Ha en trevlig kväll

Det ska iallafall jag ha och därför uppdateras inte bloggen under kvällen.

Taggad som få

Mitt bloggsug är tillbaka på riktigt nu. Hjälp vad roligt det är att blogga för tillfället, jag hoppas verkligen att det håller i sig! Jag har lite egna idéer om vad jag ska skriva om, men självklart uppskattas tips från er som läser bloggen också. 

Jag har en liten tanke på att fixa ihop lite inlägg med BILDER på var och en av ridskolehästarna, ingen text denna gången alltså. Jag har också en liten tanke på att, med hjälp av några frivilliga, fota lite nya porträttbilder på allihopa. Vi får se om det kanske sätts i verket när vädret blir lite finare. För tillfället är det ju helt otroligt grått och fult ute. 

Björnbabsen "Björne"

Ännu en häst som inte är ridskolehäst längre, dock står han kvar på stallet. Ägs av Gisela Tilemo.
Född 2002 
e.Babsson
u. Modd Greifa
Kallblods travare 
ca 167 cm Det här med att komma upp i tid....Jag bestämmer mig alltid kvällen innan, imorgon ska jag verkligen kliva upp tid. 
På mina alarm står: "Upp med dig NU", "Platta håret, tänk på hur det såg ut igår", "Sista chansen". Tror ni att jag kommer upp i tid ändå? Inte direkt... jag har 5 alarm ställda, just för att jag inte ska hinna somna om i mellan och behöva sätta mig upp många gånger eftersom telefonen ligger nedanför sängen vid fotändan.

Det hjälper tyvärr inte, så om någon har något bra tips på hur man ska komma upp i tid, så varsågod! 

Ridlektion 29 april

Jag kan ju börja med att skriva att jag kärar ner mig i Bon-Bon mer och mer för varje gång jag rider henne. Idag hoppade jag henne för första gången. Det gick lite knackigt i början, men när hon väl kom igång så gick det utan problem. En superponny som jag tycker är väldigt trevlig att rida helt enkelt. 

Vi hoppade först fram på ett litet kryss och rullade på det några gånger. Sedan fortsatte vi från det krysset ut på antingen en oxer eller ett räcke. Efter det hoppade vi en liten kort bana på oxern och räcket med både kort och lång anridning. När vi skulle hoppa banan hade Bon-Bon blivit lite trött, men hon tog tag i hindren och hoppade än då så jag är nöjd! 

Tummen upp/Tummen ner GHS

+ P U B L I K E N
Vad finns det att säga? Stämmningen i Scandinavium har förmedlats genom TV-rutan och bara där har iallafall jag upplevt den som helt otroligt. Jag kan bara tänka mig hur det hade varit att befinna sig på plats. Publiken ska också ha beröm för att dom, precis som kommentatorn på SVT många gånger nämnde, klabbade och ljublade även åt utländska ryttare. Att dom sedan jublar mer åt svenskarna är självklart - taket lyfte ju varenda gång Roffe kom in på arenan! 

+ Svenskarnas resultat 
Framförallt i världscupen - tre svenskar topp tio i dressyren och tre svenskar topp tolv i hoppningen. Helt otroligt bra och det visar vilken bredd som finns i Sverige för tillfället. Det är inte bara i VC-finalen svenskarna visat framfötterna utan bra resultat finns också i andra klasser. 

+ SVT
Bra sändningar rakt igenom, och framförallt visade dom mycket. Att det mesta går på SVT-play gör ingenting, speciellt inte eftersom dom viktigaste klasserna visades live på tv. Sändningarna i sig håller bra kvalité och efter att även ha visat kvaltävlingarna är SVT nu proffs på ridsport. All cred till dom! 

- Ryttare utan hjälm
Det är något jag kommer störa mig på i all evighet. Vad människor, på alla nivåer, finner för anledning till att rida utan hjälm förstår jag bara inte. Hoppryttare som rider med hjälm hela banan och sedan tar av sig den på vägen ut, vad finns det för anledning? Dock tummen upp till dom dressyrryttare som rider med hjälm och dom hoppryttare som behåller den på. 

- Ryttare som inte berömmer hästen 
Detta är något jag blir arg på även på dom tävlingar jag befinner mig på. Att inte ge hästen en klapp på väg ut från banan på grund av ett resultat ryttaren inte är nöjd med, U S C H ! 

- Banan, första omgången på söndagen
Okej, det var världscupfinalens sista dag - självklart ska banan vara svår. Men så svår att ingen, ingen alls går nolla kanske känns lite överdrivet? Det tycker iallafall jag. Men det visar ju iallafall vilka ryttare och hästar som verkligen är bäst i världen. 

Ryttaren och hästen på bilden har ingenting med texten att göra.

Hur var mitt 2012? Juli

Härliga babilder fortsätter att fylla bloggen. Det ska bli så roligt att fota vid stranden igen i sommar, där går det verkligen få till otroligt fina bilder! 


Förra sommarens jobb, måla huset. I början av juli målade jag tydligen brädor och hjälp vad jag klagade.

ULLARED!!!


Bloggen fyllde 1 helt år, och jag var förvånad över att jag hade hållt ut...

Jag dör. 
Ungen på bilden är min lillebror för snart 2 år sedan och det gråa är kobajs.


Sandra och Emma fick ta emot stipendier på torget. Dom var så otroligt fina! 


Det var otroligt fint väder! *host* 

Min lillebror är inte som alla andra, tur att han är söt! 
 
Fotade härliga naturbilder.


Familjen åkte till Järvzoo, självklart följde kameran med. 


:D :D :D :D :D :D :D 

Godmorgon

En lång och tråkig dag väntar i skolan, med alla dom tråkiga ämnen som finns i princip. Direkt efter skolan är det pass som ska fixas, om cirka en månad åker jag utomlands! Sedan åker vi tillbaka till skolan för att ha utvecklignssamtal. Det kan enligt mitt tycke vara det mest onödiga som finns. Jag tror aldrig det riktigt har gjort mig klokare än vad jag var innan. 

På kvällen är det iallafall ridlektion och det räddar verkligen hela dagen. Jag har ingen aning om vad vi ska göra så det blir en överaskning. Jag missade ju även förra lektionen så det är nu två veckor sedan jag red lektion. Tidsinställda dyker upp under dagen så uppdaterar jag "live" när jag kan. 

Nästa vecka är underbar

Efter en helg då jag bara tagit det väldigt lugn känner jag mig taggad inför en vecka med roliga saker inplanerade. Skolan är lugn jämfört med förra veckan och det gör det hela ännu bättre. 

