Ridning utan hjälm del 1

Jag börjar med min åsikt om hjälm på "hobbynivå". 

Alla har sina olika åsikter och är man över 18 så har man själv hand om sitt eget huvud, är man yngre så är det föräldrarnas ansvar. Vissa struntar i hjälm då och då för att få fina bilder, andra kan till och med rida hela ridpass utan hjälm, medans det finns en tredje grupp som aldrig skulle sätta sig på en häst utan ridhjälm.
 

Jag för min del hör till gruppen som aldrig skulle kunna sitta på en häst utan hjälm. Förutom att det är otroligt riskfyllt skulle det också kännas "naket" och konstigt. Det finns nu otroligt många olika hjälmar att välja på, med olika utséende, passform och funktioner. Väljer man en hjälm som passar så ska det väl inte vara så svårt att sätta den på huvudet? Vad finns det egentligen för anledningar till att strunta i att bära en ridhjälm? 

"Det är obekvämt" - Detta håller inte eftersom om man köper rätt hjälm som är rätt anpassad så tror jag inte att den kan vara obekväm. Jag trivs väldigt bra med min hjälm och jag känner knappt att jag har den på huvudet. Tycker man att hjälmen är obekväm så tycker jag att man ska byta, för då passar den antagligen inte. 

"Det är inte snyggt" - No, no, no! Hur många olika sorters hjälmar finns det inte på marknaden idag? Jag tycker inte att alla är snygga, men någon tycker jag allt att man borde hitta. 

"Jag ska bara ta en bild" - Är det verkligen värt att ta en bild utan hjälm mot att kanske ramla av och skada huvudet så allvarligt att man sedan kanske aldrigt mer kan rida, eller kanske inte ens överlever? 

"Min häst är så snäll, det händer inget" - Man tycker att man känner hästen så bra och tycker sig veta att den aldrig skulle göra någonting dumt. Men tänk om hästen skulle bli rädd för någonting. Hästen är ett flyktdjur och blir den rädd för någonting så flyr den, då kan vad som helst hända! 

Jag skulle alltså aldrig rida utan ridhjälm och jag tycker jag har anledningar till det. Men vill någon rida utan så får dom göra det, även om jag tycker det är dumt är det inte min sak att lägga mig i. 


Bilder Badritt - Andra gänget i vattnet


Avslutningstävling

Förmiddagen spenderas nere på stallet där det idag är avslutningstävling för denna veckas ridläger.
Kameran följer självklart med och "bildbiblioteket" fylls på ännu lite till. Ett tidsinställt inlägg med bilder från badritten kommer upp under tiden jag är borta och sedan uppdaterar jag när jag kommer hem. 

EDIT: Det spöregnar och jag sov över = ingen fotografering idag... äckelväder! Foto

När ryttarna rider hem för att "byta grupp" så får man hitta andra saker att roa sig med: 


Ska detta verkligen vara okej...

...ska ryttare som är förebild för många ha tillåtelse att rida utan hjälm? 
Är det okej, borde det verkligen vara så och vad sänder det ut för signaler till små barn som rider... min åsikt kommer i ett enskilt inlägg.

Detta riktas nu inte mot ryttaren på bilden utan detta är något som dom lite "större" ryttarna gör, i dressyren är det ju bara väldigt, väldigt få som rider med hjälm... Detta gäller inte heller enbart tävlingsryttare för den delen. 

Bilder Badritt - Första gänget i vattnet

Jag fotade väldigt mycket när denna veckas ridläger var på badritt. Dom red i 3 och 3 i vattnet och det kommer komma ett inlägg med bilder på varje "gäng". 
 

Tillbaka...?

En dag utan stallet, en dag där målningen för dagen redan är klar (förhoppningsvis), det är en dag då jag har tid att lägga tid på bloggen igen. Jag har uppemot 900 bilder från dom senaste dagarna: 
  • Pay'n'jump på Mitt Hjärta 
  • Ridläger - Hopplektion
  • Ridläger - Badritt 
  • Ridläger - Terrängbanan
Några bilder från varje punkt kommer så småningom dyka upp här på bloggen. Jag tror faktiskt inte att dom kommer komma upp i den ordning som står. Jag tycker att det är roligare att redigera bilder från terrängbanan och badritten så det blir nog dom som kommer upp först. 

Ingen tid

Bloggen hinns inte med mellan stallet, ridläger, målning och annat därför får det bli en liten paus nu igen. Men jag fotar i princip varje dag, så vänta er en massa bilder när jag kommer tillbaka!

Helkväll på stallet

Stunden på stallet blev inte alls som jag trodde, en snabbis utan jag kom dit vid 16.00 och var hemma igen vid 22.00. Eller ja, jag är inte ens hemma. Istället är jag hos mormor och morfar och ska sova här eftersom jag vill till stallet tidigt imorgon. På förmiddagen ska dom som är med på lägret hoppa och sedan är det badritt som gäller. Kameran ska självklart med, men jag vet inte hur länge mitt batteri håller. Eftersom jag är hos mormor har jag inte tillgång till någon laddare.

...och vet ni vad som gjorde kvällen bättre än någon annan dag på sommarlovet? Jag fick träffa världens allra bästa ponny - nämligen Petra. För er som inte vet så är det en ponny som tidigare stog på ridskolan och som jag var skötare på i hela 5 år. Vi i USS skulle "underhålla" dom som var på lägret och det blev då en tipsrunda enda bort tilll stället där Petra nu bor. Ni anar inte hur underbart det var att bara få stå och klia henne i hagen igen... det finns ingen häst som njuter av det lika mycket som Petra, jag lovar! 

