Vart tar tiden vägen?

Om 16 dagar så kommer jag att ha slutat 9:an, jag kommer att ha gått min sista dag på Ede skola tillsammans med världens bästa 9B. Vart har tiden tagit vägen? Det kändes som att det var nyss det var första dagen i en ny skola, men snart har det gått hela 3 år och det är dags att ta steget vidare till gymnasiet.

Jag har just nu en massa plugg som ska vara inlämnat på fredag. Det gör att bloggen och dom bilder jag ska skicka läggs åt sidan, efter denna vecka kommer det bli lugnare i skolan och sedan väntar ett långt härligt sommarlov - då finns det tid för bloggen, just nu prioriteras skolan. Jag ska göra klart dom sista inlämningarna och verkligen se till att höja dom betyg jag har chansen att höja, sedan ska jag även ta vara på dom sista dagarna i 9B. Jag kommer verkligen att sakna min klass!


Första avramlingen på Casper - Check!

Nu var även det avklarat, det kan nog ha varit en av mina stiligaste avramlingar hittills. Landade så graciöst på fötterna - men tyvärr fick jag ändå en lite halft mosad näsa...

Vi hoppade bana och på väg mot det andra hindret red jag precis som jag vet att man inte kan göra på Casper - jag släppte iväg honom, det gick fort och utan tryck. Casper gjorde rätt i att stanna och jag var påväg att flyga fram över halsen. Men som den gentleman han är tyckte inte Casper att det var någon bra idé utan slog upp med huvudet och såg till att jag istället landade på fötterna brevid honom istället, tack! Jag tror faktiskt att jag hade gjort illa mig mer om jag hade fortsatt rakt fram. En mosad näsa är ändå inte så illa.

Efter denna händelse började vi helt enkelt om på banan. Jag var efter åkturen lite omskakad och osäker så det blev ett stopp på det första hindret. Jag bestämde mig sedan för att det var slut med stannadet för idag och jag red ordentligt, på det sätt som man behöver rida Casper på - och mycket riktigt, det blev inget mer stopp under dom 2 runder vi sedan hoppade. Även om vi kom lite nära på vissa hinder så tycker jag att det gick bra, vissa språng kändes verkligen super!

Jag är nöjd över lektionen trots att den började som den gjorde, vi kom ändå igen och det gick bra resten av tiden.

En gammal bild, är det illa när det första man tänker på efter en avramling är "Skit, detta skulle någon ha fått med på bild..." - man blir nog ändå beroende av bloggen.

Fullt upp!

Har varit i Sättjära och fotat terrängläger hela helgen, kollade tyvärr inte på det sista passet idag eftersom jag skulle åka hem och plugga. Fast så mycket plugg har det ändå inte blivit...

Det har iallafall flytit på för alla i helgen, jag tycker att det har sett väldigt bra ut iallafall. Det är även SÅ sjukt roligt att fota i terrängen, helt underbart! Jag har nu över 1000 bilder att redigera och fixa, många av dom ska även skickas. Tyvärr tror jag inte att jag kommer hinna fixa alla denna vecka ens en gång, ska verkligen försöka! Men det är verkligen fullt upp, allt skriftligt i skolan ska lämnas in senast på fredag för att lärarna ska hinna läsa igenom innan betygsättningen - efter det väntar iallafall några lugna veckor.

Men efter dessa dagar då jag inte har bloggat ordentligt har jag insett hur fast jag är. Vad jag än gör så tänker jag "Det här kanske jag kan skriva om på bloggen?", jag saknar verkligen det. Även om det är mycket att göra denna vecka så ska jag verkligen försöka att uppdatera bloggen någorlunda.

Jag har även kvar bilder sen den senaste Uffe-träningen på klubben som jag inte har hunnit skicka, jag ber tusen gånger om ursäkt - dom kommer så snart jag bara hinner!


Uppdatering(?)

Uppdateringen är kass och kommer nog tråkigt nog att vara någon vecka framåt. Det är kaos i skolan just nu eftersom alla inlämningsuppgifter och prov helst ska vara klar innan nästa fredag, det ska bli så skönt med sommarlov.

Imorgon åker jag till Sättjära och fotar terrängläger för Ulf Johansson, får se om det kommer några bilder imorgon.

Alltså, vad ska man säga?

Efter ett x-antal timmar i solen så är jag barnvakt nu under kvällen.
Jag satt och busade lite med Dogge och jag la märke till hur roligt han såg ut uppochner, jag kunde helt enkelt inte låta bli att rita lite i hans ansikte... HAHA! :')


Jag ♥ Vädret

Helt  U N D E R B A R T  väder, spenderar resten av dagen ute i solen!


Kommer tillbaka...

...imorgon när jag kommer hem från skolan, bloggpausen har varit välbehövlig.

Ridlektion

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om dagens lektion, vi hade iallafall markarbete.
Först skulle vi rida igenom hästarna ordentligt genom att flytta ut rumpan på dom när vi red på volt, i höger varv kändes Casper faktiskt väldigt fin (konstigt eftersom det annars är hans svåra varv). Efter det var det som om min ork *poff* tog slut, i det andra varvet funkade det inte alls ibörjan men till slut lyckades jag få igenom honom någorlunda.