Måndag: Rätt jobbig dag i skolan, utvecklingsamtal och ridlektion - dagens ljuspunkt

Tisdag:
Lång skoldag, men sedan väntar en härlig kväll med härliga kompisar 

Onsdag:
LEDIG 

Torsdag:
Sovmorgon till klockan 12

Fredag:
Skola, sedan ladda inför helgen

Lördag:
Stalltjänst, fota tävling i Hudiksvall

Söndag:
Fota tävling i Hudiksvall 

Det är egentligen helt sjukt...

...vilka stora krav och förhoppningar vi hästmänniskor har på Rolf-Göran Bengtsson.
Kom på mig själv idag när jag satt och kollade på 1:a omgången. När Malin red en 8-felsrunda på Tore så var det "helt okej", när sedan Roffe gjorde samma sak satt jag och sa väldigt fula ord för mig själv. Nu några timmar efteråt har jag ändrat syn på saken. Roffes runda var också "helt okej". Jag kan inte sträcka mig så långt så att den var bra, men ändå. 

I andra omgången ryckte dom tre svenskar som startade verkligen upp sig. Kanonrundor av alla 3, framförallt av Rolf-Göran och Quintero. Sverige hade 3 ryttare topp 12, DET är bra. 

Nu ska jag sitta i lägenheten väldigt tyst och lugn resten av kvällen. Mina grannar kan inte tro att jag är riktigt klok. Smackningarna över i princip varje hinder för dom svenska ekipagen var inte dåliga. Varför gör man så egentligen? Jag vet ju faktiskt att hästarna inte hör mig genom TV-rutan...

Om jag hade varit på GHS...

...då har jag några saker som jag först och främst hade valt att kolla på. 

1. Söndagens världscuphoppning
Vad skulle det annars vara? Att se världseliten göra upp om segern genom att rida minst 2 stora banor, det hade varit någonting det. Att "Roffe" ligger bra till för till och med seger hade inte gjort det sämre. 

2. Avtackningen av Ninja la Silla 
Jag har sett en videoinspelning på datorn idag och stämmningen var ju helt otrolig. Även om jag bara såg det på datorn, med ingen möjlighet att se vad som visades på jumbotronen så blev jag tårögd. Det ekipaget är verkligen något extra. Det hade jag så gärna velat se live. 

3. Bloggkampen final
Även under detta "shownummer/tävling" verkar stämmningen i Scandinavium varit helt otroligt. Ett roligt inslag som jag hade velat se både pågrund av att det skulle vara roligt att se och för att uppleva stämmningen. 

Bildkälla

Lina

Lina var ridskolehäst när jag gjorde i ordning dessa inlägg, men är nu såld. Men eftersom jag har inlägget ordnat med bilder och information lägger jag upp det ändå. 

Ägs av Hanna Glantz
Född 2000 
e. Castor 
u. Lunesca 
ue. Ganesco 

Svenskt varmblod
160 cm 


Nu kör vi!

Efter att ha sett detta igår bestämdes det rätt snabbt vad jag skulle göra idag. Skönt att VC-finalen går på SVT1 också så jag kan skicka bilder samtidigt som jag kollar. Håller alla tummar för Sveriges hopp, Rolf-Göran Bengtsson i finalen. Han har levererat i i princip varje klass hittills, så varför sluta nu?

Inte aktuella länkar

Dom två översta länkarna i menyn, om mig och om fotograferingen är ännu inte aktuella. Inlägg till dom ska skrivas imorgon. Men ville ha dit bilderna för att se hur designen i helthelt skulle bli.

Jag hoppas att alla är vän med min "foto-facebook"? 

Angel "Ellie" (Helt glömt bort detta)

Ridskolehäst på Delsbo kör- och ridsällskap
Född 2004
e. King af Mesballe
u. Tequila
ue. Uplands Bronze
B-ponny 

Ellie är den enda ponny på ridskolan som jag inte har ridit. Inte så konstigt eftersom hon kom dit när jag hade blivit för stor för B-ponny. Därför har jag ingen koll på hur hon är att rida, men hon är väldigt trevlig att hålla på med. Hon har nu börjat komma in mer som ridskolehäst och det går nu bara bättre och bättre på lektionerna. 

Nu har hon börjat tävla tillsammans med Fanny Jonsson och på senaste tävlingen på Tunalid gick det riktigt bra. Det ska bli spännande att följa dom tillsammans i år. 


Vem kan sitta inne en hel dag?

I väntan på att hoppningen på SVT-play ska dra igång tog jag med mig kameran på promenad och knäppte lite bilder. Det är ju lite grått och tråkigt ute nu, men lyckades hitta några ljusglimtar.

Riktigt nöjd!

Stilrent och inte för mycket - väldigt nöjd och jag gillar den verkligen.
Vad tycker ni? Är det något ni tycker att jag ska ändra på? Isåfall får ni väldigt gärna säga till! 

Ny design...

Har redan tröttnat på min nuvarande design och tycker den är alldeles för grön. När jag ändå är hemma och har en väldigt lugn helg ska jag försöka fixa lite med den. Ni får helt enkelt se vad som kommer upp här under dagen. Spännande! 

Sovit bort det fina vädret

Vaknade första gången vid klockan 10 då det var några barn som levde rövare utanför lägenheten. Är det verkligen tillåtet att skrika och leka ute vid den tiden på en lördag? Då verkade det ha varit väldigt fin ute för solen lyste igenom persiennerna. Började då planera för att gå ner och fota hästarna i hagen senare på dagen. När jag vaknade igen vid 12 så hade solen dock försvunnit och det är väldigt grått och trisst ute. 

Idag visar dom ju dressyrfinalen på tv:n så det leder till att till och med jag tänker kolla på dressyr idag. Att "slösa" Internet på det när det visas på SVT-play känns lite onödigt då jag inte tycker att det är jätteroligt att kolla på dressyr... ;)

Myskväll

Nu har jag kollat på världscupfinalen hela kvällen, "Roffe" visade återigen att han är sveriges ryttarkung. Klockren runda i grunden, sedan ett litet pet i omhoppningen. Han är iallafall bra med till på söndag och då ska det blir riktigt riktigt spännande! 

Fortsätter nu kvällen framför finalen av bloggkampen! 
BILDKÄLLA

Jag vill till Göteborg

Svenskarna verkar vara i toppform, förstå vad otroligt roligt det skulle vara att befinna sig i Scandinavium på söndag... Jag är väldigt avundsjuk på dom som är där! Som tur var finns SVTplay. Annars hade jag på riktigt inte stått ut, om bara några minuter så drar andra omgången igång. Självklart sitter jag redo med datorn i soffan. Min lugna helg är väldigt vältajmad, och välbehövlig, nyss tror jag att jag gäspade 30 gånger på 10 minuter. Det är helt sjukt vad trött jag är. 

Vad jag hittar på imorgon har jag ännu ingen aning om. Har inte hört något från någon som ska rida nere på stallet, men om så skulle vara fallet kan det hända att jag tar med mig kameran och fotar lite. Mest av allt beror det nog på vädret. Någon som har planer på att rida på ridbanan imorgon? Måste ju fota in mig lite på den nya kameran. Annars finns det ju lite live-sändningar att kolla på även imorgon, så jag ska nog klara mig bra.

