Inte riktigt som planerat..

Min dag blev alltså inte riktigt som planerat. Pågrund av en äckligt jobbig mensvärk så blev det inget fiske för mig idag. Kände inte för att sitta på sjön hela dagen så istället blev det att jag pluggade hemma.

Jag fixade en liten egen friluftsdag ändå. Jag åkte och red Aileen tillsammans med Hilma som red Myggan. Vi red ut i det varma vädret, plusgrader och jag red tillochmed utan jacka. Våren är på väg! Det blev några härliga galopper och några bustävlingar hann vi också med. Aileen skötte sig super och hon var betydligt lugnare idag eftersom det blåste så förskräckligt förra gången.
Hon är verkligen en super trevlig häst. :)

Den enda bilden jag har på henne, jag måste verkligen ta med mig kameran dit någon dag...

Tröttare än tröttast...

...orkar inte fixa några tidsinställda inför imorgon utan kryper istället ner i sängen strax. Uppdaterar i morgon eftermiddag/kväll.

Min dag - 28 februari

Härligt att sluta vid 3 istället för halv 4. Härligt att kunna åka med pappa hem då och vara hemma kvart över tre - istället för att ha åkt buss och varit hemma strax efter 4.

Ikväll blir jag bara hemma. Får se om jag orkar plugga lite, annars spenderas kvällen framför matchbloggen. Imorgon har jag friluftsdag, jag ska angla (pimpla). Det blir nog roligt det, fika en massa och ha roligt med kompisar. Själva fiskningen är ju egentligen väldigt onödig! Imorgon kväll har jag även utvecklingssamtal, alltid lika roligt...
Random arkivbild.


Hur fort går egentligen tiden?

Man kan få dom mest konstiga idéer när man sitter och funderar på vad man ska blogga om....
Hur fort går egentligen tiden? Varför går den olika fort beroende på vad man gör?
Jag har ingen aning om varför det är såhär, men tänk vad mycket bättre det hade varit om det vore tvärtom!

I sängen: Klockan är 06.00, du blundar i 5 minuter. Den är 07.00.
I skolan: Klockan är 12.30, du blundar i 5 minuter. Den är fortfarande 12.30...Jag längtar till.....

Sportlovet - En veckas ledigt, en vecka då jag kommer kunna sova ut på mornarna och göra sådant som jag själv vill. Underbart!

Fota på tävlingar - Hopptävlingar utomhus, strålande sol så att man kan passa på att bli lite brun samtidigt. Det finns nog ingenting bättre. Ser verkligen fram emot första hopptävlingen för iår, även om den säkerligen blir inomhus... Jag tror även att det är så gott som bestämt att jag och mamma ska åka till Strömsholm på ponnylag SM i år också. Vi var där förra året, men då hade ju jag ingen kamera. Det ska bli super roligt!


Sommaren - Behövs det en förklaring? Sol, bad och värme. Sommarlov, långa sovmornar och ridläger + tävlingar. (Att jag eoförsig ska sommarjobba behöver man ju inte tänka på nu. Härligt med pengar tills i höst iallafall!)

Skidskytte VM och SM-slutspel i hockey - Sportnörd som jag är, tycker verkligen om att kolla på i princip alla dess sporter. Att utföra det själv, då är det enbart ridning som gäller. Tycker ändå att alla sporter är kul, idrott är favoritämnet i skolan - men det får hålla sig på den nivån.
Alltså börjar skidskytte VM på torsdag, bra inprickat till vårat sportlov. Heja Sverige! Det är också bara några få omgångar kvar i seriespelet och SM-slutspelet i hockey närmar sig med stormsteg. Heja Brynäs!

Några av dom saker som jag längtar till mest just nu...


Markarbete

Precis som jag trodde så var det markarbete som gällde idag.
Marit är fortfarande utomlands så vi red självständigt, fast vi hade fått en planering av henne. Det låg 4 stycken bommar på vardera långsida, på böjt spår. Först red vi på fyrkanten, ett varv på volten och fortsatte till nästa volt. Efter det så red vi på en och samma volt hela tiden. Vi skulle då fatta galopp efter bomserien och sedan sakta av till trav och komma på serien igen. Vi skulle då alltså få tillbaka hästen ordentligt efter galoppen.

