15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?

Svår fråga, men det är verkligen sant.
Hästar och ridning får en verkligen alltid att må bra. Som när man kommer ner till stallet efter en jobbig dag i skolan, allt verkligen släpper och man blir pigg och glad igen.
När man är med hästar så "lever man verkligen i nuet", man måste koncentrera sig på hästarna - dom väger flera hundra kilo och om dom vill, då sticker dom. Tack vare detta koncentrerar man sig enbart på hästarna och glömmer då bort allt som är jobbigt, man glömmer bort alla måsten.

Hästarna väger som sagt flera hundra kilo, men vi har kontroll på dom (för det mesta...) Dom väljer att lyssna på oss, för om dom inte ville det så kan dom hur enkelt som helst välja att sticka. Kasta av oss, springa över oss, dra iväg... Egentligen kan man undra varför hästarna väljer att vara så pass snälla som dom är, många hästar blir väldigt illa behandlade - utan att klaga. Kanske är hästar alldeles för snälla?
Mår man dåligt finns hästarna helt enkelt där, dom lyssnar utan att avbryta och dom kan aldrig tala om det för någon. Dom finns helt enkelt bara där.
Hästar får en verkligen att må bra, när som helst och hur som helst.                   


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0