Efter detta skulle vi rida "klockan", fyra små hinder på en volt. Där var det verkligen hejkomochhjälpmig Casper blev stark och jag orkade verkligen inte rida ordentligt så det blev inte något tryck överhuvudtaget. Men även där gick det någorlunda till slut. Jag vet inte riktigt vad det var med mig idag, men orken fanns inte alls - hoppas verkligen att jag inte håller på att bli sjuk.

Men ett ridpass som detta har jag nästan väntat på. Allt har annars gått som på räls och Casper har skött sig super varenda gång, en mindre bra lektion måste helt enkelt komma. Sedan är det ju så att om jag verkligen rider, rider och rider så blir det helt okej till slut. Det var nog helt enkelt bra med en sån här lektion där inte det funkade alls från början, nu vet jag hur jag ska göra då också.

Jag har lite bilder, men jag orkar inte fixa dom idag. Jag och huvudvärken går nog och lägger oss alldeles strax, jag hoppas verkligen att jag känner mig piggare imorgon - tiden finns inte för att missa skolan nu.


Måndag

Första dagen efter "lovet" är avklarad, kan inte säga annat än att min klass är klockren! Kommer att sakna dom som attan...

Idag är det även ridlektion, hade fotokurs med Douglas när jag kom hem från skolan och tar med honom som fotograf. Jag har inte så höga förhoppningar eftersom han bara är 8 år, men bättre än ingenting. Min vädjan här på bloggen verkar faktiskt ha hjälpt lite, det är inte superväder och jättevarmt - men det regnar inte och solen är framme, det blir iallafall bättre och bättre.

Skriver om ridlektionen när jag kommer hem!

Haha!

Bild lånad ifrån Sandra.

Haha! Min, Sandras och Gustavs humor är grym och därför bestämde vi oss för att bjuda på oss själva igår på tävlingen. Bild på mig och Gustav och ljusdalsryttarna.blogg.se's ponny.

Bilder - Dressyrtävling LRK








Snälla....

...väder, kan du vara så snäll att låta solen skina idag, inte en enda regnskur - det har det varit tillräckligt dom senaste veckorna. Igår verkade du även vara väldigt snäll mot andra ställen i Sverige, men här regnade det... nu vill vi också ha sol. Snälla?


Skola...

Efter 5 dagars ledighet är det imorgon skola igen, det kommer att kännas väldigt ovant. Det är en väldig tur att jag klev upp så tidigt som jag gjorde imorse, annars hade jag aldrig kunnat somna ikväll.

Det är helt sjukt att det bara är ett fåtal veckor kvar på min grundskoletid, sedan börjar ett "nytt liv" på gymnasiet, med ny skola och en ny klass. Det känns som att det inte alls var längesedan jag började på Ede, men det har redan gått 3 år - helt sjukt!

Även om jag kommer sakna min klass och kompisarna på Ede så ska det bli väldigt spännande att börja gymnasiet. Helt enkelt en nystart. Nu när det är rena rama byggplatsen på skolan ska det bli väldigt skönt att komma därifrån. Det borras i väggar under lektioner, vi måste gå till en annan byggnad till vissa lektioner och vi får inte gå in i våran vanliga ingång...
Stockholmsresa med niorna.

Dressyrtävling i Ljusdal

Idag har jag för första gången varit på Ljusdals ridklubb, fin anläggning!
Jag följde alltså med Tove som tävlade dressyr där tillsammans med Mystik, vill ni läsa mer om hur det gick så kan ni läsa hennes blogg: http://lillatoove.blogg.se

När jag kom hem hoppade jag i min ziperall och redigerade och skickade en massa bilder från igår. Efter att ha stått ute i regnet några timmar har jag varit väldigt frusen, Ä C K E L V Ä D E R ! Jag lägger bara upp någon bild nu eftersom jag redan har lagt upp lite bilder idag, resten kommer imorgon.


Bilder, Uffe-träning

Bilderna kommer jag att skicka så fort jag bara har möjlighet och tid!


Annorlunda fotografering

När det regnar ute får man ta till annorlunda sätt för att kunna knäppa kort, genom fönstret i cafeterian. Hade inte staketet varit där hade det ju nästan funkat...


Dressyrtävling

Morgonpigg som jag är har jag redan varit vaken i 3 timmar och befinner mig i Ljusdal på dressyrtävling, riktigt flög upp ur sängen imorse! Eller?


Regn, regn och åter regn....

Nu har jag verkligen tröttnat på regn. Största delen av eftermiddagen spenderade jag fotograferandes under ett paraply, jag vill ha  S O L ! ! !

Jag ska försöka fixa iordning lite bilder som kommer upp som tidsinställt under morgondagen, jag ska nämligen följa med Tove till Ljusdal där hon ska tävla dressyr med Mystik. Efter denna tävling har jag varit på fler dressyrtävlingar än hopptävlingar iår, det är lite illa... hoppning är ju betydligt roligare att fota.

