RIDLEKTION

Oj, längesen jag bloggade... dagarna flyger iväg!
Som sagt, dagarna-veckorna-månaderna, går hur fort som helst. Snart är det December och julafton, snart är det 2012 - helt ofattbart. Jag går snart ut 9:an, börjar snart gymnasiet, vart tog tiden vägen?

Igår, måndag, var det först skolan sedan hann jag vara hemma ett tag men det fanns ingen ork till att blogga. Åkte ner till ridskolan och där stog travhoppning med Casper "på schemat".
 

hm, fin paint-ritning... men lättare att förklara om man har en bild.
Vi värmde först upp på travbommar, dom svarta högst upp. Vi skulle stå i tvåpunktssits och verkligen få fram hästarna ordentligt efteråt. Efter att ha kommit över dom några gånger i båda varv så travhoppade vi krysset med bommar framför.
Någonstans här tyckte jag att jag började få fram Casper ordentligt efter att ha "gått på han" en gång. Det var något som behövdes för att han skulle vakna upp.
Efter detta kom vi sedan in i trav på även studsen, där tyckte jag att det flöt på helt okej - om än lite segt den första gången.
Som avslutning togs två hinder bort från studsen så att enbart ett blev kvar. Det höjdes upp lite och vi fick komma på det en gång var i galopp. Det märktes att vi hade övat på att ha tryck i hästarna och vänta på språnget för det språnget var jag riktigt nöjd med. En väldigt bra avslutning helt enkelt!
sötcasper på ridläger i somras


HEADER&DESIGN

Ska sätta mig och fixa lite med det nu, om jag blir nöjd så blir det alltså nytt här på bloggen idag.
Dom färger som jag har nu känns väldigt mycket höst och nu har ju faktiskt snön kommit och vintern dragit igång på allvar. Har inga riktiga vinterbilder ännu, men kan nog försöka skramla ihop till något.

STOCKHOLM INTERNATIONAL HORSESHOW

Sitter bänkad framför SIHS resten av dagen.
11.00 - GP-hoppning, SVT1 & SVTPLAY
14.30 - Världscupen dressyr, SVT1 & SVTPLAY
21.30 - Fyrspann/kändishoppning, SVTPLAY
Helt ärligt så ser jag mest fram emot kändishoppningen, alltid roande!

...och om någon missat det, med tanke på facebook, så snöar det faktiskt idag. Underbart, och vilken timing, på 1:a advent ska det ju verkligen vara snö! Jätte mysigt och en perfekt dag för att sitta inne framför tvn/datan. Får se om det slutar snöa innan det blir mörkt, annars kanske det blir några bilder också. "Första snön" måste ju förevigas.

RUBRIK

Dagarna rullar fortfarande på utan att det händer något speciellt. Har idag bara varit inne och myst, ute har det blåst som bara den! Det har även sagts att det ska snöa inatt, vilket är mer än välkommet - jag vill ha vinterbilder så att jag kan fixa iordning en ny header!
...och eftersom det enbart är knappt en månad fram till jul så måste det komma snö nu. Enligt mig ska det absolut vara snö innan December börjar.


MER BLOGGNING I HELGEN

Slut efter en lång och seg vecka, bloggar mer i helgen!

INGET HÄNDER

Händer inget speciellt som är roligt att blogga om... skolan - plugg/data - sova, så ser vardagarna i princip ut nu för tiden. Var i alla fall ner på US-möte på ridskolan idag, han inte vara kvar längre utan måsta åka hem så var bara med i början så vet inte riktigt vad dom bestämde.

Kan ju även tala om att jag vill vill vill till globen i helgen, riktig avundsjuk på dom som ska dit. Blir att följa sändningar på datan och tvn istället. Bättre än inget!
 
      

Detta såg jag när jag var i globen 2007/2008 är inte helt hundra på vilket år det var, helt otroligt!

HASTNET.SE

  

HÄSTNET.SE, där kan jag sitta och drömma mig bort flera timmar i sträck om jag inte har annat för mig.
Även om jag inte alls ska köpa häst, inte ens i närheten, så är det som sagt kul att drömma.
Jag kollar inte heller på hästar som enbart skulle kunna passa mig om jag skulle köpa ponny/häst nu (då alltså en D-ponny eller häst) utan jag kan absolut även sitta och kolla på B-ponnysar.

Tänk om man ändå hade haft det som många småbarn faktiskt har det nu när man var sådär runt 8 år, för så små är ju faktiskt några av dom man ser ute på tävlingar nu. Ha föräldrar som köper hästen, betalar allt, i viss mån även tar hand om hästen, och få chansen att börja rida och tävla så tidigt.
Nu säger jag inte att alla har det så utan självklart så finns det undantag, om man kämpar på och verkligen tar hand om hästen och hjälper till så ser jag absolut inga problem med det.

