Torsdag 29 november

Det känns alltid lika skönt att få ett prov framför sig, kolla igenom frågorna och känna att man kommer kunna svara på alla - om än lite osäkert på någon. Annars vara dagen på skolan väldigt lugn och jag har både hunnit äta och städa lite sedan jag kom hem. 

Ikväll ska jag skicka iväg dom sista bilderna och städa lite till. Jag har inget plugg ikväll vilket är skönt. I helgen kommer jag däremot ha fullt upp, jag är hästvakt x2. Jag ska rida och fixa med Jojo nere på stallet och sedan ska jag och Gustav fixa allt hos hästarna som vi har ridit några gånger. Jag hade gärna åkt till Stockholm och Globeni helgen, men stannar man hemma så får man fullt upp iallafall! 

Genteknik hit och genteknik dit

Jag har suttit med näsan i boken sedan klockan 19.00 och börjar nu bli lite klokare, jag förstår iallafall vad jag läser om. Nu ska jag plugga ett litet tag till och efter det väntar sängen

Hemma idag också...

...men imorgon ska jag till skolan och det är tur för mig att jag har en snäll kompis som tar hem naturkunskapsboken åt mig eftersom jag har prov imorgon. Ibland är det så skönt att ha en extranyckel till skåpet på skolan. Annars så gör jag inte mycket mer än att skickar bilder 8/24 är nu avklarade. 

Sjukling

Jag blev hemma idag, jag känner mig bättre och varken fryser eller har ont i huvudet längre däremot har jag fått en förskräcklig hosta. Jag har inget speciellt att göra eftersom jag inte har något plugg hemma, därför skickar jag mer än gärna bilder idag. Vet du att jag har bilder på dig som jag inte har skickat, så säg till! Ridlektion 26 november

Idag var Casper otroligt rolig att rida. Pigg, glad och framåt och han tog verkligen tag i dom små hinder vi hoppade. Jag blir bara mer och mer kär i den där hästen för varje gång jag rider honom, han är helt enkelt världens bästa. 

Tyvärr så börjar jag ångra lite att jag red idag. För tillfället sitter jag med onepiece, filt och täcke och fryser framför datorn. Jag är inte helt frisk, min hals har också börjat sagt ifrån ordentligt. Som det ser ut nu så blir det ingen skola imorgon. Men en sak är säkert, det var ändå värt att rida eftersom det gick så pass bra. Ridningen var ju faktiskt anledningen till att jag åkte till skolan imorse...

Bättre eller sämre?

Min nuvarande header

Min första header

Coola ner några kilo

"Hästar finns inte" 
Någon startade en helt random sida på facebook, en helt vanlig dag och helt ärligt så tror jag inte att personen i fråga hade suttit och funderat på detta i flera dagar för att verkligen komma på det perfekta namnet på sidan. Det var något som bara dök upp i personens huvud och det var bara något som skrev ner på facebook och denna någon tröck sedan på "skapa". 

Vem hade kunnat ana att just detta skulle få så otroligt mycket uppmärksamhet? Jag kan iallafall ärligt säga att jag inte är förvånad. Hade gruppen istället handlat om katter så tror jag absolut inte att den hade blivit så stor. Anledningen till all denna uppmärksamhet är vi hästmänniskor. Många blev rent ut sagt förbannade när dom såg denna sida, skrev ett allt inlägg och sedan var det igång. Människor som inte håller på med hästar blir självklart triggade av detta och går längre och längre för att väcka reaktioner - och reakttionerna kommer som ett brev på posten. Detta kan fortsätta i all evighet. 

Vad jag inte kan förstå är varför hästmänniskor tar allt på så stort allvar. Det kan ju inte finnas någon som tror att människor som skriver på denna sida inte tror att hästar finns. Fast vänta, en frukt var dom ju. Detta är exakt samma sak som när man var mindre och fick kommentarer om att man lekte med maten och red på hamburgare av killarna i klassen. Jag kunde inte ha brytt mig mindre då och jag bryr mig inte nu heller. Och vet ni? Då lägger dom av efter ett tag, det är inte lika roligt att jävlas med någon som inte bryr sig. 

Ta det med en nypa salt. Samtalsämnet om "Hästar finns inte" kom upp på skolan. Det första jag gjorde när jag kom ner på stallet på kvällen var att ta ett kort på en häst och skickade det till dom som jag pratat med det om, med kommentaren "Frukten hälsar". Jag tycker detta är roligt, så varför inte spela med och istället vara med på det hela? 

