skickat bilder till Hilma. Är det någon mer som vill ha bilder ifrån något tillfälle är det bara att lämna en kommentar med mejladress.
Jag vill ha utetävlingar nu! Det är så tråkigt att fota i ridhus....


Trött...

Tröttare än tröttast och skulle lika gärna kunna gå och lägga mig nu. Dom senaste kvällarna har det tagit hur länge som helst innan jag har somnat. Jag räknar alltid hur länge jag kommer få sova när jag går och lägger mig, ju längre det går desto mer stressad blir jag över att jag kommer få sova mindre och mindre...

Sätter mig och fixar lite bilder ifrån tävlingen i lördags, några kommer säkert upp här!


Ridlektion på Emm

Pågrund av att Casper hade ett sår på höftknölen (heter det så?) som ömmade och var svullet så red jag istället Emm på dagens lektion. Jag har aldrig suttit på Emm förut och vi hade hoppning så det gick väl som det gick...

Vi hoppade iallafall en bana, eller ja, det blev inte så mycket hoppa för oss utan det var låga hinder och jag fokuserade enbart på att få Emm lugn och vi tog det mesta i trav. Hon är en väldigt speciell ponny och hon var otroligt svårriden, men väldigt frän att rida! Bara man hittar alla knappar på henne så skulle det nog gå betydligt bättre. Andra gången vi red banan lyssnade hon iallafall tillbaka väldigt fort efter hindrena så det varvet gick lugnt och bra.

Nu är det hockey som återigen gäller. Femte perioden, första målet vinner. Fy vad hemskt, nervös som få.
Fina, fina Emm


Tävling Söderhamn - Del 1

Bilder från mappen "Framridning - Övriga, alltså inte DKRS'are.

Vill någon inte vara med på bild här på bloggen är det som sagt bara att säga till!

Outfit

Snart åker jag ner till stallet eftersom jag har min ridlektion ikväll, jag skulle tro att vi har hoppning. Douglas ska med så jag kanske ska försöka mig på att ge han kameran och se om han får till några bilder, vem vet han kanske är värsta fotograf-begåvningen?
Idag kör jag på en enkel brun outfit.


Old Pics

När vi kollade igenom fotoalbum i lördags hittade jag några bilder på hästar+mig. BJUDER STORT! ;)
Thihi, första placeringen :') Buscupen dressyr




Lagomt "stor" hjälm! ;)


Sommartid

Inatt var natten då det "blir" sommartid, man ska alltså ställa fram klockan en timme.
Jag måste faktiskt säga att jag inte har märkt av den timmen något speciellt. Jag vaknade av mamma och Dogge som skulle iväg och angla imorse så jag har varit vaken länge, så dagan känns inte så lång. Jag tror inte att jag kommer ha några problem med att somna inatt heller eftersom jag inte sovit så mycket under helgen, inte mer än vad jag gör i vanliga fall.

Jag har iallafall förstått att man ska ställa fram klockan en timme eftersom man ställer fram utemöblerna/grillen/vaddetnuär nu när det går emot sommar, vet inte hur många gånger jag hörde det på tvn imorse..
RANDOM ARKIVBILD.


Plugg-söndag

En söndag som så många andra söndagar... är hemma hela dagen och har plugg som måste tas tag i. Prioriteringen idag har varit att läsa en bok av Lisa Marklund eftersom vi ska göra ett författarporträtt i svenskan och då ska det innehålla en bokrecension.

Andra prioriteringen är bilderna från igår, och eftersom jag har läst hur mycket som helst nu under morgonen så är det bilderna jag tar tag i nu. Att komma igång med att redigera dom är segt, men när man väl har gjort det så går det "som på räls"... nästan iallafall. Det kommer absolut att komma upp bilder här under dagen. Jag tror att det blir framridningsbilderna som kommer först.

Det är underbart väder ute så att när mamma kommer hem så går vi nog ut på en härlig promenad med Anja. Klarblå himmel, solen lyser, det är varmt och i princip all snö är borta, kan det bli bättre?
Bild ifrån i somras


Bilder från igår

Jag har ett x-antal bilder från igår. Men jag fotade absolut inte alla ekipage, kameran och jag var där Hilma och Myggan befann sig för stunden i princip. Vill någon ha bilder är det bara att fråga/lämna mejladress så kanske jag har lyckats få med just er på någon bild. Jag har bilder från framridning-framhoppning och inne på själva banan. Helt enkelt från alla ställen som gick att befinna sig på...

