Filmkväll!


Härlig lovdag

Vaknade och satte på en film, grät sönder till A walk to remember. Riktigt bra film! Gick sedan ner till stallet och red ett dressyrpass på Jojo. Han kändes riktigt fin stundtals, men blev lite laddad i början av galoppen. Efter ett tag slappnade han av riktigt ordentligt även där. 

Ikväll väntar en myskväll tillsammans med en kompis. Disneyfilmer, godis och så vidare. Mysigt värre. Tyvärr missar jag en clinickväll nere på stallet som jag också gärna hade varit med på...

Det blir inte alltid som man tänkt sig...

Så kan man verkligen sammanfatta den tripp jag och mamma gjorde till Strömsholm i somras. 

För det första var planen att vi skulle komma i tid på lördagen och hinna se hela uppvärmningsklassen för ponnyallsvenskan. När vi kom fram hade alla B-ponnyer och mer en hälften av C-ponnyerna redan hoppat. Redan den dagen regnade det, men det var ingenting mot vad som väntade på söndagen. 

När vi kom till hotellet vi skulle sova på var det den kvällen en examensfest där hela, verkligen hela släkten nog var samlad - för många var dom. Vårat rum innehöll i princip mer än den lägenhet jag bor i gör. Där fanns olika rum, ett helt kök med spis, kylskåp och så vidare. Jag menar, hur ofta finns det sådant på ett hotell? För att roa oss med någonting på kvällen skulle vi åka och äta på Donken. Det första jag gör är att spilla ut hela fantan över mig. Som tur var hade vi shoppat lite innan det så jag hade andra byxor att klä på mig nästa dag. 


Efter en god natts sömn, för sängarna på rummet var iallafall sköna så bar det återigen av till Strömsholm. Vi kom fram i tid och hann se klassen från början. Problemet denna dag var att jag när jag tog upp kameran insåg att batteriet satt kvar i laddaren som låg i bilen... min snälla mamma fick skynda sig iväg och hämta det för att jag skulle kunna fota så många ekipage om möjligt. 

Denna dag var det om möjligt ännu sämre väder och det regnade igenom våra paraplyn redan efter någon timme. När vi väntade på att en större klass skulle starta så skulle mamma passa på att gå en runda i slottet och även gå till någon butik. Självklart började det då åska och jag kände inte för att sitta på läktaren alldeles ensam då. Vi bestämde oss då istället för att åka hem och skippa att kolla på den sista klassen. Mamma hann iallafall titta på en våning av slottet... 

Vinter - Rätt härligt ändå va?


Lovets första sovmorgon - Check!

Tro nu inte att jag sovit så här pass länge, men datan fick ta en ännu längre sovmorgon än jag. Jag klev upp runt 11 och har sedan spenderat morgonen framför tv:n. Vad som händer idag har jag faktiskt inte en blekaste om. Eftersom vädret är otroligt tråkigt och grått så tror jag att dagen spenderas inne i lägenheten. Jag har lite bilder som ska skickas också kan jag fixa lite med bloggen. Är det lov ska man väl ta det lugnt? 

Detta är väl ändå häftigt?


http://www.expressen.se/sport/ostholt-har-fatt-in-300-000-efter-insamlingen/

Ridlektion 29 oktober

Idag var det dressyr som stod på schemat och vi red lite olika vägar ur dressyrprogram. Hörnpasseringar, rätt upp och stora mittvolten. Casper kändes inte dålig, men inte heller super bra. Det var lite av och på och jag fick inte till det riktiga arbetet bakifrån förrän i slutet då vi travade av. Då kändes han riktigt fin och jag hade gärna fortsatt en timme till.

För övrigt var han inte på sitt bästa humör när jag gick till honom i stallet. Han stod med rumpan mot dörren och låtsades vara helt ointresserad. Istället för att börja tjafsa med honom gick jag helt enkelt därifrån och hämtade hjälmen och bytte till stövlarna. Jag tror någon blev lite smått förvånad över att jag inte tvingade honom att vända sig. Det hade iallafall rätt effekt, för när jag kom tillbaka stod han vid dörren med spetsade öron och följde glatt med ut på gången. Hästar är lite svåra att förstå sig på ibland... 