Förutom detta så gick jag och Gustav också en sväng med Evita. Hon skötte sig verkligen helt perfekt, bättre än vad hon någongång gjort sen vi började sätta igång henne. Inte ett enda "vända-hem-försök" och det gick faktiskt även någorlunda fort hela vägen. Helt enkelt en väldigt bra kväll på stallet. 
Världens bästa ponny! <3Ridtur på Athena

Igår var jag som "sagt" och red, en D-ponny vid namn Athena. 
Jag red ut tillsammans med Hilma och det var en jättehärlig uteritt som tog lite längre än en timme. Vi red förbi lite läskiga saker, till exempel kor. Men förutom att Athena då och då inte ville gå nära diket så reagerade hon inte för någonting och skötte sig superbra hela turen. 

Det är verkligen hur roligt som helst att få möjlighet att rida olika hästar. Jag är oerhört tacksam att jag får rida hos Madde och Hilma, ett stort tack till er

Athena verkar verkligen vara en trevlig häst. Hon är alltså en D-ponny född 2006. Vad jag kände igår så var hon inte alltför pigg och inte heller alltför seg, helt enkelt mitt i mellan - lagom. Även om Hilma galopperade framför oss så kunde jag korta och länga galoppen lite som jag ville på Athena. Det tycker jag är väldigt skönt, att man kan rida hästen även på uteritt när man har andra hästar framför, att den inte bara hänger med i farten som hästen framför håller. 

Jag märkte också att hon inte gärna vill gå först. När Hilma gjorde en volt så ville Athena gärna inte fortsätta först framåt. Men det enda hon gjorde då var att stanna och vänta på att Star gick först igen så det var absolut inte några problem. Alltså, en jättetrevlig ponny som jag mer än gärna rider fler gånger! 

  Athena med förra ägaren på en Uffe-träning.
  

Sovmorgon

Nu är jag vaken, klockan 13.28 (fast vaknade faktiskt vid 13.00...) 
Var iväg med lite kompisar igår och blev kvar en bra bit in på natten. Dom tältade och sov alltså kvar, men tanken var att jag skulle måla så fort jag vaknade idag - tack vare (!) ett dåligt väder, med regn då och då så är det inte fallet. Tänk om jag hade vetat det går, då hade jag nog befunnit mig på stallet just nu. 

Det är vid sådana här tillfällen men verkligen inser hur underbart det är med sommarlov. Att ha möjlighet att vara med kompisar i princip hur länge som helt och sedan ta en lång sovmorgon dagen efter, sjukligt underbart! 

Detta blir ändå inte en helt stallfri-dag eftersom jag hjälper till att sätta igång Evita. Igår fick hon en vilodag för att jag hade väldigt fullt upp iallafall, det betyder att hon måste gå idag. Så någongång under eftermiddagen bär det av ner till stallet för att ta en promenad med henne. Hoppas verkligen att det är uppehåll då!
Jag och mysiga prickponnyn förra sommaren.

Athena

Om en liten stund åker jag till Delsbo för att rida. Jag ska faktiskt rida en häst som jag aldrig har suttit på förut, nämligen Athena som numera Madde äger. Det ska bli jätteroligt och av det jag har sett av henne så verkar hon väldigt trevlig. Efter det ska jag åka och kolla på fotboll och sedan ska jag vara med kompisar ikväll = ingen uppdatering. 

Hästar som ändrar färg

 Evita
 Sommaren 2011                                                  Sommaren 2012             Mystik
 Sommaren 2009                                                  Vintern 11/12

Detta är alltså två av DKRS ridskolehästar som har ändrat färg något enormt dom senaste åren.
Mystik är ju en avblekbar skimmel så det är ju inte så konstigt, men varför Evita byter färg så extremt vet jag inte. Mer och mer prickig blir hon iallafall! Mystik tycker jag är finare som han är nu faktiskt, men ljusare än såhär tycker jag inte att han ska bli. Evita vet jag faktiskt inte vad jag ska tycka om. Visst är det charmigt med alla prickar, men kanske är det lite för mycket? 


Blogg.se har humor


Hjälmar hit och hjälmar dit

Tänk egentligen vad mycket utrustning det finns inom ridsporten. Detta är ett urplock av dom hjälmar som fastnade på bild under Strömsholm-helgen. Vilken tycker du är snyggast? 

Skulle jag få välja en av dessa hjälmar som skulle ligga ute på bron när jag vaknade imorgon så skulle det vara den längt ner till vänster - fast i svart. Jag tycker verkligen att den är otroligt snygg. Det är helt klart att Charles Owen hjälmarna är populärast, väldigt många ryttare under helgen bar en sådan av någon sort. 

Värdelösa bilder...

När jag var på Hagmyren i fredags så fotade jag litegrann, men upptäckte nu när jag kollar på bilderna att jag måste ha haft väldigt konstiga inställningar - knappt någon bild är bra. Det tyder väl på att min fotograferingen inte var så seriös... Dom stora hästarna sprang alldeles för fort så några bilder på dom har jag inte. 
Hur söt? :')

Superfina Järvsöfaks! 