Casper var fin idag. Redan från början kändes han mjuk och medgörlig. Han blev lite taggad dom första gångerna vi kom på bommarna, men annars lyssnade han ordentligt hela tiden. PluttCasper♥

Kameran fick följa med till stallet idag eftersom det är så mycket roligare att blogga om man har nya bilder att bjuda på. Casper brukar kunna vara lite småsur när man gör i ordning honom, idag däremot gick han verkligen in för fotomodellsrollen. Så fort jag riktade kameran emot honom spetsades långöronen ordentligt!
Det var inte det lättaste att fota i stallet, men här har ni några bilder iallafall.
 


Casper

Åker och rider Casper, får se vad vi hittar på. Skulle tro att det blir dressyr/markarbete lite blandat.
Bloggar när jag kommer hem!


Gamla ridbilder

Hittade några gamla ridbilder från när jag red Oscar på ridlektion för några år sedan.
Foto: Sandra
Bilderna togs 2009, för alltså ungefär 3 år sedan.

Söndagsmys

Lägger mig under täcket med en Hippson-tidning (och HK-plugg...) och taggar inför skolan imorgon.


Bra jobbat!

Jag måste berömma alla bloggare som varit på GHS!
Även fast jag själv inte har varit där har jag tack vare dom fått se bilder på mycket av det som har hänt nere på Göteborg Horse Show. Tycker alla har uppdaterat mycket och bra!

Även SVT ska ha en eloge för att dom har visat några klasser därifrån - fast jag tycker att det skulle kunna ha varit lite mera sändningar...


Bild från google


Muntligt

Redovisning av en matkultur, HK - MUNTLIGT (Iallafall i grupp)
Hålla tal på engelska
Skriva ett författarporträtt och redovisa muntligt, Svenska.


Detta är vad som väntar mig dom närmaste veckorna + andra läxor och prov. Sportlovet blir ett väldigt skönt och välbehövligt break, endast en vecka kvar.
Lärarna tycker verkligen inte om mig, jag hatar att prata inför klassen Prata med klassen - prata inför klassen, en väldigt stor skillnad!

Göteborg Horse Show

Även denna dag spenderar jag framför SVTPLAY och kollar på sändningar från Göteborg Horse Show.

Young Riders, final nu och klockan 15.30 är det dags för världscupen hoppning.

Göteborg Trophy

Rolf-Göran Bengtsson levererar, nu väntar vi på omhoppning.

SVT-PLAY

Ridit Aileen

Väldigt fint väder idag, om man bortser från blåsten, solen lyser och det är knappt några minusgrader alls. Idag har jag varit till Madde och Hilma, jag red ut tillsammans med Hilma som red Myggan och Linn som red sin ponny Ludde som också står där. Eftersom Hilma red Myggan fick jag rida Aileen för första gången. Hon var väldigt trevlig och skötte sig super under turen!
   Aileen i somras.
  
  


Fyra årstider, kontrasterna är stora!

JULI - Sommar


NOVEMBER - Höst

FEBRUARI - Vinter

Här i Sverige har vi 4 stycken olika årstider - Vinter, vår, sommar och höst.
Som ni ser på bilderna ovan är det väldigt stora kontraster i mellan dom, tyvärr har jag ju inga bilder på vår ännu eftersom jag fick kameran i somras har vi aldrig upplevt en vår tillsammans.

Jag tycker att det är bra att årstiderna växlar, iallafall jag skulle nog tröttna om vi hade sommar exakt hela tiden. Men 2 av dessa skulle jag klara mig väldigt bra utan, våren och hösten. Under dessa månader tycker jag att det enbart är grått, geggigt och tråkigt. Visst, det är väldigt fint med höstfärger på träden, men jag tröttnar väldigt fort på det.
Vintern och sommaren tycker jag däremot mycket om, även om vintern gärna kunde bli kortare och ge den tiden till sommaren istället. Sommaren är verkligen min favoritårstid, varmt&skönt, sol&bad - underbart!

Failbilder

Några failbilder från "hag-fotograferingen" den 11 februari.
På dkrs har vi ridskolehästar som verkligen bjuder på sig själva, lite smått knasiga sådär! ;)


Plugg, plugg och åter plugg

Har ett engelska tal som ska skrivas och hållas, engelska frågor som jag behöver svara på och en krönika som ska renskrivas på datan - allt detta tills på fredag.
Har tagit tag i lite av detta idag, men gör det mesta imorgon. Nu ikväll ska jag försöka hinna skriva några tidsinställa så att bloggen inte blir lika öde även imorgon. Det är inte det lättaste att hinna blogga på vardagarna.

Precis detta jag menar!