Hej mitt vinterland

Nu ska jag ta på mig alla vinterkläder jag har här i lägenheten och traska ner till stallet. Det känns väldigt ovant att rida när jag inte har varit på skolan eftersom vi i vanliga fall har uppehåll från ridningen under lovet. Men eftersom vi har missat en lektion under denna termin rider vi även idag. 

Det snöar fortfarande så jag ska pälsa på mig med hur mycket kläder som helst. Det kan ju även bli spännande att skritta fram utomhus.... vi kommer se ut som snögubbar när vi kommer in i ridhuset.

Lassas Emelie "Emm"

Ridskolehäst på Delsbo kör- och ridsällskap
Född 2001
e. Dugål

u. Lassas Travina
ue. Troll Jahn (NO)
Kallblods travare 
144,2 cm
 

Emm är en jättetrevlig ponny som stått på ridskolan i några år nu. Jag har ridit henne 2 gånger med väldigt blandade resultat. Vissa stunder har det gått väldigt bra och sekunden efter har det gått i 120 km/h. Jag tror det tar ett tag innan man verkligen lärt sig hur man ska rida henne, men på bara dom två gånger jag ridit henne har jag känt en liten förbättring. 

Hon är alltså en ponny med väldigt mycket "power" i. Hon är inte heller den mest lättridna hästen eftersom hon har gått på travbanan och lärt sig att man ska springa när man tar henne i munnen. När man rider henne får man verkligen r i d a  vilket är väldigt bra tycker jag. Det är en perfekt ponny att ha på ridskolan egentligen, det går aldrig sitta och åka för då gör hon lite hur hon vill och då går det gärna väldigt fort. Pågrund av det är hon kanske inte en jättebra ponny för dom allra minsta och mest ovana, men perfekt för dom som har börjat komma lite längre. Har dom mindre barnen ledare fungerar hon bra då också. I stallet är hon otroligt härlig att hålla på med. 

Emm är verkligen en riktig hopponny. Jag kan inte uttrycka mig till punkt och pricka eftersom jag aldrig hoppat henne, men hon verkar hoppa nästan allt man styr på och hon verkar tycka att det är väldigt roligt. Sedan hon kom till ridskolan har hon varit ut på några tävlingar och hon har också varit med i vårat ponnylag. 


Snö var det ja....


Close Up - Ögon

Varsågoda att drunkna...

Gårdagens shopping

2 tröjor - Gina Tricot
1 par svarta jeans - Kappahl 

Nu har även jag höstlov på riktigt

Sista uppgiften är färdigskriven och nu behöver jag inte plugga någontinghelalovet. 

8 album senare...

...ska jag sätta mig och skicka bilder till dom som har hört av sig. Gå in på min facebook och tagga gärna alla ni är vänner med i bilder som dom är med på. Det är väldigt blandade tävlingar, häst - ponny och dressyr - hoppning. 

Söndag

Denna dagen roar jag mig med att fixa, skicka och lägga upp gamla bilder på facebook för att fler ska få chansen att få bilder på sig och sin häst. Jag har alltid tyckt att söndagar är mysiga, men inget slår ju en söndag då man vet att man har en hel veckas lov framför sig. Helt underbart! 

Ändrade planer

Det blev totalt ändrade planer och därför uteblev bloggningen några dagar till. Igår åkte jag hem-hem, alltså till resten av familjen direkt efter skolan, vilket inte var planerat. Idag åkte vi till Gävle tidigt imorse och var sedan på hockey och nu är jag hemma i lägenheten igen.

Godnatt!

Jag ber om ursäkt för dålig uppdatering, men jag vill göra klart allt plugg så att jag får vara helt ledig över lovet! Vi hörs imorgon.

Jag älskar denna vecka

...att kunna äta lunch hemma, kolla på ett avsnitt av Gossip Girl medan man plattar håret och att kunna sova minst en 2 timmar längre än vanligt - är det något annat än underbart?

Nu ska jag laga mat och sedan ska jag skriva en bokrecension, det borde väl ändå gå ganska fort? Förresten så snöar det ute nu... jag hade inte märkt det, men jag kikade in på facebook, som var spammat med "SNÖÖÖÖ-inlägg" och det stämde. Jag tycker snö är mysigt, kylan däremot tycker jag inte om. 

Gossip Girl

Istället för att plugga svenska har jag krypit ner i sängen och kollar på Gossip Girl... just för tillfället känns det som mitt livs bästa prioritering, tyvärr tror jag att jag kommer se på saken annorlunda imorgon...

