RIDLEKTION 19/12

en till av mina paint-konstverk


Första övningen gick alltså ut på att vi skulle trava längst spåret och vid B vända in på stora mittvolten och då rida över travbommarna. När vi red längst spåret skulle vi tänka mycket på hästarnas trav och göra mycket tempoväxlingar.

Efter att ha gjort det i båda varv gick vi över till övning 2. Vi kom i galopp över den första galoppbocken och skulle sedan bryta av till trav, göra en volt över travbommarna och efter det fatta galopp och komma över den andra galoppbocken.

Även övning två gjorde vi i båda varv och började efter det med den sista övningen. Då skulle vi rida rakt fram över dom små "hindren" och kunna reglera hästens tempo. Först red vi över en gång för att ha känt på linjen och räknat hur många språng hästen gick på när den galopperade i ett normalt tempo.
Hur många språng man skulle gå på nästa gång varierade från häst till häst. Jag och Casper gick på 6 språng första gång, nästa gång skulle vi gå på 5 - alltså rida på mer framåt. Tredje gången skulle man samla upp hästarna och återigen gå på 6 stycken språng.
Nyttiga övningar allihopa och en rolig lektion!
                

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0