Jag är otroligt klantig, fråga bara min klass..... men här är förklaringen, alltså inte mitt fel!


Sova...

Tröttare än tröttast, skulle helst av allt vilja gå och lägga mig på direkten.
Seg långdag i skolan, vänta på bussen hur länge som helst och.... skulle kunna fortsätta klaga ett bra tag till, men struntar i det. Inte något som är kul att läsa om precis.

Vid 7 sätter jag mig iallafall framför matchbloggen och läser om Brynäs match mot Linköping. Sportnörd? Självklart!


"Ridlektion", 20 februari

Måndag = ridlektion.
Idag hade vi däremot ingen riktig lektion eftersom Marit är utomlands, istället red vi självständigt. Jag är fortfarande inte helt frisk så jag kan inte påstå att det blev något "wow"-dressyrpass. Jobbade mest för att få Casper att mjukna lite och följa med mig ordentligt, i slutet blev han faktiskt fin.
Kunde lätta ordentligt i handen i galoppen och han låg fortfarande kvar och väntade i samma tempo. Jag är iallafall nöjd eftersom jag inte var på topp pågrund av förkylningen. Pågrund av den sov jag endast 3 timmar, hostade hur mycket som helt, så jag är lagomt trött nu!
söten!


Fire Flea


Absolut, tyvärr har jag väldigt få bilder på Loppan - speciellt utan ryttare. Men några kan jag bjuda på!

Någon mer häst som ni vill se bilder på? :)

Detta måste jag jobba på....

Nu när detta ska bli en mer personlig blogg kan jag genast dra upp en av mina "stora fasor" - att prata inför folk.
Detta är något som jag tror att jag absolut inte är ensam om, många tonåringar känner nog av det, speciellt i skolan. Jag är en person som helt ärligt faktiskt har ganska lätt för mig i skolan. Men så fort läraren säger "och sedan får ni redovisa det muntligt får jag en klump i magen.

Detta är något som jag tycker är jobbigt och verkligen försöker att så att säga träna bort. Egentligen kan jag inte förstå varför det är så jobbigt. Oftast är det ju något som alla i klassen ska göra, ingen kan ju känna sig tvärsäker och helt lugn med det, eller hur? Helt ärligt tror jag inte någon skulle skratta om man skulle säga lite fel heller. Säger man heeelt fel så får man väl bjuda på det och skratta själv också.

Hur lätt är det inte att skriva om hur man borde göra, att sedan göra det i verkligheten är en helt annan sak. Varenda gång jag ska prata inför klassen tänker jag "bli inte röd i ansiktet, bli inte.....", detta gör tyvärr bara att jag rodnar ännu mer. Jag har absolut inga problem med att prata med alla i klassen annars, att däremot stå framme och prata själv är desto hemskare.
Har någon ett tips på vad man ska tänka göra för att bli mindre nervös/generad får ni mer än gärna dela med er!
Slumpad bild


"Giraff-Björne"

Hittade en lite smått rolig bild och bara måsta ladda upp den också. (Även om kvalitén är sämst...)
Jag kanske har missat något, men är Björne egentligen en giraff? ;)


Kort,kort,kort.......

Har precis klippt håret och nu sitter jag och väntar på att få skölja ur färgen. Mitt hår som äntligen blivit någorlunda långt är nu kortare än kortast igen, slitet som aldrig förr. Men eftersom mitt hår är vädligt lockigt, eller egentligen inte lockigt utan snarare "poff" så plattar jag det i princip varje dag.
Är egentligen blond och lockig, men vill vara brunett och ha platt hår. Varför är man aldrig nöjd med det man har?

Bilden har absolut ingenting att göra med inlägget, men det är ju iallafall en bild på mig ;)

Hästar i hagen - Sista delenBloggandet

Under dessa dagar som jag har varit sjuk och knappt orkat starta datorn har jag verkligen saknat att blogga. Jag har blivit så van vid att varje dag skriva några inlägg och det känns på något vis tomt att inte göra det.

Denna blogg har sedan jag startade den varit enbart inriktad på hästar. Ändå står det på min header, "en blogg om mitt liv". Hästar är absolut en väldigt stor del av mitt liv - men, jag har ingen egen häst och rider oftast ungefär bara 2-3 gånger i veckan. Detta leder till att jag väldigt ofta under veckodagarna inte har så mycket att blogga om. Jag har därför funderat och kommit fram till att evvm.blogg.se verkligen ska bli en blogg om mitt liv. Huvudinriktningen är absolut fortfarande hästar, men jag kommer börja skriva lite mer om allmänna saker utanför ridsporten också.