Myspys

Gick ner på stallet, tog fram alla reflexer jag hittade och satte dom på Jojo och mig. Vi begav oss ut på en mysig tur i mörkret tillsammans med mamma som motionerade bredvid. Vi travade mycket där vi kunde eftersom mamma ville jogga så mycket som möjligt. Jojo verkade tycka det var väldigt trevligt han också, speciellt när han fick gasa lite i galoppen. 

Stoppar näsan i historiaboken


Det roliga med att ha en blogg

Tänk vad roligt att gå tillbaka och läsa dessa inlägg om något år!

Godmorgon

Godmorgon alla stackare som tvingas kliva upp tidigt för att åka till skolan. Jag däremot ligger fortfarande och sover och börjar klockan 12.40 idag. Bussen går 11.20 vilket betyder att jag kan sova till klockan 10. Hur underbart är inte det? Jag råkar däremot tro att jag till och med kommer att vakna tidigare än det... 

Jag slutar 16.00 och ska då raka vägen hem, sätta mig framför datorn och plugga historia. Jag har prov på onsdag och har ungefär 40 sidor som jag ska kunna tills dess... önska mig lycka till! 

Ridlektion 22 oktober

Idag gick ridlektionen både upp och ner. I början gick det inte alls bra, Casper var stark som en... häst? Vad säger man? Vi hade markarbete och skulle göra övergångar mellan skritt/trav/galopp mellan bommarna. Det tyckte Casper var otroligt onödigt och han tyckte det var lika bra att galoppera hela tiden. 

Efter ett tag så fick jag tillbaka honom ordentligt och dom sista övningarna kändes riktigt bra och det fungerade verkligen. Det är så roligt att rida honom eftersom man verkligen måtse  R I D A , det fungerar inte att bara sitta och åka. Gör man det gör han precis tvärtom mot för vad man vill att han ska göra. Han är helt enkelt bäst! 

Kikar in en snabbis

Jag är nu hemma och vänder och håller precis på att laga mat, idag är det hamburgare som gäller. Gisela började prata om det på bussen idag och då vart jag så sugen på det, så hamburgare fick det bli. Gustav kommer snart hit och om ett tag ska vi traska ner på stallet. 

Ikväll väntar som vanligt ett inlägg om hur ridlektionen har gått. 

Urtina "Ärtan"

Ridskolehäst på Delsbo kör- och ridsällskap
Född 1999 
e. Kej
u. Fina
ue. Lorion
Gotlandsruss 
129 cm 

Urtina, eller "Ärtan" är en liten dam med attityd. Med dom mindre barnen sköter hon sig bra, men kommer det upp någon som kräver att hon ska jobba kan hon käfta emot lite. 


Detta är också en ponny som jag red mycket när jag började på DKRS. Som jag minns det var hon absolut inte en favoritponny, iallafall inte dom första gångerna. När vi däremot lärt känna varandra lite så gick det bättre och jag tyckte att hon var "cool" att rida. Det är nog med det ordet jag fortfarande skulle beskriva Ärtan med, hon är helt enkelt cool. 

Detta är också en ponny som älskar att visa upp sig. Hon kan komma ut från en tävlingsbana, kanske stoppat ut sig på första hindret, och tycka att hon är den absolut bästa häst som jorden någonsin har skådat. Hon kråmar sig något enormt och gör "höga benlyft" på stället. Fast tilläggas bör ju att hon faktiskt dom allra flesta gånger har något att vara stolt över när hon kommer ut från tävlingsbanan, för hoppa det kan hon. Om jag har rätt så har hon tävlat upp till LB i hoppning med bra resultat. Dom gånger jag har sett henne tävla syns det att hon tycker att det är roligt och hon ser ut att leta efter hindren. 

För att gå tillbaka till min och Ärtans relation så tror jag att hon var den första ponnyn jag ramlade av på ridskolan. Våran ridgrupp red på utebanan och Mystik (som var en riktigt fjant på den tiden...) blev rädd för något i gräset utanför och for iväg och fick med sig resten av hästarna. Ärtan drog också hon efter och jag tror hon la av en liten bock för helt plötsligt rullade jag iväg under avspärrningarna som delade av ridbanan. Det var ju snällt tänkt av henne så jag slapp ha massa springande hästar runt mig. Jag gjorde inte illa mig någonstans och skyndade mig att hämta Ärtan som då hade stannat och hoppade upp igen. Den lektionen tror jag att mer än halva ridgruppen ramlade av... 
Detta är den roligaste platsen att fota på


Godmorgon! 22 oktober

Idag så har jag den jobbigaste dagen i skolan på hela veckan. Börjar 09.25 och har då naturkanskap, efter det så börjar min lektion 12.40. Jag har alltså en 2 timmar och 10 minuters rast, sådana gånger önskar jag att jag bodde närmare skolan... 

