Plugg, plugg, plugg, plugg

Återkommer imorgon! 

Finfin Herr Fläck

Idag kändes Jojo väldigt fin att rida. Han släppte igenom nästan på en gång och jobbade på riktigt bra i vänster varv. Det tar emot lite mer i högervarvet vad jag har märkt och där får man jobba lite mer och lite längre. I vänster varv var han riktigt riktigt rolig att arbeta med och även i höger blev det bättre och bättre. 

Avslutade med att skutta över ett litet hinder några gånger, och då tände han till lite. Han tyckte verkligen att det var skoj. Vi kom lite väl nära dom första sprången, men dom sista kändes toppen. 

En dag som alla andra...

...fast lite bättre! Slutar man så att man är hemma klockan 1, så är den helt klart lite bättre. 

Senare ikväll ska jag gå ner till stallet och rida ett dressyrpass på Jojo. Klockan 7 är det en paus mellan ridlektionerna och då gäller det att vara framskrittad och klar om man ska få ut någonting av dom 40 minuter som ridhuset är ledigt. Har man skrittat fram ute blir tiden perfekt, om man sedan också skrittar av ute. 

Lägg till som vän/Kolla på bilder

http://www.facebook.com/victoriamickelsson.hastfotograf.9?fref=ts

Lång dag

Efter denna dag är jag helt slut. Hade ställt in mig på att spanskaläraren inte skulle vara på skolan idag heller, men det var hon såklart. Kom hem strax efter 5 och har sedan dess suttit med onepiece, tjockstrumpor och täcke. Antingen håller jag på att bli sjuk, eller så är jag helt enkelt så trött att jag fryser. Vad anledningen är lär jag märka imorgon. 

Idag hade jag en mardrömsdag i skolan, imorgon är det tvärtom. Börjar 09.25 och slutar 11.45, bättre kan det nästan inte bli. Vissa i klassen har muntligt historiaprov efter lunch imorgon, men jag har istället skriftligt nästa vecka. Det ska bli så skönt att komma hem och hinna vara hemma några timmar medan det är ljust.

Vart är reaktionerna i år egentligen?

"Hästen borde ha fått priset!", "Ridning är ingen sport", "Vem fan är Rolf-Göran Bengtsson?" 
Alla vet när dessa kommentarer skrevs och sades förra året, eller hur? Min stora fråga är, varför har det inte kommit några sådana i år? Ingen kan väl komma och påstå att triathlon är en större sport en ridning. Folk klagade på att dom inte visste vem "Roffe" var, men jag kan ärligt erkänna att innan Lisa Nordén tog sitt OS-silver hade jag inte en blekaste om vem hon var. 

Istället för att klaga på att det var en "okänd" (alla vet numera vem hon är, men jag tvivlar på att det var så många som gjorde det innan OS) idrottare, som utövar en liten sport i jämförelse med många andra så har dom största klagomålen kommit på att Sara Algotsson Ostholt kom tvåa. Är jag förvånad? Inte ett dugg. 

Hur mycket tror ni att personerna som håller på med triathlon hade brytt sig om någon journalist hade skrivit att cykeln borde ha fått priset? Inte ett dugg. Det är sådant som man egentligen bara ska skratta åt. För innerst vet alla att lika lite som cykeln hade klarat sig runt dom där milen utan någon som trampade, så hade inte heller hästen hoppat den där banan åt rätt håll om inte ryttaren suttit på ryggen. Det är självklart att det är en helt annan sak, för hästen har en egen vilja, det har inte cykeln. Men det talar väl ändå för ridsporten och inte emot den. 

Anledningen till att journalisterna tycker att det är kul att skriva nedvärderande texter om ridsporten, det är för att så pass många tar åt sig. Många går snabbt som attan till motattack, precis som dom vill att vi ska göra. Dom vill väcka starka reaktioner och det gör dom helt klart genom denna metod. 

Men är det egentligen bara dåligt? Det tycker inte jag. Ridsporten växer i media och får allt mer uppmärksamhet, det hade vi inte fått om vi inte brydde oss så mycket. Allt kanske inte är positivt, men det är något. Numera vet hela Sverige vem "Roffe" är, så var det inte för bara lite mer än ett år sedan. Så för min del får det gärna fortsätta som det är nu, i slutändan så tror jag att ridsporten vinner på det. Men vi måste också kunna ta det med en nypa salt. För helt ärligt, många av dessa som klankar ner på oss - dom är nog egentligen rädd för hästar. Jag tror absolut inte att dom skulle vara lika kaxig om det var dom som skulle upp på hästen och hoppa en 160 cm bana. Provocera mer än gärna tillbaka, men tänk på varför dom gör det. 

