Dags att dra sig mot sängen

Imorgon klockan 06.30 startar bilfärden mot Sundsvall, vem har kommit på idén att starta tävlingar klockan 8...? Mina föräldrar skjutsar mig dit för att jag ska kunna fota, fotar alla ekipage fram till ungefär klockan 5, om det inte skulle vara slut innan förstås. Tävlingar i Sundsvallsområdet är praktiska, dit kan jag iallafall några gånger under ett tävlingsår få med mamma och pappa eftersom Birsta och Ikea är lockande för dom. 

Jag har tyvärr inte fixat några tidsinställda inför imorgon, men om bloggappen på min telefon skulle kunna vara snäll och fungera så kommer jag uppdatera "live" under dagen - annars är jag tillbaka imorgonkväll.

Nu kör vi på riktigt igen!

Jag behöver tips på vad ni vill läsa, skriv en rubrik som jag sedan kan skriva ett intressant inlägg om!

Mina topp 3 favortiter bland kända hästbloggar

 
Johanna Grant som bloggar på johannagrant.se
Fina bilder, bra, varierande inlägg och hon uppdaterar ofta. Sedan är jag helt kär i Flex, hennes häst. Så otroligt fin! Skulle jag få bygga min egna drömhäst så skulle den helt klart vara väldigt likt honom. 

Caroline Bågfeldt som bloggar på caroline.webrider.se
Här är uppdateringen inte riktigt lika hög som på 1:an, men dom inlägg som kommer upp är läsvärda och bra. Fina bilder och ännu en gång är det "blogghästen" som lockar mest. Väldigt fin och med en utstrålning som heter duga. 
 
Sara Carlsson som bloggar på carlssonpataket.se
Varför gå ifrån konceptet, denna blogg innehåller helt enkelt samma saker som dom övriga 2. Och har ni sett en charmigare häst någon gång?

Börjar dagen med skoterkörning med lillebror


Påskafton hemma hos familjen


Om min kamera vore en människa...

Först och främst skulle den vara otroligt morgontrött och det skulle ta ett x-antal minuter innan den vaknade till på morgonen. Det märker jag främst av på tävlingar då det faktiskt tar ett tag innan den knäpper precis när jag vill och kvalitén på bilderna blir bättre efter något/några ekipage. Varför det är så vet jag inte riktigt, den behöver helt enkelt vakna till lite innan den fungerar som normalt. 

Den skulle också vara otroligt frusen av sig. Att fota utomhus på vintern utan att den får värme sig under jackan lite då och då är i princip omöjligt. Då blir den lite trilsken av sig och fotar då och då inte när jag vill vissa gånger. Jag kan förstå den, kyla är inte det roligaste som finns. Men får den värma sig mellan bilderna så fotar den så bra så, iallafall i ett tag, tills den tycker att det är dags för lite värmning igen. 

Hade den varit en människa hade den hatat vintern pågrund av ännu en anledning, inomhustävlingarna. Däremot skulle man kunna se hur den lyste upp när det kom in en vit häst på banan - då skulle det ändå vara helt okej, annars skulle man kunna bojkotta inomhustävlingarna helt. 
 
Min kamera som människa hade helt enkelt varit väldigt likt mig... 

Hur var mitt 2012? Maj

April avslutades och maj började med en rolig kväll/natt med kompisar.
 
Underbart väder utomhus, ingen snö, strålande sol och varmt - 1 maj... kommer det verkligen se ut så igen om lite mer än en månad...?
 
Plugg, plugg, plugg, plugg, plugg, plugg.
 
Skämtfoto till skolkatalogen.
Hopplektion med världens bästa Casper.
 
Dressyrtävling på ridskolan.
 
Gjorde klart dom två sista nationella proven, MVG i matte, svenska och VG i engelska och kemi.
 
Fotade terrängläger i Sättjära för Ulf Johansson.
 
Första och hittills enda avramlingen på Casper - Check! 

Godmorgon!

Detta är alltså andra dagen i rad som jag får sova ut, helt underbart! Det har nog inte hänt på mer än en månad pågrund av alla tävlingar jag har varit iväg på den senaste tiden. Jag kommer att kunna sova länge imorgon också, men på måndag åker jag till Sundsvall tillsammans med mamma och fotar på en tävling där. 

Nu ska jag ta det lugnt ett tag och på eftermiddagen ska jag åka "hem", tacoskäk och påskäggsletande väntar. Jag kommer att ta med mig datorn så uppdateringen ska flyta på bra ändå. Efter att ha gjort om designen är jag riktigt taggad på ett blogga igen, hoppas att det håller i sig länge! 

Jag längtar såååå mycket till sommaren


Gör inte ni också det efter att ha sett dessa bilder?

Jag ♥ Tekniken

Allting som har med teknik på något sätt fungerar för tillfället alldeles perfekt. Undra hur länge det kommer att hålla i sig, för så brukar det verkligen inte vara...
 