Jag slutar 14.50 och åker då hem och äter, byter om och går sedan ner på stallet. Jag hinner eventuellt skriva något inlägg då, annars kommer det upp tidsinställda under dagen. Bland annat är det nästa häst på tur i "Presentation av ridskolehästarna", kolla in på bloggen efter 3 så får ni se vem det är denna gång. 

Vad hände här?

Samhällstreorna åker till Afrika och vi ettor tackar dom så mycket eftersom dom tar med sig våra lärare. Vi får helt enkelt en uppladdningsvecka inför höstlovet, jag som tyckte att jag hade sovmorgon innan...

Duktig Victoria

Jag har nu ägnat en timme av min söndagskväll åt att diska. 1 timme är för mig ett stort rekord, annars brukar det ta närmare 2... det vore väldigt snällt om någon påminna mig att diska varannan dag istället för att låta högen växa tills jag helt enkelt måste diska för att jag inte har något att dricka/äta ur. 

Om en halvtimme ska jag kolla på solsidan och sedan duscha. Efter det vet jag inte vad jag ska hitta på. Jag borde kanske börja plugga till ett historiaprov jag har på onsdag, men eftersom denna vecka består av håltimmar kommer jag ha gott om tid till att plugga på skolan också. En sak är säker och det är att jag ska skriva tidsinställda som kommer upp imorgon, nu är bloggen på gång på riktigt igen.

Vad vill ni läsa om? Kom mer än gärna med tips/rubriker, det blir så mycket lättare för mig då. Några speciella bilder ni vill se, från något speciellt tillfälle eller på någon speciell häst? Något speciellt ni vill att jag skriver ett inlägg om? Lämna en kommentar då vet jag! 


SVTPLAY 15.00HÖÖKS - JH Collection

HÖÖKS ska enligt mig ha ett enormt beröm för sin JH Collection, den är verkligen ursnygg! Kläderna skulle väldigt gärna få flytta in i min garderob redan imorgon. Skulle jag enbart få välja en av sakerna skulle dom bruna ridbyxorna vara mitt val, dom ser ut att vara väldigt sköna, speciellt eftersom dom är utan kardborre i benslutet. 


BILDKÄLLA


Det är väl typiskt

Klockan ringer, jag kliver upp - det regnar inte
Jag klär på mig: 4 tröjor, 2 byxor, tjockstrumpor, mössa och jacka - det börjar spöregna. 

Som det ser ut nu blir det alltså ingen fotografering alls idag vilket är väldigt tråkigt eftersom jag tror att det är den sista Uffe-träningen ute för i år. Jaja, jag får helt enkelt sitta hemma denna söndag istället, vilket faktiskt också är rätt mysigt. Något som inte är så mysigt är att jag måste ta tag i disken...

Trevlig lördagskväll

Skickar bilder för fulla muggar och börjar så sakta tina upp efter denna iskalla dag. 
Om jag fotar eller inte imorgon beror helt på vädret. Jag ställer klockan på 9 och kollar ut genom fönstret, regnar det går jag och lägger mig igen - regnar det inte klär jag på mig och går ner till stallet. Om vädret är på min sida, då kommer jag se ut som en eskimå imorgon. J A G   V Ä G R A R   F R Y S A ! ! ! 

Nytillskott

Hälsa välkommen till ridskolans nya ponny Bonbon! Här kommer dom första bilderna, men förmodligen inte dom sista här på bloggen. Otroligt söt, eller hur? 

Mitt internet är otroligt segt...

Därför kommer jag inte blogga något mer än detta innan jag går ner till stallet. Jag ska som sagt fota dom som rider för Uffe, men jag ska också fota ridskolans nya ponny. Om jag lyckas få ett annat Internet tills ikväll så väntas det då en väldigt bra uppdatering med nya bilder! 
 