Denna helg och helgerna efter detta har jag fullt upp. Nästa helg är det terrängläger i Sättjära, självklart ska jag åka dit och fota - det är hur roligt som helst att fota där, underbara bilder... Helgen efter det har vi våra hemmatävlingar i hoppning och sedan väntar Strömsholm. Kameran kommer att få jobba som attan, superkul!


Failbilder

Jag och Casper är normalast i hela världen, här har ni beviset!
Skämt åsido, vad gör vi egentligen? Jaja, det gäller att bjuda på sig själv. Jag kan även informera om att han inte stannade på den andra bilden, även om min min talar om något annat...


Bilder - Gustav & Twinkle



Jag bjuder

Jag och kameran är taggad för flera timmar ute på ridbanan, det syns va?

Tjuvkik

Bilderna på Gustav och Twinkle kommer upp när jag är på stallet, men ett litet smakprov kan jag bjuda på - det var ett jättebra "fotoväder" i princip hela tiden då Gustav red.

Lördag

Fram tills klockan 4 kommer jag idag att ta det lugnt, fixa bilderna från igår och kanske ta en promenad - jag får helt enkelt se lite vad jag gör. På eftermiddagen kommer jag åka ner på stallet och kolla på Uffe-träning = ännu mer bilder, därför måste jag se till att fixa dom jag tog igår innan jag får nya.


Heldag

Varför blir man alltid kvar på stallet längre än planerat?
Åkte dit till 10 imorse och kom hem nu klockan 8, en heldag helt enkelt. Jag har hunnit målat litegrann på ridhuset, fotat "tantläger" och Gustav när han red Twinkle. Efter att ha varit ute i 10 timmar är jag nu lite slut, slänger ner mig i soffan och kollar på Skärgårdsdoktorn. Normal sysselsättning på en fredagkväll...

En härlig dag har det iallafall varit!

Bilder Dressyrtävlingen #6 - MSV C








Kråka


Denna fåger fick vi besök av under dressyrtävlingarna hemma. När dagens sista startande red in så kom också denna kråka - och satte sig mitt på banan. Vi skrämde iväg den några gånger, men den kom ändå bara tillbaka. Kråkan ville helt enkelt också vara med och rida dressyr!

Lite gullig såg den ju ut när den traskade runt där inne på banan, helt oberörd av hästen som sprang runt där inne.

Vädret

2 och en halv hockeymatch senare är det kväll igen och Sveriges kvartsfinal närmar sig, spännande!
Det har även slutat regna, men molnen ser fortfarande lika gråa och tråkiga ut, nu har jag tröttnat på detta. Det har regnat och varit mulet 1 vecka i streck, nu vill jag ha sommar och sol - jag vill bli brun.
Bilder från balkongen just nu... (Ska jag vara ärlig ljuger dom lite, riktigt så mörkt är det inte - molnen har däremot rätt färg.)


Fire Flea


Anledningen till att Loppan har en egen mapp är att jag tidigare gjort ett inlägg med bara bilder på henne, Loppan verkar vara populär eftersom detta är den andra som ber om bilder på just henne.
Här är en länk till det inlägg jag laddade upp tidigare: http://evvm.blogg.se/2012/february/fire-flea.html
Men självklart kan jag lägga upp dom få tävlingsbilder jag har på henne också.

Denise och Loppan var jättedukig på den här tävlingen och kom runt felfritt i LE:n.


Någon mer häst ni vill att jag ska ladda upp bilder på? Säg bara till isåfall!

Bilder - Hopptävling

Det har varit väldigt mycket dressyrbilder här på bloggen under några dagar, för att variera lite bjuder jag idag på ovisade bilder ifrån hopptävlingen i Söderhamn.


Äckelväder

Pågrund av att regnet öser ner så blir det ingen målning av ridhus idag, hoppas på bättre väder dom andra dagarna.

Vad ska då jag hitta på idag? Först och främst så ska jag kolla på hockey, VM-kvartsfinaler hela dagen lång - men Sverige spelar först ikväll. Det är perfekt "städväder", men jag orkar ju inte städa på riktigt så jag tror att jag ska ta tag i alla mina bilder. Just nu ligger dom huller om buller, jag har ett x-antal som kan raderas också.


Om mig


♥ Jag har det ganska lätt för mig i skolan. Mina betyg är bra och ändå kan jag inte påstå att jag pluggat riktigt rejält till något prov under högstadiet. Jag kommer ihåg det bäst om jag läser igenom det några gånger innan jag går in på lektionen, det räcker helt enkelt med att jag skummat igenom det och vet vad det handlar om hemma.

♥ Jag vet inte om jag ska klassas som morgonpigg eller morgontrött. Ska jag kliva upp på vardagarna när jag ska till skolan är jag extremt seg och sängen känns helt omöjlig att ta sig upp ifrån - däremot om jag ska följa med på en tävling till exempel har jag inga problem alls att kliva upp. Både morgontrött och morgonpigg alltså...