Nya blogg.se

I princip alla har väl nu fått det nya blogg.se, så även jag. 
Dom första dagarna var jag otroligt skeptisk. Att bloggen har legat nere några dagar beror delvis på att jag blev arg så fort jag loggade in för att allt inte såg ut som det skulle... lättretad. Jag har helt enkelt inte orkat lära mig vart allting finns utan bara blivit irriterad. 

Dom senaste dagarna har jag istället satt mig och kollat igenom det lite och gillar det fakiskt mer och mer. Det är smidigt att allting finns på samma ställe när man loggar in jag verkligen älskar att man kan ladda upp flera bilder samtidigt - mycket välbehövligt för mig som driver en blogg som innehåller otroligt mycket bilder. Tyvärr så gör allt detta nya att min data blir otroligt seg, men det kanske är något som dom jobbar med? Hoppas det! 

Jag gillade det alltså inte alls i början, men nu några dagar senare börjar det falla mig i smaken. Ger jag det några dagar/veckor till så tror jag att jag kommer tycka om det riktigt mycket till slut. Fullt upp

Idag har det varit fullt upp hela dagen! 
Först och främst blev det den tidigaste morgonen hittills på sommarlovet. Redan halv 8 klev jag upp och ungefär en timme senare bar det av till den nya ridanläggningen i Delsbo - Mitt Hjärta. Där var det öppet hus idag och jag åkte dit för att fota och kolla. Har lite bilder att visa. 

Vi kollade endast på pay'n'jumpen för sedan åkte vi på marknad, där var vi inte alls länge, men jag och Dogge hann åka en karusell och käka sockervadd. Efter det var det raka vägen hem och måla. Jag målar om huset, ungefär som ett sommarjobb eftersom jag är för liten för att söka sommarjobb genom kommunen. 

Bilder - Badritt


Midsommarafton 2012

Gårdagen, det vill säga midsommarafton var otroligt mysig och rolig. Först åkte jag till Hagmyren och kollade på trav, lika mysigt som alltid. Spelade ingenting (det får jag ju självklart inte heller, men jag skulle ju kunna gjort det genom mamma och pappa), jag gjorde istället på mitt eget sätt och kollade vilken av hästarna som såg bäst ut (finast...) och sedan var det den som gällde. Det stämmer absolut inte jämt, men någon gång då och då prickade jag in rätt. Jag fotade inte alls mycket, men några bilder har jag. Dom kommer upp i ett eget inlägg inom en snar framtid. 

På vägen hem stannade vi till på stallet och jag tog en promenad med Evita. Det kändes lite ovanligt att traska runt i "finkläder" med en häst i släptåg på midsommarafton, lite skumma blickar fick jag allt från dom förbipassarande. Men det var ändå riktigt mysigt och Evita skötte sig bra. 
Sedan åkte vi hem och åt - grillat med strips och bea och sedan kladdkaka till efterrätt. Mumsigt värre! 

Kvällen spenderade jag tillsammans med vänner. När jag och Gisela kom till Delsbo dröjde det inte länge innan vi stötte på en superhjälte på moped, några av våra (föredetta) klasskompisar. Vi följde då med hem till en av dom och fick då återigen äta efterrätt. Kvällen var verkligen jätterolig och jag kan bara konstatera att 9B fortfarande är bäst! 


Back on track

Pågrund av en otrolig mensvärk så har bloggen fått ta ett steg åt sidan även idag, men nu ska den verkligen igång igen! Det enda jag har gjort idag är att jag har gått en liten promenad med Evita som jag hjälper till att sätta igång. Förutom att hon tyckte att det hade varit mycket roligare att gå med sina kompisar och hellre ville vända hem. Hon insåg efter ett tag att hon inte fick det och gick då på framåt som ingenting.

Bloggpaus

Bloggpaus fram tills på lördag, gör andra saker nu när det är midsommar. Imorgon ska jag åka till Hagmyren och kolla på trav så när jag kommer tillbaka så har jag bilder både därifrån och från när daglägret red och badade.

Nytt

Nu har även jag fått nya blogg.se och än så länge så gillar jag det inte speciellt mycket. Det beror säkert på att jag är så van vid det gamla och inte "kan" det nya än. Återkommer om någon vecka med en utvärdering!

Strömsholm - Ponnyallsvenskans vinnare 2012....

...Högbo Ridklubb, Systrarna HammarströmSista bilderna - Smakprov

Idag kommer det sista inlägget med bilder ifrån Strömsholm upp, håll koll!


Heldag

Idag blir det en heldag på stallet. Kvart över tio tar jag bussen dit och blir kvar till fyra-fem någongång. Det är ju dagläger där så om jag orkar kommer jag att fota det lite. Kameran följer iallafall med och så får jag se vad och när jag fotar. Jag har fortfarande inte fattat att det är sommarlov, men dom säger att det ska bli fint väder imorgon så då kanske det kan ta sig in i mitt huvud också. 

Bloggen kommer hållas någorlunda uppdaterad iallafall. Jag har några tidsinställda iordninggjorda och jag uppdaterar mer när jag kommer hem - jag blir inte där allt för länge.

Kategorier

Den senaste timmen har jag suttit och ändrat om bland kategorierna. Inte det roligaste kan jag lova så nu tar jag en välförtjänt paus. Det är iallafall roligt att läsa igenom alla inlägg man skrivit, jag kan konstatera att jag har ändrat mitt sätt att skriva...