Bilderna kommer jag att lägga upp här. Är det någon som inte vill att jag lägger upp bilder på dom så är det bara att säga till så försvinner bilderna på momangen!


Bilder

Jag har spenderat kvällen med att kolla igenom gamla fotoalbum och organiserat dom tillsammans med mamma och Doulas. Hittade både några söta och andra mindre söta som jag bjuder på här någon annan dag.


-

Lång dag. Tävling i Söderhamn, varit i torpet och varit ute och gått. Nu ska jag sätta mig och fixa bilder!

Dagen

Dagen har varit helt okej pågrund av att många av lektionerna blev lugnare än väntat. Vi hade hål på slöjden och sedan kollade vi på film på musiken, härligt!

Har varit ute och gått med mamma även idag (Douglas cyklade med en bit), vi var väl ute i iallafall en och en halvtimme. Det är faktiskt väldigt skönt att komma ut och gå och vädret är underbart.
Ikväll händer ingenting alls, jag ska lägga mig tidigt och sätta kameran på laddning. Den perfekta fredagskvällen!
Såhär såg det ut för bara någon månad sen och nu är i princip all snö borta. Det ändras otroligt fort.


Hilma och Myggan

Här kommer några av dom bilder jag fotade på Hilma och Myggan i onsdags. Så fina tillsammans :)

Finbesök av en av deras katter fick vi också.


Dagen är snart avklarad...

...och imorgon är det fredag, härligt!
Denna vecka har gått otroligt fort och det ska bli riktigt skönt med helg. Jag kommer inte få någon "sova-länge-på-morgonen" helg eftersom jag ska följa med när Hilma ska tävla i Söderhamn på lördag. Men det ska bli hur roligt som helst att åka på årets första tävling, självklart är kameran med och några bilder ska jag nog kunna få till.

Torsdag är den lugnaste dagen på hela veckan så inte ens skolan har varit alltför betungande idag, humöret är på topp tack vare härliga människor. Våran mentorstid sista timmen idag bestod av skratt. 9B är iallafall klassen med den grymmaste humorn, hjälp så roliga vissa personer va. ;)

Nu när jag har varit hemma så har jag inte gjort så mycket. Fixat lite bilder som kommer upp imorgon och sedan har jag varit ute och gått med mamma och Anja.


Athena

Igår hann jag med att fota några bilder på Linn's nya ponny Athena när jag var hos Madde. Jättefin! :)


TV:n

Denna kväll spenderades framför tv:n. Kollade på några One tree Hill avsnitt och senare hockey. Det är alltså därför som uppdateringen uteblivit.
BRYNÄS är i semifinal! :D


Ridit Aileen

Idag har jag alltså varit och ridit Aileen. Hon skötte sig super bra!
Vi gjorde inget speciellt. Red igenom alla gångarter och hon skulle lyssna både fram och tillbaka. Förutom att vara lite spänd ibörjan så var hon väldigt duktig under hela tiden. Vi red heller inte länge, kanske en halvtimme bara. Men eftersom hon var så duktig kändes det bra att avsluta då.

Efter att jag var klar med Aileen fotade jag även Hilma och Myggan litegrann, dom bilderna kommer upp här senare!


Rida

Nu är jag på väg till Hilma för att rida Aileen tillsammans med henne och Myggan. Vi ska rida på ridbanan och om jag hittade min kameraladdare igårkväll så har jag kameran med mig så att jag har bilder att bjuda på när jag kommer hem.


Working equitation

När jag var på föreläsningen i lördags berätta Anna om en gren som jag överhuvutaget inte ens visste fanns. Working equitation. Som jag förstod det så rider man först ett "vanligt" dressyrprogram och sedan följer en bana som man skulle kunna likna vid bruksridning. Det är stationer såsom till exempel öppna en grind, gå igenom trånga utrymmen med mera, banan innehåller endast ett hopphinder.