Jag kan avsluta med att jag tycker att årets Jerringpristagare var en mycket värdig vinnare, precis som jag tyckte var "Roffe" var förra året. Jag kan också tala om att om jag hade fått välja en vinnare så hade det inte varit någon av dessa. Jag hade valt Zlatan, som det sportnörd jag är så är det inte bara ridsport som gäller. 

Att Sara sedan kom en placering före Zlatan tycker jag är grymt roligt, det visar vilken makt vi hästmänniskor har om vi verkligen bestämmer oss för något. En ryttare före Zlatan när svenska folket får bestämma, det är häftigt! 

Tilion FTille som han kallas ägs av Emma, en av ridlärarna på ridskolan. Jag har under förra året ridit honom lite då och då och det är verkligen en super härlig häst, som är otroligt stor! 

Godmorgon!

Idag väntar veckans mardrömsdag. Vi börjar 08.05 och slutar inte förens 16.00.

Har jag en riktigt tur så kanske vi slutar vid 15.00 istället. Våran spanskalärare har dom två senaste lektionerna varit hemma med sjukt barn så jag håller alla tummar för att barnen fortfarande är sjuk. Jag undrar verkligen vad schemaläggarna tänker när dom lägger dessa dagar... tilläggas bör att vi har ett nästan två timmars långt hål mitt i dagen, så istället för det tycker jag att vi hade kunnat få sluta lite tidigare, men icke. 

Vad som händer efter skolan är ännu oklart, beror på hur pigg jag känner mig efter att ha klivit upp nästan mitt i natten. Jag har en känsla av att jag kan vara rätt slut. 

Tidsinställda kommer upp under dagen, bland annat ett långt åsiktsinlägg!

Vet ni...?

...mitt internet är nu uppdaterat och borde, om jag är lite sparsam, räcka hela månaderna. Det betyder att jag från och med nu kommer kunna uppdatera som vanligt här på bloggen igen! Som jag har saknat det. 

Ikväll har jag ridit ridlektion, som alltid på måndagarna. När jag kom dit, ungefär 40 minuter innan lektionen började visade det sig att jag idag skulle rida Mystik. Jag har inte ridit honom på länge och han gick även lektionen innan, vilket inte har hänt mig på flera år skulle jag gissa. Därför tänkte jag att jag kunde sätta mig lugnt och stilla på läktaren och kolla ett tag. 

Det verkade vara en jättebra idé tills jag 18.35 går ut i stallet och... upptäcker att jag inte har någon nyckel till mitt skåp - alltså hade jag inte tillgång till varken ridstövlar eller hjälm. Skyndar mig ut ur stallet och påbörjar min absolut snabbaste promenad någonsin. Hem och tillbaka han jag på 18 minuter, en promenad som annars brukar ta cirka 30 minuter om jag går i normalt tempo. Men i tid hann jag och uppvärmd var jag! 

Lektionen gick både upp och ner. I början när vi skulle trava igång hästarna så var Mystik otroligt spänd och absolut ingenting fungerade. Jag red då, istället för att kräva så mycket av honom, lätt och red runt på mjuka stora spår. Han började slappna av lagom till galoppen och när vi red serpentinbågar i galopp och bröt av och fattade ny på medellinjen kändes han riktigt fin och lyssnade super både fram och tillbaka. Summan av kardemumman var att det började sämst, men slutade väldigt bra. 

Nu är jag igång igen och startar upp med en romaninlägg, hoppas att ni orkade läsa och att det finns några läsare kvar här efter mitt långa blogguppehåll. 

Hjälp, vad jag saknar detta!

Nu är jag otroligt sugen på att börja blogga på riktigt igen, om 10 dagar har jag förhoppningsvis ett Internet som inte tar slut efter halva månaden och då ska det bli en ordentlig fart här. 

Så länge kan ni följa mig på instagram@mickelssonvictoria, kolla också in på min "foto-facebook" där det nu finns en massa blandade bilder! 