♥ Nu när jag försöker att gå ut och gå ofta så har jag två vägar som jag väljer mellan. En åt höger och en åt vänster, båda två tar exakt 1 timme i mitt tempo. (Igår gick jag rundan åt höger på 59 minuter...) Jag kan iallafall variera lite, fast jag ska nog försöka hitta en till runda som tar cirka en timme.

♥ Jag har helt plötsligt blivit galen i TV-serier. Speciellt One Tree Hill, men nu står även Gossip Girl mig "varmt om hjärtat". Hur mysigt är det inte att krypa upp i soffan en regning dag och kolla på en massa avsnitt? Tilläggas bör att jag tidigare inte alls tyckt om sådana här serier, men nu tycker jag att dom är hur bra som helst.

Nu blev detta väldigt "ohästiga" och allmänna saker, men bloggen handlar ju om mitt liv - och där finns inte enbart hästar.

Vinter - är det så hemskt ändå?

Vi börjar gå emot sommaren och alla är överlyckliga över att slippa vintern. Men var den verkligen så hemsk? Kollar man tillbaka på bilder ifrån vintern så ser det faktiskt rikitigt mysigt ut, kolla dessa:

FOTO: Sandra Granlund




Fast, dessa bilder visar ju inte dom iskalla mornarna då man tvingades stå i 20 minusgrader och vänta på bussen. Dom visar inte heller dom idrottslektioner då vi tvingades ut i kylan och åka skidor och för att få dessa ridbilder på vintern krävs 10 lagar tröjor, 5 lager tröjor och dom tjockaste strumpor man kan hitta för att inte frysa tårna av sig.

Jag tror nog att jag stämmer in i gruppen som inte gillar vintern ändå, sommaren är varmt välkommen! Det kan se mysigt ut på bild och vissa gånger är det tillochmed det, men dom dåliga gångerna väger tyvärr över.

Måla ridhus

Imorgon blir det ingen sovmorgon (eller ja, om man jämför med vardagarna så är det ju det) klockan 10 ska jag vara på stallet. Vi får verkligen hoppas att det inte regnar eftersom vi ska måla ridhuset. Bra väder gör också att kameran följer med så kanske jag hinner fota hästarna lite = nya bilder till bloggen.


Bilder Dressyrtävlingen #5 - LA









Sovmorgon

Är det verkligen onsdag idag? Efter en sovmorgon till klockan 12 känns det inte riktigt som det. Men tänk vad mycket härligare det hade varit om solen lyste istället för dessa tråkiga mål som aldrig verkar försvinna. Jag måste ju bli brun tills skolavslutningen....

Vad jag ska hitta på idag har jag ingen aning om, kolla på några avsnitt Gossip Girl, städa rummet och blogga står väl högst på listan. Alltså tänk om det hade varit bra väder, då hade jag kunna suttit ute och blogga, + att jag vill fota lite härliga vårbilder eftersom alla som jag knäppte för ett tag sedan försvann.


Skolan

Enda skoldagen den här veckan är avklarad, ledig fram tills på måndag - U N D E R B A R T ! ! !
...och vad passar jag på att göra idag? Jo, jag gjorde dom två nationella prov som jag hade kvar. Del C och det muntliga i matten. C-delen kändes faktiskt bra, det var endast en fråga som jag inte svarade på. Det muntliga gick också helt okej, tror jag låg på ungefär VG-nivå där - vilket är väldigt bra för min del när det är muntligt, inte riktigt det som jag gillar allra mest.

Alltså inte ett enda nationellt prov kvar, bättre kan det inte bli. Nu släpper jag skolan helt i 5 dagar och laddar sedan för dom sista veckorna innan grundskolan är slut och det är dags för sommarlov!
Massa hiss till allt, jag är överglad! :D


Hopplektion på Casper

Vi hoppade idag på ridlektion. Det gick bra, men det var inte en superduper lektion - trycket och energin saknas när jag inte rider ordentligt. Men Casper hoppade allt och ställer verkligen upp även då jag rider som "hejkomochhjälpmig", sötskrutten.

Orkar inte gå in på lektionen mer nu, insåg när jag kom hem att jag har matte-nationella imorgon. Det betyder att jag borde plugga lite smått nu, det är helt sjukt vad skönt det ska bli med sommarlov!

Åker och rider Långöra



Bilder dressyrtävlingen #4 - Prisutdelning

LA



MSV C



Bära ved - Check

Nu har jag varit hemma från torpet ett tag, sprungit fram och tillbaka med en vedkorg sjuttioelva gånger - bra start på dagen... Det gick faktiskt ändå rätt fort och smidigt, lite smått ont i händer och rygg bara. Nu var det ju det här med att städa rummet, jag tror att jag är lite busig och struntar i det... jag är ju ändå ledig onsdag, torsdag, fredag, lördag och söndag också. Idag får det helt enkelt räcka med att bära ved och laga mat.

Det är ju faktiskt måndag idag, även om det inte känns som det, det betyder att det är ridlektion ikväll. Därför kan jag ju inte köra helt slut på mig själv. Jag har ingen aning om vad vi ska göra faktiskt, det får bli en överaskning.