Helt slut

Tävlingar både dagarna två helger i rad, där i mellan massa saker i skolan, nationella prov och så vidare + en massa bildskickande har nu tagit ut sin rätt. Kvällen spenderas i soffan där jag nu har parkerat och frågan är om jag ska gå någon annanstans på hela helgen, just nu känns det inte så. 

Grymma svenskar

http://www.svtplay.se/video/1153936/varldscuphoppning
 

Rolig torsdagskväll

Nu ska jag ta tag i lite plugg och försöka hinna klart med så mycket som möjligt innan sändningen från Göteborg startar klockan 18.25. Det är tur att SVTPLAY finns ändå.
 
Idag har jag klarat av det andra nationella provet, det gick väl helt okej. Det gick iallafall betydligt snabbare än vad jag trodde och var klar redan efter en och en halv timme. Då hade jag fått 597 ord skrivna (max var 600...). Det tråkiga är väl att vi nu bara har dom svåra nationella proven framför oss. Svenska är enkelt, engelska funkar, men matten vet jag inte riktigt... 

Regnväder

Min önskan om bra väder när vi skulle rida gick inte i uppfyllelse... det regnade så fin hela tiden så. Dock var själva passet riktigt bra så det vägde upp. Jojo kändes fin, lite protester här och där, men det är sådant man får ta. När jag jobbade honom ordentligt i galoppen i slutet slappnade han av ordentligt och kändes väldigt fin. Lite regnkläder på det så var det inte så farligt att det regnade ändå. 

Onsdag

Jag slutar klockan halv 2 och ska då hem och äta, byta om och vänta på att Gustav slutar. Jag ska sedan ner till stallet och rida Jojo, årets första pass på en snöfri ridbana. Vädret var härligt nyss, men börjar nu bli lite grått. Hoppas att det hinner vända en gång till innan vi ska rida!

Evighetslång dag

Började med nationella 08.05 imorse. Från klockan 09.30 till 12.40 hade jag sedan hål, väldigt segt. Hade sedan tre lektioner till och slutade vid 16.00. Nationella provet gick iallafall helt okej, dock fanns det en dikt, frågorna till den fattade jag noll av. Det verkade inte heller som att jag var den enda. Jag måste ju erkänna att nationella egentligen är rätt mysigt, dricka och godis gör ju att man kan ta sig igenom det. 

Kvällen ska spenderas varierande mellan att skicka bilder och att sitta med näsan i samhällsboken. Imorgon väntar ett prov på riksdag och regering. Hur tänkte läraren när han sätter sitt prov mitt i mellan två nationella? Men det är väl helt enkelt bara att gilla läget och plugga på. 

Positivt/Negativt

Jag har under dagen fått iväg en massa bilder och närmar mig att få börja fixa med dom efterlängtade utomhusbilderna. Har några Bollnäs-bilder att traggla mig igenom först, sen så. Har även hunnit med att plugga lite under dagen, också välbehövligt

Det känns dock som att mitt huvud är fyllt med skumgummi och halsen fortsätter att klia + att jag missar ridlektionen ikväll. Hoppas iallafall huvudet blir bättre tills imorgon, känns som om det behövs för att det nationella provet ska bli någorlunda bra gjort. 
 

Hemma

Efter att ha vaknat med en kliande hals och ett värkande huvud så blev jag hemma idag. Brukar i vanliga fall undvika in i det sista att vara sjuk på måndag, eftersom jag har ridlektion, men idag orkade jag verkligen inte. Frågan är om jag hade kunnat rida även om jag gått på skolan, hostan och den täppta näsan hade nog gjort det lite krångligt. 

Idag ska jag bara ta det lugnt och försöka bli så frisk som möjligt till imorgon då vi har nationella i svenska. Det är ingenting jag vill missa och behöva sitta och göra en annan dag. Därför ska jag käka halstabletter och alvedon hela dagen. Jag ska också plugga lite och självklart skicka bilder. Jag har ju ett antal... igår räknade jag att det var 100 stycken jag hade kvar att skicka till. Det har både kommit in fler, men eftersom jag också skickade till en massa folk igår så ligger det nog kvar på den siffran.

Hejsan förkylning

Just nu känns det som att en "trevlig" förkylning är på väg. En hals som kliar som jag vet inte vad, sitter med onepiecen, men fryser ändå... förutom om ansikte som har en fin rödblommig nyans. Jag vill inte bli sjuk... Annars har hela kvällen spenderats framför datorn, jag har skickat bilder och kollat på ponnyakuten. Ska käka lite halstabletter nu och hoppas på att hostan lugnar ner sig så att jag kan sova något i natt, önska mig lycka till! 

Härlig dag

Idag var det en otroligt härlig tävlingsdag på Tunalids ridklubb. Alla DKRS-ekipage gjorde väldigt fina och trevliga ritter och det är alltid roligt att se. Duktiga ryttare och ponnyer! 

Fanny och Ellie, först fyra fel i LD - andra försöket nolla och ett pet i LC.

Nora och Yatsy, felfria i LD och en nollrunda i LC ledde till en tredjeplacering

Linn och Jojo, en felfri runda i LD

Gustav och Evita, nolla i LC - precis utanför placering, nolla även i LB och en andraplats

Hanna och Emm, en vinst i LC, ett pet i LB
 

Landat i soffan

Jag är nu hemma och har satt mig i soffan med datorn, tror inte jag tänker resa mig förrän klockan 11 ikväll då jag tänker stupa i säng. Efter en fullspäckad helg sitter jag nu här med närmare 2000 nya bilder och även en ny kamera, så det kan gå. Den gamla ville inte vara med längre. 

Ska föra över dagens bilder på datorn så kommer ett längre inlägg om dagen senare!

Ny kamera!


Städat och klart

Nu är hela lägenheten städad och klar, nu är det bara hoppas att mamma och pappa tycker samma sak som jag. Resten av kvällen ska jag skicka bilderna från Söderhamn förra helgen för att försöka bli klar med dom innan dom nya tävlingarna i helgen. Önska mig lycka till! 

Me, myself and I

Från att jag var kanske 8-9 år fram till för bara något år sedan aldrig sov med ena armen under huvudkudden (den skönaste sovställningen ska tilläggas). Anledningen? Någon, kommer inte ihåg vem, berättade för mig att man fick väldigt hemska mardrömmar om man gjorde det. Nu för tiden sover jag dock jämt så, och inte drömmar jag mardrömmar inte.
 
