Hej bloggpaus

Jag har flera hundra stycken att skicka bilder till från dom senaste tävlingarna och dom vill jag få iväg innan jag åker utomlands på fredag. Jag har också mycket att fixa i skolan innan fredag eftersom jag kommer missa en hel vecka. Vi får se om jag hinner blogga något annars kommer jag tillbaka hit när jag kommer hem i från Cypern.

Dagen

Idag ska jag först och främst städa och skicka bilder. Vi får se om jag senare idag går ner till stallet och hjälper Gustav att duscha Oscar inför imorgon. Då är det dags för andra omgången av ponnydressyren, där vårat lag första omgången kom tvåa. 

Ridpass 1, Herr Fläck

Jojo var riktigt pigg idag och det enda han egentligen ville göra var att springa fort. Efter några minuter med halt - skritt - halt - skritt så lugnade han ner sig lite iallafall, då gick det iallafall att skritta. Efter att ha fått igenom honom någorlunda, kände inte att jag skulle komma längre igår, så tog vi några skutt på dom små hinder som stod uppställda på banan. Vi avslutade sedan med att galoppera lite i uppförsbacken som finns runt sommarhagarna. Allt för att bli av med lite energi.

Idag satt jag på två fina fläckisar


Rida

Om ett tag ska jag traska ner till stallet för att göra i ordning Jojo för ett ridpass. Mamma och Douglas kommer också ner så då får dom klicka lite bilder. Det är inte alls fint väder ute idag, men det regnar iallafall inte så bilderna ska nog iallafall bli någorlunda. Jag tror att det blir ett ridpass på Bon-Bon också om det finns någon plats ledig att rida på när jag är klar med Jojo.

Hej och hå

Att hålla igång bloggen när jag varit på tävling och fotat en hel helg är inte det lättaste. All tid vid datorn spenderas med mina tusentals nyknäppta bilder. Följ mig via instagram under dessa perioder där jag hela tiden uppdaterar! 

Sommarvärme

Underbart väder ute. Förra lektionen pratades det om att vi skulle rida ute idag så jag hoppas på det. Det kanske är dags att rida i T-shirt för första gången i år? Men eftersom det är några timmar kvar till vi rider får jag se hur jag gör. 

Duktig ridskolehäst!

Tove och Mystik tog hem segern i en 110 cm klass idag. 

Imorgon åker fem DKRS-ekipage iväg till Hudik och jag ska dit och fota hela dagen. 

Samma visa idag

Spenderade först dagen på skolan, nationella prov och styrketräning på idrotten - roligare kan man ju ha på en fredag... Sedan åkte jag hem och åt, därefter ner på stallet. Där var det dressyrträning hela kvällen så det är vad jag har kollat på. Nu skickar jag klart dom sista bilder jag har kvar från dom senaste tävlingarna eftersom det vankas nya imorgon. 

Morgondagen kan bli spännande. Först är det stalltjänst som gäller, ge hästarna mat, ut med dom, mocka och så vidare. Sedan raka vägen till Hudiksvall där det är hopptävling och efter det självklart tillbaka till stallet för eftermiddagsgörat. Fullt upp med andra ord! 

Full fart på DKRS ridbana!


Fullt upp

Skolan, hem, ner till stallet, rida Bon-Bon i mjukisbyxor eftersom det inte var planerat och nu har jag satt mig i soffan. Jag tog med mig kameran idag eftersom vädret var fint. Det har dock hunnit ändra sig ett x-antal gånger och det har varit alltifrån strålande sol till hagelskurar. Jag ska iallafall sätta mig och fixa med bilderna nu, eller näe, först ska jag skriva klart min svenska uppgift. 

Humorgalan

Efter att under kvällen tittat på Humorgalan ska jag imorgon kliva upp, gå på skolan och äta maten där utan att klaga det minsta. Det är när man ser sådana här saker som man inser hur bra vi egentligen har det. 

Sinnessjukt trött

Hela dagen har känts som en lördag, tanken på skolan imorgon är därför inte alls lockande. Hela veckan vänds upp och ner när det mitt i kommer en ledig dag. Men jag ska inte klaga, lediga dagar är bra när dom än infinner sig. Dessutom börjar ju inte jag förrän klockan 12 imorgon och det är ju väldigt skönt. 

Resten av kvällen ska spenderas tillsammans med datorn då jag verkligen måste bli av med lite bilder sedan tidigare tävlingar då det till helgen kommer två nya. Jag har också lite att plugga, men det ska nog gå fort eftersom det är så pass lite.

Hej vad det gick

Vi var idag fyra glada ekipage som gav oss ut på uteritt, och hej vad det gick. Både hästar och ryttare verkade tycka att det var väldigt skoj och hästarna ville mycket hellre springa fort än lugnt och sansat.

Jojo var väldigt pigg och stark i början och trivdes verkligen inte som trea i ledet. Men efter några galopper lugnade han ner sig betydligt och jag fick mer och mer kontroll. Efter ungefär halva turen hamnade vi sist och jag väntade mig då en häst som satte sig på tvären och inte alls tyckte det var en bra idé. Han överaskade dock mig och skötte sig kanon där bak, även om det kanske gick lite väl fort ibland. 

Det roligaste med att nu kunna rida runt i skogarna igen är att det finns lite nerfallna små träd över stigarna. Vi hittade några stycken sådana idag och självklart skuttade vi över dom! 

Uteritt

Snart bär det av ner på stallet och en härlig ridtur tillsammans med ridskolans ponnylag på Jojo. Vädret är underbart så det blir väldigt härligt med en tur ut. 

RSS 2.0