Presentation - Bildlänken i menyn

Erika Viola Victoria Mickelsson - evvm.blogg.se
Det är alltså jag, Victoria, som driver denna blogg. Jag är född 1996 och bor i en liten håla mitt ute i ingenstans kallat Ängebo. Det ligger i Hälsingland, ungefär i mitten av vårat avlånga land. Här bor jag tillsammans med min familj - mamma, pappa och lillebror, vi är som vilken annan familj som helst, bara lite knasigare. Som person är jag snäll (standard...), jag är också blyg när jag träffar nya människor men när man lärt känna mig så är jag precis tvärtom. Jag tycker absolut inte om att skriva om mig själv, så går över till häst- och bloggdelen istället.

Denna blogg startades i juli 2011 då jag fick min systemkamera, en Nikon D3100 som jag fotar lite allt möjligt med. Här skriver jag om mitt liv, som allra mest handlar om hästar, ridning och kompisar. Inläggen är blandade och består mycket av bilder. 

Mitt allra största intresse är förstås hästar och ridning. Jag har ridit sen jag var ungefär 8 år då jag började min ryttarkarriär på en shettis som jag såg i en hage. Jag blev störtförälskad i denna ponny och på något vis så lyckades mamma fixa så att jag fick börja ta ridlektioner för Davidas ägare. På henne lärde jag mig grunderna och utan henne vet jag inte om mitt hästintresse hade kommit upp till ytan. Det sa helt enkelt "klick" när jag såg henne i hagen. För något år sedan skadade hon sig tyvärr så illa i hagen att hon tvingades avlidas.

Foto: Stephanie, Dawidas föredetta ägare. 


Efter att ha ridit Dawida i några år så blev jag tyvärr för lång, hon var ju ändå en liten shettis. Jag hade då fastnat ordentligt inom ridsporten och började rida på Delsbo kör- och ridsällskap där jag än idag i kvar.

Där har det funnits en häst som satt speciellt djupa spår i mig, Petra. En rund och go C-ponny som verkligen älskar att hoppa. Henne blev jag skötare på när jag fyllde 10 år och har varit det tills för bara ett tag sedan. Hon är nu såld efter en lång och trogen tjänst på ridskolan. En underbarare ponny får man leta länge efter. Otroligt snäll att hantera i stallet och även att rida, även om det ibland gick lite väl fort när det kom fram hinder och bommar. Jag fastnade även många gånger i hennes hage under somrarna, hon var expert på att bli kliad. Hon visade vart det kliade, knuffade på mig om jag slutade och lyfte på bakbenen för att jag skulle komma åt. Jag lovar att det var otroligt svårt att slita sig! Världens bästa ponny. 

Hästen jag nu rider på lektioner heter Casper och är en import från Danmark född 2000. Han är verkligen en jättehärlig herre som ökat mitt självförtroende i hoppningen rejält. Innan kunde jag lätt fega ur när det blev enbart lite högre. Jag hoppas verkligen att jag får många år tillsammans med Casper och att jag får utvecklas mycket med honom. Det är en häst som syns mycket på bloggen. Jag rider också lite andra hästar, men om dom får ni läsa mer om ni läser bloggen - liksom dom andra ridskolehästarna.
Petra

Casper


Jag har också ett annat stort intresse, att fotografera. Det gör jag som jag skrev tidigare med en Nikon D3100 - en kamera som jag är mer än nöjd med. Jag är ingen superduktig "fotograf", men jag lär mig mer och mer. Bilderna som läggs upp här är självklart mestadels hästbilder (det jag fotar allra mest) men lite annat kan också dyka upp. 


Nu hoppas jag att ni vet mer om mig och att ni vill fortsätta att följa min blogg, det skulle göra mig väldigt glad!


Bilder
Nöjd

Jag är faktiskt nöjd med hur bloggen ser ut just nu, förhoppningsvis så håller det i sig ett tag.
Det är någonting som gör att jag väljer bilder på hästar som jag inte har något alls med att göra, denna ardenner såg jag i hagen på somrarna när vi bodde i Avholm. Fast eftersom jag väldigt ofta uppdaterar med bilder annars på bloggen så kan det lätt bli för mycket om även headern är plottrig. 

Nu har jag enbart lite småfix kvar, till exempel ska jag skriva ihop ett inlägg om mig själv som jag kan länka till från bilden i menyn. Önska mig lycka till, att skriva om sig själv är otroligt svårt!Fixa

Denna tisdagsmorgon går till att fixa lite med bloggen, jag vill ändra utseendet helt! Därför kommer uppdateringen under förmiddagen vara låg. Men förhoppningsvis finns det sedan istället en fin nyfixad blogg att kika in på.

Ponnyallsvenskan prisutdelning #1


Min dag idag

Första måndagen på sommarlovet och det är så otroligt skönt att inte behöva pallra sig iväg till skolan. Idag hade jag faktiskt ändå ställt klockan för att Dogge skulle slippa vara uppe ensam så länge, fast betydligt senare än när jag ska upp till skolan - klockan 9. 

Jag är alltså barnvakt idag och kommer så vara under stor del av sommarlovet. Det är inget större problem eftersom Douglas kan följa med lite överallt. Om någon timme ska vi åka till stallet där sommarens första ridläger börjar idag. Kameran sitter nu på laddning så den följer med. Jag är väldigt sugen på att fota hästarna i hagen också, det var väldigt längesen. Det gäller att passa på idag när det är fint väder!