Den banan rider man 2 gånger. Första gången ska det vara snyggt och prydligt, däremot andra gången ska man igenom/över/förbi samma hinder i samma ordning - men då på tid, som en omhoppning. Under första omgången bedöms alla moment utav en domare men det gäller inte under "omhoppningen"

Working equitation finns tydligen i olika svårighetsgrader, men det är alltid samma slags stationer och bana. Men det är gångarten som ändras beroende på vilken svårighetsgrad man rider på.

"En gren som är perfekt för den som tycker dressyr är för långtråkigt och som tycker att hoppning är för läskigt", så beskrev Anna denna gren. Jag tycker absolut att detta verkar vara en spännande gren och det är lite konstigt att jag aldrig har hört talas om den förut.. men man lär sig något nytt varje dag!

Random bild som inte har något alls att göra med texten. Fina Sandra och Ludde.


Begraver mig i plugg...

Detta kan jag inte förstå vad jag ska ha för nytta av i framtiden? Jag tänker inte bli läkare och inte någons slags forskare heller - varför ska jag då kunna 12 sidor om människans nervsystem?
             
 
Menmen, bra betyg vill jag absolut ha... så det är väl bara att traggla sig igenom det!

Plugghjälp

Denna underbart goda glass räddade min pluggkväll, men nu är den tyvärr slut...


Tisdag 20 mars

Efter denna dag har jag iallafall insett en sak, att åka buss är så sjukt skönt. Hade gärna gjort det hela dagen om jag bara fick möjligthet till det... tyvärr fick jag inte det.
Men ungefär 2 timmar har jag spenderat i bussen idag, halft sovandes med musik i öronen. Vi var alltså in till Hudik för att göra PISA-undersökningen. Det gick väl helt okej, så svåra frågor var det inte, och väldigt mycket bättre än en skoldag.

Den enda lektion jag hann vara med på var den sista. Då var det elevens val och jag skulle bara sitta och läsa. (Man kan ju fråga sig varför JAG har valt det...?) Men en väldigt slapp dag, och detta skulle föreställa den längsta och jobbigaste dagen på hela veckan. Då blir nog iallafall resten av veckan vääääldigt lugn. Eller?

Imorgon har jag ett stort prov i NO, som jag verkligen borde börja läsa på till nu. Så jag kommer spendera kvällen med näsan i boken, eller ja, några One tree Hill avsnitt ska jag också hinna se. 
   


Övningar från ridlektionen 19 mars


Vi vände in på en av bommarna i galopp, sedan skulle vi sakta av till skritt (från början trav, men hästarna var väldigt taggade) mellan konerna och sedan fatta den andra galoppen, sedan ut över den andra bommen.

Casper tyckte från början att han kunde allting själv och bröt självmant av till trav imellan konerna och for efter det iväg över bommen i den andra galoppen. När vi hade kört med att vi skulle ner till skritt några gånger började han lyssna bra och sista gången gick det väldigt bra.


Övning 2 var den "vanliga" räkna galoppsprång övningen. Jättenyttigt! Vi skulle alltså rida på bomarna på rakt spår och ha hästarna jämna, samlade men ändå med rejält tryck i galoppen.

Jag och Casper gick på 7 språng dom första gångerna men här hade han verkligen börjat lyssna tillbaka och vi kunde sedan gå på åtta några gånger i rad utan problem. Han varken drog iväg eller bröt av, härligt!

Ridlektion 19 mars

Idag hade vi markarbete på våran ridlektion.
Det vi jobbade med var att få hästarna att gå i en lugn och samlad galopp, att verkligen jobba deras galopp så att den var lugn men samtidigt med mycket tryck.

Jag red Casper. Efter att han tyckt att det var väldigt lajbans i början så tror jag att han upptäckte att det faktiskt satt någon på ryggen, eller ja, jag började helt enkelt rida ordentligt. Första övningen gick bra sista gången och han lyssnade tillbaka. Lagom till andra övningen hade jag fått tillbaka honom ordentligt så den gick väldigt bra! Casper är bäst♥
Dagens outfit, ska fixa ett inlägg med övningarna som jag lägger som ett tidsinställt tills imorgon.