Fixa bilder

Jag spenderar kvällen framför datorn och fixar lite bilder som ska skickas. Vet ni hur j*kla skönt det är att vara ledig imorgon? Eller ja, ledig och ledig... jag ska inte till skolan iallafall. Vi har istället operation dagsverke och ska jobba på ett eller annat sätt för att samla in pengar till barn i fattiga länder.

Därför ska jag imorgon åka upp till torpet med pappa och bära ved. Jag får inte sova fullt så länge som jag vill, men betydligt längre än vad jag får om jag ska upp till skolan. Det kommer inte ta hela dagen direkt så jag ska städa mitt rum också... desto mer jag tänker på det kanske det är bättre att gå i skolan, fast näe.
Söt-Lina hälsar också på domaren :')


Bilder Dressyrtävlingen #3

Tove och Mystik - Hanna och Lina, dom två ridskolehästar som deltog.



Dalahoppet

Upptäckte precis att en hopptävling visas live på SVT-play just nu. Riktigt roligt och en massa cred till SVT! Ridsporten får ju faktiskt mer och mer uppmärksamhet inom media, great!

Bild: SVTPLAY

Söndagmorgon

Jag hade ställt klockan för att inte hela dagen skulle försvinna, så här slutade det:

09.30 - Alarmet ringde för första gången, strålande sol, men jag klev inte upp.

10.30 - Det ringer för andra gången men jag somnar återigen om. Tilläggas bör att solen fortfarande lyste.

12.17 - Mamma ringer, jag kliver äntligen upp.... tror ni det är bra väder? Inte direkt, ingen sol överhuvudtaget och det blåser en hel del.

Vad har jag då lärt mig av detta? Att man borde kliva upp då man har tänkt det, för att hinna med dagens få soltimmar... jag vill verkligen ha sommar på riktigt nu!

Så här ser det inte riktigt ut idag. Jag sitter med mini-datorn, men inte ute - framför några avsnitt av Gossip Girl, inte helt illa det heller faktiskt.


Bloggtorka

Bloggtorkan är enorm, jag har ingen aning om vad jag ska blogga om. Det är faktiskt inte det lättaste att hålla igång en hästblogg när jag oftast bara rider en gång i veckan. Tacka vet jag min kamera, den gör att jag oftast har lite hästbilder att bjuda på - fast nu var det tyvärr längesen jag orkade fixa några bilder.

Ikväll är det hockey som gäller, jag har även hyrt första säsongen av Gossip Girl så jag ska nog försöka hinna kolla på något avsnitt av den också.

Kalas

Nu åker jag in till stan och sedan vidare på kalas. Jag sov alldeles för länge för att hinna fixa några tidsinställda så jag bloggar när jag kommer hem.

Myskväll med familjen

Åkte upp till torpet med familjen och spelade monopol och kollade på hockey. Är nu hemma och vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Ska iallafall skicka klart bilderna och fixa lite annat. Jag ska på kalas imorgon så ska försöka fixa iordning några tidsinställda så inte bloggen ligger nere imorgon också.

Godmorgon!

Nu, när klockan är prick 14.00 har jag tagit mig ur sängen och fått på mig kläder... egentligen borde jag befinna mig på skolan och ha engelska, men orken är obefintlig. Vädret ute är totalt värdelös, det bara regnar och regnar - hur mycket regn kan det egentligen finnas?

Även idag ska jag bara sitta hemma och uggla, ska plugga litegrann men vi är ledig i princip hela nästa vecka så då finns det gott om pluggtid. Nu ska jag se till att få iväg bilderna till dom som tävlade i helgen till dom som vill ha, jag måste ju få ut någonting vettigt av denna dagen.

Dagens, troligen enda, ljuspunkt? Sverige - Ryssland, 20.15 ikväll.


Alltså, suck!

Nu börjar halsen strejka också, jag går helt enkelt och lägger mig och hoppas på en bättre dag imorgon! Usch, fy och blä... det är sjukt tråkigt att bara sitta hemma, är det illa när man till och med saknar skolan?

Dumma huvud

Sitter nu ute på våran minibalkong tillsammans med minidatorn och hoppas på att det ska hjälpa mitt huvud. Efter att ha haft ont i huvudet i snart 2 dagar skulle jag kunna byta ut det mot vad som helst, ett salladshuvud skulle sitta fint - det kan väl ändå inte göra ont?

Imorgon ska jag iallafall försöka ta mig till skolan, jag kan ju inte ha ont i huvudet fortfarande då. Jag vet liksom inte varför jag har ont i huvudet heller, feber har jag iallafall inte idag, igår var det nog däremot på gränsen. Mina ögon är också jättekonstiga, tåras väldigt ofta och det är jobbigt att hålla dom helt öppna. Det spelar heller ingen roll hur mycket vatten jag dricker, efter tio minuter är jag törstig igen... dumma saker!
Random bild som jag är väldigt nöjd med!


Hemma...

Jag blev hemma från skolan idag också, huvudet är inte helt 100 så stannade hemma och tog det lugnt idag också. Jag ska plugga lite och försöka skriva ihop några inlägg till bloggen.

Jag längtar till....