Alltså, detta är en blogg om mitt liv. Hästar och fotografering är dom största inriktningarna, men skriver också mer om min vardag och om saker och händelser i allmänhet.
En blogg med kontraster!Trött som en... ah, jag vet egentligen inte

Det enda som jag har gjort dom senaste 3 dagarna är att vilat/sovit, ändå är jag tröttare än någonsin förr. Gick och la mig klockan 23.00 igår, sov till ungefär 11.00 = 12 timmars sömn. Men jag är fortfarande trött redan nu, hur går det ihop? Att vara sjuk är verkligen väldigt trist!

Idag har jag iallafall varit i princip feberfri hela dagen, har inte stenkoll på det där (eftersom vi inte har någon febertermometer...(a)) Men har inte frysit, bara haft lite ont i huvudet och varit väldigt mycket piggare än dom tidigare dagarna. Hostar och nyser tyvärr fortfarande som bara attan. Jag som hade velat vara på stallet under helgen, men det blev ju inte så. Ska se till att bli ännu friskare tills på måndag istället så att jag orkar med både skolan och sedan ridlektionen på kvällen, önska mig lycka till!

Kvällen har spenderats framför tv:n och först och främst framför Brynäs - Skellefteå. Skulle någon ha missat det så kan jag informera om att Brynäs är bäst! 3-1.


Caféterian

Imorgon är det storstädning i caféterian på stallet, jag kan ju tyvärr inte komma eftersom jag är sjuk. Jag hoppas att det är många som kommer och att det går bra för er!

10.30- **.**, i ridskolans caféteria.

Sjuk

Har sedan i onsdags varit sjuk. Var i skolan och red sedan Myggan iallafall, vilket inte gjorde det hela bättre direkt. Men det var värt det för Myggan kändes faktiskt väldigt fin!

Sedan dess har jag knappt orkat startat datan pågrund av en feber som verkligen går upp och ner, som en berg&dalbana. Inte alls trevligt, men jag känner mig iallafall lite piggare just nu.
Bilder fotade av Sandra, tack så mycket! :)Hästar i hagen - Del 2


Vad gör Mystik? ;)


HAHA...! Man kan ju undra.
Onsdag imorgon, eller var det måndag?

Studiedagen går emot sitt slut och jag är ibland väldigt säker på att det är söndag...
Hur jag ska göra för att komma ihåg idrottskläder imorgon vet jag inte riktigt, kanske ska sätta upp en stor lapp på dörren där det står ONSDAG. Hoppas på att någon påminner mig! 

Imorgon har vi "läxförhör" på SO:n , Riksdag/regering. Så ska lägga mig och läsa igenom det lite nu. Har gjort frågorna och pluggat på skolan, så jag kan det nog egentligen. Men att läsa igenom det en gång kan ju inte skada. Det kommer nog bli en väldigt seg skoldag imorgon, vi har ett litet förhör även på svenskan och sedan ska jag fortsätta på mitt matteprov också. Jag bara måste komma ihåg idrottskläderna, så det finns någon liten ljuspunkt under dagen!

Efter skolan åker jag och rider Myggan, skönt efter en tråkig dag i skolan. Jag vet inte riktigt vad vi ska göra men jag skulle tro att vi kommer att rida på ridbanan, dressyr. Jag måste fundera ut något speciellt att göra, jag tycker det är väldigt svårt att rida utan ridlärare/tränare. Jag kommer aldrig på någon bra övning och blir lätt okoncentrerad, men ska verkligen försöka rida riktigt ordentligt och genomtänkt imorgon.

Jag har fixat ett tidsinställt, sedan uppdaterar jag när jag kommer hem!

Bilder på Mystik


Självklart kan jag göra det! Här kommer några av dom bilder jag har på honom.

Övning - ridlektionen 13 februari

Det som jag har ritat på bilden är alltså banan som vi hoppade i slutet av lektionen. Vi värmde upp med en lydnadsövning på den högra långsidan, med enbart bommar och sedan hoppade vi även endast studsen enskilt, då det andra hindret höjdes mer allt eftersom. Verkligen en super rolig lektion och bra övning!
(Sandra har även hon "ritat" vad vi gjorde, utifall ni inte skulle förstå min "fina" ritning...)Jag ♥ Studiedagar

Hur underbart är det inte att kunna sova länge, bara vara hemma och ta det lugnt - när man alla andra tisdagar har alla sega ämnen som finns och går i skolan till halv 4?
För den som inte vet svaret på denna fråga kan jag informera om att det är väldigt underbart! Fast egentligen sov jag inte så länge, klev upp redan strax före 9. Men jag är ju barnvakt så kände att jag kanske borde roa Douglas lite, men sedan visade det sig att han ändå varit vaken sen halv 7...