Jag har aldrig varit en tävlingsmänniska inom ridningen vilket är konstigt eftersom jag annars alltid vill vinna, till exempel på idrotten i skolan. Men inom ridningen har suget på att tävla aldrig funnits, jag vet inte varför, men så är det. Kanske kommer det komma i framtiden, vem vet. Nu nöjer jag mig med att åka runt och fota. 

Jag har under gymnasiet börjat plugga ordentligt. Jag kan inte påstå att jag pluggar mycket till läxförhör och prov dock har jag inte lämnat in en enda inlämningsuppgift sent och det är jag riktigt stolt över. I högstadiet fanns det knappt någon jag hade lämnat in i tid....

Jag äger inte någon riktig "märkesgrej" från något ridsportmärke. Eller ja, det är klart det är märken på till exempel mina ridbyxor, men det är inte något av dom stora. Det är egentligen rätt konstigt eftersom jag är heeelt förälskad i exempelvis otroligt mycket av Kingsland's grejor. Det kanske är dags att ändra på denna punkt snart? 

Lugnt och skönt

Att jag sitter här och bloggar innan skolan är hur skönt som helst. Det visade sig att jag kunde åka med mamma till skolan så jag behöver inte åka förrän om cirka 2 timmar. Då väntar det två lektioner i skolan och sedan bär det av hemåt igen. Efter skolan är det städning, städning och åter städning som gäller så vi får se hur mycket jag hinner blogga. 

Mysfaktorn var hög

2 timmar ute, på hästryggen, i vårsolen. 
Kan man ha det bättre än så en vanligt onsdagseftermiddag? Skulle inte tro det. Jag skulle tro att hästarna uppskattade turen lika mycket som vi ryttare, frustade som bara den gjorde Jojo och öronen var spetsade hela vägen. Att galoppera fort som attan tyckte dom var riktigt skoj så några sådana blev det längs grusvägarna. 

Vi kom också till ett ställe där vägen var helt översvämmad... Rätt djupt vatten, så det kändes inte som en bra idé att rida där. Dock tänkte vi gå fram för att låta hästarna titta lite på vattnet - snäll som han är tog Jojo några steg ner i vattnet innan jag vände om och han förstod att han inte behövde vada i vatten över knäna. 

Vilken bra dag!

Historiaprovet gick bra, jag hann med en  timme tidigare buss hem, solen skiner, snön smälter och snart ska jag  gå ner till stallet och rida ut Jojo tillsammans med Gustav och Yatsy. Sämre kan man ju ha det! 

Imorgon börjar jag klockan 12, kan sova 2 timmar längre än vanligt, eftersom jag gjorde mitt muntliga nationella i svenska förra veckan. Jag ska dock inte utnyttja min sovmorgon fullt ut, jag borde diska innan jag åker till skolan.... Kravet för att jag ska få skjuts till Bollnäs på lördag är att lägenheten ska vara kliniskt städad. Det är bara börja och då hade inte sovmorgonen kunna komma mer lägligt. Jag kan både vara uppe längre ikväll och hinner fixa lite imorgon. Toppen!

Mycket galoppbilder

När tävlingarna hålls inomhus och det  i vissa klasser är enbart 2 hinder som hoppas mot läktaren (om den är på kortsidna vill säga...) då blir det mycket galoppbilder. 

Kom med tips

Jag ska verkligen hålla igång bloggen på riktigt nu, men då behöver jag lite tips och idéer. Vad vill ni läsa om? Vad vill ni se bilder på? Kom igen nu, alla tips mottages gärna! :) 

Historia hit och historia dit

Att säga att jag kan allt det jag ska kunna till imorgon är en överdrift, men lite har jag iallafall lyckats fått in i huvudet. Jag har pluggat mer nu än vad jag gjort till tidigare historiaprov och dom har jag inte fått mindre än B på, så det ska nog gå bra. Historia är ett sådant där ämnde då man kan hitta på någonting som låter vettigt....

Jo, men visst...

...vi hörs när jag förstår någonting av detta, lagom till nästa år eller något...

Fokus på bilder - kommentar

BILD BORTTAGEN PÅGRUND AV ATT KOMMENTARSKRIVAREN VILLE.

För det första är jag mycket medveten om att alla mina inomhusbilder inte håller högsta kvalité. Men det är ingenting jag gör med mening och det hoppas jag att alla förstår, därför har jag inget svara på "varför" bilderna är ur fokus - tror ni verkligen att jag väljer att knäppa bilder utan helt klockren fokus? 

Däremot har jag själv valt inställningar som gör att chansen för att bilderna ska få just super fokus, för att man överhuvudtaget ska se vad bilden föreställer. Jag har väldigt hög ISO och längre slutartid för att bilderna ska bli någorlunda ljusa. Jag har varken den fotokunskap och inte heller den kamera som krävs för att bilderna ska bli kanon inomhus, tyvärr. Hade jag haft pengar så hade jag köpt en bättre kamera, men dom pengarna finns tyvärr inte. Skyller inte enbart på kameran, men jag vet inte hur jag ska göra för att få bra bilder som är både med skärpa och ljus. Har testat mycket men ingenting har hittills fungerat. 

Det har ingenting med när jag fokuserar på hästen att göra iallafall, eftersom jag gör på precis samma sätt utomhus och i ljusare ridhus och då blir bilderna bra. Jag har helt enkelt inget annat att säga förutom att jag verkligen längtar till utomhustävlingarna drar igång, då sätter jag och kameran igång på allvar. 

Jag vill också säga att jag uppskattar kommentarer som denna, men snälla skriv vem ni är. Det blir både lättare att svara, men det känns också roligare att göra det. Sist vill jag bara säga att om du som kommenterade eller någon annan har bra tips på hur man fotar i ett ridhus med en relativt billig "nybörjarkamera" så blir jag väldigt tacksam om ni skriver dom, lär mig gärna mer! :) 

Från ridhuset i Söderhamn har jag väldigt blandade bilder. Vissa är enligt mig väldigt bra medan vissa är katastrof. Anledningen till det är mycket beroende på var hindret i fråga står. Står det långt bort från läktaren blir bilderna sämre och även om det råkar stå på ett ställe där det finns mindre ljus. Här ser ni tydligt skillnaden: 
Ett hinder nära läktaren, bra ljus
Ett hinder långt från läktaren, dåligt ljus

Jag är ingen fullärd fotograf och fotar enbart för att jag tycker det är kul. Jag testar mig fram och lär mig hela tiden mer! :)
 

Fullt upp denna vecka

Tisdag (idag) - PLUGGA HISTORIA, PLUGGA HISTORIA, PLUGGA HISTORIA
 
Onsdag - Rida ut Jojo tillsammans med Gustav, Städa
 
Torsdag - Städa
 
Fredag - Inspektion av lägenheten, är den bra städad så åker jag hem till resten av familjen och sover där
 
Lördag - Ev. Bollnäs
 
Söndag - Tunalid

Bon-Bon

En markarbetslektion på en finfin ponny. Även denna gång började hon slappna av och jobba nästan på en gång - och hjälp vad hon frustar när hon väl har börjat.
Idag skulle vi hoppa studs och dom första gångerna var mer som "hej kom och hjälp mig", hon drog väldigt mycket till vänster och jag hade inte kommit på hur jag skulle korrigera det. När hon kom på hur hon skulle lyfta på fötterna och jag började komma till bra ridning flöt det sedan på bra. Kan bara ännu en gång säga att hon är riktigt rolig att rida! 