Snöstorm VS Strålande sol

När jag vaknade imorse var det i princip snöstorm ute, eller ja, en massa snö som yrde iallafall..
Jag som fixade ett tidsinställt om att alla snö var på väg att smälta igår... så kan det gå.
Nu har iallafall den snö som kom imorse återigen försvunnit vilket är väldigt skönt. Jag känner absolut inte för att få tillbaka alla snö igen, nu vill jag ha sommar! Just nu ser det lovande ut, strålande sol och klarblå himmel. Tyvärr blåser det hur mycket som helst, men försvinner inte snön fortare då?

Skolan idag var helt okej, förmiddagen är ordentligt seg med både NO och SO. Eftermiddagen däremot gick fortare. Imorgon åker jag in till Hudik för att göra någon PISA-undersökning tillsammans med några andra "speciellt utvalda". Denna undersökning görs i princip över hela världen om jag har fattat rätt. Detta gör att jag antagligen enbart kommer ha en lektion, om ens det. UNDERBART!
Så här ser det ut utanför fönstet just nu.


Vinterdag

Detta är troligen (och förhoppningsvis) dom sista vinterbilder från denna vinter. Nu är det bart på dom flesta ställen, det finns bara ytterst lite snö kvar. Därför är det lika bra att lägga upp dessa bilder nu.
Bilderna är tagna när jag och Hilma var nere på stallet och fotade hästarna litegrann.


Föreläsning - Anna Nordin

I lördags var jag alltså på föreläsningen med Anna Nordin. Föreläsningen var verkligen jättebra och jag tycker att alla som har chansen att lyssna på henne absolut ska göra det!

Först berättade hon om sig själv och hennes resa, verkligen super intressant att lyssna på. Sedan blev det mer inriktat på oss som var där, hur man skulle göra för att sätta upp mål. Hur man skulle göra för att komma till målet/målen och även hur man skulle belöna sig när man väl nådde målet. Vi fick ett häfte där vi skulle fylla i lite sådant och även vart vi stog i nuläget. Intressant att fundera på och någon kväll ska jag sätta mig för att fylla i häftet ordentligt.

En av sidorna bestod av att man skulle fylla i både positiva och saker som man behövde träna på med sin ridning, både mentalt och fysiskt. Man skulle även skriva ner saker som man själv, eller andra kan säga efter ett mindre lyckat ridpass. Att komma på positiva saker om sig själv tycker jag är supersvårt, men egentligen är det väldigt bra att sätta sig och tänka efter. Man ska tänka positivt!

Jag blev verkligen inspirerad för att fortsätta kämpa på, även om det går tyngre någon dag. Att sätta upp mål och verkligen nå målen är något jag ska börja med. Både mål flera år framåt i tiden, men också mål inom bara några månader. Detta gäller inte bara hästlivet utan också livet utanför hästarna, i skolan till exempel.
Alltså, en super bra föreläsning och jag rekomenderar alla att lyssna på Anna, om chansen skulle finnas!

Dessa mål var dom vi skulle fundera över, det var faktiskt intressant att verkligen tänka på vart jag vill vara om till exempel 2-3 år...



Mina mål tar jag och skriver om en annan gång.


Bloggen

Har suttit och fixat iordning tidsinställda inför imorgon för då drar bloggen igång igen efter den lilla mini-semestern som blev under helgen. Statistiken är högre än den har varit på länge och jag är verkligen taggad på att blogga, har faktiskt några idéer på inlägg också vilket är jätteskönt!

Jag är väldigt sugen på att göra en ny design till bloggen också, en lite mer vårig. Ska fundera lite på hur jag vill ha den och sedan börja någon gång under veckan då jag har tid. Spännande...


Söndag

Efter att Gisela åkte hem har jag spenderat kvällen/eftermiddagen framför tv:n tillsammans med mamma och lillebror. Vi har kollat igenom en massa avsnitt av One Tree Hill (även om inte Douglas förstår mycket alls...), hur mysigt som helst! Uppdateringen blev inte alls som jag tänkt mig idag heller, men jag tar vara på helgen. Jag tycker det är väldigt mycket enklare att hålla igång bloggen på vardagarna.

Myskväll

Pågrund av en spontankväll/-natt så blev uppdateringen lidande. Gisela kom hit och vi kollade på film och hade det allmänt mysigt. Ska försöka ta igen det idag och blogga ordentligt.