Men det som är absolut roligast är nog ändå att kolla på hästar som skulle passa mig om jag skulle köpa häst imorgon. Att drömma sig bort och fantisera om "kommande" tävlingar på hästen som man hittat, hur man åker och provrider - drömmarna kan bli många.


Att till exempel kryssa i att dom dyraste hästarna ska visas överst är också något som är väldigt spännade, för det finns verkligen sjukt dyra och fina hästar och ponnyer.
Jag gillar även att kolla runt på begagnad utrustning oftast finns det även där väldigt mycket fina saker - oftast inte alls mycket använda. Där kollar man ju oftast på någonting som är närmare verkligenheten än om man jämför med när man sitter och kollar på hästar för fler hundra tusen.

Alltså en stor hiss till http://hastnet.se/, en super bra säljsajt för allt som har med hästar att göra!


LÅNG DAG!

Den absolut segaste dagen vi har haft på länge, kändes som om den aldrig skulle ta slut. Men bevisligen så gjorde den ju faktiskt det ändå.
Har abslolut inte hänt något speciellt idag = ingenting att blogga om. Kompencerar (heter det så?) med att fixa ihop ett tidsinställt tills imorgon så att det är lite liv här när jag är på skolan.
Taggar iallafall för både NO och Svenska prov imorgon - som sagt veckorna innan lovet är FULLA med en massa prov och arbeten som ska lämnas in. Som tur är ligger jag inte efter i något just nu, så det kunde ha varit värre!

Talande bild!

DÅLIG RIDNING

Kom nyss hem och usch och fy säger jag bara. Dressyrprogram med Casper, jag red som en kratta och han blev seg och stark... helt förståerligt om man ser till min ridning.
Men kommer igen till nästa måndag och rider som attan då istället.

Hur trött som helst efter en dag i skolan, och är såååhäär taggad för långdag imorgon. Men för att se det hela posetivt är det bara några veckor kvar till jullovet, längtar mer än mycket.
Bloggar mer imorgon då jag kommer sitta hemma hela kvällen med en massa plugg, trevligare tisdagskväll skulle jag ju kunna ha haft.
sötcasper.


SEG SÖNDAG

Den segaste söndagen på länge, bara massa plugg-plugg-plugg hela långa dagen. Men har iallafall hunnit så långt att jag blir klar med arbetet på dom 3 lektioner vi har på skolan innan fredag.
Kollade även på världscupen, ännu en placering för Roffe. Grymt!
Imorgon blir det först skolan, sedan sälja korv med en kompis för att våran klass ska tjäna pengar och sedan ridlektion på kvällen - fullt upp med andra ord. Får se hur mycket bloggen hinns med, men något inlägg ska det nog hinnas med iallafall!

min stooora idol :') (syftar då på den väldigt stora kaxiga saken = den lilla saken som tror han är dubbelt så stor som Atlas och kaxar som attan...)



VÄRLDSCUPEN HOPPNING

14.55 SVT-play, DIREKT
16.55 SVT1 - SAMMANDRAG

bild från google.

DAGEN/NATURBILDER

Kommer bli en väldigt seg dag, har en massa SO-plugg som måste göras. Arbetet ska vara klart på fredag och jag är väl inte riktigt där jag borde vara för att hinna...
Så alltså kommer jag spendera dagen framför tv'n tillsammans med skolböcker, mindre trevligt.



Några blandade bilderav dom väldigt få naturbilder jag faktiskt har fotat, finns enbart 3 stycken mappar i mappen naturbilder.

DRA IGÅNG BLOGGEN IGEN?

Bloggsuget börjar sakta men säkert komma tillbaka. Än lovar jag inget men ska verkligen försöka komma igång igen. Väntar nu på att vintern ska dra igång, för vem vill ha en höstig header när det börjar gå emot vinter? Ska alltså så fort det kommer lite snö dra mig ut och fota lite vintriga bilder som går att använda. Börjar tröttna starkt på den header jag har nu, JAG VILL HA PHOTOSHOP!

Men iallafall, nog om det. Har inte hänt alls mycket sedan senast jag bloggade, det gamla vanliga, skolan som tar hur mycket tid som helst, stallet och kompisar. Allt flyter på helt enkelt.
Men snart är det ju faktiskt iallafall jullov, väldigt efterlängtat - även om det var höstlov nyss... alla prov som vi ska ha nu innan lovet känns inte alls lockande och sedan nationella prov efter jul, hm.
Inte så mycket mer att skriva om nu, drar igång bloggandet med några, förhoppningsvis, roliga inlägg imorgon!

HAGMYREN

Mockat, fixat mat, tvättat vagnar och smörjt utrustning. Har även kört en väldigt liten urgullig shettis ut på en tur, Prince Anton var namnet. Bloggningen läggs åt sidan, orkar inte göra skriva massa inlägg när jag kommer hem. Skriver när jag orkar och känner för det!