Slutade klockan halv 11

...efter en timmes lektion. Spenderar istället dagen i sängen tillsammans med min kära vän historiaboken - prov på onsdag. Jag har också skickat lite bilder sedan i helgen och ikväll är det ridlektion som gäller som vanligt. 

Hanna och Emm

 
 
Igår var det en annan ridskolehästs tur att leverera. Hanna och Emm tog hem en fjärdeplats i LC och en tredjeplats i LB. Så duktiga, våran superfina ridskolenordis! :)

Som jag trodde - Mycket bättre ljus idag!


Lagom stor skillnad - Hästen ändrar färg som tusan


Mystik sommaren 2009                                 Mystik igår, 13-04-13

Gör det hela så mycket roligareIgår blev jag helt överlycklig över att detta hinder hoppades åt "rätt" håll. På en inomhustävling där läktaren är på kortsidan är det oftast bara 2, max 3 hinder som hoppas åt helt rätt håll och som inte står så långt bort i ridhuset man bara kan komma. Att denna mur då hoppades mot läktaren, på ett bra ställe, var en ren lyckoträff. Bara det lilla gjorde det så mycket roligare att fota. 

Hade det varit utomhus och det hade funnits en mur med så hade jag ju helt enkelt gått runt banan och ställt mig där det passade - men det är ju lite svårt i ett ridhus. Jag tror inte att ryttarna hade blivit så glada om jag började klättra på väggarna. Ett hinder som är lite "annorlunda" är ju inte bara roligare att fota för att det är finare utan det händer ju också lite mer saker vid det. Dom allra flesta hästar reagerar ju mer på en mur än ett enkelt räcke med normala färger.

Stor skillnad mellan häst- och ponnytävling, tiden

Igår vid halv 2 åkte vi från Söderhamn, Tove hade då startad klassen och den fjärde och sista klassen var nästan helt klar - jag har en känsla av att det blir annorlunda idag.
 
En klass på en storhästtävling är ju ungefär lika stor som en kategori på en ponnytävling. Räknar man på det sättet är det ju väldigt många fler "klasser" på en ponnytävling. Vid tvåtiden på dom senaste ponnytävlingarna jag har varit på har ungefär den andra klassen precis ridits klart. Igår var alltså hela tävlingen, 4 klasser, klar då. Tänk att det kan skilja så mycket. 

"Inte som alla andra" lördag

Jag har fixat med bilderna sedan jag kom hem vid ungefär 3 och för ett tag sedan satte jag mig med historiaboken i soffan. Det är precis så folk i min ålder bruka spendera lördagskvällarna menar jag... Något mer kan man inte direkt göra när klocka ringer klockan 6 imorgon. Vid ungefär kvart i 7 bär det av mot Söderhamn igen. Hoppas som sagt på både bättre väder och bilder! Men det ser väldigt positivt ut om man kollar på yr: 

Vi har så fina och duktiga ridskolehästar

Jag tycker det är så roligt att våra ridskolehästar får åka ut på tävlingar och visa hur fina och duktiga dom är. Idag var det Mystiks tur att visa vad han går för och det gjorde han med bravur. Han och Tove hoppade 100 och 110 cm och tog hem en placering i varje klass. Dom kom tvåa i LC:n och femma i LB:n. Så duktiga!

Precis som jag trodde...

...så var vädret idag för dåligt för att det skulle bli tillräcklig ljust i ridhuset.Det är anledningen till att bilderna inte är helt 100. Dock börjar det nu klarna upp lite efter en väldigt grå dag så förhoppningsvis blir bilderna imorgon väldigt mycket bättre!

Första hästtävlingen för i år

Av någon anledningen har det hela tiden varit så att jag är och fotar på väldigt många fler ponnytävlingar jämfört med antalet hästtävlingar, varför det är så vet jag inte riktigt... men idag är jag iallafall iväg på årets första hästtävling.

"Det var mitt fel"

En lite rolig sak som jag har funderat på under några dagar nu är skillnaden mellan ridsporten och andra sporter. Vi hästmänniskor (ja, iallafall dom flesta) är väldigt snabb på att ta på oss skulden om något knasigt inträffar. Precis som det ska vara eftersom jag tvivlar på att någon häst överhuvudtaget traskar ut från stallet och in till ridhuset och tänker ut vad den ska göra för att vara som mest jävlig idag. Vissa har kanske mer energi än andra, men inte är det någon som verkligen vill jävlas. 

Kolla istället på en fotbollsspelare som skjuter ett skott på mål, bollen går långt över mål, spelaren tittar ilsket ner på marken eller börjar gnussa på skon - för inte var det deras fel, någonting måste ha förstört för dom. 

Vi sitter alltså på ett djur på flera hundra kilo med en egen vilja medan dom skjuter en boll, som vad jag vet inte har någon egen vilja. Men visst, självklart kan det vara något utifrån som påverkar. Gräsmattan kanske är ojämn, men långt ifrån alla gånger är det anledningen. Så är det ju också med oss ryttare, någon kan det komma något som gör hästen rädd och då är det ju varken häst eller ryttares fel. 

Hästen stannar på ett hinder, en dressyrövning går snett eller man åker i backen - "Det var mitt fel", precis som det ska vara enligt mig, för något måste man ju ha gjort fel. En boll går 10 meter över målet, vad har då spelaren för ord att dra till med? "Det var bollens fel" låter ju inte riktigt klokt. Tror dom då på allvar att bollen kände för en högre flygtur och helt enkelt drog iväg? 

Ett lite ironiskt inlägg, men det visar ju ändå återigen att vi hästmänniskor är lite "annorlunda".Samtidigt vill jag inte säga att detta gäller alla ryttare respektive fotbollsspelare heller då det faktiskt finns dom som skyller på hästen och även dom som erkänner att det helt enkelt var dom som misslyckades med skottet när bollen går utanför.

Hoppas det är en bra dag...

...för Söderhamns ridhus idag. 
Jag har varit där två gånger i år och skillnaderna på bilderna är gigantiska. Vädret utanför skillde sig rejält så jag tror på något sett att det var det som gjorde att det blev så. Tyvärr verkar det ju som att det ska snöa idag, men jag hoppas på någorlunda ljusa bilder ändå.
 

Laddat upp

Med detta i väskan känner jag mig redo för två heldagar spenderade på läktaren i Söderhamn!