Tävlingar att fota på nästa år

Eftersom jag är så grymt fotosugen så satte jag mig ner och kollade lite på vilka tävlingar som jag ska/vill fota på nästar år. Vissa är ett måste och andra vill jag åka, men vi får se hur det blir. 

Bollnäs ridsällskap 10 mars - Lokal hopptävling, Första lagomgången Div. 2 ponny
Söderhamns hästportklubb 23 mars - Lokal hopptävling, Omg 2 Div 2 ponny
Tunalids Ridklubb 21 april - Lokal hopptävling ponny
Bollnäs ridsällskap 26-28 april - Lokal/Regional/Nationell hopptävling ponny/häst
Hudiksvalls rid- och ponnyklubb 5 maj - Lokal hopptävling ponny
Ljusdals ridklubb 26 maj - Lokal hopptävling ponny

Oj, jag tror jag får ge mig nu - jag kan fortsätta i en evighet annars. En ordentligare planering kommer igen när det närmar sig. Dessa tävlingar som finns över på vill jag verkligen åka och dom flesta är faktiskt i närheten, det kanske blir att jag får plocka bort någon. 

Jag har två lite större tävlingar inplanerade också och det är Strösholmtävlingarna i början av sommaren och sedan utomhus SM för ponny senare på sommaren. Jag har verkligen en massa och se fram emot och jag längtar något otroligt redan! 

Vad hände här egentligen?

Bloggen har glömts bort/inte hunnits med dom senaste dagarna. Jag har också börjat bli sjuk vilket inte alls är så passande för tillfället. Annars flyter allt på bra, det känns som att jag inte gör något annat än går i skolan och rider vilket är underbart - iallafall en del. Jag som för några månader sedan klagade på att jag bara red en gång i veckan har ridit 5 gånger i veckan i några veckor nu. Helt underbart, precis som det ska vara! 

Fin häst!

Idag var det Jojo-time igen. Upplägget idag var likadant som förra torsdagen - först låååång framskrittning ute där jag jobbade honom ordentligt och sedan in i ridhuset och jobba traven och galoppen. Han var verkligen jättefin ute och jobbade på ordentligt och hade en härlig bjudning. När vi kom in i ridhuset försvann den något men efter ett tag började den komma smygande tillbaka. 

Galoppfattningarna satt inte 100 från början, jag tror han försökte testa om han kom undan. Efter att jag sagt till honom på skarpen gick han som en klocka resten av tiden. Hästar är för härliga. Men som sagt, summan av kardemumman - en väldigt fin häst! 

Mysig tur på duktig häst!


Liten men tuff!


Otroligt söt också för den delen! 

Jag vill fota - NU!

Jag är en sådan som tycker att vintern egentligen är rätt mysigt. Snön, julkalendern, julafton och födelsedag är rejäla +. Däremot tycker jag att det är riktigt trist att kameran nästan hela tiden ligger undanstoppad i ett skåp. För det första är det knappt några tävlingar alls under vinterhalvåret som jag skulle kunna åka till. Sedan är det ju också inomhus vilket gör att det måste vara ett någorlunda ljust ridhus för att bilderna ska bli bra. 

Tråkigt nog är inte vårat ridhus så pass ljust utan bilderna där blir rent ut sagt värdelösa. Det blir ingen skärpa alla och dom blir väldigt grumliga eftersom jag måste öka ISO'n något otroligt. Någon som har något bra tips på hur man ska fota i ett mörkt ridhus? 

Nu vill jag verkligen damma av kameran och fota någonting. Det skulle gärna kunna vara en hopptävling/träning, det är ju ändå roligast. Fast för tillfället spelar det ingen roll, vad som helst funkar. Någon som ska göra något kul, utomhus på dagtid/i ett ridhus med bra ljus? Eller någon som vill bli fotad? Jag fotar mer än gärna! 

Dålig uppdatering

Denna helg har jag helt enkelt gjort annat än att sitta vid datorn. Bland annat har jag testat en ny häst som jag ska börja rida lite då och då, spännande! Mer info kommer när jag har bilder att visa... där hände det tyvärr en liten olika och jag gjorde ett magplask rakt i leran. Jag ramlade inte av utan jag tror att hon fick stötar i marken när jag skulle hämta henne i hagen och därför flög hon in i hagen igen - tråkigt nog stod jag i vägen. Min kropp är därför inte helt 100 just nu. 

Jag har också kollat på hoppträning och åkt hem och spenderat en kväll med familjen. 

Myskväll med familjen, hörs imorgon!

