Stintans Champagne

Ridskolehäst på Delsbo kör- och ridsällskap
Född 2003
e. 
u.
Förvuxen Shetlandsponny
B-ponny

Turen har nu kommit till den minsta ridskolehästen. En shetlandsponny vid namn Champagne som har vuxit över shettismåttet. Han har nu stått på ridskolan i några år och har växt in i rollen som ridskoleponny, men hans envishet och egna vilja, den är minsann fortfarande kvar. 

För det första måste jag säga att Champagne är en väldigt smart häst, han har med tiden lärt sig vilka han kan göra lite som han vill med. Är det ett mindre barn som vill rida själv på honom så får dom kämpa något otroligt, för enligt Champagne är det ju väldigt onödigt att gå ute på fyrkantsspåret - speciellt om ingen annan häst går precis före honom. Kommer det däremot upp en mer erfaren ryttare så gör han i princip ingenting alls. Ställer man ordentliga krav på honom så kan han sura ihop lite, men ger sig väldigt fort. Har man en gång visat att man kan bli sur på honom, då brukar han gå som en klocka resten av tiden.

Han är tack vare sin envishet en väldigt bra ridskoleponny enligt mig. Rider man inte riktigt ordentligt och är bestämd, då gör han helt enkelt inte som man vill. Det gör att alla barn redan från början får lära sig att rida ordentligt, vilket jag tycker är ordentligt nyttigt. I hanteringen är han otroligt snäll och kan hanteras av alla. Det enda problemet är att leda honom till hagen, när det finns gräs i närheten... slappnar man av ett ögonblick så tar han genast chansen - som sagt, en otroligt smart liten ponny. Dock tycker jag att han har börjat sköta sig bättre på den punkten den senaste tiden. 

Ett tillfälle när man verkligen märker hur otroligt snäll han är i hanteringen är när man ska sätta på hans kroppstrumpa, tillika exemtäcke. Jag tycker det är fantastiskt att dom bara går med på det dag ut och dag in. Dom tre exemhästar, Champagne, Loppan och Ärtan, vi har på ridskolan vet alla precis hur dom ska göra. Dom sticker ner huvudet i öppningen och väntar sedan lugnt på att man ska lirka ut dom. Snällaste ponnyerna! 


Kommentarer
Postat av: Erica

Åhh så söt! Älskar små hästar! :P Helst skulle jag vilja ha en hel flock av dem hemma! Haha

2012-08-18 @ 09:32:32
URL: http://kickarn.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0