Föreläsning

Underbart skönt att få sova till halv 11 efter att ha klivit upp vid 6/halv 7 fem dagar i rad.
Men till skolan ska jag ändå, fast inte av den vanliga anledningen. Jag ska på föreläsningen som DKRS ordnar med Anna Nordin som hålls i matsalen på min skola. Det ska verkligen bli väldigt roligt och intressant!


Fredag

Härlig fredagskväll ensam hemma, ska kolla igenom ett x-antal One Tree Hill avsnitt. Mysfaktorn är hög!
Bloggar imorgon!

Helg, redan?

Denna vecka har flugit fram och imorgon är det redan fredag - vart tog veckan vägen?
För min del känns det som att jag har spenderat skolveckan i biosalongen, förutom idag då vi fick titta i bildsalen eftersom inte alla klasser får plats på bion. En film om dagen och sedan efterarbete där vi mestadels har pratat om filmerna. Även imorgon ska vi kolla på film, vi ska även dansa "afrodans". Lycka till, lycka till.....

I helgen har jag faktiskt ingen aning om vad jag ska hitta på. Mamma och pappa åker till Åre så jag är ensam hemma. Jag ska nog iallafall se till att fota någonting, vad har jag än så länge inte listat ut. Det är tävling i Bollnäs i helgen och jag hade mer än gärna varit där med kameran, men som det ser ut nu så blir det inte så. Jag ska iallafall åka till Söderhamn nästa helg, längtar! Årets första tävling, kameran och jag är laddade.


Tråkig data


Insåg när jag bytte skärm hur tråkig min data egentligen är... kolla bara skrivbordet.
Detta ska det nu bli ändring på eftersom jag behöver något att roa mig med medans jag sitter och läser matchbloggen. Brynäs-Frölunda, HEJA BRYNÄS!

Soft dag

Ännu en väldigt lugn och skön dag i skolan. Tråkigt nog så såg vi den segaste film jag någonsin har sett... trodde den skulle ta slut minst vem gånger, men den bara fortsatte. Det slutade med att vi inte hann se klart den. Efter halva filmen tog vi en paus, och efter paus gick filmen även i slow motion resten av tiden - hur många gånger vi än försökte få lärarna att förstå det. Det bidrog inte till att filmen blev mindre seg.

Ikväll är det återigen hockey som gäller, men jag ska försöka få till några inlägg.


Nationella prov - KEMI

Provet var lättare än vad jag hade väntat mig, speciellt andra delen - men känns ändå inte som att jag kommer få högre än godkänt. Kemi är inte min grej helt enkelt...
Några killar i klassen bidrog med lite humor sådär på morgonen också genom att komma insläpandes med en mickro och 8 billys-pizzor. 9B i ett nötskal!
Några av coolingarna i klassen, bjuder på sig själva gör dom också. ;)
             

Ridtur

Dagens ridtur blev inte riktigt som planerat.. Aileen skötte sig super den första biten, hur lugn som helst. Sedan kom vi till ett hus där det var barn ute och lekte och hon taggade till lite mera. Vi tänkte då att vi kunde galoppera en bit för att jag skulle slippa sitta och hålla i henne hela tiden.
Myggan tyckte då att det blev väldigt lajbans och la av en liten bakut, jag och Aileen råkade då komma för nära och Myggan fortsatte med några till krumbukter. Tråkigt nog träffade hon Aileen (som tur var blev det endast ett ytligt sår) och hon råkade också träffa mig lite lätt.

Efter denna händelse hade Aileen taggat igång ordentligt och var mer som en tickande bomb än en häst.. jag hade lite ont i mitt ben så jag orkade inte med något bråk så när hon hade gått någorlunda lugnt några meter hoppade jag av och ledde henne hem istället. Efter ett tag så lugnade hon ner sig och var jätte snäll att leda på vägen hem.

Det var en väldig tur att det gick så bra som det ändå gick, det hade kunnat sluta värre!
Fina Aileen.


Skolan, ridning mm...

Skolan kan nog inte vara skönare än vad den är just nu, bara nationella provet imorgon som förstör.
Förutom det har vi ungefär 3 riktiga lektioner den här veckan - och dom har vi haft idag. Vi har filmvecka och får varje dag gå till bion och kolla på en film, eller ja, en dag får vi se på skolan eftersom inte alla klasser får plats samtidigt på bion. Men då får vi istället popcorn!