I denna ordning skickar jag bilder efter tävlingar...

1. Dom jag har åkt med till och från dom olika tävlingarna
 
2. Efter det så skickar jag i den ordning folk säger till. Alla skrivs upp på en lista i tur och ordning och sedan prickar jag av den. 

Anledningen till att dom jag åker med kommer först är enkel, utan dom hade jag ju inte ens varit där. Tidigare år har jag även agerat hästskötare och mest fotat dom jag åkt med, men det har ändrats under detta år. Nu fotar jag så många jag bara kan, ofta alla och då hinner jag bara hjälpa till med hästen innan/under/efter klasserna. Att folk ändå låter mig åka med dom tycker jag verkligen är otroligt snällt och ni ska veta att jag är väldigt tacksam. Det tycker jag att alla som jag skickar bilder till också ska vara.... utan dom hade det inte funnits några bilder alls! 

Efter det kommer folk helt enkelt i den ordning som dom säger till. Därför kan man räkna med att få bilderna fort om man säger till så fort som möjligt efter att jag har lagt upp en status eller lagt upp en bild/ekipage. Dröjer man lite så kan det ta någon/några dagar innan man får bilderna.

Underbar dag...

...kan man säga så om en dag man hittills bara spenderat i skolan? 
Men dagen gick fort, muntliga nationella gick helt okej, jag kunde åka hem med mamma från stan och fick Donken-käk till middag - sämre kan det ju iallafall bli. Att ha gjrt klart muntliga delen i svenska är iallafall helt underbart, tänk nästa vecka då resten av klassen ska ha det och vi som hade det idag bara kan ta det lugnt.

Resten av kvällen kommer iallafall spenderas i soffan, förutom när mamma kommer hit en sväng senare. Då ska vi handla lite fredagsmys, så det är inte fy skam det heller. Ska även köpa lite gott som jag kan ta med till Söderhamn i helgen. Det gäller att ladda upp inför ett x-antal timmar på läktaren med kameran i handen.

Följ mig på andra ställen

"Fotofacebook": http://www.facebook.com/victoriamickelsson.hastfotograf.9?ref=ts&fref=ts

Instagram: @mickelssonvictoria

Underbara fredag

Vad finns det egentligen säga? Nu har vi alltså snart gått en vecka i skolan igen, vart tar tiden vägen? Om ungefär två månader har jag gått ut ettan i gymnasiet, helt sjukt! 
Idag har vi iallafall en väldigt lugn och skön dag i skolan, grafiska - nationella i svenska - idrott. Hade det inte vara för det muntliga på nationella så hade det varit perfekt. Det tråkigaste är väl att man inte får ha med sig godis/fika på muntliga... När jag kommer hem ska jag iallafall bara ta det lugnt och ladda upp för en hel helg med massa fotografering, åker till Söderhamn både på lördag och på söndag.

"Förbannad" häst

Idag red jag på en ponny med väldigt bestämda åsikter om vad jag ville göra. Jag tyckte det var dags för ett dressyrpass, flyttade honom och red på volt för att verkligen få honom att slappna av - NO WAY tyckte Jojo om det. Efter lite "bråk" gav han till sist med sig och till slut var han riktigt fin. 

Nu på kvällen har jag babblat igenom min framställning inför nationella i svenska två gånger, första gången pratade jag 5,5 minuter och andra gången 5 minuter - det ska vara mellan 4-6 minuter.... perfekt! 

Värsta morgonen på länge :(

Jag hade världens bästa dröm inatt, drömde att skolan var inställd och att jag hade en helt ledig dag. När jag vaknade var jag säker på jag hade sovit hur länge som helst och hade en ledig dag framför mig. Låg och drog mig ett tag och funderade på vad jag skulle göra under dagen och när jag skulle gå ner och rida Jojo. 
 
Förstår ni chocken och besvikelsen när jag efter ett långt tag kollar på klockan och den är halv 6?Helt plötsligt blev jag jättetrött igen och somnade om i två timmar till...

Påskhoppet 2013 DKRS


Skola - Äta - Rida

Så ser min dag ut idag. Efter skolan så ska jag äta någonstans tillsammans med pappa och Douglas eftersom dom väntar i min lägenhet till Dogge har träning, istället för att åka hem till skogen i mellan. Sedan ska jag ner och rida Jojo, jag får se vad vi hittar på. Antingen rider vi ut en sväng efter att jag har varit och ätit eller så blir det ett dressyrpass i pausen mellan lektionerna - vi får se som sagt.

(Bollnäs mamma, BOLLNÄS! :)) 

Godnatt

Powerpointen är klar och alla bilder från Sundsvall är fixade och skickade - en effektiv kväll! 
Nu ska jag snart krypa till kojs för jäklarns vad trött jag var imorse. Håret fick vara lockigt, en halvtimme till i sängen kändes betydligt mer lockande än platt hår. Tråkigt nog betyder det att håret är en stor rishög för tillfället... varför är jag född med lockigt hår? 

Jag ska försöka skriva ihop några inlägg som kommer upp under morgondagen, men idéerna börjar tryta, kom gärna med tips på vad ni vill läsa om! 

Så här roligt har jag ikväll!


Fota i ridhus

Igår fick jag en kommentar där man undrade vad jag använder för inställningar när jag fotar i ridhus, och självklart kan jag svara på det. Tilläggas bör att jag är helt självlärd och har testat mig fram, så jag kan enbart min egen kamera och dom som är lik den, en Nikon D3100.
 
För det första har jag min kamera inställd på S, vilket jag har förstått betyder att man ställer in vissa saker själv, medan kameran sköter vissa. Den är helt enkelt "halvmanuell". Det tycker jag är väldigt praktiskt då jag inte skulle kunna ställa in allting själv, den kunskapen besitter inte jag, än. Slutartid och ISO är dom två främsta saker som man då ställer in själv. Slutartiden varierar beroende på hur ljust ridhuset i fråga är, är det ljust så fotar jag med slutartiden 1/640 sekund, likadant som utomhus. Är det något mörkar så är det 1/500 eller kanske till och med 1/400 som gäller. 
 
ISO:n har jag på något som på min kamera heter Hi 1, vet inte riktigt vad det är för värde, men det är iallafall högre än 3200. ISO:n  när jag fotar i ridhus är väldigt hög, men jag väljer att få bilder med något sämre kvalité, men någorlunda ljusa. Jag ser hellre att man ser vad bilderna föreställer än att dom har supe kvalité inomhus. 

Det är under dom senaste månaderna som jag har börjat testa mig fram bland olika inställningar och jag märker verkligen en skillnad på bilderna och jag tycker inomhusbilderna blir bättre och bättre. Även om dom blir det så längter jag så otroligt mycket till tävlingarna börjar hållas utomhus igen. Om jag har kollat rätt så är första ute-tävlingen som jag ska på i Hudiksvall 4-5 maj. 