Måste spara internet...

...därför kommer det inte bli mycket bloggning denna månad, men det ska fixas tills nästa månad. Så fram till dess bloggar jag sporadiskt, men sedan dras det igång igen! 

Ridning

Ridit Tille nu på kvällen då det var paus mellan lektionerna. Det blev ett lugnt pass på ungefär en halvtimme eftersom han inte är helt igång ännu. Jag har inte ridit honom på några månader nu så det var väldigt ovant att rida en så pass stor häst igen, men han kändes bra det lilla vi gjorde! 

Jag fick två privata fotografer och filmare, men iallafall bilder lägger jag nog upp imorgon för nu måste jag plugga. Ekonomiprov imorgon... det känns ju lagomt lockande.

"Foto-facebook"

Idag har jag fixat en "foto-facebook", där jag nu lagt upp mina gamla tävlings/tränings bilder och där bilderna kommer att komma upp i framtiden. 

http://www.facebook.com/victoriamickelsson.hastfotograf.9?fref=ts - här hittar ni mig och mina bilder nu! 

Slö helg

Helgen har spenderats inomhus eftersom det är iskallt ute och jag börjar bli sjuk. Fryser och svettas om vartannat, ont i huvudet och en näsa som småblöder då och då. 

Jag ska kurera mig som bara den idag så att jag är iallafall lite piggare till skolan imorgon. Eftersom jag inte vill gå ut och riskera att bli mer sjuk så ska jag fixa med bilder, plugga och blogga så mycket som jag hinner. 

Bilder på ridskolehästar - Ellie 

Hur var mitt 2012? Mars

Mars 2012 startade med ett sportlov som var mer än efterlängtat, och sportlovet startade med ett mysigt ridpass på täckten på Myggan tillsammans med Sandra som red Aileen. 


I början av mars red även jag Aileen några gånger, en riktigt trevlig ponny! 

Vi åkte på en väldigt oplanerad resa till Timrå. 
Där kollade vi på hockey, en mer svängig match har jag nog aldrig varit på. Efter första perioden låg Brynäs under med 3-0 och vi funderade helt ärligt på att åka hem. Det första dom gjorde i andra perioden var att släppa in ännu ett, 4-0 alltså. Efter det var det som att en klocka ringde och det blev en väldigt fart på dom. Matchen vann dom med 5-4 och vi kunde till slut åka hem som stolta brynäsare.

Var på en väldigt givande föreläsning som ridskolan anordnat.

Fotade mycket i det finfina vårvädret.


Hade nationella i NO (VG) och några killar kom bärandes på en micro och 8 pan-pizzor, jag saknar 9B! 

Var på årets första tävling i Söderhamn.

Pigg ponny idag

Idag har det en pigg herr fläck jag satt på. Samtidigt som vi red så duschade dom även två hästar i duschrummet som även det ligger i ridhuset, så jag vet inte om det var det som gjorde att han var lite mer på tårna än vanligt...

Jag kan inte säga att var jättefin i slutet, dit hann vi aldrig komma eftersom lektionen innan drog över lite och då blev det lite tajt om tid - men efter att han hade fått galoppera av sig några varv och verkligen öka på långsidorna så började han slappna av ordentligt. Efter det kunde jag jobba honom lite mer i både traven och galoppen och när jag sedan travade av kändes han fin och avslappnad. Någonting att jobba vidare på imorgon helt enkelt! 

Herr Fläck

Snart ska jag åka ner till stallet för att mocka och fixa iordning annat med Jojo och sedan ska jag även rida honom i pausen mellan lektionerna. Eftersom det är första veckan efter lovet rider dom allra flesta grupper dressyr så det blir nog det jag gör på honom också. Pausen är lite för kort för att man ska hinna bygga fram något och plocka ihop sedan.

Bilder på ridskolehästar

Kollade tillbaka lite i mitt arkiv och såg att jag i början av förra året la upp lite bilder på speciella ridskolehästar som några som läser bloggen hade önskat. Det är något som jag absolut skulle kunna göra nu också, sedan dess har jag också hunnit få lite mer och förhoppningsvis bättre bilder på hästarna också.

Någon speciell häst som ni vill se bilder på? Säg till isåfall! 

Hos Madde och Hilma 3 januari 2013


LOL, That's me!