Imorgon åker jag och rider Aileen tillsammans med Hilma som rider Myggan direkt efter skolan. Uppdaterar när jag kommer hem, hinner inte fixa tidsinställda just nu. Plugga/sova står överst på prioriteringslistan.

Men nu funkar alltså datorn igen och jag ska tillbaka till den uppdatering som höll några dagar innan - bara inte just tills imorgon. ;)
FOTO: SANDRA

Klockrent!

Satsar på att kunna iallafall någonting litet på nationella provet imorgon så försöker nu lära mig något... det går som det går.


Äntligen!

Har fått tag i en ny skärm, jag (!) har nu bytt så jag ska nog äntligen vara tillbaka på banan igen!
Nu däremot är det hockey, så uppdateringen får vänta till senare. HEJA BRYNÄS

Tävlingar

När vi red igår så sa Sandra att hon verkligen längtade tills tävlingarna drog igång "på riktigt".
Det gör verkligen jag med, jag vill fota på hopptävlingar nu! Bara följa med på tävlingar helg efter helg och hjälpa till som hästskötare, nu får det allt dra igång ordentligt snart.



Dagen - 11 mars

Igår var jag alltså med en kompis från klassen, därför uppdateringen enbart bestod av tidsinställda inlägg. Vi kollade igenom några filmer och hade det allmänt soft. Imorse hade vi ställt klockan på 11 eftersom jag skulle åka och rida tillsammans med Sandra. Jag hade inte fått tag på Sandra under dagen men tänkte att det inte kunde bli före 12 iallafall....

..men jag hade lite fel. ;) Vaknade av någon anledning redan vid halv 11 och kollade då telefonen. Jag hade fått ett sms av Sandra och hon kunde rida senast klockan 11. Då blev det turbofart, drog på mig kläder och mormor som skulle skjutsa oss fick fixa mackor som vi kunde äta i bilen. Vid kvart i satt vi i bilen och var på väg, snabba ryck!
Det var alltså Myggan som jag skulle rida och vi red ut en liten sväng. Inte någon lång runda men vi var ändå ute ett tag, han med att rida ordentligt i alla gångarter och Myggan skötte sig som vanligt super. Hon är verkligen en väldigt härlig ponny, cool i dom flesta lägen!

Efter att vi hade ridit fick jag skjuts med Sandra ner till stallet och kollade på Uffe-träning, 2 stycken grupper. Det gick bra för alla tyckte jag. Gustav var där med sina hundar så jag fick en liten chihuahua i knät, mysigt värre!
Gustav's ena hund, Tindra för några månader sedan.

Datan är vaken! :D

Datan har äntligen vaknat upp efter sin vintervila.... som eoförsig bara har varat sen igår kväll.
Ingen vet vad det är med min skärm, men starta när jag vill det vill den inte. Blinkar väldigt irriterande med on/off-knappen bara. Nu när den inte hade startat på hela dagen blev jag lite förbannad och stampade i golvet - och poff, då startade skärmen med detsamma. Normalt?

Resterande bilder från 6 mars

              

Liten på jorden men stor i orden

Undrar om denna ursöta lilla ponny Raket verkligen vet om hur liten han egentligen är?

Haha, jag skulle inte tro det...

Hur söt som helst
är han iallafall, vill ta hem och gosa med i soffan ju :')


Hur många?

Hur många "ska" man egentligen vara på en och samma blogg?
Det får man självklart välja själv och det finns inget "så måste det vara". Jag personligen trivs bra med att blogga själv. Jag kan ändra om på bloggen när jag vill och kan bestämma själv. Tror också att jag skulle få mer dåligt samvete om jag inte bloggade på ett tag om jag delade bloggen med någon.

Jag läser däremot bloggar som drivs av både en och två personer, läser inte någon blogg regelbundet som har fler än 2 så att säga, ägare. Har egentligen ingen förklaring till detta, men jag tror att det beror på att jag tycker att det blir för rörigt att hålla koll på vem som skriver vad och bloggen lätt blir opersonlig. Det finns säkert undantag, men ännu har jag inte hittat någon.