Detta är alltså dom inställningar jag använder när jag fotar i ridhus, men som sagt har jag testat mig fram och det tror jag är det bästa man kan göra. Jag har lärt mig min kamera och skulle nog inte helt plötsligt kunna börja fota med en annan. Det största tipset jag kan ge är att absolut INTE använda blixt, det är tabu! 

Hur var mitt 2012? Juni

I början av juni så bestod det mesta av att göra klart dom sista uppgifterna i grundskolan, någonsin.

På bloggen hittar jag massa härliga bilder från terränglägret i Sättjära. 
 
Jag och mamma åkte till Strömsholm och var där lördag - söndag. Hur jag lyckades komma därifrån med enbart 1000 bilder är en gåta, knäpper runt 1500 bilder på en vanligtävling nu...
 
Jag och min familj flyttade till "torpet".
 
Lekte med alla dåvarande nior.
 
Jag slutade nian, gick ut med 10 MVG och 7 VG. 
 
Fotade Prickponny lite.
 
Fotade det första ridlägret för året. 
 
Avslutningsvis.... JAG VILL HA SOMMAR, NU! 

En underbar dag

Oj oj oj, kontraster om man jämför med igår? Men helt ärligt, imorgon är jag först samhällskunskap, en halv mattelektion och sedan ska vi spendera resten av dagen med att lyssna på treornas projektredovisningar och slutar vid 13.45. Idag klagar jag verkligen inte! 

Det tråkiga är dock att när jag kommer hem måste förbereda en muntlig redovisning till på fredag då jag har nationella i svenska. Usch, jag tycker inte alls om att prata framför folk. Dock har det blivit mycket bättre då jag i högstadiet knappt gjorde det överhuvudtaget, men det har i gymnasiet fungerat helt okej. Så jag är inte fullt så nervös och spänd inför fredagen som jag i vanliga fall brukar vara. 

Bloggen uppdateras under dagen med roliga inlägg så hörs vi när jag kommer hem! 

Fotografering på tävling fram till juni

13 april - Hopptävling, Storhäst i Söderhamn
14 april - Hopptävling, Ponny i Söderhamn
 
20 april - Ev. Hopptävling, Ponny i Bollnäs/Ev. Hopptävling, Storhäst på Tunalid
21 april - Hopptävling, Ponny på Tunalid
 
27 april - Ev. Dressyrtävling, Storhäst på Tunalid
28 april - Ev. Dressyrtävling, Ponny på Tunalid
 
4 maj - Hopptävling, Storhäst i Hudiksvall
5 maj - Hopptävling, Ponny i Hudiksvall
 
11 maj - Ev. Dressyrtävling, Häst i Ljusdal
12 maj - Ev. Dressyrtävling, Ponny i Ljusdal
 
18 maj - Dressyrtävling, Ponny hemma (DKRS) 

2 juni - Hopptävling, Ponny i Rengsjö
 
9 juni - STRÖMSHOLM 

15 juni - Hopptävling, Storhäst hemma (DKRS)
16 juni - Hopptävling, Ponny hemma (DKRS) 

21 juni - Ev. Midsommarcup i Timrå
22 juni - Ev. Midsommarcup i Timrå 
23 juni - Dressyrtävling, Storhäst hemma (DKRS) 

v.26 - Ev. Meeting, Storhäst i Sundsvall/Ev. Söderhamnshoppet, Ponny

Äntligen hemma!

Vad finns det egentligen att säga om denna dag?Alla positiva tankar försvann efter dom två första lektionerna... men egentligen ska jag inte klaga då dagen var väldigt lugn, om den bara inte varit så lång. 

Planera tävlingsåret

Alla andra planera för vilka tävlingar dom ska åka på under året, själv ska jag nu planera vilka tävlingar jag ska åka och fotografera på. När jag kommer hem så ska jag sätta mig och verkligen skriva ner, bestämma vilka och sålla bort några. Är det några tävlingar ni ska på och gärna vill ha fotograf på så kommentera. Gärna inte allt för långt ifrån Delsbo då jag ska ha möjlighet att ta mig dit också! 

Ponnyakuten 4

Är det bara jag som inte tänkt på det under dom tidigare säsongerna eller är det väldigt mycket klagomål på både det ena och det andra under just denna säsong? 

Störst problem verkar alla ha med att det visar alldeles för mycket som inte har med själva träningen att göra och att ryttarna inte rider bra. Men allvarligt, detta är ett BARNprogram som visas på BARNkanalen. Hur roligt tror ni att ett litet skulle tycka att det var att kolla på ett program där det hela tiden visades när man tränade med hästarna - samma sak, fram och tillbaka, för att kanske vänja hästen vid någon som den tycker är läskigt. Det är något som vi äldre vill se, men inte ett barn under 10 år, det är iallafall vad jag tror. Istället tror jag att dom tycker att det är roligare att under en liten del av programet få se när barnen möter programledare/tränare/tv-teamet i en fotbollsmatch, tror ni inte? 

Anledningen till att det var mindre klagomål under första säsongen vet jag inte, men jag skulle tro att vi som kollade då och fortfarande kollar, det är vi som har förändrats. Vi har blivit äldre och därmed mer kritiska. Jag kan själv erkänna att jag inte tycker att Ponnyakuten är lika bra som jag tyckte under första säsongen, men det är väl inte så konstigt. Det visas på en kanal för barn och är därför anpassat efter sin målgrupp, en kamel som traskar runt lös på gården tycker mindre barn är roligt att kolla på, men jag och säkert många med mig i samma ålder finner inte det lika roande. Men det är ju så det ska vara. Hade det varit ett fotbollsprogram som visats, där barn i 9-15årsåldern skulle lösa sina problem med bollen så hade äldre fotbollsspelare inte alls kollat, eftersom det är ett barnprogram. Även här visar vi ryttare att vi är lite "annorlunda", men självklart på ett bra sätt. Däremot tycker jag att man ska lägga ner alla klagomål och ta det för vad det är, ett barnprogram. 

Att klaga på hur barnen rider tycker jag också är fel egentligen. Alla kanske inte är nästa Jan Brink eller Malin Baryard, men dom har iallafall insett att dom har ett problem och har mod till att visa upp det i TV. Dom vågar stå för att dom har ett problem och vill jobba för att lösa det - det tycker jag är modigt!
 

Mördardagen nummer 1

En skoldag från klockan 08.05 till 16.00, kan det egentligen bli värre? 
Jag har alltid, sedan vi började gymnasiet, klassat tisdagar som den värsta dagen på hela veckan. Men nu börjar jag fundera på om det verkligen är så.... att åka sju-bussen är egentligen lite mysigt och den är verkligen inte lika proppfull som den buss jag i vanliga fall brukar åka. Vi har grafiska den första lektionen, där vi jobbar mycket med photoshop och just nu gör en tidning, vilket är roligt. Bussen hem går direkt från skolan så jag slipper ta mig ner till stan för att kliva på bussen... 
 