Vi har faktiskt inte gjort alls mycket idag, kollat på film och spelat lite wii. Nu ska vi snart börja laga mat, vi får se hur det går eftersom det är första gången vi lagar Carbonara. Förhoppningsvis ska det gå bra eftersom vi har ett väldigt utförligt recept som väntar på oss där nere.

Alla hjärtans-dag är det ju idag också, så glad Alla ♥-dag på er alla!
Puss?


Ridlektion, 13 februari

Dagens ridlektion kommer jag kunna leva länge på. Som jag anade så var det Lina jag skulle rida - men, när jag nästan var klar med henne visade det sig att Linnéa som skulle rida Casper idag hade egen häst. Även om Lina är en väldigt trevlig häst så passar nog jag och Casper ihop mycket bättre, jag tycker verkligen att han är super rolig att rida. Jag var alltså inte seg med att byta... (a)

Det var alltså Casper som jag red, och vi hade hoppning. Det gick verkligen bra, Casper hoppade allt och jag känner att jag har börjat lära mig att rida honom nu. Jag har helt enkelt börjat hitta alla knappar. Innan har jag ibland haft problem med att använda hjälperna på rätt sätt när han antingen blir för stark/pigg eller oftast när han blir slö. Idag satt i princip allt däremot. Nöjd med min ridning och SUPER nöjd med Casper.
Jag måste även tala om att jag höjt mitt "höjdhoppningsrekord" rejält idag. Hoppade runt metern på en liten studs (ett litet,litet hinder framför det större), innan har mitt "rekord" varit runt 80 cm. Höjden spelar väl egentligen ingen roll, men ändå väldigt roligt att notera.
Vi avslutade med en liten bana, kan "rita" en paintbild och visa antingen senare ikväll eller imorgon.
Underbara Casper! ♥

Hästar i hagen, DEL 1

Hehe, det var en väldig fart på hästarna i hagen denna dag... jag och Gustav stog och klagade på att hästarna bara stog och åt och gjorde absolut ingenting så fort man tog fram kameran. Då, POFF, blev det helt plötsligt en väldig fart på dom. Inte mig emot, bilderna blir så mycket roligare och det är så mycket roligare att fota!

Och nu slutade "ladda upp bilder-funktionen" fungera.... *morr*, kan därför inte fixa iordning mer tidsinställda med bilder och det blev väldigt få i detta inlägg.

Underbart!

Söndagskvällen känns med ens inte lika hemsk när jag vet att jag får sova ut på tisdag igen.
Studiedag på tisdag = underbart! Jag har knappt något plugg alls som skulle behöva göras då eller, vilket gör att det blir ännu mera underbart. Däremot ska jag vara barnvakt eftersom Dogge också har studiedag då, men honom ska jag ge stränga order att vara tyst och lugn tills det att jag vaknar! Tills det att jag vaknar av mig själv alltså, inte tills han känner för att komma och väcka mig....

Jag har suttit och fixat lite med bilderna under kvällen, men har fortfarande  200-300 kvar, det går segt. Förhoppningsvis så hinner jag lägga upp några i inlägg och fixa som tidsinställda under morgondagen.
Imorgon har jag ju även ridlektion, vi ska hoppa. Vet inte vem jag ska rida, men jag hoppas självklart på Casper. Egentligen blir det nog Lina eftersom jag har ridit henne dom senaste gångerna, men vi får helt enkelt se! Detta är verkligen super nyttigt med att rida på ridskolan, att man får chansen att rida så många olika hästar, super bra och man utvecklas verkligen som ryttare.
Lina igår.


12 februari

Förmiddagen spenderades nere på ridskolan, kollade på Uffeträning fram till klockan 2.
Efter att jag kom hem så har jag mest kollat på tv och slappat. Ska fixa lite bilder nu och sedan väntar Ponnyakuten klockan 19.00. Vad jag hittar på resten av kvällen har jag ingen aning om, men något mer inlägg ska jag nog hinna fixa iordning.