INGEN BLOGGNING

Kom hem för lite mer än en timme sedan, har just hunnit duschat och borde gå och lägga mig typ nu.
Slutar redan vid 3 imorgon på praktiken och åker direkt hem, ska ta tag i bloggen då!

HICKSTEAD

Så fruktansvärt hemskt att något sådant kan inträffa, alla tankar går till Eric Lamaze och andra närastående.

Vila i frid fina Hickstead!


VÄRLDSCUPEN

Om en kvart kl 14.25 visas världscupen i hoppning från Italien på svt play. Så det är vad jag ska roa mig med ett tag framåt. Klockan 17.00, visas ett sammandrag från tävlingen på SVT1.
GOOGLEBILD!

SEG SÖNDAG

Uppdateringen har legat på 0, men tog vara på dom sista höstlovsdagarna.. då har inte datan hunnits med riktigt så mycket  som jag egentligen skulle vilja.

Detta kommer nog iallafall bli en väldigt seg söndag, vädret är sämst så blir nog bara att sitta inne och ha tråkigt. Då kanske bloggen hinns med ordentligt iallafall!
Det är iallafall väldigt skönt att när dom flesta andra går tillbaka till skolan imorgon så har jag nästan en vecka till "lov". Visst jag har praktik och kommer nog få jobba ordentligt - men jag ser det absolut inte som något tråkigt, det är nästan så att jag har längtat till att lovet ska ta slut.
Sätter verkligen igång ordentligt imorgon, åker till Hagmyren runt 9-10 skulle jag tro och blir nog där i princip hela dagen. Sedan är det ju även måndag, alltså har jag min ridlektion på kvällen.
Så det blir verkligen en lååång hästfylld dag eftersom jag inte rider lektion förrens 20.10, underbart!

Ska försöka fixa ihop några inlägg under dagen, till veckan blir det antagligen en väldigt bra uppdatering eftersom jag kommer ha något att berätta om varje dag. Fast det beror ju eoförsig på hur slut jag är på kvällarna...


RUBRIK.

Åkte igår kväll tillsammans med en kompis till Delsbo för att gå på bio som fritidsgården ordnat, skräckfilmer stog på schemat. Kom hem vid 1-halv 2, där har ni anledningen till varför bloggen legat nere.
Idag har hela dagen gått åt till hunden, har tillsammans med mamma och lillebror städat både hundgården och Anja själv. Eller ja, jag och Douglas har väl mest tagit hand om Anja medans mamma har städat.. men ändå!

PRAKTIK

Nästa vecka så ska jag ha praktik på Hagmyren, travbanan i Hudiksvall. Det ska bli väldigt intressant och spännande att få vara med om något nytt. Även om jag har hållt på med hästar ett bra tag så är trav något helt annat...



BUSCUPEN OMG.3

Idag ordnade alltså vi i ungdomssektionen en hopptävling nere på ridskolan. Buscupen omg. 3 alltså. Det är en slags cup som har anordnas så långt tillbaka jag kan minnas och sedan jag började rida där.
Det är fyra stycken deltävlingar under året - 2 stycken dressyr och två stycken hopptävlingar. Blir man placerad så får man ett visst antal poäng, 10 poäng för seger, 5 för en andra plats och 3 poäng om man kommer på just tredjeplats.
Det är även uppdelat i 3 olika nivåer beroende på hur långt man har kommit med ridningen och tävlandet, helt enkelt beroende på vilken erfarenhet man har. Första nivån är för dom som just börjat tävlat klubbtävlingar, andra för dom som har tävlat klubbtävlingar ett tag och den sista nivån är för dom som har tävlat lokalt.
Beroende på vilken nivå man tävlar på så ökar även svårighetsgraden, i dressyren blir det svårare och svårare program medans det i hoppningen blir högre och högre.

Jag har faktiskt lyckats fått ihop 10 poäng i år, jag och Petra var med i 50 cm klassen i våras - nivå 2 och lyckades vinna. Både jag och Petra tyckte nog att det var princip lika roligt även om det gick i 180km/h, speciellt i omhoppningen. Men det är klart att Petra måste leva upp till smeknamnet "flygande köttbullen"!

Men iallafall, tillbaka till tävlingen idag. Jag tyckte att allt flöt på bra även om det kunde ha varit fler som hjälpte till, men i det stora hela tyckte jag att vi fixade det bra!
Finns inte så mycket mer att berätta och eftersom jag inte hade kameran med har jag tyvärr inga bilder heller. Det kändes lite onödigt att ta med den eftersom tävlingen var inomhus och vårat ridhus är lite för mörkt för att det ska bli bra bilder.. tyvärr!
inlägg utan bilder är väl ändå tråkiga?