När jag kommer hem har jag den lugnaste kvällen på hela veckan och kan bara sitta i soffan och ta det lugnt, så när jag tänker efter är nog inte tisdagar så farliga iallafall. Ska ha dessa tankar med mig under dagen! 

Ridlektion 8 april

Veckans ridlektion är avklarad och det var ett dressyrpass, även denna gång på söta Bonbon. Jag kan även efter denna gång inte säga annat än att jag gillar henne väldigt mycket, otroligt trevlig att rida! Hon var väldigt fin i skritten och traven, galoppen har hon än så länge lite jobbigt med, men jag tycker verkligen att det var skillnad jämfört med förra gången. 
 
Testade även Gustavs nya hjälm och trivdes sååå bra i den, ännu mer sugen på en leather-look....

Om jag fick drömma...

Bildkälla
...då skulle denna hjälm få flytta till mig på direkten. Min drömhjälm - På riktigt, sjukt snygg! 

"Fota-tävlingsåret" 2013 - Större tävlingar

Just nu är det två större tävlingar som är planerade att åka på under året. Först och främst så ska jag och mamma även i år åka till Strömsholm när LAG-SM avgörs där. Tredje året i rad, börjar bli en tradition nu! I år kommer jag enbart vara där på söndagen, vi åker alltså över dagen. Men jag får se och fota båda lagomgångarna, det är det som är roligast att kolla på enligt mig. Däremot hoppas jag på bättre väder än förra året då det spöregnade om vartannat. Försökte fota så gott jag kunde under ett paraply som mamma höll i, men det regnade igenom väldigt fort.

Jag har också lyckats övertala mamma att vi ska åka till Årsta Runsten då det är ponny-SM där och det ska bli riktigt roligt. Ingenting är helt bestämt, men som det verkar blir jag där lördag-söndag. 

Helt sjukt!

Sedan jag skaffade min "foto-mejl" har jag totalt skickat ungefär 400 mejl med bilder, närmare bestämt 399 stycken. Det tycker jag är helt otroligt! Detta är alltså från den 18 januari och fram till nu. Det ska bli väldigt spännande att när detta år är slut återigen kolla detta och se hur många mejl fulla med bilder jag har skickat under ett helt år när jag redan nu har skickat 400 stycken och den "riktiga" tävlingsperioden har inte ens börjat än. Det gör den enligt mig när tävlingar börjar hållas utomhus. 

Skolan
Vad jag borde ha gjort ikväll: Pluggat spanska.... HUR tänkte våran lärare när hon bestämde sig för att vi skulle ha prov direkt, måndagen efter lovet? 
Vad jag har gjort ikväll: Ätit glass, kollat på Gossip Girl och kollat på min spanskabok. 
Vad jag borde göra nu: Sova. 
Vad jag gör nu: Lyssnar på musik, bloggar och är inte ett dugg trött. 
 
Som tur var så var provet egentligen inplanerat innan lovet, men då blev våran lärares barn sjuka = inställt prov, ändå hann jag plugga rätt mycket innan vi fick reda på det så jag hoppas att mycket av det jag lärde mig då sitter kvar. Nu ska jag fixa lite tidsinställda inlägg tills imorgon och sedan ska jag försöka sova.

Uffe-träning söndag

Idag hoppade vi mest bana, efter att ha hoppat fram på lite olika linjer. Det gick likadant som igår, jag är nöjd! Vi fick ett stopp, men det var enbart mitt fel pågrund av att min ridning inte fanns överhuvudtaget då. Men vi kom helt enkelt igen och då blev språnget kanon och allt annat flöt på bra. 

Mejladress

Fick igår en förfrågan om hur man får kontakt med mig via mejl, vilket jag helt har missat att skriva in i menyn. Det ska fixas så fort jag får tid. Men så länge, min "foto&blogg-mejladress" är foto-evvm@hotmail.com.

Uffe-träning lördag

Idag var kändes Jojo väldigt fin och framför allt, pigg och framåt. Allting flöt på bra och när det blev något litet problem fick jag lite tips av Uffe och när vi sedan gjorde om det fungerade det bra. Nöjd över både Jojo och faktiskt också över min egen ridning större delar av passet. Ibland rider jag för mycket med sitsen och då försvinner trycket, men när jag är lättare i sitsen och driver blir det riktigt bra. 

Ser verkligen fram emot morgondagen och ett stort tack till Linn för att jag får låna din fina ponny! :) 

Fredag

Dagen spenderar jag hemma i lägenheten, har bara tagit det lugnt under förmiddagen - kollat på TV och kikat lite på datorn. Jag ska också hinna med att städa lite och senare på eftermiddagen, vid ungefär 5 ska jag gå ner till stallet och skritta ut Jojo i det underbara vädret. Han får gå lugnt idag eftersom jag under morgonen fått förfrågan om jag vill rida honom för Uffe i helgen och det gör jag gärna.
 

Jag ♥ Påsklov

Ett mer hästigare lov än detta är nog svårt att få, helt underbart! Idag började dagen med att jag åkte till Hilma och red ut på Frallan tillsammans med henne och Morton. Varenda gång jag är där blir jag så otroligt imponerad av Frallan, så cool och enbart 4 år. Morton är en söt ponny med sina egna idéer och kan ibland få för sig att tvärvända och byta riktning, söta Frallan stannar då och väntar på att Morton ska komma på rätt spår igen. 

Efter det åkte jag direkt ner till ridskolan och gjorde iordning Jojo. Hade hela familjen med mig så det fanns både fotograf och banpersonal + att det fanns lite hinder på banan så vi skuttade lite idag. Det kändes väldigt bra och jag tror även att Jojo tyckte det var skoj, han var riktigt pigg och framåt. Efter det var det klubbtävling och jag stannade kvar och fotade allihopa. 

Jag och Jojo dom två senaste dagarna

 
Dom tre senaste dagarna har jag ridit Jojo eftersom hans stackars ägare har varit sjuk hela lovet, krya på dig Linn! I tisdags och i onsdags red vi ut i det underbara vädret och idag hoppade vi lite. Mamma har varit med och fotograferat lite igår och idag.

Bilder hit, och bilder dit

Dagarna efter en tävling tas alltid upp av en massa jobb med bilderna och det är därför bloggandet har legat lågt dom senaste dagarna. Bjuder på lite bilder sen tävlingen i Sundsvall: 

Tjabba, tjena, hallå!

Började dagen (klockan 1...) med att traska ner till stallet och rida ut Jojo i det underbara vädret. Nu ska jag sätta mig och skicka bilder sedan igår, ett riktigt heltidsjobb! 

RSS 2.0