...den 9-10:nde juni. Då är det i princip bestämt att jag och mamma åker till Strömsholm och kollar på tävlingarna som hålls där. Jag har varit där 3 gånger tidigare, förra året var jag också där under Strömsholmtävlingarna. Däremot är det första gången som jag har en kamera med mig, tänk vad mycket det kommer finnas att fota.
Några saker som vi kommer att få se och fota:

♥Ponnyallsvenskan - Alla omgångar
♥Final Strömsholms Lilla Grand Prix – 1.40m hoppning, bed WR
♥Prins Gustaf Adolfs Minneshoppning – 1.50m

♥Nordiska Mästerskapet – FEI Grand Prix Kür 2006
♥Sjöhagen Wear ponny dressyr
♥FEI:s Grand Prix Kür 2006

Bild: http://www.stromsholm.com

Regning onsdag

Åkte hem från skolan efter andra lektionen då vi hade genomgång till ett idrottsprov. Jag har ont i huvudet, fryser och det känns som jag har skumgummi i huvudet, konstig känsla... Ikväll har vi möte på skolan då vi ska bestämma saker till våran avslutning, jag ska verkligen försöka orka åka dit.

Fram tills dess ska jag bara ta det lugnt och hoppas på att huvudvärken går över någon gång. Jag vet inte hur mycket jag orkar blogga, vi får se hur uppdateringen blir.

Blandade bilder från dressyrtävlingen #1




Lätta upp stämmningen

Dressyrtävling, då tänker jag på ekipage efter ekipage som alla gör exakt samma sak. På våran hemmatävling i helgen stämde inte det riktigt, vi hade några som livade upp stämmningen lite.

Rasmus gjorde en klassisk Rasmus, *Prutt, tvärvändning & spring*


Härlig tisdag, eller?

Efter en långdag på skolan sitter jag här med 3 tröjor och fryser som en gris, ont i huvudet har jag också. Vad måste jag göra då? Jo plugga... denna tisdag är helt enkelt bara väldigt dålig.

Bilder - Jag och Casper

Fotograf: Mamma/Pappa/Douglas


Jag tycker faktiskt att dom har lyckats helt okej med bilderna denna gång, dom bilder som jag lagt upp här tycker jag är bra fotade. Failbilderna tar vi en annan dag, fail av både mig och Casper + av fotografen. Om det beror på kameran och vädret eller fotografen får vara osagt...

"Beach 2012"

Nu har jag bestämt mig, jag ska ta tag i motion och "ickegodisätande". Det börjar idag!
Min kondition måste ökas rejält och då menar jag verkligen ordentligt. Den är inte alls bra just nu... jag ska börja gå ut på såkallade power-walks iallafall varannan dag. Någon slags motion ska jag ha varenda dag iallafall. Det spelar dock ingen roll om det är en promenad, joggingtur eller idrottslektion på skolan. Jag ska igång ordentligt, blir det dubbelt upp någon dag är det bara bra.

Förutom motionen ska jag också sluta äta onyttigt. Det är egentligen inte något större problem... jag har varit utan godis i några månader tidigare och det är bara den första veckan som är jobbig, sedan försvinner sötsuget i princip helt. Jag ska inte heller dricka dricka och äta chips, någon gång då och då kan eventuellt unna mig det - men ytters sällan.

Nu taggar jag beach 2012 och även att må bättre överhuvutaget. Skriver jag detta här på bloggen så tror jag att det blir lättare att hålla det.
En bild som inte har någonting med inlägget att göra, det är ju till och med vinter.

Bilder

Jag har bilder ifrån dressyrtävlingen som ska fixas och skickas, ska verkligen försöka att hinna med dom imorgon. Tyvärr kan det bli ont om tid pågrund av att jag ska plugga och baka tills på onsdag, men jag ska som "sagt" försöka så gott det bara går.

Casper♥

Casper bevisade återigen hur bra han är, lektionen ikväll gick jätte bra.
Vi hoppade först några linjer som vi senare hoppade bana på. Hoppade kombination för första gången med Casper, även det funkade bra även om den stog vid staketet och Casper drog lite innat så hoppade han. Andra gången vi kom på den hoppade han utan att tveka alls.

Banan som vi hoppade låg på 90-100 cm meter och det är verkligen kul att känna sig säker även på högre höjder. Jag trivs hur bra som helst på Casper, han ställer upp även om vi kommer lite fel och jag börjar komma på hur jag ska rida honom för att ge honom bästa förutsättningarna. Hur roligt som helst!
Ett smakprov på bilderna, laddar upp resten imorgon.

Ridlektion

Jag är på stallet och hoppar med Casper (?), bloggar när jag kommer hem. Mamma är här med kameran så bilder kommer upp när jag kommer hem. Enbart därför rider jag i en knallröd tröja som jag kommer känna mig som självaste jultomten i, men vad gör man inte för att matcha?


Skämtfoto

Jag kan efter denna dag konstatera att jag har en väldigt klockren klass, härligt med skämtfotografering... vi hade nog inte en enda riktigt lektion. Även om lärarna försökte så gott dom kunde. Bilderna från idag är av dålig kvalité eftersom dom är fotade med mobilen, orkade inte släpa med systemis.