Smakprov

Jag orkar inte fixa iordning fler bilder idag, ordnar det imorgon. Så länge får ni nöja er med dessa. 


500 bilder

Efter en välbehövlig bloggpaus så är det nu dags att ta tag i bloggen igen. Hade absolut ingen ork till att blogga under veckan, två nationella prov + övrigt plugg tog allt. Istället umgicks jag med en kompis igår, kollade på ett antal filmer och pratade en massa. Mysigt värre!
Som en återstart så kommer jag bjuda på en mängd bilder, har lite mer än 500 bilder ifrån idag att gå igenom, rensa och redigera. Vi får se hur länge det tar men när jag är klar så lägger jag upp första delen här.


Nationella prov - Svenska, uppsats

Massa ny musik - Check!
Godis -
Check!
Dricka -
Check!
Läst igenom papper.... -
Check!

Måste faktiskt säga att jag känner mig redo för att skriva uppsats i drygt 2 och en halvtimme imorgon, hoppas bara att det går någorlunda bra också.
Min och Dogges myskväll för någon vecka sedan.


8 februari

Hemma efter en väldigt lugn dag i skolan och ett ridpass på Myggan.
Red på ridbanan tillsammans med Hilma som red Lillan och Sandra som red Aileen. Red dressyr, efter ett tag så slappnade Myggan av mer och mer, i slutet kändes hon faktiskt väldigt fin. Självklart kan det bli bra nog mycket bättre, men jag är nöjd!
Bilden är INTE från idag..


Morgondagen

Skidåkning, imorgon ska vi åka skidor på idrotten... får se om jag kommer hem utan brytna ben...
Jag kan verkligen inte alls åka skidor, nedförsbackar är helt klart värst - och om dom svänger är det totalt omöjligt, i uppförsbackar går det iallafall inte fort. ;)

Direkt efter skolan åker jag och rider Myggan tillsammans med Hilma. Jag skulle tro att vi rider lite på ridbana. Jag kommer alltså inte komma hem förens cirka halv 5, så uppdatarer nog då.


7 februari

Första nationella provet är avklarat, nu har jag bara ett x-antal kvar....
Jag tror nog iallafall att vi började med det enklaste, för detta var absolut inte så svårt som jag trodde att det skulle vara. Uppsats som gäller på torsdag och då även godis, vilket gör att det kanske också funkar?
Resten av skoldagan har varit väldigt lugn, hål timmen efter nationella och på dom andra timmarna tog vi det väldigt lugnt. Det här med nationella prov är nog inte så farligt iallafall!

Efter skolan har jag inte gjort alls mycket, har kollat klart på säsong fyra av OTH. Bättre serie får man leta länge efter - om det ens finns något. Grymmare än grymmast är vad det är.
Jag vill ha sommar, NU! Helst redan igår....


Ingen ork till att blogga

Som rubriken lyder:
Just nu har jag ingen ork alls till att blogga... fokuserar istället på nationella i svenska som är imorgon bitti. Det är mycket i skolan just nu men jag ska försöka blogga ordentligt igen imorgon!

Ponnyakuten

Kollar på ponnyakuten tillsammans med Douglas.


Barnvakt

Jag har varit barnvakt sedan jag vaknade vid 10 i princip så vi har hunnit med både det ena och det andra. Först så spelade vi Wii, Just Dance 2, och jag måste skryta med att jag vann dom flesta låtar vi körde. Tidigare har Dogge alltid varit bättre än jag, träning ger färdighet!
Annars har vi bara suttit framför tv:n och spelat spel/målat. Väldigt skönt att ha en "innedag" eftersom det fortfarande är iskallt ute. Även om jag gillar sommaren betydligt mer så har jag ingenting emot vintern, men riktigt såhär kallt tycker jag absolut inte att det behöver vara...
Vad Rasmus håller på med på denna bild har jag ingen aning om ;)


Mycket hinner ändras på en månad

Mellan dagarna då dessa bilder togs är det exakt en månad. Skillnaden är rejäl.
Själv så gillar jag absolut "snöbilderna" mest, på dom andra är det väldigt grått och tråkigt i bakgrunden.
Självklart så vill jag ju helst av allt ha sommar just nu. Men får jag välja mellan grått och tråkigt och en massa snö - då blir det helt klart snö!
11-12-29


12-01-29Lördagkväll

Gladiatorerna-kik med familjen!