Jag och Jojo

Som sagt, kameran tyckte att det var lite för mörkt... men jag hoppas ni ser vad bilderna föreställer iallafall? Jag får skynda mig lite mer nästa gång jag ska fotograferas! 

Stämmer det eller stämmer det inte?

Om detta stämmer kommer jag att fota Uffe-träningarna nere på stallet imorgon, men däremot inte på lördag. Jag hoppas att lördagens väder blir exakt som det visar, men regnet kan jag gärna skippa på söndag så att jag kan fota då också. Fast om jag får bestämma helt så får det gärna vara lite varmare också... 

Nytt och höstfräscht

Före: 

Efter: 


Jag är nöjd! Det är inget komplicerar utan väldigt simpelt och stilrent. 
Eftersom min blogg består av så pass mycket bilder känns det dumt att göra en "kladdig" header med en massa bilder. Det känns som att detta räcker gott och väl. Orange är väl egentligen inte min favoritfärg, men jag tyckte det blev snyggt och färgen hör ju verkligen hösten till.

Motivation

För att bli motiverad till att blogga så ska jag under denna fredagskväll göra om allting här på bloggen! 

Mörka bilder

Vi tog lite för lång tid på oss att komma ner på stallet och det hann bli mörkt, eller iallafall för mörkt för att kameran skulle vilja fota.

Jag har några bilder som jag kan lägga upp, men jag har ingen motivation till att göra det ikväll. Jojo skötte sig väldigt bra. I början ville han väldigt gärna lägga in ett extra galoppsprång innan hindren, men sedan kom jag på hur jag skulle rida och han hoppade super! 

Bilder ikväll

Jag ska rida Jojo även idag och jag har lyckats fått med mig Gustav som fotograf, jag mutade med mat... det betyder att det kommer upp nya bilder ikväll och fotografen har lovat att fota seriöst! 

Ingen tävling utan dessa

De obligatoriska bilderna i hamnen efter en hemmatävling! 

Fina Hanna och Oscar 

Mysig ridtur

Som jag skrev tidigare så var det uteritt som gällde idag med Jojo.Vi fick med oss mamma som sällskap och regnet höll sig borta under hela turen så det var verkligen mysigt - det hade jag inte väntat mig när jag satt i skolan och såg regnet ösa ner utanför fönstret.... 

Jojo är en så otroligt cool ponny. Det som han kollade allra mest på idag var en betforsäck som låg i diket, fast jag han knappt märka att han tyckte att den var lite läskig innan han var framme vid den och hade upptäckt att den inte var farlig. Vi såg också några rådjur på en täckt vi red förbi, men dom brydde han sig inte alls om. 
Jojo med sin ägare


Onsdag

Nu har jag enbart 1 lektion kvar, sedan bär det av hemåt. Jag ska bara hem och byta om innan jag ska ner till stallet och rida ut Jojo en sväng. Jag bloggar mer senare ikväll!

Ridlektion 15 oktober

Ridlektionen på Jojo igår var både upp och ner. Från Jojos sida var det mest upp, iallafall på ett sätt. När man börjar kräva lite av honom så vill han väldigt gärna tänka mer uppåt en framåt vilket gör att jag måste rida på ett annat sätt än vad jag är van vid. Jag är ovan vid Jojo och han är ovan vid mig, men stundvis kändes han riktigt fin. 

Vi red över bommar/små hinder och jag måste hela tiden tänka fram, fram, fram och åter fram för att han skulle ta för sig och inte hela tiden trycka in ett litet extra galoppsprång. När vi avslutade lektionen med att rida en liten slinga med dessa två hinder så tyckte jag att det kändes bra och vi fick till bra språng. 

Jag överlevde även denna tisdag!


Ikväll är det Jojo som gäller på lektionen


Hemma och vänder

Jag har nu varit hemma en snabbis och hunnit äta. Jag har även skickat bilder till Anki som hon ska skicka in till tidningen, eftersom att Hanna och Oscar vann båda klasserna på tävlingen igår. Vi har världens finaste ridskolehästar, punkt slut! 

Även Gustav och Rasmus var med och tävlade, fast det var rena rama motsatsen, sist i båda klasserna... Dagens failbild eller vad? Bara för att ni inte ska tror att jag mobbar Gustav kan jag tillägga att han just nu sitter bredvid mig och skrattar. Det gäller att bjuda på sig själv! 