I min favoritlista finns 12 "singelbloggar" och 6 stycken bloggar som drivs av två stycken. (Ja min favoritlista är överfull...) Men om det är 1 eller 2 som driver bloggen bestämmer inte vad jag tycker om den eller om jag vill följa den, det är det innehållet i bloggen som gör.


Länkbyte

elinswing.blogg.se - Besök denna tjejens blogg!

Mini

Stallet fick för ett tag sedan två stycken nya "mini-invånare", underbart söta!

Asså kolla taxbenen! :o



Musik

Musik är för mig ett måste. Jag lyssnar på musik när jag åker buss, när jag pluggar, när jag sitter vid datan/bloggar - i princip jämt. Jag kopplar av betydligt bättre när jag lyssnar på musik och kan stänga ute det som händer runt om, vilket är väldigt bra till exempel på skolan där det inte alltid är så tyst... ;)

Min musiksmak är väldigt blandad. Jag lyssnar på det mesta och "favoritlåten" varieras dag till dag. Spotify är obetalbart, men lyssnar även på youtube till exempel.
Även om jag verkligen älskar att lyssna på musik så är jag totalt tondöv, jag kan verkligen inte sjunga - inte spela något instrument heller för den delen. Jag spelade blockflöjt när jag var mindre men gav upp rätt fort... Musiklektionerna på skolan är alltså rena rama mardrömmen. Men jag kämpar på och är där varje lektion och är väldigt stolt över mitt VG, helt otroligt egentligen, det får jag nog tacka skrivuppgifterna för.
Musik i mitt hjärta♥


Fullt upp imorgon

Har verkligen fullt upp imorgon, men tidsinställda är fixade och kommer upp under dagen.
Kvällen spenderas här hemma med en kompis så på eftermiddagen sticker vi in till stan och hyr filmer + köper godis - vi taggar helt enkelt en myskväll som en bra avslutning på lovet.
Innan det måste jag städa, mitt rum är inte det mest ordningsamma rum just nu... (a)
EDIT - imorgon blev helt plötsligt idag, 00.01.

Mustasch?

Hilma påpekade att denna häst hade en mustasch....

....och visst har den verkligen det?


Vårföreläsning - DKRS

Jag har anmält mig, gör det du också!


Härlig ridtur

Var som sagt iväg och red Myggan tidigare idag. En härlig tur och Myggan skötte sig väldigt bra, trots Aileens små bravader. Hon tyckte det var väldigt kul att få tävla så då blev det en väldig fart.


Myggan

Åker iväg och rider Myggan tillsammans med Sandra som ska rida Aileen.


Ingen tid till att blogga

Klev upp, duschade och fixade mig, sedan bar det av in till stan.
Åt och gick runt i affärerna lite och sedan gick vi på bio, en gång i Phuket. En bra film som absolut var värd att se.
Bild från google.


Kärlekspar?

Lagomt söta :')

Några utav dom bilder som fotades igår.


Mysdag

Efter två fullspäckade dagar så ska jag ta det väldigt lugnt idag.
Mys framför nån film och datan, härlig onsdag! Ska sätta mig och fixa bilderna från igår och skriva några inlägg senare.

Några få hagbilder - Lillan, Rain Dance & Aileen



Uppdatering = noll

Detta med att uppdatera bättre på lovet gick ju som det gick... sedan har mitt tidsinställda inlägg inte kommit upp heller.

Åkte och red med Hilma klockan halv 12, blev tidigare än planerat så fick det lite smått stressigt. Vi red på täckten idag och jag har aldrig ridit Aileen "seriöst" innan, jag har "bara" ridit ut på henne. Så i början gick det lite sisådär, vi hittade inte varandra helt hundra men hon blev iallafall mer och mer avslappnad. Hon var väldigt lugn och fin när jag travade av henne vilket kändes bra.
Efter det åkte jag och Hilma ner till ridskolan ett tag, jag fotade lite så bilderna kommer imorgon.

Sedan var det full fart hem, byta om och fixa mig. Vi bestämde oss imorse för att åka till Timrå och kolla på hockey. En väldigt välplanerad resa, men biljetterna var ju gratis. ;)
Brynäs spelade inte alls bra första perioden och låg under med 3-0 redan då, vi funderade allvarligt på att åka hem. Som tur var ryckte dom upp sig ordentligt, efter att ha släppt in ännu ett till mål tidigt i andra perioden så blev det helt plötsligt en väldig fart på dom. Dom vann till slut med 5-4, härligt!


