FILMER

Kvällen har gått åt till filmmys med lillebror, vi har kollat på förortsungar.
Det tycker jag faktiskt är en urgullig film som helt klart är värd att se! Vi har bara käkat glass och suttit i soffan och haft det bra, härligt måndagsmys som början på lovet.

googlebild!

Igår var jag ju även iväg på bio tillsammans med familjen, kollade som sagt på Svensson Svensson.
Jag tyckte faktiskt inte att den var sådär super bra och rolig som jag tycker att allt annat man sett med dom är. Så iallafall jag blev besviken. Det roligaste av allt var nästan att kolla på hur totalt ointresserad Dogge var av filmen - sen gjorde det inte det hela sämre att han asgarvade så att det måste ha hörts över hela Hudiksvall åt det enda skämt som han förstog...
Så det var inte en film som direkt passade 8-åringar, och enligt mig är det det sämsta jag sett av Svensson Svensson. Det som gör det ännu tråkigare är att det enbart är Gustav och Lena som är med från tidigare...

PROMENAD

Var ut på en promenad tillsammans med mamma och Anja eftersom det var så himla fint väder mitt på dagen. Vädret blev tyvärr sämre när vi kommit iväg, men kameran var med så några bilder blev det.
sötanja!

MÅNDAG

Morgonen började med att jag blev väckt av att min lillebror stog och kollade på mig, kan man verkligen vakna av sådant? Douglas lovade iallafall att han inte hade varken pratat eller låtit på annat sätt.
Jag klev alltså upp klockan halv 9 första dagen på lovet... - så går det när man är ensam hemma tillsammans med Douglas. Då klev jag upp och kollade på Harry Potter tillsammans med honom, allt för att vara snäll!

Resten av dagen vet jag inte riktigt hur den kommer se ut, blir nog bara hemma och softar. Känns ändå som en helt okej början på lovveckan.
Imorgon och på onsdag är jag hästvakt, ska ner och fixa lite med Tille. Mocka, borsta&visitera, väga upp hö och ge mat - helt enkelt det vanliga. Är det bra väder tror jag att jag åker ner till stallet någongång mitt på dagen imorgon, kamera får följa med för alltid händer det något spännande där nere.
mysiga bilder från en härlig sommarkväll...


Eftersom inlägg utan bilder är tråkiga tänkte jag ladda upp någon fin bild på Tille, men upptäckte att jag inte hade någon. Det ska försöka fixas imorgon!
Hittade istället en mapp jag helt glömt bort och bjuder på bilder därifrån istället.


FOTO - TÄVLING

I år har jag enbart fotat på två stycken tävlingar, väldigt tråkigt - nästa år ska det bli så många fler, då har förhoppningsvis jag och kameran hunnit bli bästa kompisar också.
Dom två tävlingar jag har fotat på är en regional hopptävling - ponny i Hudiksvall, och sedan fotade jag på hemmatävlingen också såklart. Då både häst och ponny.

Men nu tänkte jag alltså bjuda på lite blandade bilder ifrån dessa tävlingar, eftersom jag inte kommer vara hemma nu i eftermiddag/kväll. Då blir ju inte bloggen helt off i allafall.


blandade bilder - hit och dit, men vill någon ha bilder från någon av dessa tävlingar kan dom säga till!

BIOOOO

Åkte till stallet vid 10 och ledde en liten unge som red Loppan, en B-ponny.
Dom red ut och allt gick bra, en avramling men hon gjorde inte illa sig som tur var. Faktiskt väldigt skönt med en promenad på ungefär en timme sådär på morgonen!

Nu ska jag fixa lite sen så drar jag iväg till Hudiksvall med familjen Donkenkäk och bio, "höstlovsfirande" kallade dom det visst? Haha, men jag klagar inte.

blir säkert bra med några sköna skratt såhär på söndagskvällen!


FOTO-UTRUSTNING

Att fota är alltså något som jag tycker är super roligt, och ännu roligare blev det när jag fick min sytemkamera i juli denna sommar om jag inte minns fel?
Jag har alltså en Nikon D3100 och den är jag väldigt nöjd med. Den är precis på rätt nivå för mig, inte för avancerad eftersom jag inte är npgon proffsfotograf direkt.
Anledningen till att jag valde en Nikon är helt enkelt eftersom jag trivs bäst med Nikon-kameror. Innan jag köpte min egna har jag fotat med kompisars kameror, både Nikon och Canon, men har alltså trivts bäst med Nikon.
Den används då mest till att fota hästar och det funkar den bra till, har faktiskt inte testat att fota på så mycket annat. Jag har även fotat lite blommor och annat i naturen, vilken den också funkar till.