Inga tidsinställda

Igår samarbetade min dator inte alls så vi bråkade om huruvida bilderna skulle få komma in eller inte. Det ledde till att jag inte hann fixa några tidsinställda som kommer upp idag så bloggen kommer stå tom.
 
Jag kommer hem strax före 4 och då tror jag att jag hinner fixa ett inlägg innan jag går ner till stallet för att rida lektion. Just nu har jag lunch om 10 minuter och sedan har jag historia och spanska innan jag slutar. Dom två värsta ämnen som finns, en bättre eftermiddag skulle jag gott och väl kunna ha...

Uffe-träning 7 oktober


Iskallt

Jag rekomenderar inte att stå ute på framridningen under en dressyrtävling då det småduggar och är iskallt... där och då frös jag inte så mycket, men jag tror det kommer efter för nu fryser jag hur mycket som helst i lägenheten som annars brukar vara jättevarm. Jag har nu cirka 700 bilder från dagen att ta tag i, fast det är inte dom jag ska börja med - jag har gamla bilder som måste iväg först. 
 
Vad är felet när folk i oktober måste stryka sig från tävlingen pågrund av för mycket snö? 

Ingen bloggning

Stalltjänst
Stalltjänst igen
Funktionär på dressyrtävlingen
Stalltjänst återigen
Hem till Ängebo och kolla på hockey
Tillbaka i lägenheten
Sova och tagga för att hjälpa till på dressyrtävling imorgon

Dagen

Skola, hem, hem till resten av familjen i Ängebo, umgås med kusiner + familj och nu har jag återigen landat hemma framför datan.
 
En fredag som gått i ett och snart ska jag lägga mig för att ladda upp inför en lördag som spenderas på stallet. Jag har stalltjänst också är det dressyrtävlingar så självklart ska jag hjälpa till. Däremot har starttiden blivit framflyttad så jag kommer enbart kunna hjälpa till i dom 2 första klasserna för sedan har jag eftermiddagsstalltjänst. 
Jag vill att den ska vara ute ju....

Några bilder från gårdagen


Fredag den tolfte oktober

Jag skulle för tillfället kunna strypa den människa som bestämmer när bussarna ska gå... jag börjar runt 10 idag också, men måste ändå åka 08.15 bussen och roa mig på skolan i över en timme. Det betyder alltså att jag, om det gått en buss i rätt, kunde ha sovit en timme längre än vad jag gör nu. Otroligt irriterande! 

Annars så är skoldagen rätt bra eftersom vi endast har två lektioner. Problemet är att vi på svenskan har muntliga redovisningar och på idrotten ska jag springa 2 kilometer. Inte mina två favoritsaker, men dagen är iallafall kort. 

Jag ♥ Nalle Puh


Duktig häst!

Idag blev det ett dressyrpass på banan, med både fram- och avskrittning utomhus. Jojo var verkligen jättefin idag och började jobba ordentligt nästan på en gång, en väldig skillnad från igår då det tog nästan hela passet. Jag jobbade honom på böjda spår i både skritten och traven, men när vi sedan skulle galoppera så tror jag han var lite trött så då blev det ingenting krävande. Jag stod upp och bara lätt honom galoppera, men han skulle ändå lyssna fram och tillbaka och det gjorde han bra. Ikväll satt jag verkligen på en fin häst! 

Gustav var med så jag satte kameran i händerna på honom, det blev inte så många, men några ska nog gå lägga upp här på bloggen. Dom kommer antingen senare ikväll eller som ett tidsinställt imorgon.

Drömma sig bort...

När jag var hästvakt åt till för någon vecka sedan fick jag verkligen mersmak för att ha en egen häst. Att planera dagen så att man hinner ner på stallet och sköta/rida hästen, alltid veta att den finns där, en bästa kompis att ha roligt med dag ut och dag in... för mig vore det rena drömmen. Det är en otrolig tur att jag har förmånen att få hjälpa till med andras hästar och vara hästvakt då och då, annars skulle jag aldrig klara mig. 

Jag kan sitta i timtals och gå igenom sida efter sida på hästnet. Har jag en gång börjat är det väldigt lätt att dröja sig kvar där, även om man har andra saker (som till exempel plugg...) som man borde ta tag i. Nu kollar jag mest på storhästar, men det händer också att jag kollar på foderhästar eftersom det, om något, är ett rimligare alternativ. Har jag riktigt tråkigt och inte har något och göra kollar jag ibland också på A/B-ponnier och drömmer om att jag vore riktigt liten och letade efter en mini-ponny. Hur otroligt roligt vore inte det? 