Efter att jag har varit på stallet så ska jag som det ser ut nu inte hem igen. Jag stannar till hos mormor och byter om, sedan åker jag och är med kompisar. Uppdateringen kommer alltså inte att vara på topp, men några tidsinställda ska jag nog hinna fixa. 
Fina vännerna

Hm...

Efter att ha haft denna design ett tag så är jag inte alls nöjd med den, sätter mig helt enkelt och fixar nytt - igen. Har inga speciella idéer just nu, men jag hoppas att det kommer!


Ponnyallsvenskan omg 2


Nytt!

Inte helt nöjd, får se hur länge det ser ut så här - men det var dags för något nytt! Tryck F5 om ni inte ser detta. Skriv mer än gärna hur ni tycker att det blev.

Första söndagen på sommarlovet

Idag så vaknade jag betydligt tidigare än igår, redan klockan tio för då kom en kompis till Dogge hit. För det första så finns det knappt några dörrar här, det är öppet överallt. Sedan har jag även ett "hål" i mitt rum rätt ner till hallen, alltså inte det lättaste att sova när två åttaåringar är i huset.
Vad som händer idag har jag faktiskt ingen aning om, vädret är fortfarande dåligt. Fast det börjar nog ljusna lite, nu ser jag små ljusblå strimmlor i himlen - det gjorde jag inte igår... Imorgon ska jag iallafall ta mig ner till stallet på något sätt. Jag har inte varit där på hur länge som helst pågrund av allt som har varit i skolan med avslutning och så vidare. Det första lägret börjar ju också imorgon så kameran följer säkerligen med.

Klassen med humor - 9B!

Lekar med niorna

Jag har märkt att kameran blir väldigt populär när den får hänga med på skolan, det är inte många av dessa bilder som jag har fotat själv - kameran gick runt mellan några stycken i torsdags.

För jag har slutat grundskolan!

Mina nio år i grundskolan är avklarade, nu väntar ett långt sommarlov och sedan börjar jag i gymnasiet - helt galet, jag har absolut inte fattat något av detta än. Kan bero på att vädret är värdelöst...

Gårdagen var iallafall riktigt grym och jag kan bara konstatera att min klass är (var... :() bäst! Avslutning i gympasalen, traktoråkning, lunch, middag och sedan en kväll ute med kompisar. Bättre kan det inte bli. Jag kommer att sakna denna klass så otroligt mycket. Under den senaste tiden har sammanhållningen i klassen varit super och alla har verkligen kunnat vara med alla, därför känns det lite sådär att det tar slut just nu - men att börja gymnasiet ska ändå bli väldigt roligt och spännande.

Jag fick ju förstås också mina sista grundskolebetyg igår och jag är faktiskt riktigt nöjd. 10 MVG och 7 VG, 305 poäng totalt - jag söker in till gymnasiet med 290 eftersom jag måste räkna bort ett betyg eftersom jag läser spanska. Det är lite tråkigt eftersom jag gärna ville ha över 300, men det har ju jag på ett sätt... fast som sagt, jag är väldigt nöjd!


Agriallsvenskan omg 2

Tungan-ute häst!

Roligt att läsa


Det är sådana här saker som gör att det blir riktigt roligt att blogga, jag kan inte annat än att tacka. Jag måste även passa på att tipsa tillbaka, kolla in på Sofie's blogg: http://sofiebarba.blogg.se. Hon rider som ni säkert förstått för samma klubb som mig och har en blogg som jag läser i princip varje dag, rolig läsning och fina bilder. Jag tycker verkligen att ni ska kolla in på den!

Sofie och hennes superfina ponny Ebony.


Agriallsvenskan omg 1

Mitt favorithinder, så fint!
Länkbyte

juliaroz.blogg.se

Ponnyallsvenskan omgång 1, #2


Outfit

Dagens trerätters-lunch outfit:Strömsholm - Uppvisningar

Under helgen var det också uppvisningar anordnade av svenska ridsportförbundet som firade 100-årsjubileum. Dom som jag kollade på var körningen, en funktionsnedsatt ryttare som red dressyr och hoppningen. Vid hoppningen regnade det tyvärr alldeles för mycket för fotografering.


Denna ryttare påpekade hur viktigt det var med "rätt" häst när man är en ryttare med funktionsnedsättning. Den skulle vara lyhörd, lyssna på små hjälper och vara lätt att hantera i alla lägen - ha ett bra psyke. Hans häst var verkligen helt otrolig, mikrofonen gick fram och tillbaka mellan ryttare och han som intervjuade, han stod mitt på en hoppbana med massa hinder och en publik som klappade händerna. Hästen tog inte ett steg under hela intervjun.


Alla som deltog under dessa punkter på programmet och visade upp sig fick med sig en liten gosedjurshäst hem.


Förberedelser

En punkt på förberedelse listan är avklarad - håret är färgat.
...ikväll ska jag inte göra så mycket mer än att leta fram en klänning tills imorgon, vi ska nämligen äta trerätters-lunch efter lekarna. Jag ska alltså bära klänning då, på själva avslutningen ska jag ha en hel dräkt och sedan är det klänning som gäller igen på middagen. Jag som i princip aldrig använder klänning annars ska nu göra det hur mycket som helst under några dagar. (Ska även ha det på min lillebrors avslutning imorgon kom jag på...)Ponnyallsvenskan omg 1, #1

Under båda omgångarna av ponnyallsvenska så fotade jag som bara attan, det betyder att jag mest troligen kommer lägga upp mer än ett inlägg bilder från varje omgång. Som alltid när jag lägger upp bilder så är det bara säga till om du vill ha bilder på dig själv eller inte vill vara med på bild här på min blogg.