Bilderna får tala för sig själva.

 

Glad fjording

Jag kom på att jag har några ovisade bilder som jag ännu inte visat här på bloggen. Bilderna är från en pay'n'jump som vi i USS anordnade för ett tag sedan. En tjej deltog med en fjording som var väldigt glad i hatten, den hade vad jag förstod inte varit borta och hoppat på ett tag och verkade tycka att det var riktigt roligt.
Hästen heter Fyndig Saluut 216 och ägs av familjen Wrangfalk.

Våra kära funktionärer höll på att bli översprungna.. ;)


Jag måste säga att det var riktigt bra gjort att sitta kvar och när dom väl hade kommit igång med själva banan så tyckte jag att det gick väldigt bra för dom!

Skolfoto

Skolfoto... helt ärligt, jag har hellre 5 prov på samma dag (fast jag har även prov imorgon).
Först ska jag fixa iordning mig till ett vanligt portträttfoto och under skoldagen ska jag fixa mig till ett klassfoto till skämtkatalogen. Då ser jag mycket mer fram emot skämtfotot, då behöver man ju inte se normal ut!

Vad ska jag då klä ut mig till? Jo, jag (mamma, mormor och morfar) har fixat iordning en outfit så att jag kan vara nörd. Stickad v-ringad tröja, rutiga byxor (?) och glasögon, det kan nog bli helt okej iallafall. Vi fick inte reda på detta fören i fredags så det fick bli något snabbt och enkelt.


Helgen är slut

Nu är jag hemma och helgens tävlingar är slut, 800 bilder senare.
Även idag har tävlingarna flytit på bra och jag tror jag får ta tillbaka det jag skrev i ett inlägg som komm upp tidigare idag, det där att dressyr är tråkigt att kolla på... på DKRS tävlingar finns det alltid några som livar upp. Jag ska nog allt få upp lite bilder på det senare.

..och vet ni vad jag gjorde efter tävlingarna? Jag satt äntligen på en hästrygg igen efter hela 13 dagar, helt ärligt så kändes det lite ovant. Jag, Hilma och Madde var ute på en härlig kvällstur på Hilma's fina ponnysar. Jag red Myggan och som vanligt så skötte hon sig strålande, en snällare häst får man leta länge efter!

Efter att inte ha ridit på väldigt länge så blir det intensivt nu under några dagar, hopplektion väntar imorgon. Jag klagar absolut inte, hur underbart som helst. Som det verkar nu så följer mamma med och fotar oss imorgon om det är bra väder, vilket betyder att jag kan lägga upp ridbilder på mig själv - det händer inte ofta eftersom jag annars alltid står bakom kameran. Men jag bara varnar er, vänta er inte någon kvalité på bilderna... ;)
Fina Myggan


Svartvit

Något jag har tänkt på är att när man gör bilderna svartvita så blir det en lite vemodig känsla. Jag tycker det är väldigt snyggt, men på något sätt så blir bilden så mycket mer sorgsen. Den blir stämmningsfull på ett helt annat sätt. Här kommer några exempel, svart&vit.

 Speciellt närbilder på hästhuvuden tycker jag blir fina svartvita.   
 
 
 

Dressyr eller Hoppning?

Dressyr eller hoppning? Vad är roligaste, mest spännande och roligaste att kolla på?
För min del beror det helt på, vad jag känner för just den dagen och även beroende på vad man gör.

När det gäller vad jag helst rider själv så måste jag nog svara hoppning. Det är något som har kommit mer och mer sedan jag började rida Casper, tidigare har jag även bara tyckt om att hoppa lägre höjder. Casper har verkligen gett mig ett självförtroende i hoppningen som jag inte har haft förut, därför tycker jag att det är ännu roligare att hoppa nu. Men även om hoppning är den knappa favoiten så tycker jag även om dressyr. Får man in flytet i dressyren så att det verkligen känns som att man jobbar med hästen och det känns enkelt, då är det riktigt, riktigt roligt! Så jag har egentligen inte någon självklar favoritgren, men hoppning slår lite högre.

Ska jag välja vad som är roligast att kolla på så är däremot svaret glasklart, hoppning. Dressyr kan jag kolla på en kort stund, något enstaka ekipage, sedan tycker jag att det blir långtråkigt. I dressyren så gör alla hästar samma sak, i dom allra flesta fall händer det ingenting annorlunda. I hoppningen händer det i princip någonting nytt och spännande för varje ekipage som kommer in. Det finns helt enkelt saker som kan gå fel, det gör det ioförsig även inom dressyren, men det syns ju inte direkt lika mycket som inom hoppningen. Det är absolut mer spännande att kolla på hoppning än vad det är att kolla på dressyr.

Jag måste även säga att jag tycker att det är väldigt roligt att det nu är framgpngar för både svenska dressyr- och hoppryttare på elitnivå. Rolf-Göran Bengtsson är självklart förebilden!


Bilder Tunalid #3

Eftersom jag är upptagen med dressyr hela dagen bjuder jag på lite bilder från tävlingen på Tunalid.