Jojo & Jag


Jag måste också berömma mamma som faktiskt lyckades riktigt bra med bilderna denna gång. Tack för att du fotade, och återigen ett stort tack till Linn och Annette för att jag får rida er superfina ponny!

Godmorgon!

Idag väntar ännu en otroligt skön dag i skolan. När vi väl har klarat av måndagen och tisdagen så är veckan otroligt lugn och skön. Idag börjar jag klockan 09.50 och slutar 14.40, jag har bara 3 lektioner och kommer vara hemma runt halv 4. Då ska jag skynda mig hem och byta om och sedan är det raka vägen ner till stallet som gäller. Jag ska rida Jojo även idag och vad vi ska hitta på har jag ännu inte bestämt. Antingen rider vi ut eller så blir det ett dressyrpass på banan, vi får helt enkelt se. 

Mamma stannar till hos mig när hon åker hem från jobbet, mitt hår behöver färgas och det är helst nyss. Just nu ser jag ut som en gammal tant som försöker dölja sitt gråa hår, min utväxt är enorm! 

Det kommer upp tidsinställda under dagen så bloggen hålls igång, uppdaterar "live" ikväll när jag ridit Jojo.

Ridpasset

Jag kan ärligt säga att när jag hade hoppat upp på Jojo idag så var jag nära att hoppa av och ställa in honom i stallet igen. Det kändes som att jag var 2 meter lång och red på en falabella. Efter att bara ha ridit Tille och Casper dom senaste veckorna kändes han otroligt liten, även om han faktiskt är en maxad D-ponny. 
 
Självklart hoppade jag inte av igen utan började skritta honom på banan. I början gick vi inte alls ihop vilket jag tror bara berodde på att jag inte visste hur jag skulle rida honom. Efter första galoppen kändes det väldigt mycket bättre och då gick han även framåt. Han började slappna av ordentligt och travade på framåt och frustade i i princip vartannat steg. Gjorde olika stora volter, mjuka svängar och bytta varv ofta i alla gångarter och sedan kändes han riktigt fin. 
 
Som avslutning skuttade vi över några av dom små hinder som stod framme på ridbanan. Vi skuttade över ett litet kryss och ett räcke några gånger, men på bara dom små sprången så blev jag fast. Jag tyckte verkligen att han var jätterolig att rida och han hoppar väldigt mjukt och det är lätt att följa med. Efter en rätt dålig start är jag väldigt nöjd över hur ridpasset slutade och över hur fin han kändes mer än halva passet. 

Jojo

Efter detta ridpass så tror jag att jag gått och blivit kär i ännu än häst, han var verkligen supertrevlig!

Bilder LRK 12-09-16


Mr Bean

Ridskolehäst på Delsbo kör- och ridsällskap
Född 1997
Import från Holland 
Svensk ridponny
140 cm

En snällare ponny än Mr Bean får man leta väldigt länge efter. Det kan man verkligen kalla en häst med ett hjärta av guld, han skulle aldrig göra någon något ont med vilja. Han är också en otroligt bra ridskolehäst och passar väldigt bra ihop med dom små försiktiga ryttarna eftersom han är så snäll och lyssnar på minsta lilla. 

Jag själv har inte en så stor uppfattning om hur han är och rida eftersom som jag knappt ridit honom någonting alls. Men som sagt är han väldigt bra barnponny och har också tävlats flitigt på olika nivåer. Han har varit med i DKRS ponnylag i hoppning i både division 1 och två med bra resultat. Han är inte en häst som stressar upp sig över något utan allt går hela tiden väldigt lugnt och stilla.
 
I stallet är han också en dröm att hålla på med, står som ett ljus och går med på det mesta. Vad mer kan man egentligen önska av en ridskolehäst?  
Nu har han tyvärr varit skadad under en längre tid, men vad jag förstått så är han på bättringsvägen?
 10 oktober

Är klar med uppgiften på samhällskunskapen och väntar på att lektionen ska ta slut, en kort rast och sedan är det dags för matteprov. Efter det har vi endast en lektion kvar, jag onsdagar. Efter skolan åker jag direkt hem, träffar mamma som kom hem från Ullared i natt (vilket betyder att jag kanske har lite nya saker att visa på bloggen ikväll...) Jag ska också rida Jojo innan det blir mörkt eftersom mamma ska med och fota.
 