Min kamera

När jag fotograferar så använder jag allt som oftast en Nikon D3100 tillsammans med ett AF-S Nikkor 55-200mm. Jag har även ett "standardobjektiv", men det använder jag väldigt sällan.
Jag kan verkligen inte vara annat än nöjd med denna kamera, jag gillar den verkligen. Den är nog en perfekt nybörjarkamera, men också en bra utvecklingskamera. För i början så funkade det bra även om jag inte kunde så mycket, men man kan också utvecklas med den. Jag kan erkänna att jag fotograferar bättre nu än vad jag gjorde när jag fick kameran och jag är lika nöjd än!  

Jag tycker att den fungerar bra till att fotografera hästar, men den är väl egentligen ingen "dunderkamera". Fast jag klarar mig väldigt bra med den och jag tror att det ska mycket till innan jag skulle vilja byta upp mig till en annan.

Onsdag 13 juni

Precis varit ute och dammsugit våran pool efter "vintervilan", massa barr överallt.
Annars händer det inte något speciellt idag, men jag har ändå fullt upp. Ska fixa tidsinställda som kommer upp under fredagen, färga håret och prova bjuråkersdräkt. Jag har verkligen inte förstått att jag slutar grundskolan om två dagar...

7-åringarnas final - PrisutdelningFinal - 7åringarTisdag 12 juni

Min andra studiedag går mot sitt slut och jag har enbart tagit det lugnt, ni anar inte hur skönt det är! Betygen sattes ju redan i fredags så vi har ju ingenting att plugga egentligen, vi är lediga eftersom det är ombyggnation på våran skolan.
Idag har jag fixat&skickat alla bilder som är tagna innan Strömsholm, (tror jag iallafall, hör av er om det är någon som ännu inte fått...) Jag har även påbörjat redigeringen av Strömsholm-bilderna och det första inlägget kommer upp senare ikväll, från 7-åringarnas final.

Vi har nu flyttat ut helt från vårat förra hus och har därför firat lite ikväll, ätit underbart god thaimat och senare ikväll väntar kladdkaka - det kan vara den absolut godaste efterrätten som existerar på denna jord!

Vad som för övrigt händer ikväll har jag ingen aning om. Blogglusten är fortfarande stor så jag tror att jag ska sätta mig och skriva ihop ett åsiktsinlägg. Det är så härligt att känna att det är roligt att blogga. Jag ska verkligen ta vara på detta nu och fixa tidsinställda inlägg tills speciellt på fredag då jag inte kommer ha någon tid alls till att blogga pågrund av skolavslutning och allt som kommer till när man slutar 9:an.


Växlande väder....

Man kan lugnt säga att vädret var växlande under helgen, dessa bilder är alltså från samma klass... Paraplyn fälldes upp och ihop ett x-antal gånger, det regnade iallafall aldrig längre än 20 minuter - väldigt skönt. Jag tycker riktigt synd om dom som red i det värsta spöregnet, det var under andra omgången av ponnyallsvenskan som det regnade som allra värst.


Flytt, hit och dit

Jag och min familj har nu flyttat till det såkallade "Torpet", våran tidigare sommarstuga, men nu ska vi alltså bo här på heltid. Jag för min del tycker att det är väldigt viktigt att vi slutar att kalla det för torp, för hur kul är det att säga att man bor i ett torp egentligen? ;)  

Jag kommer enbart att bo här fram tills i augusti för då flyttar jag till egen lägenhet, jag kommer självklart att bo i "Torpet" då och då iallafall. Jag skulle aldrig orka åka härifrån till gymnasiet jag kommer börja på i höst varenda dag. Detta ställe ligger mitt ute i ingenstans och jag kommer verkligen att få träna upp mitt tålamod under sommaren, för hjälp vad segt internet är just nu... vi har beställt ett nytt så jag hoppas att det kommer snart!

Lägenheten jag kommer flytta till ligger väldigt nära stallet, ungefär 10 minuters gångväg. Detta kommer att leda till att jag spenderar mer tid där än vad jag gör för tillfället, vilket gör att jag förhoppningsvis får mer att blogga om. Det ska verkligen bli jätteskönt att kunna gå ner dit när jag känner för det.


Härligt att se

När jag var på Strömsholm i helgen så måste jag säga att jag blev glatt överaskad av en sak - dom allra, allra flesta red "fint". Det var inte en massa slit, slag, morrningar och inborrade sporrar i sidan på hästen utan istället glada pårop när den ställde upp och hoppade i ett krångligt läge. Detta blev jag otroligt glad över att se.

Nu tänker jag förstås mest på ponnyallsvenskan, eftersom det är ponnyryttare som jag ser när jag följer med på lokala tävlingar. Jag tycker att skillnaden var enorm! Nu pratar jag absolut inte om alla ryttare på lokala tävlingar och inte heller om alla som red på Strömsholm - det finns självklart undantag. Men det jag vill säga är att majoriteten på Strömsholm red ordentligt och att man ser betydligt mer så att säga skitridning på mindre tävlingar.

Varför det är så vet inte jag, men jag tycker att alla verkligen borde lära sig någonting av detta. Att vara elak mot sin häst gör inte att man kommer upp i dom högsta klasserna för isåfall så borde dom som tävlade där i helgen behövt använda samma metoder då, vilket dom inte gjorde. Jag tror att om man inte får hästen med sig, om den inte tycker att det är roligt så kommer man aldrig kunna hoppa dom allra högsta klasserna med den hästen - någon gång så måste den helt enkelt tröttna på att inte få något för att den kämpar!