Jag har en liten lägenhet med kök, vardagsrum och toalett, men det ser ändå ut precis så här varje kväll. Jag försöker alltid planera vilka lampor jag ska släcka först och vilka jag ska låta vara på, men det slutar alltid med att den lampa som är "längst bort" lyser när alla andra är släckta. När jag väl ligger i sängen har jag inga som helst problem med att det är mörkt och det är ju också lite konstigt, vad är det som säger att jag är tryggare där?

Klassiskt! Tyvärr fungerar den bara när läraren står framför, ställer han/hon sig bakom så har man ett stort problem. Då får man låtsas tänka väldigt mycket...

Det finns ju inget mer irriterande... På det senaste spanska-provet kom jag inte på vad huvudstad heter på spanska, jag satt helt enkelt där och det enda jag kom på att det var ett av dom första ord jag lärde mig när vi började läsa spanska i 7:an. 
Känslan när det heter samma sak på spanska som på engelska.


Imorgon uppdateras det här som vanligt, titta in då!


Dålig uppdatering

Idag har jag lagt bloggen åt sidan eftersom jag har haft fullt upp. Först åkte jag och red ut på Frallan tillsammans med Hilma, sedan hem och städa och efter det ner till stallet och rida terminens första ridlektion. 

Jag red som vanligt Casper och vi hade dressyr. Om jag ska vara ärlig har han aldrig gått så bra med mig som han gjorde idag, iallafall om man bortser från galoppen - där gick det i 200 km/h och han verkade mest tycka att det var skönt att få sträcka ut och slippa jobba. Men som sagt är jag väldigt nöjd med skritten och traven så galoppen ska nog komma tids nog den också. 

Varit och ridit Frallan


Julen 2012

När jag var hemma hos familjen under julen så tog mamma kameran och sprang runt och fotade lite bilder. På hennes begäran får ni nu se några av dessa här.

Söndag

Nu ska jag fixa iordning mig och sedan åka in till Hudik med resten av familjen. Vi ska äta middag och sedan gå på bio, Sune i Grekland. Beroende på hur mycket jag hinner så kanske jag hinner skriva något tidsinställt, vi får helt enkelt se. 

Skickat bilder

Idag har jag faktiskt roat mig med att skicka lite gamla bilder. Även fast jag kan tycka att det blir långtråkigt och segt under våren/sommaren/hösten då det är tävlingar var och varannan helg så saknar jag faktiskt det väldigt mycket nu under vintern. Mest av allt saknar jag självklart att använda kameran, nu ligger den mest och samlar damm. Utöver det saknar också att skicka bilderna och få ett otroligt tacksamt svar. 

Tänk att det ändå är så passande. Även om jag tröttnar lite på det då och då tycker jag att det är otroligt roligt, dom flesta ryttare som är ute på tävlingar tycker allt om oftast också att det är väldigt roligt att få bilder. Det är helt enkelt något som alla vinner på. Jag har självklart inte bara fotat på tävlingar utan också på träningar och ridläger. 

I början av sommaren började jag skriva ner vilka jag skulle skicka till och prickade sedan för dom när det var klart. Då det helt enkelt blev för svårt att hålla reda på alla annars, sedan dess har jag skickat till runt 150 personer. Nu ser jag fram emot när tävlingarna drar igång igen! 

Hur var mitt 2012? Februari

Fotade några härliga vinterbilder då snön äntligen kom på riktigt.


Hade dom två första nationella proven i svenska, läs-/hörförståelse och uppsatsskrivande. Jag kommer ihåg att jag tyckte att det var betydligt enklare än vad jag hade väntat mig, jag var nöjd med både och det resulterade i två MVG. 

Slog "höjdhoppningsrekord" med världens bästa Casper på en ridlektion som nog än idag nog är den bästa någonsin. Jag var nöjd med min ridning och Casper var grym, 110 cm tog vi oss över.


Red även Myggan under denna månad, ungefär en gång i veckan tillsammans med Hilma och Sandra.


Hos Madde och Hilma fick jag också testa att rida en annan häst, Aileen, verkligen jättetrevlig! 