 

Hästen kunde inte skött sig bättre

Vi kravlade oss över alla hinder felfritt och lyckades även kamma hem en andraplacering. Jag red inte helt som jag skulle, men Casper ställde upp ändå. Jag har som sagt inte hoppat honom sedan i våras och inte ridit honom på mer än 2 veckor. Så jag är mer än nöjd! 

Midi-hoppning

Åker ner på stallet och "tävlar" Casper ikväll. Jag har inte hoppat honom riktigt sedan i våras så det ska bli riktigt spännande. Vi hoppar en bana på 80 cm. Uppdaterar om hur det gick ikväll! 

Dressyrande på Jojo

Det är kolsvart och kallt ute, därför passade jag på att rida Jojo inne ridhuset under den korta paus som är inne i ridhuset mellan två lektioner. För att hinna med så mycket som möjligt när vi väl kom in i ridhuset red jag fram honom ordentligt i skritt på stallområdet först. I början var han motsträvig, men började snart jobba på riktigt bra. 

I ridhuset var han också riktigt fin i traven, men jag tror att han blev trött efter det för han orkade inte rikigt med galoppen. Trots att det riktiga trycket inte fanns där så galopperade han avslappnat och lugnt så jag stod i lättsits och lät honom mest galoppera på. Summan av kardemumman, fin och avslappnad häst! 

Inte riktigt som alla andra

Genom att titta på dessa bilder får jag en känsla av att hästarna på stallet inte riktigt är som alla andra. Antingen det eller så har dom tröttnat på att jag springer runt och fotar dom hela tiden och försöker se så ful ut som möjligt för att jag inte ska få några bra bilder... Synd för dom att jag bara tycker att det är ännu roligare! 
 

 
 
 
 
 

Kvällshumor!


Hemma igen

Det blev en kort, men mysig tur på Jojo ikväll.Vi var väl ute iallafall i 40-45 minuter. Han skötte sig exemplariskt idag, som alltid - även om dikeskanten var lite läskig på vissa ställen i mörkret. 

Dagens + och -

Dagens +
Vi fick sluta historialektionen en halvtimme tidigare än vanligt vilket betydde att jag hann med en buss som går 45 minuter tidigare än den jag vanligtvis åker på onsdagar. Jag var hemma vid 2. 

Dagens - 
Känslan när man sjunker ner i bussätet på morgonen och har sett fram emot en halvtimme i bussen med musik i öronen innan skoldagen börjar, stoppar ner handen i fickan och inser att headsetet inte ligger där det borde vara. Bussresen både dit och hem blev helt plötsligt så tråkig.

Strax ska jag gå ner till stallet och rida ut Jojo en sväng, ännu ett + på dagen alltså
 

Ridsporten spränger sig in i media... igen!

Nu var det snart ett år sedan. Ett helt år sedan svensk ridsports stolthet tog hem det ärofyllda jerringpriset. Ett pris som röstas fram av svenska folket, den som får flest röster vinner helt enkelt. Chocken i landet var stor när resultatet framfördes. Egentligen var nog vi hästmänniskor minst förvånade. Budskapet fördes fram överallt, på bloggar, facebook och så vidare. Numret som man skulle ringa för att rösta på "Roffe" syndes lite här och lite där veckorna innan. 

Dagen efter pryddes tidningar av rubriker såsom "Vem fan är Rolf-Göran Bengtsson?"... och många hästmänniskor tog åt sig något otroligt. Det skickades ilskna mejl, skrevs meddelande eller framfördes budskap på annat sätt - och ridsporten fick ännu mer plats i media. 

Nu har något liknande inträffat. Anledningen är facebookinsamlingen till Sara Algotsson Ostholt för att hon ska kunna behålla sitt framtidslöfte Mrs Medicott. Till insamlingen har det inkommit ungefär 750 000 kronor och hon kan nu behålla hästen. Reaktionerna i media har inte låtit vänta på sig. Vad som har väckt mest uppmärksamhet den här gången? Behöver jag säga mer än kalkon? Jag syftar självklart på det inslag som TV4 sände där "Veckans kalkon" var just denna insamling. Ska jag vara ärlig så satt jag och skrattade åt det. 

Det är så jag tror att vi alla borde börja tackla dessa artiklar som skrivs och inslag som sänds när något som detta inträffar. Jag tycker att det går att jämföra journalisterna med killarna när jag gick på dagis. Ju argare man blev när dom retades med en, desto roligare tyckte dom att det var och bara fortsatte. På samma sätt tror jag alltså att vi triggar igång journalisterna. Dom vill väcka den ilska som väldigt fort blomstar upp ur många, dom tycker enbart att det är roligt. Fast egentligen så är det vi som tjänar på det, ridsporten syns mer i media och får absolut mer uppmärksamhet när dessa saker publiceras. 