Länkar

Dom bildlänkar jag fått skickat till mig eller dom som jag vet länkar mig är fixade. Ni som skrev att ni var intresserade av länkbyten får gärna skicka en länk till bilden!

PORTRÄTTBILDER - Myggan & Aileen



Fullt upp

Har haft fullt upp hela dagen och har därför inte haft någon tid till att blogga.
Imorse (eller ja, klockan 12...) åkte jag och red Aileen tillsammans med Hilma. Vi red ut en sväng och Aileen skötte sig bra, även om hon var lite otålig och "på tårna" idag. Men hon gör absolut inget dumt, hon är verkligen jätte trevlig att rida.

Efter det åkte jag direkt till stan tillsammans med mamma, Douglas och Oliver. Douglas och Oliver lekte ett tag på "buspalatset", sedan åkte vi och handlade och åt på donken.
Fina Aileen


Ponnyakuten

Snart tar jag plats i soffan för att kolla på ponnyakuten, myssöndag!


Länkar

Sedan jag gjorde om på bloggen har jag varit utan bildlänkar i menyn.
Ska sätta mig och lägga in dom som jag vet länkar mig idag/ikväll. Jag gör mer än gärna länkbyten, bildlänk - inläggslänk eller något annat, spelar ingen roll. Säg bara till!

´




BILDER - Sandra och Aileen

Några bilder som jag fotade på Sandra och Aileen igår, superfina tillsammans! :)


Datan har vaknat...

...efter att ha totalslocknat igår kväll. Eller ja, själva datan funkade som vanligt medans skärmen inte gick att starta. Satte man på den fick man enbart ett klickande ljud till svar. Hur normalt?

Men nu verkar den vara Back on track igen. Väldigt skönt, för längre än så här klarar jag mig nog inte utan data. Har hunnit varit ner på stallet och gett hästarna deras lunch - mer än så har jag inte gjort idag.
Söta Myggan igår.


BILDER - Jag och Myggan

Sandra fotade lite med min kamera innan hon tog sin egen.


Talande bild för idag....

.. vilket betyder att jag har en massa bilder och lägga upp. Nu ska jag kolla på skidskytte - sedan väntar Rid/Porträtt/Hag-bilder. Alla kommer nog inte idag utan lite då och då dom närmaste dagarna.


Bilder från Sandra

Har fått några bilder ifrån Sandra, tack så mycket! :)
Lägger upp dom innan jag fixar mina.

Fina Myggis! ♥


Underbart väder

Bättre start på lovet går nog inte att få. Har varit iväg och ridit Myggan i det underbara vädret tillsammans med Sandra. Har ett x-antal bilder som jag ska sätta mig och fixa strax.


Sportlovet

Sportlovet kunde inte komma mer lägligt, just nu är jag hur trött som helst och skulle kunna spy på allt som har med skolan att göra. En veckas break är mer än välbehövligt!

Jag har faktiskt ingenting speciellt inplanerat under lovet. Kommer nog bara ta det lugnt och många av dagarna spenderas nog på stallet. Förhoppningsvis håller det fina vädret i sig så att jag kan fota lite under veckan. Det tråkiga med att det är varmt - snön smälter är att bilderna kommer bli väldigt gråa och tråkiga... Men så länge det är fint väder är jag nöjd. Jag ska till Sundsvall och handla någon dag också, antagligen nästa lördag.
Tror någon kväll kommer att spenderas med några kompisar från skolan också, skoj! :)
Förhoppningsvis är det slut på denna snö för iår.


Dra igång bloggen igen

Efter en dag med US-möte och en massa plugg igår är det äntligen sportlov. Nu ska jag verkligen köra igång med bloggen ordentligt igen!
Idag blir det en väldigt lugn kväll, mys framför tv:n och så bara. Mamma kommer även hem med en säsong till av One Tree Hill, underbart!

Härligt väder är det också. Plusgrader och sol, tyvärr blåser det ordentligt...
Jag vill ha sommar!


RSS 2.0