Till kameran har jag 2 stycken objektiv ett som följde med kameran
- Nikon AF-S DX 18-55 mm f/3.5-5.6G VR
och ett annat som vi köpte till
-Nikon AF-S DX 55-200 mm f/4-5.6 VR

Det korta objektivet använder jag i princip aldrig, dom gånger det har används är när mamma varit med och fotat eftersom hon absolut inte vill fota med det längra.
Det andra objektivet tycker jag däremot väldigt mycket om, inte för långt och otympligt men ändå inte för kort - alltså helt perfekt! Det är absolut ett objektiv jag rekomenderar till att fota hästar med, ska man fota på en hopptävling så kan man oftast fota alla hinder på banan från ett ställe.
  
bilder från google.
Utöver kamerahus och objektiv har jag inte så mycket mer fotoutrustning, en kameraväska och sedan det nödvändiga. Såsom laddare och USB-kabel, men med åren hinner jag säkert samla på mig mer.

Tänk ändå, för bara något år sedan var det faktikst ytterst ovanligt med systemkameror - nu däremot tycker jag var och varannan familj har en. Men det är väldigt förståerligt, fotograferingen blir så mycket roligare med en systemkamera!


VINTERTID

Fick nyss en förfrågan om jag kunde hjälpa till att leda imorgon på mor- och dotterlägret som är nere på ridskolan under helgen, och självklart kan jag göra det.
Ska då ner till stallet strax före klockan 10 imorgon - men blev helt överlycklig då jag insåg att jag ändå får sova till 10, eftersom det är omställning till vintertid inatt. Man ska alltså ställa tillbaka klockorna en timme, underbart!

Blir nog kvar på stallet hela dagen och kameran följer med så hoppas på bra väder.
underbara ridskolehästar i somras ♥


LÄNKAR

Är väldigt intresserad av länkbyten av alla dess slag. INLÄGG eller i MENYN, spelar absolut ingen roll.
Så, om någon vill göra att länkbyte så kan den ju säga till!


edit: Ny bild eftersom det inte stog blogg.se på den första.

Detta är alltså min bildlänk...

SEEEG LÖRDAG

Barnvakt hela dagen lång, trevligt trevligt! Eller...?

Aja, händer nog inte alls mycket denna lördag iallafall, taggar inför lovet istället... men får se vad som händer. Jag ska nog iallafall försöka få upp ett lite mera läsvärt/sevärt inlägg här, får se om det blir text eller bilder.


SKICKAT BILDER

Hela kvällen har gått åt till att fixa och skickat bilder, har skickat bilder till några av dom som var på fälttävlanslägret i sommar. Jag har alltså kvar bilder från alla dom gånger som jag fotat, bara att lämna mejladressen så skickar jag! :)

bilder från lägret.... sooommar! :')

LOOOOV!

Fullt upp hela dagen idag också, men nu är det lov så uppdateringen ska förhoppningsvis stiga igen! Det finns ju så mycket mer att skriva om när man inte sitter på skolan hela långa dagarna också...


FULLT UPP!

Idag var jag tillbaka på skolan igen, mår inte helt 100 men så pass pigg att jag orkade med en skoldag. Dagen har verkligen varit fult upp hela tiden. Efter skolan var det bara hem och skriva,skriva,skriva, hade då 2 timmar på mig att göra klart musikuppsatsen. JAG HANN!
Åkte sedan ner till stallet för att vara med på US-mötet, det innehöll väl inte så jätte mycket men vi pratade lite om hopptävlingen vi ska ordna nästa torsdag.

Nästa torsdag har alltså vi i US en hopptävling, Buscupen omg. 3, hoppning med maskeradhoppning för dom som vill. Vi har 3 stycken klasser/nivåer, 30cm - 50cm - 80cm. Första klassen är en stilhoppning medans det i dom andra två är omhoppning som vanligt.
Det kommer säkert gå super bra, vill någon vara funktionär vore det super!
Tove och Mystik


26/10

Jag blev hemma idag också, men mår iallafall mycket bättre nu!
Ikväll blir det att åka ner till skolan för utvecklingsamtal, inte något jag ser fram emot men det går nog bra iallafall. Annars går nog kvällen åt till att skriva musikuppsats, det blir väldigt tråkiga inlägg nu när jag är sjuk..

BLOGGAR

Jag har några bloggar som finns under fliken favoriter, minskade ner dom rejält för någon dag sedan så från att ha varit 20-30 stycken finns det nu bara 5 stycken kvar.
Det är dom bloggar jag kollar in på ett x-antal gånger under en dag, det finns många andra som jag kollar nästan varje dag också.