Stormen efter att "Roffe" hade vunnit jerringpriset la sig ändå rätt fort och det tror jag också att detta med Mrs Medicott kommer att göra. Däremot är jag säker på att åsikterna om "Roffes" jerringpris kommer att dammas av och komma upp till ytan igen snarast eftersom det strax är dax för nästa idrottsgala. På samma sätt tror jag att historien om Sara och Mrs Medicott kommer att grävas ner under jorden i några år, men var så säkra på att det återigen kommer att komma upp lagom till OS i Rio 2016. 

En sak är iallafall jag säker på. Aldrig kommer svensk fälttävlan få så mycket uppmärksamhet som när (om...)Sara Algotsson Ostholt och Mrs Medicott står redo för start om ungefär 4 år. Tills dess, sträck på er alla hästmänniskor ute i Sverige. Bestämmer vi oss för något, så lyckas vi med det! 


Close up - Mular


Likheterna finns ju helt klart...

Vi hästmänniskor visar än en gång vad vi kan om vi bara går ihop. 
- och även om inte allt som skrivs i media är positivt så får vi uppmärksamhet, allt som skrivs är inte positivt, men det skrivs! Det tycker jag bara är bra för ridsporten som det ser ut för tillfället. Vad hände?

Veckans mördardag förvandlades helt plötsligt till något annat. Kanske till och med veckans bästa? 
Våran första lektion började klockan 10 och då hade vi engelska. Vi gjorde inte något krävande alls utan det var en rätt soft lektion. Vad väntade sedan? En två och en halv timmes lång lunch eftersom vi senare skulle på museum. Där gjorde vi ett grupparbete och fick sluta 10 minuter tidigare, vilket innebar att jag hann med bussen som gick 15.20 = jag kom hem en timme tidigare än annars. 

Man måste ju bara älska höst och lera!


Ridlektion 12 november

Ikväll var det återigen Jojo som gällde på ridlektionen. Vi hade markarbete mot hoppning och jobbade på tre olika hinder. Han kändes faktiskt väldigt fin idag och tänkte i princip hela tiden framåt. Istället för dom kråkhopp som många gånger kommit tidigare när jag hoppat honom, då han krypit in på hindren, kom det inte ett enda av idag och istället hoppade han av lite stort någon gång. Hellre det enligt mig! 

Dagarna flyger iväg

Var det inte fredag igår? Det känns som att dagarna bara försvinner, som tur är så är det inte enbart helgerna utan också veckodagarna. Snart är det julafton + födelsedag, jag längtar något otroligt till December. Framförallt längtar jag efter julkalendern. Vem vill inte se Mysteriet på Greveholm 2? Jag hoppas verkligen att den är lika bra som 1:an! 

Ett internet som fungerar en stund till

Färhoppningsvis kommer denna datamängd att räcka en bit till in i månaden. Vi har kommit på att det drar otroligt mycket när jag skickar bilder, eller vi tror iallafall att det beror på det... detta är alltså anledningen till att bloggen har legat nere.

Bara för att jag inte är som alla andra

- och det är jag väldigt glad för. 
Snart ska jag traska ner till stallet där jag ska rida Jojo. Jag är SÅ tacksam för att jag får rida honom då och då! Efter det ska jag ut och traska igen eftersom jag och Gustav ska vara barnvakt ikäll. Inte som alla andra var det va? Jämför detta med vad många andra i min ålder gör en fredagkväll... jag är mer än nöjd med att jag inte gör som dom.

Tänk vilken tur...

...att jag i vanliga fall enbart går till klockan 4 en dag i veckan. Jag är helt slut! 

Jag ska egentligen klaga, för dagen har varit bra. Vi började vid 10 och hade då svenska i en timme. Efter det hade vi 1 och en ½ timmes lunch och avslutade sedan med "minister för en dag" fram tills klockan 4. Vi delades in i 5 grupper och satt då i regeringen för att varsitt påhittat land. Jag hamnade i det land som från början hade absolut sämst förutsättningar, riktigt fattigt var det och människorna svalt. I slutet hade vi iallafall lyckats bota svälten. Riktigt roligt var det faktiskt! 

Jag saknar min gamla klass lite smått också...

Vad svenska folket tycker


Tråkigt nog får vi ju inte rösta i dessa kategorier utan det är en jury som bestämmer vem som vinner. Jag hoppas verkligen att dom tycker likadant som svenska folket! 