Hemma hos mig laddas det för JVM-final

Vad som är det bästa på jullovet år efter år? Junior VM såklart, att dom inte håller till i Nordamerika i år gör att dagsrytmen har varit lite annorlunda än andra år då jag suttit uppe mitt i natten och kollat på hockey. Däremot så är nog resten av dom som bor i mitt hyreshus väldigt glad över att finalen i år är klockan 2 på dagen. Förra året satte Sverige segerpucken vid 05.00 och då blev det livat, konstigt nog var jag den enda i familjen som höll ut hela matchen - för pappa var såååå säker på att dom inte skulle vinna, så låter det i år också. 

Under första perioden kommer jag sitta vid datorn och skriva lite inlägg som kommer upp senare under dagen, om det inte är allt för spännande så kanske jag gör det under hela matchen, men det tvivlar jag på. 
 
 

Tar vara på dom sista dagarna av jullovet

Myste framför några avsnitt av Gossip Girl imorse innan jag senare gick ner på stallet och red ut på en mysig tur tillsammans med mamma som gick med. Nu ska jag iväg och träffa några klasskompisar så ingen mer bloggning ikväll.

Hur var mitt 2012? Januari

Året började jag med att åka till Bollnäs och kolla på en hoppträning för Lotta Björe.Det är alltid lärorikt att kolla på träningar även om man själv inte är med, hon verkade absolut vara bra att träna för och självklart är det ännu lite roligare när tränaren i fråga är känd. 


För mina julklapps- och födelsedagspengar köpte jag en ny ridhjälm som jag trivs bra i och den hänger med än idag. Den har inte varit med om några större smällar än så länge *peppar, peppar* och hänger nog med ett tag till. 


Åkte till Hagmyren och hjälpte till på ett "miniläger" eftersom jag hade min praktik där under hösten 2011. Insåg att köra faktiskt var ganska roligt och att det tog otroligt länge att komma ett varv runt banan när man körde shettis...


Började terminen med att rida Casper på lektionerna och på hur jag skriver i inläggen märks det att jag började tycka om honom mer och mer - ingenting jag ångrar idag! 

Bestämde mig för vad jag skulle söka till för gymnasium och för vilken skola - det är inte heller någonting jag ångrar idag utan jag trivs väldigt bra både på Broman och med att gå samhälle. 

"RGB" tog hem jerringpriset, en sån sak kan inte utelämnas från listan. 
Det blev stort uppror i media och det har nog aldrig varit så roligt att vara hästmänniska. "Vem fan är Rolf-Göran Bengtsson" kommer väl alla ihåg? 


På hästfronten red jag annars Hilmas fina Myggan rätt så mycket, ridning på täckten och också någon hoppträning hann vi med under januari.

Här är hon, Fairytail/Frallan


Godmorgon!

Jag startar dagen med att åka upp till Hilma och rida tillsammans med henne på en häst som heter Fairytail, också kallad "Frallan". Jag har ridit henne en gång tidigare och hon är verkligen jättetrevlig. Jag har inga bilder på henne än så länge, men om vädret är bra tar jag med kameran och då kommer det upp bilder senare. 

Hilmas finfina ponny Morton

Vissa av oss är ju knasigare än andra...

Tog en paus från stallet och åkte hem och fixade iordning en massa bilder på Gustav som sedan ska läggas in på ett USB-minne, det är ett antal kan jag lova. Som tur är så har jag fått mig några skratt under tiden...

Ovisade bilder - Dressyrtävling


2 januari 2013

Ser ni? Jag skrev inte fel, det kommer jag göra ett x-antal gånger i början av detta år - den saken är säker! Det är ungefär som på högstadiet då vi gick från 7B till 8B och till sist till 9B, det tog alltid några veckor innan man slutade  skriva fel. Snacka om att man gör saker av gammal vana. 

Idag väntar en heldag på stallet där det är planering inför en "jullovsshow" som är där på fredag. Jag tar med mig kameran så det kanske kommer upp lite bilder från dagen när jag kommer hem igen.

Följ mig!

Numera går det inte bara att följa mig här på bloggen, eftersom jag fick en iPhone i julklapp så har jag också skaffat instagram och twitter. Jag måste säga att jag använder instagram flitigast, twitter har jag än så länge mest för att läsa vad andra skriver. 

Instagram - MickelssonVictoria
Twitter - MickelssonV

Ny design - Ny start!

Ett av mina nyårslöften är härmed att denna blogg ska uppdateras flitigt, det har varit väldigt dåligt med det på den senaste tiden, men nu ska jag igång igen! 

RSS 2.0