Vinterbilder
Super fin dag

Underbart väder ute, srålande sol, fast ungefär 15 minusgrader.
Jag sprang ut och fotade lite när Douglas var ute och lekte i snön. Tyvärr dog kameran efter ungefär 5 minuter, jag hade inte väntat mig något annat eftersom den var i princip urladdad när jag gick ut. Hann få till några bilder, men nu måste kameran ladda innan jag kan lägga upp dom.

Härlig träning med Myggan

Full fart hela dagen, och det är verkligen iskallt ute - över 20 minusgrader...
Efter skolan så åkte jag direkt in till Hudik och åt med mamma, pappa och Douglas. Kina-mat, mums! Vi var inne i hudik vid 3 och jag skulle vara tillbaka i Delsbo ungefär 20 i 5 eftersom träningen började 5. Stressat.

Träningen gick iallafall bra, vi körde markarbete/hoppning. Känslan var väldigt mycket bättre än när vi red för Uffe senast. Myggan har skött sig super båda gångerna men idag kände jag att även jag var med på noterna, jag kunde följa med ordentligt i dom flesta språng och red verkligen ordentligt.
Vi övade på lite olika lydnadsövningar. En galoppcavaletti i hörnet, en serie galoppbockar på ena långsidan och sedan lite andra småhinder utspridda på banan. Först fick vi hoppa igenom dom olika serierna/hindrerna och efter det satte vi ihop allt till en bana. All funkade bra, vilket kändes jätteskönt!

Nu blir det mys i soffan resten av kvällen, framför någon film eller så kanske jag sätter igång med nästa säsong av One Tree Hill, vi får helt enkelt se. Vi får se om jag orkar fixa ihop något mer inlägg ikväll.


Jag hissar - HÖÖKS

        
Som så många andra väljer jag att hissa.... precis, HÖÖKS vår/sommar-kollektion.
Jag tycker verkligen att dom har lyckats denna gång, dom allra flesta produkter är väldigt fina och det är härliga och starka färger. Jag tycker också att det är kul att dom har börjat sälja lite "kända" märken.
Det är mycket som jag mer än gärna hade valt att köpa till min häst om jag hade haft någon, har inte riktigt fastnat för någon av ridkläderna än men det kommer kanske det också.
           
BILDKÄLLA
Jag tycker även att själva katalogen verkar vara väldigt fin, då syftar jag självklart på bilderna.

Bildminne - Nicke och Nisse

I somras hade vi 2 stycken ponnyer som bodde i princip utanför dörren. Vi fick pyssla om och rida dom när vi ville. Det klickades ett x-antal bilder på dom, tänkte bjuda på några nu.

heheh, så speciellt rena var dom inte - trots att dom fick några bad under sommaren.


Full fart hela dagen

En härlig fredag väntar, om man skulle plocka bort skolan. Full fart hela dagen!
Först väntar skola fram till klockan 20 över 2. Då hämtar pappa och Douglas mig och så åker vi in till Hudik, där mamma redan är och äter middag. Sedan är det full fart tillbaka till Delsbo för klockan 5 ska jag rida för Tina tillsammans med Myggan. Det ska bli jätteroligt, Myggan är verkligen härlig att rida!

Kommer hem vid halv 7 och bloggar om hur det har gått, tills dess kommer det upp något tidsinställt.
Charmig bild, fotograf: MAMMA


Märkeshysterin

Detta med märkeskläder och märkesutrustning är något som har brakat loss ordentligt under dom senaste åren. Är det bra och roligt eller borde det aldrig ha hänt?
Det är alltså under dom senaste åren som dessa märken har kommit fram, för några år sedan var märken inte något som var viktigt överhuvutaget. Åkte man på tävling då hade dom flesta vita schabrak - alla såg i princip likadana ut. Åker man däremot på tävling idag har dom allra flesta ekipage märkesutrustning, och är det ens någon som använder ett vitt schabrak så är den oftast väldigt ensam. (Nu pratar jag självklart om hopptävlingar.)

Jag tycker att detta med märken är posetivt, om det inte går till överdrift. Många av dessa produkter är väldigt snygga, men det kan även "ickemärkessaker" vara. Man ska inte döma ett ekipage efter utrustning, och man blir absolut inte en bättre ryttare tack vare att man bär dyra saker.
Sjävlklart är det ändå väldigt roligt att det nu finns större möjligheter att matcha. Hade jag haft pengar, och en egen häst så hade jag absolut köpt märkessaker. Men då inte beroende på att det är just märke, utan för att jag tycker att det är väldigt snyggt.