Blogglust

Något hände och jag fick världens blogglust, har fixat iordning några tidsinställda som kommer upp under morgondagen då jag är på stallet. Jag har även skrivit upp bloggidéer på telefonen, nu j*klar ska bloggen igång ordentligt! Godnatt alla där ute, fast inte till er som får sova länge imorgon...

Illa...

Insåg precis att jag inte har ridit på hela 12 dagar, alltså nästan 2 veckor. Riktigt illa!
Eftersom ridlektionen i måndags ställdes in pågrund av att det var sista april så är ridabstinensen riktigt stor. Det är väldigt tråkigt att jag oftast bara rider 1 gång i veckan, lagomt avundsjuk på dom med egen häst....

Nu är det iallafall bara 2 dagar kvar tills jag får sitta på en hästrygg igen, det är ju lektion igen på måndag. Längtar hur mycket som helst och det är nog nästan så illa att det kommer kännas ovant och rida, då har det gått allt för länge sen senaste gången.
Bästa Casper ♥


Regn

Hemma efter cirka 7 timmar på stallet. Åkte dit till 10 för att fixa lite inför tävlingen som började klockan 14.00. Det har regnat exakt hela dagen så nu ska jag torka och värma mig och tagga inför en heldag även imorgon. Fotade enbart Gustav i första klassen beroende på vädret, Rasmus tyckte iallafall detta med dressyr var riktigt skoj, bilder kommer någongån.


En ny bästa vän

Ni anar inte hur skönt det är med en bärbar efter att enbart suttit vid vår stationära i ungefär ett år, efter att vår brbara tappade skärmen.... Nu ska jag försöka fixa över bilderna från Tunalid och redigera dom på mini, spännande! Vi får helt enkelt se hur det går.
Insåg även att min blogg matchar våran soffa, även om det inte syns på denna bild.


EDIT: Det funkar inte att få över bilderna, jag får ta det en annan dag!

Helg

Denna *host* jobbiga, 2 dagars skolvecka är över. Fast jag är ändå väldigt trött så det passar väldigt bra med helg. Det väntar två dagar med dressyrtävlingar på stallet och kameran är med hela helgen. Jag måste ta tag i bilderna från Tunalind också, hinner nog inte ikväll eftersom det är hockey...


Bra på att planera

Jag har iallafall insett en sak, jag är faktiskt bra på att planera!
Jag bestämde mig för att vara klar med iallafall so:n och ha hunnit duscha innan klockan 20.00, när tror ni att jag klev ur duschen? Klockan 19.59, timing kallas det! Nu ska jag skriva några stödord till svenskan och plugga till musikprovet, sen är jag klar. Studiedagen levde iallafall upp till sitt namn för hjälp vad jag har pluggat.


Begraver mig i plugg!


Ledig, Ledig, Ledig

Ni anar inte hur skönt det är att vara ledig imorgon! Jag sov endast några få timmar i natt eftersom jag inte kunde somna, sov lite för länge igår tror jag... men jag har iallafall en massa plugg som jag måste ta tag i, det ska lämnas in på fredag. Studiedagen är väl inpassad. Idag hade jag nationella i matte som alla övriga nior i landet, det var egentligen inte så svårt och jag tror och hoppas att det gick bra.

Men jag kommer absolut inte orka plugga hela dagen så några roliga inlägg ska jag nog kunna få till. Ska fundera ut något intressant att skriva om ikväll/under natten.
Random arkivbild, inlägg utan bild ser så tråkigt ut!


Blandade bilder - Tunalid



Nationella prov

Jag har pluggat matte hela kvällen vilket har gjort att jag inte hunnit fixat några tidsinställda inför imorgon, bloggar när jag kommer hem från skolan.


Vad hände...?

...i princip alla bilder från idag försvann när jag skulle ladda över dom till datorn, 5 stycken kvar. Får fixa fram dom ifrån papperskorgen, men orkar inte göra det ikväll. Ordnar det imorgon. Tekniken </3...
En av dom få kvarstående.


Underbart!

Klockan är 6, solen lyser fortfarande och det är varmt.
Jag sitter ute och bloggar, solglasögon på och musik i öronen, sommarkänsla på hög nivå!


Minidator

Jag har fått hem en mini-dator ifrån torpet vilket gör att jag kommer kunna blogga mer nu under ett tag. En bärbar dator gör att jag kan blogga enkelt framför tv:n till exempel, helt enkelt en bättre uppdatering!

Jag har under förmiddagen varit ut och knäppt några vårbilder i det underbara vädret, dom första vårnaturbilderna någonsin med min systemis. Lägger upp dom här senare, just nu är det hockey som gäller!
Bild från i somras.

Rolig kväll!

Nu har jag vaknat efter en rolig kväll med kompisar igår. Gick runt i "byn" och kollade på kasan och träffade lite roliga människor från skolan. Idag ska jag plugga en massa, nationella prov i matte imorgon och en SO-uppgift som ska lämnas in på fredag. Jag ska försöka få tag i en data så att jag kan sitta ute, underbart väder!
Runt 25 grader och sol, sommarkänslor kallas det.


RSS 2.0