♥ Mitt internet är ökat och nu har nu räckt månaden ut 2 månader i rad. Som det var förut så tog det slut efter halva och jag var tvungen att köpa mer. Nu kanske jag inte ska säga att för mycket eftersom det är två dagar kvar på mars, men det är, även om det skulle ta slut inom dom två närmsta dagarna en stor förbättring. 

♥ Jag är helt kär i min nya dator. Allt från att plugga till att skicka bilder är helt plötsligt så mycket roligare. Det krånglar inte när man ska lägga över bilder och man kan ligga i sängen och blogga, bättre kan det inte bli! 

♥ Kameran fungerar kanon den också. Efter att ha köpt ett till minneskort och ett till batteri så är det heller inte något problem att fota under en hel tävling. Jag och kameran börjar också komma bättre överens och bilderna fotade i ett ridhus blir bättre och bättre för var gång. 

Ny design

Ser ni inga ändringar så tryck F5. Är det något som ser konstigt ut blir jag väldigt tacksam om ni talar om det! 
 

Nytt utseende

Ska börja spåna på en ny design nu ikväll och så får vi se vad som dyker upp här imorgon!

Ridlektion på stallets "nykomling"

...eller ja, nykomling och nykomling, hon är inte så ny längre - Bon Bon.Hon var iallafall supertrevlig att rida och hon kändes väldigt fin i både skritten och traven, sedan tyckte hon att det blev lite jobbigt i galoppen. Men eftersom det var första gången jag red henne är jag jättenöjd och även lite smått kär. 

Otrolig spännande söndag

Jag har pluggat och nästan fått in 140 spanskaglosor till ett prov vi har på tisdag och så har jag skickat klart dressyrbilderna från förra helgen. Något mer än så har inte hänt och snart ska jag släcka ner datorn och sova - vilket betyder att alla glosor kommer flyga all världens väg under natten... 

Att jag kommer hinna blogga under dom närmsta dagarna är ytterst tveksamt. Förutom spanska-provet på tisdag har vi också en historiauppsats som ska vara inlämnad på onsdag, så jag har fullt upp. Om jag får tid över tittar jag in här och skriver ihop något inlägg annars hörs vi igen på onsdagkväll. 
 
Det verkar också som att jag har övertalat mamma att åka till Sundsvall nästa måndag, och eftersom jag vet att hon läser detta så tycker jag att vi bestämmer det på riktigt nu! :)

Skickar bilder, skickar bilder


Ett dressyrpass igår och ett idag

Jojo har verkligen varit superfin både idag och igår! 

Långtisdagen är avklarad

Evighetslång dag på skolan, precis som alla andra tisdagar. Dock räddades dagen av ett tre timmars hål då våran engelskalärare inte var där idag. Vi spenderade en halvtimme ute och väntade på bussen och åt sedan lunch på Donken. Dom 3 timmar som återstod kändes efter det så mycket lättare. 

Kvällen ska jag spendera tillsammans med min "käre vän" matteboken eftersom vi har prov imorgon, ska även försöka hinna med att skicka lite bilder och kanske också blogga lite - vi får helt enkelt se! 

Bilder från i söndags, DKRS lag tog hem andraplatsen


Riktigt nöjd med lektionen!

Red Emm även idag och det går faktiskt bättre och bättre, gångerna hon drar iväg under en lektion blir färre. Vi hoppade en kort bana och första gången var det total kaos. Ingenting fungerade. 5 halter, 10 volter och en massa avsaktningar hann vi med under banan på 4 hinder, det måste väl också vara en prestation? 

Andra gången gick det däremot betydligt bättre, jämt flyt, även om det går lite väl fort framförallt i höger varv. Men då rullade vi igenom banan utan varken halter eller volter utan flöt på i galopp. Efter det skulle vi rida lite omhoppningssvängar. Jag svängde absolut inte mycket utan kortade bara av vägarna lite, men denna gång kändes till och med bättre än den andra.Allt som allt är jag riktigt nöjd med lektionen och problemen som fanns under första rundan försvann sedan. 

Tråkigt match....

 
På väg hem, förlust med 3-7... :(

Snart bär det av mot Gävle!

Nu sitter jag på skolan och pluggar lite, snart kommer pappa och då åker vi och äter. Efter det hämtar vi upp mamma och sedan är det Gävle nästa som gäller. Hockey ikväll!

Jag har datorn med mig i bilen så något inlägg ska jag nog kunna lägga upp här.

Tjabba, tjena, hallå!

När jag kom hem var det raka vägen ner till stallet som gällde. Red ut Jojo en sväng och han skötte sig som vanligt super, även om det var väldigt roligt att galoppera, och väldigt svårt att skritta efteråt. 
 

Skickat bilder hela kvällen lång!


Hej hallå träningsvärk i magen

 
Det var länge sedan jag var så här slut efter en ridlektion, det är helt klart krävande att rida Emm. När man får till det på ordentligt blir hon riktigt fin och man behöver knappt göra någonting alls, men man behöver jobba för att komma dit. Det var iallafall en rolig lektion och även om Emm drog iväg några gånger så kändes det i det stora hela väldigt bra, däremot kommer jag ha rejäl träningsvärk i magen imorgon - jag känner den komma krypande. 