Det är också tävlingsmöte idag inför dressyrtävlingarna som vi anordnar i helgen. Jag har verkligen fullt upp hela dagen, det är en väldig tur att jag inte har något som jag behöver plugga inför imorgon.

Man måste ju visa att man tävlar för DKRS

 
 

Träningsvärk

Idag har jag inte kunnat skratta, gå i trappor eller resa mig upp när jag suttit utan att ha fått ont i magen. Vad beror det på? Jag har helt enkelt träningsvärk efter igår. Jag fick verligen kämpa för att få ihop Casper i dom små volterna så jag antar att träningsvärk i magen är ett gott tecken?
 
Jag har också hört att det som hjälper mot träningsvärk är träning, så imorgon är det riding som gäller igen. Imorgon ska jag rida Jojo, en ponny som står nere på ridskolan och ägs av Linn. Jag har ridit honom en gång tidigare då jag red ut tillsammans med Linn och han verkar verkligen jättetrevlig så det ska bli spännande att testa honom igen. Jag tror även att jag kommer lyckas få med mamma som fotograf. 

Evighetslång dag

Det är helt otroligt hur långa tisdagarna är... fast nu är dom ju ioförsig en timme kortare än vad dom varit tidigare vilket är otroligt skönt. Nu väntar en kväll framför datorn, jag ska skicka bilder, blogga och plugga! 

DKRS:are på tävling

 
 
 

Ridlektion 8 oktober

Idag var ridlektionen riktigt, riktigt skoj och Casper var pigg och framåt. Det är så otroligt mycket lättare att jobba honom när han redan har energin och bjudningen än när man först måste jobba fram den. Känslan idag var alltså bra och Casper kändes fin hela tiden. 
 
Vi red först en "krumelur" där vi red över bommar på en volt och efter dom gjorde en liten volt åt andra hållet... inte det lättaste att förklara. Här tyckte Casper det var lite jobbigt (jag också...) och det tog några varv innan han blev riktigt fin, men till slut kändes det bra. Efter det gick vi över till att jobba med galoppen och red snäva svängar där hästen skulle byta galopp över en bom. I ena varvet kändes han jättebra och vi fick till det direkt. I det andra var det lite kämpigare, men efter några försök fungerade det även där. 

Jag har Internet!

Mitt Internet fungerar igen så nu ska jag börja uppdatera ordentligt här igen! Jag kom pecis hem från skolan och ska äta mat och sedan gå ner till stallet. Uppdaterar mer ikväll.

Gustav bjuder på denna eftersom jag inte bloggat på så länge... :D 

Tisdag = lång dag i skolan...

...men dagen har gått så enormt mycket lättare när jag vet att detta är den sista dagen utan sovmorgon på hela denna termin. Fattar ni? Jag har sovmorgon varje dag fram till jul, härligt! 
 
Denna kväll ska gå åt till att skicka bilder. Jag har en lägenhet som behöver städas, men det tar jag tag i imorgon när jag har en kort skoldag. Efter 10 timmar hemifrån känner jag inte för att ta tag i det, men imorgon ska det diskas, städas, dammsugas och dammas. 

Ridlektion 1 oktober

Idag red jag Casper som alltid och vi hade markarbete. Vi värmde upp hästarna med att trava bommar och jobbade sedan "hinder" - volt - "hinder". Casper blev lite lattjolajban men bytte allt som oftast galopp över hindret eller direkt efter, när vi hade gjort det några gånger taggade han ner lite och när vi travade av kändes han fin. 
Hahaha... gammal bild


Hästar i hagen en härlig höstdag


Godmorgon!

Det känns som att jag har varit ledig i en evighet, även fast jag ju faktiskt var på skolan i fredag. Men eftersom jag var sjuk nästan hela förra veckan kändes den väldigt kort. Även denna vecka kommer kortas ner lite eftersom vi har studiedag på fredag. 
 
Idag är det måndag vilket betyder att jag har ridlektion igen. Jag har en känsla av att Casper kommer kännas väldigt liten efter att jag har ridit Tille under förra veckan. Jag vet inte riktigt vad vi ska göra, jag ska verkligen försöka blogga efter lektionen ikväll. Men skolan prioriteras före så vi får helt enkelt se. 

RSS 2.0