Något jag också la märke till var hur gärna många av hästarna ville komma runt felfritt, dom sträckte ut ordentligt vissa gånger och krängde sig över ur dom mest krångliga lägen. Vissa ponnyer var extrema och hade en enorm kämparglöd!

Jag vill poängtera att det absolut finns ryttare på lokala tävlingar som verkligen rider ordentligt och snyggt, väldigt många faktiskt. Det är bara det att det är fler på lokala än vad det var på Strömsholm som inte gör det. Det fanns även dom på Strömsholm som inte, enligt mig, red speciellt trevligt. 
Bilderna är gamla och ryttarna har absolut ingenting med texten att göra.


Blogglust

Nu, klockan 23.48 fick jag en så otrolig bloggläst och inläggsidéer far runt som ett enda virrvarr i huvudet. Jag har nu skrivit ihop ett inlägg om hur ryttare uppför sig på tävlingsbanan som kommer upp imorgon. Ytterligare åtta idéer väntar att skrivas om och finns nu uppskrivna på telefon så att jag inte glömmer bort dom. Det gäller att ta vara på stunden då man kommer på en massa, för det händer inte särskilt ofta...

Bilder från Strömsholm

Efter denna helg har jag, som ni säkert redan förstått, ett x-antal bilder att visa här på bloggen.
Jag har mestadels hoppbilder, fotade aldrig vid dressyrbanan utan där stod jag bara och kollade några minuter då och då - jag måste erkänna att dressyr är riktigt segt att kolla på.

Det jag har fotat är:
♥Agriaallsvenskan - kvartsfinal, omg. 1 och 2
Final 7-åringar – 1.40m hoppning, Grundomgång, omhoppning och prisutdelning
♥Ponnyallsvenskan, Uppvärmningsklass, omg. 1 och 2, prisutdelning
♥Uppvisningar, Funktionsnedsatta ryttare - dressyr

Bilderna kommer komma upp i omgångar, såklart. Ett eller två inlägg per dag med start imorgon!Stolt!

Idag är jag faktiskt riktigt stolt över mig själv - trots att det kliar som tusan i fingrarna för att börjar fixa med bilderna från Strömsholm så har jag hållit mig till dom gamla. Nu har jag bara två stycken kvar att skicka till och sedan kan jag äntligen börja med dom nya!


Sommarlov eller inte?

Min stora fundering idag är om jag ska se det som att mitt sommarlov börjar idag eller inte...
...jag har ju två dagar kvar i grundskolan, men på torsdag ska vi leka hela dagen och sedan är det avslutning på fredag och det räknas väl egentligen inte? Fast kollar jag ut på det otroligt fina vädret, *host*, så bestämmer jag mig för att sommarlovet inte har börjat än - för då ska det vara soligt och varmt, så det så!


Hemma

För någon timme kom jag hem ifrån Strömsholm med uppemot 1000 bilder i bagaget.
Jag måste för det första be om ursäkt för den apdåliga uppdateringen i helgen, det blev helt inte som jag tänkt med att kunna blogga från hotellet. Nu ska sätta mig och fixa med datan, ska redigera och eventuellt skicka bilder om jag hinner - inte dom ifrån Strömsholm, utan dom tidigare. Jag känner att jag vill bli av med dom innan jag börjar med dom nya.

Stort grattis till Hammarström-systrarna (Högbo ridklubb) som idag vann ponnyallsvenskan!

Bilder från terränglägret för Ulf JohanssonHästtjej!

Självklart så hade jag ett x-antal hästaffischer, som nog alla hästtjejer hade när dom var små.
Jag tror till och med att jag kan ha dom kvar i någon låda...


Bilder från hemmatävlingen

På söndagen trotsade jag vädret och fotade lite i regnet, kvalitén är inte den bästa - men så hemska tycker jag ändå inte att dom blev.Strömsholm

Åker till Strömsholm om 7 timmar, borde börja fundera på att packa och även att gå och lägga mig...

Mysig ridtur

Har nyss duschat efter att ha kommit hem efter en mysig ridtur.
Vi red ut, mestadels i skogen och bara hade det roligt - hur underbart som helst, soligt var det till och med. Myggan skötte sig som alltid jättebra, en mer okomplicerad häst får man leta länge efter!

Nu har jag redan börjat tänka på att jag ska kliva upp snart... om cirka 8 timmar, tur att det kommer att vara värt det när jag väl kommer dit. Jag kan ju sova i bilen påväg dit också så det är egentligen mer synd om mamma.
Random arkivbild


Windy och Loppan

Om - http://evvm.blogg.se/2012/june/fota-ridlager.html#comment

Svar; Det är Windfall (Windy) på den bilden.
Fire Flea (Loppan) och Windy är halvsystrar och kom till ridskolan samtidigt, i början tyckte jag att det var väldigt svårt att se skillnad på dom. Båda två står fortfarande kvar på ridskolan, men Windy är såld och är nu privathäst.
Windy


Loppan


Fredag

Min sista riktiga skoldag innan sommarlovet är avklarad, eller riktig och riktig... egentligen har vi inte gjort annat än att fika. Jag tror att lärarna vill göda upp oss inför sommarlovet, vi har fått något att äta på varje lektion idag - fast jag måste säga att kakorna vi fick av våran slöjdlärare var sjukligt goda!  