INGEN BLOGGNING

Var ner till Frigge och träffade en efterlängtad kompis idag, blev en massa prat bara.
Därför ingen bloggning och imorgon åker jag ner till stallet vid 8 och hinner inte fixa några tidsinställda så uppdaterar imorgon kväll!

RÖD OUTFIT





Detta är en outfit som jag tycker är snygg och som jag absolut skulle kunna tänka mig att använda om jag tävlade - skulle jag däremot "bara" tävla lokalt hade jag bytt ut kavajen mot en svart tröja.
SJÄLVKLART är det inte endast en tävlingsoutfit heller utan går precis lika bra att använda på träning, om nu någon inte förstod det eftersom det står "Röd tävlingsoutfit".
Men, hade min tävlingshäst varit en fux då hade jag absolut inte satt på den denna outfit. Rött och fux tycker jag bara skär sig och absolut inte passar tillsammans.
Kände att det blev väldigt mycket - "Om", "Tänk om", "Om jag hade" i detta inlägg, men drömma kan man alltid och jag tycker det är kul att knåpa ihop outfitar och sedan tänka mig att jag och "hästen jag inte har" skulle kunna använda det när vi tävlar... (A)



Om man sedan gör om den röda outfiten är det något som jag aldrig skulle använda, varken på träning eller tävling. Det blir alldelse för mycket, USCH!
Rött är en färg som det lätt blir för mycket av, så att matcha ihop det såhär tycker jag blir alldeles, alldeles för mycket. Så här tycker inte jag att man ska göra med en outfit - vilken färg det än är, att ha allt i lika färg är något som absolut inte faller mig i smaken.
Allt som finns på bilden tycker jag är snyggt var för sig, och om det är rätt matchat. Även om hjälmen inte är något som faller mig i smaken eftersom jag tycker det är snyggast med svart eller marinblå ridhjälm.
Men är det en liten ryttare på en b-ponny kan det bli en helt annan sak, har dom då till exempel allt rosa kan det ändå bli gulligt - men det enbart för att det är en liten ryttare+ponny, jag tycker ändå att det är för mycket.

Detta är alltså min åsikt och jag gör det absolut inte för att vara taskig mot någon!

IHOPSLÄPP

Igår kom det tre stycken nya privathästar till ridskolan som ska stå på lösdriften. Dom skulle då släppas ihop med dom andra och det gick väldigt bra.
Två av nykomlingarna sprang mest runt för sig själva och kollade läget i den nya hagen och verkade inte allt för intresserade av dom andra hästarna. Men den tredje, som då är en minishettis/shettis (?) gjorde helt klart min dag. Kaxigare häst har jag då aldrig sätt, måste trott att han var störst i hagen.
Det var han ju då inte, utan där fanns även Atlas - en ardenner som var ungefär 10 gånger så stor som lilla Raket, men det var ingenting som oroade honom. Hans kaxighet funkade sisådär och Atlas verkade mest fundera på vad det var för någon liten råtta som kommit in i hagen....

en mycket talande bild, och då är ändå Atlas större än hästen på bilden.

Kaxig var ordet!



Sockersöt... och väldigt oskyldig!



Dom andra två höll sig alltså mest på sin egen kant, tätt ihop!


Sammanfattat kan jag ju säga att jag fått en ny idol, Raket är ascool! :')

TILLE & JULI

Det blev så att jag var hästvakt åt båda Emmas hästar nu under tisdagen då hon är på kurs på Strömsholm. Alltså var jag hästvakt åt både Juli och Tille. Allt flöt på bra, fick även hjälp av både Gustav och Hanna - så tack till dom.
Jag hade då även tänkt fota dom två för att kunna visa här på bloggen, men dom ville inte alls jobba som modeller idag. Juli gav upp till slut och kom fram, men då alldeles för nära så att hagtråden blev i vägen på varenda kort. Tille däremot var helt omöjlig att få bra kort på, så det tar vi en annan dag!


branog söta är dom iallafall, fast än att Tille är stor som ett hus.... :')


BILDER

Har nu fixat igenom den första delen av dom nästan 300 bilder som tagits idag. Bilderna på när Gustav och Thula red imorse är nu klara. Det blev mest bilder på Gustav eftersom han hoppade lite i slutet - hoppning är så mycket roligare att fota!



thihi, hur gulligt :')

Vill ni se fler bilder kan ni kolla Gustav's blogg senare någongång ikväll/imorgon, han lägger säkert upp ett antal när jag orkat skicka till honom. http://gustavdellhem.webblogg.se/

BLOGGNING

Kom nyss hem, varit på stallet sen halv 9 imorse. Ska sätta mig och fixa bilder om ett tag som jag sedan lägger upp här!

RSS 2.0