DRESSYRMUPPARNA.se och TEAMSL.se
Det är bloggar som jag läst sen dom startades? Iallafall vad jag kommer ihåg, har helt enkelt fastnat.
CARLSSONPATAKET.se och JOHANNAGRANT.se
Även det är bloggar som jag läst ett bra tag.
Har märkt att det mestadels är dom stora hästbloggarna jag fastnar för, läser några som inte är lika kända också, men inte lika ofta.
Dessa 4 bloggar har för det mesta bra uppdatering, åsiktsinlägg och fina bilder. Sådant som iallafall jag tycker är viktigt på en blogg, fastnar i princip aldrig för en blogg med endast mobilbilder - mobilbilder då och då gör absolut ingenting!

Sedan är det en blogg till som finns med på "favoritlistan" DKRSRYTTARE.blogg.se.
Den bloggen är det 3 stycken från klubben som driver så den tycker jag att alla ska börja läsa!


SJUKLING

Blev hemma idag, klev upp vid halv 7 men kände mig inte pigg, hosta och ont i huvudet, så gick och la mig igen.
Sedan har jag mest bara kollat på film/tv och nu ska jag sätta mig och försöka skriva lite på musikuppsatsen... får se hur det går.
Ska iallafall försöka få till något mer eller mindre intressant inlägg också!

RASMUS

Nyss kommit hem efter min ridlektion, så blir det när man börjar rida klockan 20.10. Men vi är framflyttade eftersom vi nästan alltid drog över lite förut, så då är det bra att vara sist.
Red iallafall Rasmus och vi hade markarbete, en väldigt nyttig övning som faktiskt passade mig och Rasmus väldigt bra. Rasmus kändes pigg och framåt idag vilket var väldigt roligt eftersom han annars brukar vara lite svår att få igång ordentligt.

Alla fattar min superskillade paintritning? :D
Men för dom som då inte förstår den kan ju jag vara snäll att förklara,
rödbruna streck = travbommar
rosa streck = galoppbommar
svart linje = TRAV
brun linje = GALOPP
vita fyrkanter = sockerbitar
grön fyrkant START
röd fyrkant = "MÅL"
Denna bana rullade vi alltså runt på, en rolig och nyttig övning!


Får se hur uppdateringen blir imorgon, har tyvärr inte hunnit fixa något tidsinställt. Men är inte riktigt 100 på att jag ska på skolan, förkylningen blir bara sämre och sämre... är jag hemma blir det något inlägg annars får ni stå ut tills jag kommer hem igen!

HEMMA

Hemma en snabbis, eller ja idag blir jag nog faktiskt hemma enda till kl 5.
Åker alltså ner till stallet sen. Skoldagen har faktiskt varit helt okej, tror HK-provet faktiskt gick bra och sedan har vi inte gjort så mycket, kollade på teater sista timmen.
Blir nog egentligen bara sjukare och sjukare men känner inte efter just nu, ska ju rida ikväll!
ett väldigt tråkigt inlägg, men iallafall en uppdatering?

GUSTAV & LILLEN

Ah, jo nu börjar jag alltså skolan. Mentorstid första timmen, om jag nu har lärt mig schemat?
Så detta inlägg är alltså tidsinställt, bjuder på lite bilder från när Gustav hoppade Lillen lite igår.

bara för att jag vet att Gustav bjuder på den?
Och om jag kan få Gustav's mejladress skulle jag ju kunna skicka bilderna också? ;)

RUBRIK ÄR SÅ LÄTT ATT KOMMA PÅ....

...eller?
Aja, kvällen har iallafall spenderats framför tvn med HK-boken som sällskap (då och då iallafall..)
Imorgon blir det först skolan hela dagen lång och sedan bara hem en snabbis för att äta och hämta ridkläder och så. På kvällen har ju jag ridlektion och som jag har fattat det har vi markarbete?
Har ingen aning om vem jag ska rida eller så, men ska försöka uppdatera lite någongång under dagen. Jag har iallafall fixat iordning ett tidsinställt som kommer upp, får se om jag hinner få till något mer.


DESIGN

Ändrat om lite, headern är omgjord. Känns mer som en nystart då.
 FÖRE
 

EFTER

Vad tycker ni, bättre/sämre? Själv tycker jag iallafall att det blev mycket bättre, den nya är lite mysigare och är även mycket mer nöjd med den! Även om den inte är ett dugg avancerad...