I lördags var jag i Bollnäs hela dagen, åkte 6 på morgonen och kom hem 6 på kvällen. Under gårdagen började jag fixa lite bland bilderna, läste en bok till skolan och var ner och red Jojo en sväg, fullt upp helt enkelt! 

Om 8 timmar ska jag kliva upp...

En häst riden, en häst knoppad, höpåsar packade, mat fixad... och så vidare, och så vidare. Nu är jag iallafall hemma igen, blev klar lite längre en tänkt. Nu väntar jag på att batteriet som sitter i kameraladdaren ska bli klar för att sedan sätta i det andra och gå och lägga mig. 05.20 ringer mobilen imorgon. 

Klockan 06.00 ska jag befinna mig vid macken där Therese och hennes mamma hämtar upp mig. Stort tack för att jag får åka med er! Vi åker då alltså till Bollnäs där jag ska fota hela dagen. Jag kommer fota alla klasser förutom den sista då jag åker hem med Denise och hennes familj, tack till er också! 

Godmorgon!

Idag är det alltså fredag, enbart 3 dagar kvar tills skolan börjar igen. Vart tog egentligen detta lov vägen? Jag ska iallafall spendera dagen på bästa sätt, hade först och främst tänkt ta en skrittur på Jojo. Sedan är det ju tävling i Bollnäs imorgon och om jag känner mig själv rätt kan jag nog bli kvar på stallet där det kommer fixas för fullt med hästarna som ska tävlas imorgon. Vi får helt enkelt se hur dagen utvecklar sig. 

Jag ska inte gå ner till stallet riktigt än så jag har lite tid för att fixa lite tidsinställda inlägg. Jag har dock lite svårt att komma på vad jag ska skriva, så om någon har lite tips så skulle det uppskattas enormt mycket! 

Underbara sportlov!


Fullt upp, nu är jag hemma!


Hur var mitt 2012? April

Tog årets första utomhus-hoppbilder under en Uffe-träning

Hittade denna bild i arktivet från april, den har ingenting med själva månaden att göra - men bara måste visa den ändå. Detta var första och enda gången jag åkte slalom, aldrig mer! 

Ny design på bloggen! 


Jag och Dogge bevisar att vi inte är som alla andra, vi taggar inför Brynäs andra finalmatch. 

...själva mathcen också då såklart
US anordnade en pay'n'jump

Åkte till Stockholm med alla nior på Ede skola 
Årets första utetävling, i Söderhamn 

SM-GULD, SM-GULD, SM-GUUUUUUULD

Fotade ännu en Uffe-träning

Fotade på en dressyrtävling

Detta kommer bli en bra dag

Stallet nästa. Vädret är helt underbart och det verkar inte blåsa lika mycket som det gjorde igår. Först ska jag och Gustav rida Jojo och Yatsy på den skottade utebanan. Jag tar med kameran så att vi får turas om att fota varandra. Sedan är det lagträning även idag så jag skulle tro att jag fotar den också. 

Jag blir nog kvar på stallet till lite senare i eftermiddag då jag ska ta in Jojo, men det kommer upp ett tidsinställt och jag ska försöka uppdatera från telefonen. 

Min dator är min favorit ♥

Tänk hur mycket roligare allt som har med en dator kan bli enbart för att man har en ny. Jag skulle nog kunna sitta och skriva en 10 sidors uppsats utan problem för tillfället, vilket jag egentligen borde göra... men riktigt så långt har jag inte gått än. 

Att kunna sitta i soffan och blogga slår allt, helt underbart! Jag förstår inte hur jag har stått ut med en stationär dator så pass länge. Jag är nu riktigt taggad på att hålla igång bloggen ordentligt, tacka den nya datorn för det! 

Fina hästar - Fint väder


Kameran och ljuset i ridhuset samarbetade bra idag!


Det stormar ute, men solen lyser så jag har några hagbilder och visa här sedan också. 

Ny dator, ny start?

Jag har nu införskaffat en ny dator, då kanske det vore dags att komma igång med bloggen ordentligt igen? Det var väldigt längesedan nu, men pausen har varit välbehövlig, tiden har inte funnits. Suget efter att blogga börjar dock komma tillbaka nu igen, så nu ska denna blogg dras igång igen! 

Om ungefär en timme ska jag traska ner till stallet för att gå igenom lite saker om hur Jojo ska skötas tillsammans med hans ägare eftersom jag ska vara hästvakt tors-sön. Jag har ännu inte dragit upp persiennerna, men det ser ut som att solen skiner utanför så kameran får följa med ner. Om jag har förstått det rätt så är det även lagträning nere på stallet idag, så om kameran är samarbetsvillig kan det nog bli lite bilder även från den. RSS 2.0