Alltså tycker jag att denna utveckling är posetiv, man kan numera lätt sticka ut på en tävlingsplats (eller kan man det, kanske om man har vitt schabrak?) och många av märkena har otroligt snygga produkter. Men det ska inte gå till överdrift eller bli ett måste, då blir det negativt.

  

Vad har jag gjort innan ridsporten?

Innan jag började med hästar och ridning hann jag med att testa andra sporter fotboll och friidrott.
Ridning började jag alltså med när jag var ca 8 år, fotboll höll jag på med ett bra tag medans friidrotts"karriären" var betydligt kortare. Några år höll jag på med både ridning och fotboll, men tiden räckte inte riktigt till och då var det ett väldigt enkelt val. Självklart var det ridning som jag ville fortsätta med. 

Att friidrottskarriären tog slut så fort har en självklar förklaring. Jag var helt enkelt inte alls duktig på det, rent ut sagt dålig. Men jag kämpade på ett litet tag iallafall och har en stor pokal från ett klubbmästerskap. Pokalen fick man om man deltog i alla grenar (tur det, annars hade jag aldrig fått den), för mig var det en stor bedrift att enbart göra det.
Ett "roligt", eller snarare väldigt pinsamt tillfälle var just under det där KM:et, i grenen 800 meter, om jag minns rätt. Det kan ha varit lite kortare/längre också. När jag hade halva sträckan kvar, så plockade tränaren ihop målgången, stängde av tidtagaruret och var på väg därifrån. Då hade alltså alla deltagare gått i mål förutom jag.
Mamma fick då skynda sig att springa ikapp henne och tala om att jag fortfarande sprang.
Min tid ifrån denna gren är därför lite oklar... ;)

Hedersplats!

Fotboll har jag alltså också spelat och det tyckte, och tycker fortfarande är väldigt roligt. Jag var även betydligt bättre på fotboll än jag var på friidrott. Jag spelade alltså i ett x-antal år, men när jag blev mer och mer intresserad av ridning så gick det före. Jag spenderade så mycket tid på ridskolan att fotbollen inte hanns med, valet är absolut inte någonting som jag ångrar!

Soft skoldag

Dagen idag har faktiskt varit väldigt lugn. Har kollat på film, suttit vid datan och haft idrott... inte mycket mer. Nu ska jag vara snäll och fixa maten även idag eftersom mamma och pappa ska iväg på utvecklingsamtal med Douglas. Bloggar mer senare!

"Favoritmärke"

Skulle jag välja ett favorit-märke inom ridkläder skulle jag utan tvekan välja kingsland.
Jag tycker att dom allt som oftast lyckats med alla sina produkter och dom är verkligen hur snygga som helst. Jag äger ingenting därifrån - men jag skulle mer än gärna ha allt i garderoben...


Ridläger

Nu under dessa kalla, mörka vinterdagar längtar jag väldigt mycket till sommaren - och då speciellt till alla ridläger på ridskolan. Att få träffa dom som varit där flera somrar i rad och även få lära känna nya människor. Att i stort sätt bo på stallet alla dagar i veckan, från morgon till kväll - underbart!
Från förra sommaren har jag flera hundra ridlägerbilder, och hoppas att jag denna sommar får minst lika många till. Mest ser jag ändå fram emot fälttävlanslägret, i "fotosynvikel", eftersom det är så himla roligt att fota på terrängbanan.
Blandade bilder från blandade ridläger.
 Kvällens aktivitet....

....skriva "matlista" med mamma och pappa. Haha, en så spännande kväll kan man ha en helt vanlig onsdag. Vi gjorde en planering för 3 veckor, min matlagningsdag är onsdagar och jag ska göra rätterna: Våfflor, Fiskpinnar och Carbonare. Inte allt för complicerat. ;)


Ekonomiprov - Check!

Ekonomiprovet avklarat = inga mer läxor och prov denna vecka.
Igår fanns ingen ork alls till att blogga, men nu är provet avklarat och det kommer finns betydligt mycket mer tid och ork till att hålla igång bloggen. Provet gick faktiskt även bra, jag kände att jag kunde svara utförligt och bra på i princip alla frågor - jätte skönt.
Har sedan jag kom hem från skolan lagat mat med lillebror, hjälpt han med läxa och sedan bara kollat igenom några bloggar. Senare ska jag sätta mig och fixa inlägg för både ikväll och imorgon.


RSS 2.0