PETRA

Dagen innan ♥-t flyttade...
Saknar henne något så enormt och måste verkligen försöka ta mig till henne snart!
Denna turen var iallafall väldigt mysig och hon skötte sig utmärkt hela tiden, tror vi tyckte det var lika kul båda två att rejsa lite i backen.


ignorera
mig och kolla på sötponnyn...

Mamma och kameran är inte bästa kompisar, så bilderna när vi springer är totalt otydliga. Man ser knappt vad det ska föreställa, men hon försöker iallafall!

STARTA UPP IGEN?

Bloggidéer börjar nu återigen komma upp i huvudet, så som det känns nu startar bloggen upp lite mer ordentligen nu igen. Lovar inget, men är faktiskt taggad för att dra igång den igen!
Dom flesta prov/inlämmningar som ska vara klara innan lovet är nu faktiskt fixade, endast ett HK-prov imorgon, måste plugga som attan idag, och sedan har vi en musikuppsats som ska lämnas in på fredag.
På lovet kommer det nog absolut finnas tid till att blogga, veckan efter lovet har jag även min prao. Ska praoa på Hagmyren, en travbana/travstall i Hudiksvall. Då har jag ju iallafall något att blogga om..

Men iallafall, dagen kommer spenderas tillsammans med HK-boken, men nåt inlägg ska jag säkert kunna få till. Var ner till stallet och fotade när Gustav red igår, så bilder ska skickas till honom och några kommer säkert upp här.


UPPDATERING

Tiden för bloggen finns tyvärr inte alls ofta nu för tiden. Kommer inte ta bort den och lägger inte ner den helt, men uppdaterar enbart när jag har tid. Skolan tar väldigt mycket tid och när jag inte har plugg är det massa annat som ska hinnas med.Älskade ponnyn som nu har flyttat till en ny ägare, inte alls så långt härifrån som tur är... så ska självklart se tukk att träffa henne så ofta som möjligt. Var ut på en "avskedstur" med henne i tisdags. Mamma var med och fotade så när tiden finns ska jag ta tag i bilderna.
Hon kommer alltid vara bäst! ♥

BLOGGNING

Bloggen har legat nere nu under en tid, skolan har tagit massa tid och så... Kvällen/natten igår spenderades i stugan med Aleksandra och vi blev kvar hela dagen idag också.
Sedan imorgon ska jag först fixa och sedan hjälpa till på lillebrors kalas, får se hur det går med alla småbarn. Det är ju även tävlingar på ridskolan denna helg, kan alltså inte hjälpa till imorgon. Men på söndag är jag funktionär!

RUBRIK

Uppdateringen är sämst, jag vet
söta ponny ungar på Uffe-träningen i helgen..


LÅNG DAG

Är sjukt trött efter att ha varit på stallet mellan 9 och 6. Har fotat en massa och även ridit i Sättjära.
Evita var sjukt taggad och tyckte verkligen att det var jätte roligt, så det gick lite som det gick. Kan även säga att hoppa nerför verkligen är äckligt, usch!
Nu fixar jag en massa bilder som sedan ska skickas, får se om jag hinner göra det ikväll..

LÖRDAGKVÄLL

Nu ska jag ta matteboken och sätta mig framför tv:n med familjen. Sisådär lördagskväll, men det funkar. Skönt att bara vara hemma och mysa!
Kameran är på laddning och jag är riktigt taggad för att fota imorgon, om det regnar blir jag riktigt sur!

BLOGGFRI

Har inte haft någon lust, tid eller ork till att blogga dom senaste dagarna.
Det är iallafall grymt skönt med helg nu och både gårdagen och dagen spenderas/spenderades bara hemma med familjen framför tv:n och datan. Har varit upp till stugan i någon timme idag också, körde lite fyrhjuling med lillebror bara.

Idag ska jag även försöka att få till lite matteplugg, morgondagen är fullproppad med hästgrejs. Så ingen bra uppdatering under dagen, men har säkerligen lite att blogga om när jag kommer hem.
Åker ner redan vid 9 skulle jag tro, är Uffe-träning där hela dagen så kameran följer med. Vid 1 rider våran ridgrupp upp till Sättjära återigen för att hoppa lite terränghinder. Imorgon kommer jag rida Evita.
Blir nog att jag stannar kvar ett tag på stallet även efter det eftersom det fortfarande är hopptävlingar. Härligt med en riktig heldag där!

Imorgon åker min mamma och mormor till Ullared så ska även sätta mig och skriva en lista, nya ridbyxor är ett måste! Sedan vill jag ha "vanliga" kläder också....
thihi, söt Evita i somras :')
RSS 2.0