Lite av det fina vädret som var för någon vecka sen har nu kommit tillbaka, hoppas verkligen att det är såhär under helgen när jag är på strömsholm också. Snart så ska jag åka iväg till Delsbo och rida tillsammans med Hilma och Madde, jättehärligt i det här fina vädret.
Den enda riktiga sommarbild jag har på Myggan, får se om kameran följer med idag.

Uppdatering under helgen

Under den tid som jag har haft fullt pp med skolan har jag ändå hunnit fota en massa, men jag har inte hunnit fixa bilderna och lägga upp dom här. Därför har jag nu en mängd bilder från olika tillfällen som skulle passa perfekt att lägga upp här som tidsinställda under helgen när jag är i Strömsholm.

Jag och mamma kommer åka hemifrån tidigt på lördag morgon, helst skulle jag vilja vara där klockan 8 när uppvärmningsklassen för ponnyallsvenskan börjar - men det är nog bara att glömma, det tar ju ändå cirka 4 timmar att åka... orkar inte kliva upp innan 4. Eftersom vi ska sova på hotell och vara där hela söndagen så kommer jag ju kunna kolla på två omgångar av ponnyallsvenskan då, får nog nöja mig med det.

Men jag vill verkligen starta igång bloggen ordentligt igen vilket gör att jag kommer fixa iordning lite tidsinställda som kommer upp, just nu verkar det som att jag kommer ta med mig minidatorn vilket gör att jag även kommer kunna blogga ifrån hotellet och kanske från bilen också. Bloggen ska iallafall uppdateras, den saken är säker!


Fota ridläger

Det har kommit upp en fråga om jag ska fota ett ridläger på stallet i sommar. Jag kommer säkert att vara där och vid bra väder även fota.

Denna person har kommenterat anonymt och jag kan ge er tipset att inte göra det, skriv namn och länka eran blogg (om ni har någon såklart) - då kommer svaret mycket fortare! Även om ni inte har någon egen blogg så skriv gärna namn ändå, det känns mycket roligare att svara då än att svara någon som är anonym.


Klar med allt!

Alla inlämmningsuppgifter, alla prov och allting annat - allt är klart! Jag kommer aldrig mer att göra ett grundskolearbete, konstig känsla - men så underbart skönt.

Bloggen och fotograferingen (iallafall bildskickningen och redigeringen) har fått tagit ett steg åt sidan nu när det har varit så mycket i skolan nu i slutet. Men nu ska jag verkligen ta tag i det igen, tror jag har rätt så bra koll på vilka som ska ha bilder - men ni som läser detta får gärna kommentera ändå för säkerhetskull! 

Bilder terränglägret
Gårdagen & Dagen

Igår så var jag hemma ungefär en halvtimme under dagen vilket gjorde att jag inte hade tid att blogga. Först var jag i skolan fram till klockan halv 1 och sedan stannade jag kvar i Delsbo med kompisar, vi gick runt och pratade och åt mat. När dom åkte hem så åkte jag direkt till Hilma och red Myggan tillsammans med henne. Vi red ut på en mysig tur och hästarna skötte sig super bra. Efter det åkte jag hem en snabbis och bytte om och spenderade sedan även kvällen med vänner.

Idag blev det en rejäl sovmorgon eftersom jag kom hem rätt sent i natt, hur skönt som helst! Under dagen ska jag göra mina allra sista uppgift i grundskolan, en väldigt konstig känsla... jag ska även städa mitt rum lite eftersom vi nu har börjat flytta.
En gammal bild på mig och Myggan, foto Sandra : http://dkrsryttare.blogg.se


Ridlektion 4 juni

Ikväll var det terminens sista lektion och jag red som vanligt Casper. (Vi har några lektioner att rida igen så då ska vi rida till terrängbanan och hoppa där.) Vi red först igång hästarna och mjukade upp dom lite, sedan så körde vi lite tävlingar. Slalom, hoppa av och slå i väggen och så vidare...

Efter det hade dom flesta hästarna fått lite energi och vi hade då lite mer tryck att jobba med. Vi red då på en åttvolt ett tag för att verkligen mjuka upp hästarna ordentligt. En rolig lektion var det verkligen och Casper blev härligare och härligare att rida ju längre lektionen led, även om jag fick rida som bara attan för att komma dit!

En bild från lektionen för några veckor sedan då jag hade med lillebror som fotograf.


Hej bloggen!...

...nu var det allt för länge sedan jag skrev och jag saknar det faktiskt. Men det har varit hur mycket som helst i skolan och nu i helgen har det varit tävlingar ner på stallet. Tävlingarna flöt på bra trots det värdelösa vädret som nu har hållt i sig i 3 dagar.

Men nu har jag gjort klart det allra, allra mesta som ska göras under 9:an, jag ska enbart göra ett arbete om vindkraftverk och renskriva en engelskauppsats - sedan är det klart, 9 år i grundskolan är avklarade.

Idag visade det sig även att jag enbart har 3 och en halv skoldagar kvar. Imorgon går vi bara till klockan 1 och sedan är vi som alla andra ledig på onsdag. Efter det väntar 2 skoldagar, betygen sätts på fredag och nästa vecka är vi lediga måndag, tisdag och onsdag - underbart! Nästa torsdag ska vi leka med alla nior och sedan är det avslutning. HELT SJUKT!


RSS 2.0