Ut på en tur

Nu klär jag på mig en massa kläder, går ner på stallet, klär på Jojo en massa reflexer och sedan tar vi oss en mysig tur i mörkret. Det ska faktiskt bli riktigt härligt! Fast jag tror vi håller oss där det finns gatlysen...

Tisdag

Veckans mördardag är avklarad och även allt hemmaplugg denna veckan. U N D E R B A R T ! 

Dagens + 

Lunchen som intogs på gamla hederliga Donken. Vi hade lång lunch och på skolan serverades fiskgratäng, valet var inte svårt. Vi tog helt enkelt en promenad ner på Donken. Att allt plugg är klart hör också till plussidan.

Dagens - 
Att vi idag fick reda på att vi kommer att ha ännu en mördardag denna vecka. På torsdag ska vi tydligen ha ett spel som heter "minister för en dag", det betyder helt enkelt att vi ska spela teater och gå två timmar längre. Klockan 16.15 slutar vi, det är till och med längre än vad vi gick idag...

Nu ska jag fortsätta mitt bildskickande, någon mer som vill ha bilder från Strömsholm?

Fullt upp

Skolan - Stallet - Hem och plugga + skicka bilder

Skolan om mindre än 12 timmar...

...och vad gör jag såhär dom sista kvällarna? Jag sitter och skickar bilder från tävlingen på Strömsholm i somras. Jag klagar absolut inte. Dom bilderna är roliga att redigera, det hade varit värre med dressyrbilder. 

Nu har jag skickat till 10 stycken och har mer än hälften kvar. Jag tror tyvärr inte att jag kommer att hinna med alla ikväll. Det är otroligt roligt att så många faktiskt vill ha bilder. Jag önskar så att det hade varit någon tävling i närheten snarast... jag gillar inte vinterhalvåret. Ingen som kan packa med mig på någon tävling? Jag kan dela transport med hästen!

Lovets sista dag

Veckorna flyger iväg och så har även höstlovet gjort. Det känns som att det var igår jag vaknade upp och hade hela lovet framför mig. Detta lov har ändå varit precis som jag vill att det ska vara, lugnt och skönt. Jag har varit med kompisar, myst i lägenheten och självklart varit på stallet. Bättre kan det inte bli. 

Det som jag är allra mest stolt över på detta lov är att jag förra helgen gjorde klart allt skolarbete som jag annars hade behövt göra under själva lovveckan. Det var verkligen värt att plugga ordentligt då och sedan vara helledig. Just nu känner jag mig iallafall mer taggad inför skolan än vad jag gjort på länge. Frågan är om den känslan finns kvar när mobilen ringer vid 7 imorgonbitti...

Ett lov som startade med vinter och sedan återgick till höst

Schabrak säljes

Vitt schabrak med beige/ljusrosa kant - 50 kr

Rutigt schabrak i fleece - 100 kr

Ljuslila schabrak med mörkare kant - 100 kr

Svart schabrak med kantbant - 100 kr

Alla schabrak är i storlek ponny, allroundtyp och i bra skick, dom är otvättade på bilderna, men kommer självklart säljas nytvättade. Eventuell frakt står köparen själv för. 

En fredagskväll i stallet


Champagne är alltså klippt en gång i år....

Härlig fredagkväll

Har man ett hästintresse så är man inte riktigt som alla andra, iallafall inte jag. Min fredagkväll har jag spenderat nere på ridskolan. Jag och Gustav fixade först med ridskolehästarnas ryktpåsar och efter det borstade vi 3 ponnyer var. Jag kan faktiskt inte tro att det går ha det så mycket mysigare! 

Nu ska jag krypa ner under en filt och kolla på X-factor.

Första dagen med kameran - 4 juli 2011


Godmorgon!

Får man fortfarande säga godmorgon när klockan är halv 1? Idag hade jag faktiskt ställt klockan på 10 för att börja komma tillbaka litegrann till dom normala tiderna. Jag kommer inte ihåg att jag stängde av klockan och jag vaknade för ungefär en halvtimme sedan... så bra gick det.

Om ett tag ska jag gå ner till stallet. Vädret är väldigt grått och tråkigt, men jag tror kameran får följa med iallafall. Det var otroligt längesedan jag fotade. Kameran har mest legat och samlat damm den senaste tiden. 

Tack för tipsen!

Ge gärna fler i inlägget under, imorgon sätter jag igång igen! 

Tips?

Just för tillfället har jag 0 idéer om vad jag ska blogga om. Om det är något speciellt ni vill läsa om eller se bilder på så får ni mer än gärna komma med tips! 

Godmorgon!

Nu sätter jag igång en av filmerna vi inte såg igår och kryper ner under täcket igen.

RSS 2.0